Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Curse of Ripley Manor

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam)

ÚVODEM

Jedná se o výrazně nadprůměrný mód, který v sobě kombinuje prvky The Dark Descent a A Machine for Pigs. Nejvíc musím pochválit design úrovní, protože přinejmenším některé jsou opravdu originální a neokoukané.

- - - - -

Forest

Vydejte se po cestě lesem a cestou seberte ze země dokument Diary of Edward Stevenson, September 13th 1929. Pokračujte dál, projděte hřbitovem, z malého domku seberte OLEJNIČKU a o kousek dál leží na zemi dokument Diary of Edward Stevenson August 15th 1929. Zakrátko dorazíte k velkému sídlu. Hlavní vchod je zamčený, takže použijte boční vchod vlevo.

West Wing

Vpravo na konci leží na stole křesadlo. Dejte se vlevo a ze stolu vlevo seberte další křesadlo. Projděte dveřmi na konci chodby. Sejděte po schodech dolů a dejte se do dveří vpravo. Z psacího stolu seberte dokument Diary of Thomas Baxter, Butler, April 19th 1901 a z přihrádky křesadlo. Vraťte se po schodech nahoru a nyní jsou dveře nad schody otevřené. V zadní místnosti jsou v regálu vlevo dokument The Two Shields a křesadlo. Dotkněte se štítu na stěně a v sousední místnosti se odsunul velký obraz a odhalil tak vchod do tajné chodby. Z truhly seberte část koule a ze stolku dokument The Orb. Vyjděte zpět na chodbu a dveře vpravo se vám samy otevřou. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do levých dveří.

West Bedrooms

Vyjděte po schodech nahoru a ze stolu vpravo seberte křesadlo. Dejte se do dveří na konci a pokračujte až do knihovny. Zde seberte z psacího stolu dokument Master Keys of Ripley Manor a ze zásuvky lektvar zdravého rozumu. V jedné polici knihovny navíc lze sebrat křesadlo. Vracejte se zpět a v chodbě jsou vpravo nově zpřístupněné dveře. Vpravo ve stolku jsou v zásuvkách dokument Marry's Letter – September 22nd 1929 a křesadlo. Jděte zpět do knihovny, kde jsou nově odemčené dveře vlevo. Pokračujte do místnosti, ze které vyrazilo prase a seberte z police laudanum a ze stolu křesadlo. Na konci chodby sestupte po schodech dolů a na konci ochozu vstupte do dveří do další úrovně.

Grand Foyer

Sejděte po schodech dolů a pokračujte do dveří do další úrovně vlevo.

Dining Room

Vlevo na stole leží dokument Ripley Manor Secrets. Vpravo na konci odstraňte obraz a zatáhněte za páku. Vraťte se do předchozí úrovně.

Grand Foyer

Jděte naproti do dveří, které vedou do Private Chambers

Private Chambers

Jděte nejprve do dveří vpravo a ze zásuvky psacího stolu seberte Swan Key. Vyjděte po schodech nahoru a jděte do dveří vlevo na konci chodby. Pokračujte do další místnosti a na stole vlevo leží dokument Diary of Edward Stevenson, August 17th 1929, v zásuvce je laudanum a na stolku u postele křesadlo. Jinak v chodbě je k sebrání ještě jedno křesadlo u vchodu do Foyer. Dále je v chodbě nahoře ve stropě sklápěcí schodiště (musíte zatáhnout za táhlo). Vyjděte nahoru a v koutě vlevo jsou 2 křesadla. Jděte dál do hloubi půdy, podlezte vpravo a seberte dokument Martin's Letter to Daddy. Projděte na konec, odtáhněte bednu a skrčte se a vlezte do nízkého průchodu. Cesta se bude po chvíli dělit. Vlevo dojdete do místnosti, kde leží na psacím stole dokument Diary of Thomas Baxter, May 2nd 1901, v přihrádce OLEJNIČKA a v zásuvce křesadlo. Na konci pravé cesty najdete Gun Cabinet Key a dokument Artifact Fragment. Tím máte v této úrovni vše hotové a vraťte se do předchozí.

Grand Foyer

Jděte opět do protějších dveří vedoucích do jídelny.

Dining Room

Odemkněte si klíčem skříňku se zbraněmi a seberte část koule. Poté se vraťte do předchozí úrovně.

Grand Foyer

Dole jsou další neprozkoumané dveře vedoucí do kuchyně. Vejděte do nich.

Kitchen

Na stole leží křesadlo a dál v místnosti vpravo na stole dokument Diary of Thomas Baxter, April 27th 1901. Vraťte se do haly.

Foyer

Nahoře jsou dveře do východního křídla, které si odemkněte klíčem a vstupte do nich.

East Wing

Hned na začátku seberte křesadlo a ze stolku v chodbě další křesadlo. Pokračujte dál a z piana seberte dokument Diary of Thomas Baxter, July 18th 1901 (1/2) a křesadlo. Pokračujte dál dveřmi a poté dalšími vpravo. Dojděte na konec a ze dveří seberte dokument Structural Damage. Odklopte poklop a slezte po žebříku dolů. Jděte do dveří vpravo a z psacího stolu seberte dokument Power Outage, Junde 22nd 1901 a z přihrádky křesadlo. Nyní jděte prozkoumat místnost naproti přes chodbu a zde seberte ze země laudanum. Vraťte se do chodby a dejte se vpravo. Sestupte po schodech dolů a poté po dalším schodišti vystoupejte na ochoz. Zde leží křesadlo a dál je ventil, kterým si zvednete padací mříž dolů. Vraťte se dolů a jděte prozkoumat novou místnost. Ze země seberte dokument Servant Experiments, z regálu vpravo vzadu křesadlo a z truhly část koule. Vyjděte z místnosti, ale z protějších dveří vyšlo monstrum. Vběhněte do této místnosti a vpravo ze stolu seberte OLEJNIČKU. Odtahejte trámy od dveří a poté utíkejte co vám nohy stačí až na konec, kde vylezte po žebříku nahoru. Prohledejte zásuvky psacího stolu a seberte dokument Diary of Thomas Baxter, July 18th 1901 (2/2). Vyjděte na chodbu a prohoďte židli popraskaným oknem. Po venkovních římsách přeskákejte do místnosti, kde najdete v zásuvce psacího stolu 2 křesadla. Na konci sousední místnosti odklopte obraz, zatáhněte za páku a poté seberte 2 křesadla. Známou cestou odejděte z úrovně do foyer.

Foyer

Sejděte dolů a vstupte do jídelny.

Dining Room

Pokud jste ještě nezatáhli za páku za obrazem, tak tak učiňte nyní. Jinak jděte do dveří vpravo a poté projděte bránou za fontánou, kterou jste si odemkli oběma pákami. Sejděte po cestě dolů a jste u márnice. Uvnitř je v první místnosti vlevo křesadlo a v poslední leží vpravo Eagle Key a ve výklenku OLEJNIČKA. Tím máte vše hotové a můžete se vrátit do předchozí úrovně.

Foyer

Vyjděte nahoru a vstupte do dveří s nápisem Balcony.

West Bedrooms

Pokračujte do dveří co jsou naproti.

West Wing

Sejděte dolů, jděte vpravo, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Basement

Sejděte dolů a dejte se vpravo. Na bedně vpravo je lucerna a ne nedalekém regálu OLEJNIČKA. Pokračujte dál a z klece seberte křesadlo. Na dalším místě, které vám těžko popíšu, je ještě laudanum. Dostaňte se ke schodišti, po kterém sestupte do nižšího patra. V jedné z klecí leží dokument Diary of Edward Stevenson, August 26th 1929. Na konci je k sebrání z truhly část koule a na regálu je páčidlo a křesadlo. Vylezte po žebříku nahoru a na konci železné lávky je lektvar zdravého rozumu. Dejte pryč sudy od dveří a jste opět v horním patře, které jste již prošli. Jděte zpět na začátek a na konci chodby jsou dveře ,které si vylomte páčidlem. V zadní části místnosti seberte ze zásuvek psacího stolu Dove Key, dokument Diary of Thomas Baxter, December 9th 1901 a křesadlo. Možná jste si už všimli v nejspodnějším patře zamčených mřížových dveří. Orientace v podzemí je složitá, ale doporučuji, abyste šli stále jedním směrem a zaručeně bloudit nebudete. Odemkněte si ony dveře klíčem a v koutě vlevo najdete křesadlo a v jiném vpravo laudanum. Projděte dalšími mřížovými dveřmi do dalšího sektoru. Najděte schody nahoru, vystoupejte po nich a poté vejděte do dveří do další úrovně.

Private Chambers

Vyjděte nahoru a v chodbě zatáhněte za páku, abyste si otevřeli tajný průchod. Vyjděte z chodby a jste opět v místnosti se zbraněmi. Známou cestou se dostaňte do Foyer.

Foyer

Klíčem si odemkněte velké dveře a vstupte do nich.

Back Hall

Vezměte stoličku od piana a rozbijte prosklený výstavní stolek, abyste mohli sebrat část koule. Vyjděte po schodech nahoru, jděte do dveří vlevo a poté do dalších vlevo. Ze zásuvky psacího stolu seberte dokument Secret Lake. Nyní se vraťte do haly a musíte zatáhnout za tři zářivé knihy v regálech. Dvě jsou dole a jedna na ochoze. Musíte však být velice rychlí, protože jinak se mechanismus zresetuje. Můžu vám poradit toto: Nejprve zatáhněte za tu na ochoze, pak rychle přeskočte přes zábradlí a zatáhněte za ty zbývající. Tajné dveře ven, které jste si právě otevřeli, jsou v rohu místnosti (je tam na stěně takové držadlo).

Outside

Jděte cestou značenou lucernami stále vpřed až se přesunete do další úrovně.

Outside 2

Brzy dojdete k chatě, do jejíž dveří vejděte.

Cabin

V místnosti vpravo je k sebrání dokument Secrets Everywhere a v místnosti za schodištěm křesadlo. Vyjděte po schodech nahoru a v první místnosti vpravo najdete v zásuvce stolu lektvar zdravého rozumu a v druhé místnosti je k sebrání ze stěny Rifle. Sejděte dolů po schodech a dejte se do místnosti vpravo. Pokračujte do koupelny, kde pohněte jedním svícnem na stěně. Otevře se vám tajná pasáž. Projděte do tajné místnosti a vlevo ze židle seberte OLEJNIČKU, dále z psacího stolu dokument Dungeon Construction, z přihrádky nádobu s térem a ze zásuvky křesadlo. Tím máte vše hotové, tak se vydejte na cestu zpět.

Outside 2

Utíkejte po cestě zpět, až se pod vámi prolomí most a vy spadnete do hlubiny.

Machinery

Bohužel jste při pádu přišli o lucernu. Vlevo na stole leží cívka cyklického průtoku a na konci na zemi lektvar zdravého rozumu. Vylezte po žebříku vlevo a přejděte po lávce k dalšímu žebříku, po kterém zase slezte dolů. Jděte rovně a dostanete se ke schodům dolů. Sejděte dolů a vstupte do druhých dveří vlevo. Ze stolu seberte dokument Brackenburg Storage Conversion a z regálu cívku trojitého průtoku. Vyjděte z místnosti, dejte se vpravo a poté do chodby vlevo. Dostali jste se do mrazáku, kde na polici leží láhev a mezi prasaty křesadlo. Nyní se vydejte zpět po schodech nahoru a dejte se vpravo a poté jděte do dveří vpravo. V zásuvce psacího stolu leží křesadlo. Vyjděte z místnosti a jděte vpravo a po schodech nahoru. Dostanete se až na lávku, kde vstupte do dveří vpravo a v místnosti seberte cívku čtyřfázové amplitudy. Jděte kousek zpět a poté do dveří vlevo. Vlevo je panel, kde zastrkejte do zdířek barevné cívky v pořadí žlutá, modrá a červená. Poté zatáhněte za páku a dveře na konci místnosti se otevřou. Běžte chodbou stále vpřed a na konci vstupte do dveří do další úrovně.

Wine Cellar

Vpředu leží na zemi křesadlo a v chodbě je další křesadlo. Pokračujte na konec a vstupte do dveří vpravo. Ze stolu seberte dokument Diary of Thmas Baxter, July 4th 1903 a křesadlo. Jděte do další místnosti, kde je na polici OLEJNIČKA. Vyjděte vlevo do chodby a držte se vlevo. Vejděte do dveří vlevo a z psacího stolu seberte dokument Rogress Report, November 16th 1903, ze zásuvky křesadlo a z regálu na láhve laudanum. Vraťte se do chodby a jděte stále rovně až přijdete do místnosti s kapajícím olejem. Vlevo si seberte lucernu a poté dejte pod olej sklenici z inventáře, abyste tak získali láhev s olejem. Jděte zpět do chodby, kde je na stěně páka. Dejte na ni olej a pak zatáhněte. Vylezte po žebříku nahoru a vejděte do dveří do další úrovně.

Kitchen

Jděte do dveří vlevo a v zásuvce stolu najdete OLEJNIČKU a v zásuvce psacího stolu křesadlo. Jděte do dveří naproti a zjeví se vám levitující mužíček. Projděte na konec chodby, pokračujte do dveří vlevo a na konci vyjděte po schodech nahoru. Jste opět v kuchyni. Vejděte do Foyer.

Foyer

Jděte do sousedních dveří vpravo.

Private Chambers

Pokračujte do místnosti s chybějící zbraní na zdi. Dejte tam tu z inventáře a zatáhněte za ni. Vpravo se vám otevřel tajný průchod. Projděte k výtahu, nastupte a zatáhněte za páku.

Dungeon

Jděte do dveří rovně a poté se dejte vlevo a po schodech nahoru. Dostanete se na křižovatku, kde vstupte do dveří a seberte dokument Diary of Thomas Baxter, 11th August 1903 a křesadlo. Vyjděte z místnosti, dejte se vpravo a poté vlevo. Za dveřmi najdete dokument Diary of Edward Stevenson, September 9th 1929 (1/2) a laudanum. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte rovně do dveří. Poté po krátkém schodišti vpravo dolů a do dveří vlevo. V místnosti najdete na polici OLEJNIČKU. Také je tu baterie, kterou budete potřebovat, tak si ji vezměte s sebou. Nyní se vydejte zpět na první křižovatku, jděte přes ní rovně a vejděte do dveří vlevo. Pod postelí leží 2 křesadla. Vraťte se do chodby a druhé dveře po levé straně vedou do strojovny. Dejte do stroje vpravo onu baterii a zatáhněte za páku. Nyní se vydejte zpět na začátek úrovně, k propasti. Vlevo jsou otevřené padací dveře. Ve výklenku seberte laudanum a poté jděte do chodby rovně. Po pravé straně je vchod do márnice, kde najdete vzadu na zemi dokument Dungeon Update. Jděte zpět do chodby a bočními dveřmi se dostaňte do místnosti se schodištěm. Po stranách lze v celách sebrat 2 křesadla. Vyjděte po schodech nahoru a ze stolu seberte dokument Orb Pieces. V jedné cele je další křesadlo a v další těžký perlík. Ten musíte nyní donést na začátek úrovně do místnosti s propastí uprostřed. Hoďte ho proti protějším mřížovým dveřím a tak je zničíte. Vstupte hned do prvních dveří co uvidíte a ze země seberte dokument Diary of Edward Stevenson, September 14th 1929. sejděte po točitém schodišti a pod schodištěm mezi bednami najdete 2 křesadla. Odtahejte trámy a kameny od mřížových dveří a slezte dolů po žebříku.

Sewers

Držte se vlevo a přijdete do místnosti, kde seberte dokument Escaped Prisoners. Zatočte ventilem, ale ten se utrhne. Pokračujte dál v cestě chodbou a dostanete se do stok. Jděte stále vpřed a vpravo zatočte ventilem na dveřích. Projděte místností stráženou prasetem a vlevo na polici leží dokument May 9th 1929, The Ultimate Weapon. Nyní vcházíte do místnosti s energetickými články. Na druhé straně visí na stěně dokument Bulkhead Instructions. Světla zhasnou a v místnosti se objeví nebezpečné monstrum. Po obvodu místnosti jsou 4 výklenky s pákami, za které musíte zatáhnout. Poté se vám otevře chodba vedoucí pryč z místnosti. Projděte k žebříku, vylezte nahoru a v místnosti vlevo seberte z regálu Valve Handle a ze stolu dokument Diary of Edward Stevenson, September 14th 1929 a laudanum. Nadzdvihněte mříž v podlaze a seskočte dolů. V místnosti zatočte ventilem, vyjděte zpět do stok a dejte se vlevo. Vraťte se do místnosti, kde jste utrhli ventil. Dejte na místo ten z inventáře a zatočte jím. Vraťte se do stok a po levé straně se vám nyní otevřely obě brány na mostě přes stoku. Dejte se vpravo, poté do chodby vlevo, do dveří vpravo a poté pokračujte přes spousty dveří (vždy jsou přístupné jen jedny) až k žebříku, po kterém vylezte nahoru.

Sanctum

Zatočte ventily , abyste si zdvihli padací mříže. Jděte na most a poté vlevo. V místnosti na konci je dokument The Guardian a také tu zatočte ventilem. Vraťte se na most pokračujte rovně, poté vlevo a vpravo a v místnosti opět zatočte ventilem. Jděte zpět na most a nyní jsou mříže vpravo otevřené. Doběhněte do místnosti s podstavcem a seberte část koule. Nyní se vydejte zpět do místnosti na začátku. Na podstavec nejprve použijte tér z inventáře a poté do něj naskládejte všechny úlomky koule. Pak se jen dotkněte koule a vše se začne hroutit. Běžte jako o život chodbou až k výtahu. Do kterého nastoupíte a vyjdete s ním nahoru. Zde se vám opět zjeví bledý mužíček. Projděte na konec jeskyně a tím hra končí.

savegame

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář