Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent –(Nightmarish Tasks)

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Poměrně zajímavé a v mnoha ohledech netradiční dobrodružství ze světa Amnesie. Jediné co občas dokáže potrápit jsou bugy.

- - - - -

CHAPTER 1

Nejprve jděte do dveří vlevo a ze stolu seberte Flashlight. Poté jděte do dveří vpravo a z psacího stolu seberte Backdoor Key a dokument Explanation about Tasks, ze zásuvky 3 laudanum a z přihrádky další laudanum, lektvar zdravého rozumu a BATTERY. Nakonec prohledejte zásuvky prádelníku v rohu a najdete ještě jedno laudanum. Vraťte se do chodby, prolezte dírou ve stěně, sestupte po schodech dolů, dveře na konci si odemkněte klíčem a vejděte do nich.

U fontány je SAVE. Jděte do prvního domku vlevo.

Spceial Key #1

Z psacího stolu seberte dokument Task a ze zásuvky BATTERY. Proběhněte jedinou možnou cestou k recepci, kde najdete uvnitř místnosti laudanum. Poté vstupte do dvoukřídlých dveří do další úrovně.

Jděte do místnosti vpravo a z truhly seberte laudanum a křesadlo. Poté jděte do temné chodby vlevo, vyjděte po schodech a v místnosti na konci seberte dokument Task. Vraťte se do hlavní chodby a vrzy se dostanete na další rozcestí. Na konci pravé chodby klikněte na tlačítko a po chvíli se vám odemknou dveře. V místnosti najdete na židli laudanum a vlevo na stole další laudanum. Vraťte se do chodby a po levé straně jsou další nenápadné dveře. Ve skříňce nad stolem je BATTERY, v první skříni laudanum a lektvar zdravého rozumu a v druhé skříni další lektvar zdravého rozumu. Vyjděte zpět do chodby a jděte stále rovně. Vstupte do dveří vlevo a v této místnosti najdete na podlaze poklop. Odemkněte si ho klíčem a vstupte do něj.

Uvnitř druhé rakve vpravo je laudanum a na stole vzadu Special Key #1 a dokument Task. Další postup je velice jednoduchý. Musíte kliknout na tři modré koule a poté se vám odblokují dveře na druhé straně komplexu. První koule by se měla objevit na stole na začátku. V jedné z rakví navíc najdete lektvar zdravého rozumu. Až budete mít hotovo, zamiřte ke dveřím a vejděte do nich.

Opět si uložte hru a poté zamiřte do následujícího domku vlevo.

Special Key #2

Ze země seberte dokument Task. Vyjděte po schodech nahoru a v poslední regálu vlevo je úzká hnědá knížku, za kterou zatáhněte. Vyjděte z místnosti a v místnosti s modrými energetickými články leží na stole Special Key #2. V jiné místnosti je v prosklené skříni laudanum. V chodbách snadno najdete dveře do další úrovně, do kterých vejděte.

Na druhé straně ochozu vlevo najdete na stole BATTERY. Sestupte dolů po schodech a na pianě najdete laudanum. Jděte do tmavé chodby pod schodištěm. Jeden z obrazů je odklápěcí a za ním najdete Mansion Grand Hall Key. Přímo naproti krbu jsou ve stěně tajné dveře, na které použijte klíč a poté vejděte do poklopu.

Na balkónu vlevo jsou BATTERY a laudanum. Seběhněte dolů a vstupte do dveří.

Uložte si hru a jděte do posledního domku vlevo.

Special Key #3

Ze země seberte VELKOU OLEJNIČKU a z podstavce vpravo dokument Task. V této úrovni je důležité nevyvolat předčasně poplach. Vyjděte ven, proskočte otvorem v plotě a dejte se rovně a po schodech nahoru. Úplně na konci vpravo jsou dveře od jakési kaple. Připližte se ke dveřím a vejděte dovnitř. Pokud byste se chovali hlučně nebo vyvolali poplach, nedostali byste se dovnitř, protože monstrum by zablokovalo dveře a tyto by nebylo možné otevřít. Seberte dokument Puzzle Riddle #1 a OLEJNIČKU. Vyjděte ven a dejte se opět po schodech dolů. Zahněte vpravo a v malé budově najdete na Gate Key. Vyjděte ven a dejte se opět po schůdcích vlevo. Vpravo je velká železná brána, kterou si odemkněte klíčem. Přejděte opatrně po prknech přes jámu a vstupte do dveří na konci.

Za vašimi zády je dokument Task. Vyjděte po schodech nahoru a vlevo uvnitř domku najdete OLEJNIČKU. Vyjděte ven a vlevo je žebřík, po kterém lze vylézt na domek. Seberte zde dokument Puzzle Riddle #2. Slezte dolů a dejte se další chodbou. U schodiště přeskočte vpravo přes zábradlí a ze stolu seberte Special Key #3. Použijte židli k přeskočení zpět. Vyjděte nahoru a na konci jsou dveře do další úrovně, do kterých vejděte.

Vyjděte po schodišti vlevo a vpravo vzadu leží na psacím stole dokument Puzzle Riddle #3. Jděte stále rovně, projděte halou a vlevo na stole je dokument Task. Pokračujte dál a v jídelně je na konci VELKÁ OLEJNIČKA a v regálu vlevo 3 laudanum. Zatáhněte za čtvrtou páku, vraťte se do chodby a vpravo jsou dveře, do kterých vejděte.

Nezapomeňte si uložit hru a poté vejděte do třetích dveří vpravo.

Special Key #4

Na schodech druhého domku vlevo leží dokument Task. Na konci ulice se dejte u kašny vlevo a vejděte na hřbitov. Běžte vpravo a klikněte na rakev.

Ze země seberte dokument Task a BATTERY. Proběhněte na konec chodby a vstupte do dveří do další úrovně.

V regálu vpravo najdete laudanum. Na konci místnosti odházejte sudy. Ve zdi je otvor, ale zde jsem nepřišel na to, jak se přes zeď dostat. V každém případě až umřete, octnete se za zdí. Poté běžte jedinou možnou cestou stále vpřed a vpravo je socha, za kterou leží na zemi Special Key #4. Pokračujte dál a na konci vstupte do dveří do další úrovně.

Nyní vejděte do druhého domku vpravo poté co si hru uložíte.

Special Key #5

V koutě leží dokument Task. Vyjděte do haly a jděte do sousední dveří vpravo, které vedou na toalety. V první kabince leží na zemi vedle toaletní mísy Special Key #5. Vraťte se do haly, sejděte dolů a vstupte do dveří do další úrovně.

Za vašimi zády najdete ve skříni BATTERY a laudanum a na druhé straně leží dokument Task. Slezte po žebříku dolů a držte se vpravo. U skříně najdete Greenhouse Key. Držte se dál vpravo až přijdete ke dveřím do další úrovně, které si odemkněte a vejděte do nich.

Na prosklené podlaze leží dokument Task. Dívejte se na podlahu, kde jakoby pokračují dole chodby. V těch místech je stěna průchozí. Takto se dostaňte na konec a pod obrazy posbírejte BATTERY, 2 laudanum a lektvar zdravého rozumu. Vlevo lze projít do další chodby a ve velké místnosti jděte do levé chodby. Dostanete se do sálu se svícnem uprostřed. Třetí chodba vede ke dveřím do další úrovně, do nichž vstupte.

Zbývá poslední domek, tedy první vpravo. Uložte si hru a vejděte do něj.

Special Key #6

Sejděte k fontáně a seberte dokument Task. Vejděte do budovy a hned v první místnosti je na středové římse pod jedním z pytlů Pedestal Key #3. V místnosti s vinnými sudy leží na zemi mezi prvním a druhým vlevo Pedestal Key #2 a ve škvíře mezi dvěma dřevěnými sudy Pedestal Key #4. V místnosti s vinnými regály je v dolní polici prvního regálu vlevo Pedestal Key #1. V místnosti s dlouhou římsou vpravo je v kotlíku Pedestal Key #5. Vraťte se ven a na podstavec použijte postupně všech 5 klíčů (v číselném pořadí). Seberte Special Key #6 a následně se přesunete do další úrovně.

Z římsy seberte dokument Task. Sejděte dolů a vstupte do velkých dveří.

Použijte na velké dveře všech 6 klíčů (v pořadí podle čísel) a vstupte do dveří.

CHAPTER 2

Následující lesní mapa je dost rozsáhlá, takže se držte v jednom směru, abyste nebloudili. Dejte se vlevo a přijdete k věží. Nahoře jsou k sebrání BATTERY, laudanum a křesadlo. Sejděte dolů a za nějaký čas přijdete ke studni, na které leží další BATTERY. Pokud předměty sbírat nechcete, dejte se na začátku jednoduše vpravo a po chvíli přijdete k budově s křížem na vrcholu. Vejděte dovnitř a poté do dveří do další úrovně.

Na rozcestí se dejte vlevo a přijdete k nádrži s vodním monstrem. Přeskákejte vpravo za roh, kde je vchod do další chodby. V chodbě seberte ze stolu laudanum a lektvar zdravého rozumu. Poté jděte vlevo, vpravo a dostanete se do místnosti s jámou. Rovně před vámi je OLEJNIČKA a laudanum. Poté přeskákejte k druhému vchodu do chodby a nyní jděte vlevo a poté vpravo a na konci seberte lektvar zdravého rozumu. Vraťte se na poslední rozcestí a nyní jděte rovně. Dostanete se do velké haly, kde seberte ze stolu Unknown Key. Nyní se nechte klidně zabít monstrem, abyste se vrátili na začátek úrovně, kde vstupte do dveří do předchozí úrovně.

Držte se vlevo, opět projdete kolem věže a nakonec přijdete k domku, na nějž použijte klíč a vejděte dovnitř.

Vpravo od vás leží dokument Task. Nyní musíte po točitých schodištích stoupat patro od patra. Vstupte do dveří do další úrovně v předposledním patře. Ty ostatní vás pošlou dolů na dno vodní nádrže.

Nyní musíte naopak sestupovat po schodištích dolů. Správné dveře jsou ve druhém poschodí odspoda (dno nádrže jako poschodí nepočítám).

V této úrovni je to velice jednoduché, protože správné dveře jsou v nejhořejším patře.

Po cestičkách dojděte ke stolu, ze kterého seberte Key to the Towers.

Držte se vlevo a přijdete k jakémusi jezírku. Po levé straně je nenápadný vchod. Použijte na dveře klíč z inventáře a vstupte do nich.

Před vámi jsou troje další dveře a vpravo vzadu je SAVE. Vstupte do poklopu v zemi.

U hořáku seberte ze země dokument Task. Jděte vlevo a poté vpravo a na konci seberte Key of the Labyrinth. Držte se vlevo a na konci je malý panel, který stiskněte. Vraťte se na začátek, jděte vpravo a rovně a dostanete se k otevřené padací mříži. Projděte na konec a kliknutím vstupte do portálu.

Klíčem si odemkněte prostřední dveře a vejděte do nich.

Na podstavci vpravo najdete ležet dokument Task. Držte se stále vlevo a přijdete k plošině, kde leží Key of the Ultimate Labyrinth. Dále se držte vlevo a přijdete ke dveřím nad schody, do kterých vstupte.

Vejděte do pravých dveří a přesunete se do další úrovně.

V jedné části tohoto labyrintu je portál, do kterého vstupte. Zde nelze dost dobře popsat, kde se nachází, ale je to poblíž jednoho z okrajů. Obcházejte okraje labyrintu a dívejte se jakoby dovnitř do labyrintu a měli byste to za chvíli najít.

Nahoře musíte z oltáře sebrat všechny předměty, avšak toto není proveditelné. I kdybyste je dokázali všechny sebrat, stejně vám nezbyde místo v inventáři. V každém případě hra skončí tak jako tak, že přiběhne monstrum a zabije vás. Poté se spustí závěrečné titulky.

čeština

uložené pozice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář