Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Emma´s Story, Part 2: Emma´s Nightmare (DLC)

Autor návodu-Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Druhých díl Emminých dobrodružství bude o hledání čtyř úlomků magické koule a o zničení monstra, které bylo kdysi Emminým otcem. Druhý díl nejen že překonává svojí kvalitou první díl, ale dokonce ho dalece ji převyšuje. A nejen to. Rozhodně je mnohem zajímavější než většina ostatních datadisků. Hra je na obyčejný datadisk opravdu hodně dlouhá a dovoluji si tvrdit, že se téměř vyrovná základní hře. Každopádně by klidně mohla být samostatnou hrou. Pokud srovnávám s ostatními datadisky jako například Justine nebo La Caza, tak hra má i mnohem pochmurnější a depresivnější atmosféru a obsahuje spousty lekaček. Pro mě osobně je nezapomenutelná pekelná mise odehrávající se u lávového jezera, se kterým sousedí velká mučírna. Navíc hlavní hrdinka trpí nočními můrami a psychedelickými stavy, takže někdy nevíte co je vlastně skutečnost a co jen sen, což ještě více umocňuje už tak děsivou atmosféru. Ne každému možná sedne místy trochu vyšší obtížnost a zdlouhavost některých činností, které je třeba ve hře vykonat. Tím myslím například postavení schodů z beden na vrchol zříceného schodiště nebo stavění přechodu z prken přes divokou řeku. Kromě toho skákání po balvanech v lávovém jezeře nebo bloudění hlubokým lesem také asi ne každému sedne. V každém případě se však jedná o vynikající hru, která základní hře nemůže udělat ostudu. Pokud nevíte jak datadisky nainstalovat, tak v návodu na La Caza jsem popsal přesný postup, tak tam když tak nakoukněte. Dvojjazyčnost názvů předmětů jsem už vysvětloval, takže to asi nemá smysl dál rozbírat. Ještě bych rád upozornil, abyste v prvních dvou úrovních nešetřili předměty z inventáře, protože po přechodu do třetí úrovně přijdete o všechny předměty kromě křesadel a dokumentů.

STATISTIKY

V tomto případě bylo vzhledem k délce hry a velkému množství předmětů docela obtížné spočítat všechny předměty. V každém případě budete mít nadbytek křesadel a i oleje je docela hodně. Horší je to s léčivým lektvarem laudanum, avšak jak jste asi už zjistili, to nepředstavuje žádný problém, protože pokud zemřete znovu obživnete s původním stavem inventáře před úmrtím.

příběhový předmět (v inventáři) – 40

příběhový předmět (mimo inventář; ruční manipulace) – 1

předmět získaný kombinacemi – 1

dokument – 28

lucerna – 2

olejnička – 31

velká olejnička – 3

laudanum – 8

elexír zdravého rozumu – 1

Rooms

Probouzíte se na posteli. Jste v tom samém pokoji, v jakém jste začínali první díl. Jděte k psacímu stolu vpravo. Z pravé přihrádky seberte lucernu, která je z necelé 1/3 naplněná olejem. Ze stolní desky pak seberte velkou olejničku. Vraťte se zpět k posteli, otevřte malou truhlu a seberte z ní křesadlo. Nyní už můžete vyjít ven na chodbu. Dejte se chodbou vlevo. Obraz se před vámi začne protahovat. Na konci u dveří, kterými jste v prním dílu odcházeli do Main Hall, leží na zemi dokument Oh, you! Vraťte se zpět a pokračujte až do ohybu široké chodby. Po pravé straně vstupte do dveří. Vpravo je truhla, ze které seberte 2 křesadla. Vyjděte ven a pokračujte vpravo chodbou. Vlevo jsou opět prosklené stoly, jejichž sklo rozbijte nejlépe kladivem, které je na třetím stole vpravo – získáte laudanum a dokument A Strange Feeling. Pokračujte dál chodbou a vstupte do dveří vlevo. Prozkoumejte police vlevo vzadu a najdete křesadlo. V druhé zásuvce psacího stolu je dokument Tip of the Tongue. Nyní nějakým předmětem rozbijte prosklený stolek vpravo a poté seberte Third Floor Key. Vyjděte z místnosti ven, dejte se vlevo a na dveře na konci chodby použijte klíč. Pak už jen stačí projít dál.

Third Floor

Jděte chodbou rovně a vystoupejte po dlouhém schodišti nahoru. V druhém ohybu chodby je vpravo stolek s květináčem, za nímž je křesadlo. O kousek dál vstupte do dveří vlevo. Vzadu z police pravé knihovny seberte dokument Trying to Remember. Na horní polici levé knihovny je pak olejnička. Poté otevřte přihrádku psacího stolu vpravo a seberte 2 křesadla. Na stole vlevo je zamčená truhla. Do ní se však zatím neodostanete. Vyjděte z místnosti ven a dejte se chodbou dál vlevo. Vpravo jsou zamčené dveře, takže pokračujte až na konec chodby. V polici knihovny jsou 2 křesadla. Poté vstupte do dveří na levé straně chodby. Vpravo vzadu seberte ze stolu dokument The Truth is Hidden. Nyní se zaměřte na prázdný stůl vpravo do toho, kde byl dokument. Ten je unvitř dutý, avšak do této dutiny vidíte pouze z pravé strany stolu. Z dutiny seberte Sewing Needle. Následně jděte do středu místnosti a vylezte po žebříku nahoru. Vpravo vzadu je malá truhla, na kterou použijte dutou jehlu, kterou jste před chvílí sebrali. V truhle je Attic Storage Key, který seberte. Otočte se čelem vzad a v knihovně jsou ve dvou policích 2 křesadla. Jděte k žebříku a poté vás jakási tajemná síla mrští dolů. Projděte zpět do chodby, dejte se vpravo a klíčem si otevřte dveře po levé straně. V místnosti seberte kladivo, vyjděte ven a budete mít opět halucinace. Dejte se chodbou kousek vlevo a poté vstupte do místnosti vpravo, ve které jste už jednou byli. Použijte kladivo na zámek truhly, která leží na stole. Z truhly seberte dokument The Truth. Poté se ozve praskot, jakoby se s vámi vše začalo bortit; jako byste padali do jakési bezedné jámy.

Prison

Probouzíte se v podzemním vězení, které vypadá podobně jako místo, kde jste zakončili první díl Emminých dobrodružství. Přišli jste o všechny předměty z inventáře kromě křesadel a dokumentů. V inventáři máte však nový předmět – Emerald Shard of Awareness. Jestli se nepletu, jedná se o tentýž předmět, který jste sebrali na konci prvního dílu Emminých dobrodružství; jen se jmenoval jinak – Orb Shard. Ze země seberte lucernu, která je naplněná olejem přibližně do poloviny, a vpravo 2 křesadla. Poté jděte k mříži, která je na jednom místě porušená. Uchopte železný prut a vyrvěte ho. Tento předmět seberte – železná tyč. Podlezte mezi mřížemi a jděte ke stolu v centru místnosti. Seberte dokument If You Are Alive a také další křesadlo. Vlevo je zavřená mříž, která se ovládá pákovým mechanismem. Bohužel – páka chybí. Jděte prozkoumat otevřenou celu, která je vpravo od té vaší, a najdete olejničku. Vyjděte ven z cely a dejte se vpravo do temné chodby. V ohybu chodby jsou vlevo dveře. Vstupte do temné místnosti a prozkoumejte mrtvolu na stole. Poté jděte do pravého rohu místnosti a seberte olejničku a 2 křesadla. Vyjděte ven do chodby a pokračujte dál touto chodbou. Projděte dveřmi na konci chodby do temné místnosti. Vlevo z police seberte křesadlo. O kousek dál můžete sebrat ještě jedno křesadlo z police vlevo. Vzadu na stole je páka. Tuto páku míste odnést do místnosti, kde jste začínali a umístit ji vpravo vedle mříže. Zatáhněte za páku směrem nahoru a projděte mříží. Za mohutným sloupem vlevo je křesadlo. Jděte rovně a vstupte do vězeňské cely, kde svítí svíčka. Ze stolu seberte křesadlo a poté odtáhněte postel vlevo. Ze země seberte Hacksaw. Vyjděte z cely ven a jděte k další zamčené cele vpravo. Pilku použijte na přepilování zámku. Prohledejte podlahu a najdete laudanum. Levá stěna cely je porušená. Použijte 2x na zeď tyč z inventáře a zeď tak probouráte. V malé kobce seberte ze země Prison Key. Vyjděte ven z cely a dejte se rovně širokou chodbou, která vede ven z vězení. Vpravo se automaticky podíváte na zamřížovaný otvor. Vyskočte na stůl a z římsy u mříže seberte křesadlo. Seskočte dolů a u stěny vpravo je truhla, kterou otevřte a seberte si olejničku a další 2 křesadla. Pak už jen použijte klíč na dveře na konci chodby a následně dveřmi projděte.

Underground Archives

Jste v komplexu temných a širokých chodeb. Pokud se dáte vpravo, dojdete jen k zamčeným dveřím, které si zpřístupníte o něco později. Jděte vlevo na rozcestí. Levá chodba vás dovede k výtahu s rozbitými dveřmi, takže tam zatím nemá smysl chodit. Dejte se na rozcestí vpravo a na konci chodby projděte dveřmi do archivu. V druhé knihovně vpravo z odvrácené strany je na jedné polici křesadlo. Další křesadlo je na stole a také dokument Reasearch on Orb Shards. Ještě jedno křesadlo je v druhé polici knihovny vlevo od stolu a pak ještě jedno křesadlo v polici knihovny přesně naproti. Pokračujte od stolu uličkou rovně a hned za první knihovnou zahněte vlevo. Podlezte pod šikmo nakloněnými knihovnami skrz pavučinu. Na zemi najdete dokument Warning. Nyní se vraťte skrz pavučinu zpět do uličky. Na konci zahněte vlevo a vlevo z regálu seberte olejničku. Poté prozkoumejte police regálů na druhé straně. Vpravo v druhé knihovně je za knihami schované křesadlo. Na polici další knihovny je pak Archives Key, který rovněž seberte. Teď už můžete místnost opustit, avšak do místnosti vtrhne monstrum. Někde se skrčte do tmavého kouta a počkejte až kolem vás přejde. Poté vyjděte ven do chodby a nyní se musíte vrátit na začátek, kde jste vyšli z vězení. Jděte kolem dveří do vězení až na konec chodby, kde jsou zamčené dveře. Na dveře použijte klíč, který jste před chvílí získali, a projděte dveřmi. Jste v další velké knihovně. Dejte se uličkou vpravo a brzy dojdete k řadě stolů a židlí. V regálu poslední knihovny vpravo je olejnička. Na jednom ze stolů je křesadlo. Projděte kolem stolů a jděte dál vlevo. V regálu druhé knihovny vlevo jsou 2 křesadla. Nyní se dostáváte zpět ke dveřím, kterými jste vešli. Dejte se tudíž do chodby vpravo a dojdete ke schodišti. Po tomto schodišti vystoupejte nahoru. Octnete se na ochozu knihovny. Je to příjemné po dlouhé době být opět v osvětlené místnosti, co říkáte? Dejte se vlevo, kde je vrohu malý kulatý stolek. Na jednom z nich je křesadlo. Vstupte do dalších dveří. Jděte k psacímu stolu a v pravé přihrádce najdete olejničku. Poté vstupte na červeně zářící místo vedle stolu a sehněte se. Seberte ze země úlomek, který vydává tuto záři - Crimson Shard of Fire. Upozorňuji, že olejničku musíte sebrat ještě před sebráním úlomku, jinak později zmizí a už nebudete mít příležitost ji sebrat. Po sebrání úlomku se ještě na nedalekém kulatém stolku vlevo objeví dokument Hey you... Nyní se vracejte stejnou cestou zpět. Na ochozu se dejte vlevo a na kulatém stolku vzadu vlevo se objevilo křesadlo, které tam předtím nebylo. Vyjděte opět na schodiště a sestoupejte po něm dolů. Dveře vedoucí ven z knihovny jsou však zablokované. Jděte tudíž opět vlevo tam, kde je řada stolů. Na tom samém stole, na kterém bylo předtím křesadlo, je nyní páčidlo. Seberte ho a jděte ke dveřím. Ty však probourá monstrum. Schovejte se a rychle proklouzněte dveřmi. Monstrum vás na chodbu pronásledovat nebude. Nyní jděte stále rovně až na rozcestí cest a pokračujte vlevo, kde je po levé straně výtah. Použijte páčidlo na dveře výtahu, nastupte do kabiny a zatáhněte za páku. Výtah se rozjede nahoru, avšak po chvíli se zastaví a dá se do zběsilého pohybu směrem dolů.

Underworld

Vystupte z výtahu a všimněte si obětiště vlevo. V koutě vpravo vzadu je za bednami olejnička. Nyní se chodba před vámi rozbíhá do tří směrů. Levá a pravá chodba vedou do míst, kde jsou po straně výklenky. V levé chodbě je v jednom výklneku olejnička, a když vytáhnete rakev vedle, najdete ještě křesadlo. V pravé chodbě jsou 2 křesadla ve výklenku vpravo. Chodby vás v každém případě dovedou do obrovského sálu, kde je lávové jezero. Opravdu fascinující a pekelný pohled. Jestli by nějak mělo vypadat peklo, tak právě takto. Jsou tu trosky mostu, po kterých se dá přeskákat. Nesmíte však spadnout do vody, jinak vás láva začne spalovat. Přeskákejte po výstupcích opatrně k pravému schodišti. Vyjděte po schodech nahoru, avšak schody jsou porušené a končí. Vyskočte vlevo na trosky zábradlí a poté přeskočte nahoru na vyšší část schodiště. Nad schody je na stěně klika, kterou otočte na doraz. Když se podíváte dopředu, uvidíte plošinu a ve zdi mříž. Ta se otvírá pomocí dvou klik, z nichž jednu jste už použili. Nyní se tedy ještě musíme dostat k té druhé klice. Opatrně přeskákejte ze schodiště zpět k porušenému mostu a skákejte dál po výstupcích k začátku dalšího schodiště. Na schodech seberte ze země olejničku a vpravo ze zábradlí křesadlo. Na levém zábradlí je zase laudanum. Nahoře otočte druhou klikou a mříž na plošině by se měla otevřít. Ze schodiště přeskakujte opět po výstupcích; tentokrát se však stáčejte směrem vlevo, abyste se dostali na plošinu s odemčenou mříží. Projděte do podlouhlé místnosti, která je vlastně mučírnou. Vstupte do kobky vpravo a ze země seberte dokument Prisoner´s Diary. Vyjděte z cely a pokračujte dál místností. Vlevo vstupte do další cely, kde odtáhněte stranou postel a ze země seberte Study Key. Vyjděte opět ven a pokračujte směrem vlevo až na konec místnosti. Zde použijte klíč na dveře a projděte dál. V místnosti seberte z regálu knihovny vlevo vzadu křesadlo. Poté prozkoumejte psací stůl – seberte dokument The Completed Shards a v zásuvce je ještě laudanum. Nyní otevřte pravou přihrádku stolu a uvnitř je dřevěná páka. Pohněte pákou a na levé stěně se odhrne závěs a ukáže se tajný vchod. Projděte do malé kobky a z truhly seberte Crimson Shard of Fire. Nyní se vracejte zpátky k lávovému jezeru. Budou vás pronásledovat hned dvě monstra, tak sprintujte a nezastavujte se. Přeskákejte opět na druhou stranu a temnými chodbami se dostaňte k oltáři. Umístěte do něj červený úlomek a čekejte co se bude dít. Ztratíte vědomí a...

Underground Archives

 ...octnete se zpátky v knihovně, kde jste sebrali poprvé červený úlomek. Znamená to snad, že to celé o podsvětí se vám jen zdálo? Že byste upadli do bezvědomí v okamžiku, kdy jste sebrali červený úlomek? Asi ano. Známou cestou vyjděte na ochoz. Na levém zadním stole leží opět křesadlo. Sestupte po schodech do dolní knihovny. Dveře jsou zase zablokované. Vzadu na stolech opět leží páčidlo; jen tentokrát na jiném stole. Pomocí páčidla otevřte dveře a vstupte do chodby. Můžete se ještě jít podívat do první místnosti s mnoha regály, kde jste sebrali klíč. V regálu vlevo od stolu je křesadlo, další křesadlo je přesně v regálu naproti a poslední křesadlo je na stejném místě jako bylo předtím, tedy ukryté za knihami v regálu v poslední uličce vpravo. Nyní už jen dojděte k výtahu a pomocí páčidla odblokujte dveře. Nastupte do výtahu a zatáhněte za páku. Tentokrát nebudete padat dolů do pekla, ale vyjedete do horních pater hradu.

Main Hall

Vystupte z výtahu a vlevo z proskleného stolu seberte dokument Tesla Bring Electricity to York. Na opačné straně je další prosklený stolek, ze kterého můžete získat dokument New Coleman Estate Erected. Projděte pootevřenými dveřmi a jste opět v hale, kterou jste navštívili v prvním dílu hry. Nejprve vyjděte po schodech nahoru. Dveře vedoucí do Inner Sanctum jsou zamčené, takže tudy se dál nedostnete. Můžete však jít po levém ochozu a na konci sebrat ze stolu křesadlo. Když půjdete po pravém ochuzu, tak zase najdete olejničku. Vstupte do dveří vpravo a pokračujte až k výklenkům. Vlevo je prosklený stolek, ze kterého seberte Mansion Key. Dále jsou tu prkny zatlučená dveře, ale tudy se zatím dál nedostanete. Vraťte se do haly a použijte klíč na dveře na opačné straně. Projděte dveřmi a na konci vlevo vstupte vlevo do koupelny. V koupelně je v malé skříňce olejnička, 2 křesadla a laudanum. Vyjděte ven a vstupte vlevo do dveří vedoucím k pokojům pro hosty.

Guest Rooms

Vstupte do prvních dveří vlevo. Na stolku je dokument Bedroom Key. Pokračujte do dalších dveří vlevo, které vedou do malé komory. Zde otevřte malou truhlu a seberte 2 křesadla. Vyjděte ven do chodby. Protější temný pokoj je úplně prázdný. Projděte dveřmi na ochoz nad kulečníkovou hernou. Sestupte po schodech dolů a jděte k hořícímu krbu. Prohledejte pravou knihovnu a vytahejte nějaké knihy. Za knihami je totiž schovaný Guest Room Key. Vyjděte zpět po schodech nahoru na ochoz a dejte se vpravo. Z chodby vedou troje dveře. Ty před vámi jsou zablokované. Vstupte do pravých dveří vedoucího do podobného pokoje pro hosty, jaké jste již navštívili. Opět je vzadu malá komora s truhlou a v truhle je olejnička. Vraťte se do chodby a klíč, který jste sebrali dole v herně, použijte na levé dveře. Vstupte do potemnělého pokoje. V pokoji samotném nic není, ale za pokojem je opět komora v truhle je dokument That Bitch a také Rusted Mansion Key. Nyní se vraťte do chodby a jděte stále rovně. Budete svědky toho, jak herna potemní a bude zaplavena obrovským množstvím mrtvých těl. Projděte na konec chodby a pokračujte dveřmi zpět do haly.

Main Hall

Známou cestou projděte až do haly se schodištěm a tentokrát se dejte vlevo do dveří pod schodištěm. Sestupte po schodech dolů, z regálu seberte křesadlo a zajděte ještě pod schody, kde je olejnička. Poté projděte dveřmi do Workshopu.

Workshop

Sestupte po schodech dolů a dejte se nejprve vlevo. Zde jsou zamčené dveře, ke kterým budete muset najít klíč. V polici regálu vpravo od dveří jsou 2 křesadla. Dále vpravo jsou další dveře, kterým však v otevření brání blavan. Dále vpravo je regál, na kterém najdete olejničku. Vstupte tudíž do jediných přístupných dveří úplně vpravo. Projděte dlouhou chodbou a dostanete se do místnosti, kde lze vylézt po žebříku nahoru na dřevěnou plošinu. Za bednami jsou 2 křesadla a vpravo na zemi vedle svíčky dokument David´s Diary (1/2). Slezte opět dolů a pokračujte v cestě další temnou chodbou. Vlevo jsou dveře a za nimi napůl zavalená místnost. Vstupte do pravých dveří a prozkoumejte komodu vpravo. V jejím vrchním oddělení najdete Workshop Key. Ještě vytáhněte zásuvku těsně pod a objevíte olejničku. Nyní se vracejte zpět až do místnosti se schodištěm. Klíčem si otevřte dveře na druhé straně a sejděte po dalším schodišti dolů. Zde jsou dvoje dveře. Pravé jsou však nepřístupné, takže vstupte do levých. Za vámi uslyšíte rachot. To spadlo schodiště. Opět budete mít halucinace a dostanete se do bludného kruhu. Bude k vám promlouvat neznámý záhrobním hlasem. Později si uvědomíte, že je to hlas vašeho otce. Po skončení halucinací vyjděte z chodby ven a vstupte do dveří vlevo, které jsou nyní již přístupné. Projděte na rozcestí chodeb, kde stojí brnění. Dejte se vlevo a na konci vstupte dveřmi do temné místnosti. Ze stolu seberte dokument David´s Diary (2/2). Vlevo vzadu ve skříni je kladivo. Ještě prohledejte komodu vpravo a najdete 2 křesadla. Vraťte se zpět do chodby a pokračujte přes rozcestí rovně k mříži zamčené masivním zámkem. Na zámek použijte kladivo z ivnetáře a vstupte. V místnosti vlastně vůbec nic není. Jsou tu ale bedny, ze kterých si nyní budete muset vystavět schodiště, abyste se dostali přes zřícené schodiště. Něco podbného jste dělali i v základní hře. Zde je to však mnohem obtížnější. Odtáhněte ke zřícenému schodišti 4 bedničky. Velké bedny nemá smysl tahat, protože je budete těžko dostávat přes práh místnosti. Pokud vím bedničky nebudou stačit můžete si ještě nějaké dotáhnout z místnosti, kde jste sebrali kladivo. Jestli jsem to dobře pochopil měli byste si zdola nějak vystavět schodiště z beden, abyste se dostali na ochoz nahoru. Nevím, jak to chcete dělat vy, ale já jsem přišel na způsob, který se mi zdá jednodušší. Postavte vedle vinného sudu 4 bedničky na sebe. Postavte je ne úplně rovně, ale tak, aby se rohy překrývaly. Je to proto, abyste po těchto rozích mohli vyskakovat z jedné bedny na druhou výš a výš. Až budete nahoře tak se skrčte a nejhořejší bednu si vytáhněte za sebou na vrchol sudu. Postavte bednu co nejblíž k dolnímu porušenému okraji schodiště. Vyskočte na bednu a s rozběhem skočte přes porušené zábradlí. Zajímavé je, že s tímto autoři hry zřejmě nepočítali, protože úkol se ve vzpomínkách nezrušil a zůstal mi aktivní až do konce hry. Vstupte do místnosti s prvním schodištěm a vyběhněte po schodech nahoru, kde jsou dveře vedoucí do Main Hall.

Main Hall

Vystoupejte po schodech nahoru a v hale se dejte do dveří vlevo. Na konci chodby jsou dveře zatlučené prkny. Použijte na prkna 2x kladivo z inventáře a cesta dál je volná.

Old Mansion

Dveře vlevo nejdou otevřít. Prohledejte levý zadní kout, kde na zemi leží velká olejnička a křesadlo. Další křesadlo je v pravém regálu s knihami. Projděte vpravo skrz pavučiny a otevřte dveře. V místnosti vlevo si povšimněte zatlučeného dveřního otvoru a vedle páky. V druhé místnosti vlevo seberte dokument Orb Shards Continue... Další místnosti nemá smysl prozkoumávat, protože nic užitečného v nich není. Dojděte na konec do haly se schodištěm, kde budete mít opět halucinace. Jděte do dveří na druhé straně, projděte do druhé místnosti a vlevo za rohem seberte olejničku. Hned vedle vpravo je v polici křesadlo a hned vedle vpravo v další polici Industrial Lubricant. Nyní se můžete vrátit do haly se schodištěm. Vyjděte po schodech nahoru a projděte na ochoze dveřmi na ochoz vedlejší místnosti. V regále vpravo je křesadlo a v dalším regále vlevo olejnička. Lubrikant použijte na dveře a namažete tak panty. Nyní dveře půjdou normálně otevřít. Projděte do tmavé chodby. Zajděte do výklenku vlevo. Je zde knihovna, ve které je světélkující kniha (1/3). Zatáhněte za ni. Pokračujte dál chodbou a vstupte do dveří před vámi. V místnosti najděte knihovnu s další knihou (2/3), za kterou zatáhněte. Vyjděte ven, dejte se vlevo (vpravo jsou zamčené dveře) a projděte pavučinou. Vstupte do levých dveří. V místnosti otevřte skříňku v psacím stole a zatáhněte za další knihu (3/3). Ve stejné místnosti prozkoumejte knihovnu pokrytou pavučinou a najdete křesadlo. Nyní uslyšíte z chodby jakýsi kravál. Vstupte do chodby, jděte vpravo a dveře, které vlevo byly předtím zamčené, jsou nyní zpřístupněné. Místností se rozlévá zvláštní magická záře. Vlezte do osvětleného otvoru, vzadu seberte Indigo Shard of Spirit a poté ztratíte vědomí.

Land of Dreams

Až se proberete, vylezte z otvoru a vyjděte dveřmi ven. Před vámi se otvírá jakýsi snový svět, kdy vidíte zkombinované interirérové a exteriérové prvky. Po dlouhé době vidíte opět přírodu, i když je to nejspíš zase jen sen. Jděte vpravo, projděte dveřmi a prozkoumejte psací stůl. V přihrádce je olejnička. Nyní se vydejte úžlabinou ven do přírody. Dojdete k řece, přes kterou se budete muset nějak dost. Nejprve to zkuste jen tak přeskakovat přes balvany. Stejně se vám to nepovede, protože balvany jsou od sebe příliš daleko. Až několikrát spadnete do vody, tak se vám na břehu najednou objeví hromada prken. Tato prkna nyní musíte použít k překonání řeky. Jde vlastně o to překonat takto první zhruba polovinu vzdálenosti. U protějšího břehu už jsou balvany u sebe tak blízko, že prkna potřebovat nebudete. Začněte vpravo, kde je na břehu malý tmavý blavan. Z něj položte  prkno na nebližší balvan vpravo. Abyste prkna drželi rovně, musíte k nim přistupovat, když je chcete uchopit, rovně zepředu. Uchopte další prkno, opatrně přejděte po prvním prkně a spojte druhý balvan s dalším nejbližším. Třetí balvan je v těsné blízkosti za druhým a snadno na něj přeskočíte. Nyní je další nejbližší balvan ostře vlevo do vás. Až umístíte třetí prkno, nemusíte pak už dál prkna řešit, protože zbývající balvany u protějšího břehu jsou tak blízko u sebe, že vám budou bohatě stačit skoky s rozběhem. Až budete tedy na druhé straně řeky, vydejte se k otevřené bráně a projděte ji. Brána se za vámi zavře. Nyní se nacházíte v zahradním bludišti. Každá z postranních cest je slepá. Na dvou slepých koncích jsou pochodně, které je zapotřebí zapálit, aby se vám otevřela mříž. Nejprve však jděte levou cestou a na rozcestí se dejte vlevo. Úplně na konci je dřevěná truhla a v ní lektvar zdravého rozumu a 5 křesadel. Poté už jen zapalte obě pochodně a projděte mříží dál. V další části zahrady budete muset vykonat totéž, takže prohledejte odbočky a zapalte pochodně. Poté projděte vraty dál a vrata se za vámi zabouchnou. Pokračujte kaňonem až na plošinu, za kterou je propast. Několikrát spáchejte sebevraždu skokem dolů. Vždy se budete vracet zpět nahoru na plošinu. Toto dělejte tak dlouho, dokud nezmizí skála na okraji propasti a další předměty jako prkna a bedny. Octnete se v jakémsi nepřirozeném módu. V tomto okamžiku běžte kaňonem zpět. Před sebou uvidíte železné lávky. Jděte po lávce na rozcestí, přeskočte vlevo na další lávku a stiskněte tlačítko. Poté stiskněte tlačítko ještě jednou a pohyblivá lávka za druhou odbočkou se srovná tak, abyste po ní mohli přejít. Na konci lávky seberte Indigo Shard of Spirit. Vyskočte na podstavec, na kterém byl úlomek položený, a skočte dál vpřed na vyšší lávku. Přeskakujte po lávkách dál až nakonec doskočíte k oltáři, na který vložte fialový úlomek.

Old Mansion

Probíráte se ze snu a jste opět v otvoru ve zdi, kde jste sebrali fialový úlomek. Vylezte ven a vyjděte z místnosti do chodby. Dejte se vpravo a poté ještě jednou vpravo, kde jsou jediné odemčené dveře. Sestupte po schodech dolů a dveřmi vlevo vejděte do místnosti. Prohledejte skříňku psacího stolu a najdete Sanctum Key. Z dalšího stolu u stěny vzadu můžete ještě sebrat olejničku. Vyjděte z místnosti a dejte se vlevo dlouhou chodbou. Projděte dveřmi a pokračujte dalšími dveřmi vpravo do haly.

Main Hall

Vyjděte po schodech nahoru a použijte klíč na zamčené dveře vedoucí do Inner Sanctum. Poté do dveří vstupte.

Inner Sanctum

Jděte k odbočce a vstupte do dveří vpravo. V malé místnosti seberte ze stolu dokument Orb Shards, Final Notes. Poté prohledejte komodu vpravo a seberte olejničku a 2 křesadla. Vraťte se do chodby a pokračujte směrem vpravo. Na dalším rozcestí jděte do dveří rovně. Vlevo ze stojanu s vínem seberte měděnou trubičku. Ze stolu vpravo pak 2 křesadla. Vraťte se do chodby a pokračujte do dveří vlevo. Projděte jimi a jste ve místnosti se schodištěm. Dveře před vámi jsou zamčené a potřebujete je zpřístupnit. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do levých dveří. Postupujte dlouhou úzkou chodbou. Po levé straně je v jednom proskleném stolku laudanum. Sestoupejte po schodech dolů a octnete se v dlouhé široké chodbě. Kousek vlevo je v truhle Severed Head a v regálu o něco dál vpravo olejnička. Běžte na levý konec chodby a dostanete se do jakési malé svatyně. Seberte dokument The Ingredients, ze kterého se dozvíte, že k vykonání rituálu budete potřebovat 4 igredience. 2 naštěstí už máte. Vyjděte ven opět do chodby a zahněte do druhé chodby vpravo. Za dveřmi je malá laboratoř. Když odtáhnete bedny z rohu vpravo, objevíte skryté křesadlo. Odtáhněte bedny z levého rohu a seberte jedovou žlázu. Ještě můžete sebrat olejničku z regálu. Vyjděte zpět do chodby a dejte se vpravo. Ze dveří na konci chodby vyrazí monstrum. Rachle zahněte do postranní chodby vpravo. I zde jsou dveře, avšak zamčené. Počkejte až zrůda přejde kolem vás a poté se opatrně pližte vpravo, abyste se dostali do místnosti, ze které vyšla. Vpravo z podstavce seberte obřadní dýku a dokument The Sacrifice. U krbu ještě můžete sebrat křesadlo. Nyní musíte zapálit krb. Poté se objeví mrtvola na stole vlevo. Použijte na mrtvolu obřadní dýku a poté budete moci sebrat Human Bone. Nyní máte konečně všechny ingredience pohromadě. Vraťte se na konec chodby do malé svatyně. Na oltář vpravo vzadu položte všechny 4 předměty – tedy trubku, část rostliny, hlavu a kost. Z vedlejšího podstavce seberte Obsidian Shard of Death a poté opět ztratíte vědomí.

Forest

Octli jste se v lese u hořícího ohně. U ohně seberte dokument The Cemetary a dále velkou olejničku a 2 křesadla. Jděte jedinou možnou cestou vpřed, až dojdete na rozcestí. Zde máte směrovky ukazující k jednotlivým cílům cesty. Vydejte se nejprve směru Cabins. První chata je zamčená, avšak do druhé možné vstoupit je. Uvnitř chaty sebere vlevo ze stolu dokument Cabin Keys a ze zásuvky vytáhněte křesadlo. Dejte se do vedlejší místnosti vlevo a z truhly u postele si vezměte olejničku. Nyní vyjděte po schodech nahoru, přejděte horním patrem a vpravo za rohem seberte z komody Cabin Key. Ještě prohlédněte komodu a najdete 2 křesadla. Nyní můžete chatu opustit. Od chaty se dejte vlevo a přijdete k druhé chatě. Použijte na dveře klíč a vstupte. Hned vpravo seberte z regálu křesadlo. Vpravo za oknem vidíte, jak se mutant hřeje u kamen. Projděte dveřmi do této místnosti a – mutant zmizí. Vlevo v regálu jsou další 2 křesadla. Nyní vyjděte po schodech nahoru. Vlevo seberte ze stolku laudanum. Pokračujte směrem vpravo a vlevo za rohem je jakási malá laboratoř. Seberte chemikálii Nitrid Acid. Nyní už můžete chatu opustit a vydat se zpět na rozcestí. Po cestě se však řítí monstrum. Skrčte se vlevo za smrček, počkejte si až kolem vás monstrum přejde a poté proklouzněte na cestu. Brzy dorazíte opět na rozcestí se směrovými šipkami. Nyní se vydejte ve směru River. Přejděte přes řeku a uvidíte velkou budovu. Ta je zamčená, ale z jedné strany je okno, které můžete vyrazit hozením nějakého předmětu. Vstupte do domu, jděte do místnosti vlevo a seberte ze stolu prázdnou lávev. Vraťte se zpět do první místnosti a vylezte po žebříku nahoru do prvního patra. Prohledejte regály vlevo a najdete 2 olejničky. Podívejte se na regály na opačné straně a najdete chemikálii Hydrochlorid Acid a také dokument Corossive Chemicals. Nyní můžete dům opustit a vrátit se zpět na rozcestí. Vydejte se ve směru Cemetary. Hřbitov je zavřený na masivní železnou bránu. V inventáři máte prázdnou nádobu a 2 chemikálie. Obě chemikálie zkombinujte s práznou lahví a získáte Nitro-Hydrochlorid Acid. Tuto směs použijte na zamčenou bránu, čímž způsobíte její korozi a cesta na hřbitov bude volná. U osvětleného oltáře seberte dokument The Significant Grave. Vyjděte na kopec, kde je jakási márnice. Uvnitř seberte olejničku. Nyní je vaším úkolem najít na hřbitově hrob Neila Winklera. Můžete si prohlédnout všechny hroby a dozvědět se něco o lidech, kteří zde leží. Onen hrob se nachází v místě, kde je za ohradou velké množství hrobů vedle sebe. Pokud nechcete ztrácet čas zkoumáním hřbitova, tak podle tohoto hrob jistě snadno najdete.

Crypt

Ocitáte se v jakésy kryptě, zřejmě pod povrchem hřbitova. Hned před vámi leží dokument The Crypt, tak si ho seberte. Projděte dveřmi do chodby a poté vstupte dalšími dveřmi do místnosti se spoustou mrvol. Můžete vpravo vytahat rakve z výklenků a najdete křesadlo. Totéž můžete udělat na druhé straně a najdete další 2 křesadla. Pokračujte do dalších dveří a octnete se v podzemní místnosti se schodištěm. Sestupte po schodech dolů a vstupte do dveří. Projděte do další krypty, kde vytahejte rakve z výklenků vlevo a najdete olejničku. Pokračujte dalšími dveřmi do dlouhé chodby. Najednou se chodba zaplaví vodou. Běžte vpřed a proti vám se vyřítí monstrum. Po chvíli však zmizí. Poté vás začne pronásledovat monstrum z druhé strany. Nemá smysl utíkat, takže se nechte zabít. Přenesete se zpět do reality (lépe řečeno do původního snu). Jste opět v podzemní kryptě. Vstupte do modře osvětlené místnosti. Nahoře na oltáři je Obsidian Shard of Death, který seberte.

Inner Sanctum

Teprve teď jste se konečně vrátili do reality a můžete si oddechnout. Jste opět ve svatyni, kde jste předtím prováděli rituál s magickými předmět. I když nevím, zda tento návrat do reality je příjemný, protože všude je rudý sliz. V chodbě zahněte do třetí postranní chodby vpravo. Zde jsou otevřené dveře, které byly předtím nepřístupné. Dojděte ke schodišti a prozkoumejte prostor pod ním – najdete olejničku. Poté vyjděte po schodech nahoru a pokračujte vpřed dlouhou chodbou. Po straně je v jednom proskleném stolku Tower Key, tak si ho seberte. Dojděte do místnosti s malým schodištěm, sejděte dolů a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Projděte chodbou až ke dveřím vedoucím ven.

Tower Courtyard

Jste na venkovním nádvoří mezi hradem a věží. Cesta rovně vede přímo do věže. Pokud půjdete prozkoumat levou odbočku, najdete na jedné ze židlí olejničku. Můžete prozkoumat i pravou odbočku, ale nic zajímavého tam není.

Tower

V dalším postupu do věže vám brání mříž. Vstupte do dveří vpravo a vzadu si seberte olejničku. Poté vstupte do levých dveří a prohledejte psací stůl – najdete laudanum a 2 křesadla. Nyní vstupte do cely vlevo a seberte Tower Key a nakonec dokument A Goodbye. Vyjděte zpět do chodby a odemkněte si klíčem mříž. Vyjděte po schodech nahoru a umístěte na oltář všechny části koule. V tom se vám zjeví monstrum, které bylo kdysi vaším otcem. Koule se rozletí na kusy a aktivuje se pekelný stroj na vrcholu věže. Nyní máte 2 minuty času na to, abyste stroj zastavili. Zároveň musíte opět sesbírat všechny části koule. Sprintujte po schodišti nahoru. Pokud se vám postava občas o schody zaráží, pohybujte se přískoky. Snažte se vyhývbat modrým výbojům, které na vás monstrum sesílá a která vás budou zraňovat. Po cestě sbírejte části koule. Místo výskytu poznáte vždy podle barevné záře. Jako první seberte Crimson Shard of Fire. O kousek výš leží na schodech Indigo Shard of Spirit. Další část koule leží opět o něco výš, a to vlevo na zábradlí – Emerald Shard of Awareness. Doběhněte nahoru ke stroji a u stroje vpravo ze zábradlí seberte poslední část koule – Obsidian Shard of Death. Zkuste zatáhnout za páku na stroji, ale ta je zaseklá. V okolí je několik kamenů. Jeden z nich zdvihněte a udeřte jím shora do páky. Tím stroj zastavíte. Nyní stačí už jen seběhnout dolů po schodech a umístit všechny části koule na oltář. Tím netvora konečně zničíte a poté...to schválně neprozradím. Uvidíte sami. Jen mi není jasné, co z toho všeho byl vlastně sen a co skutečnost. Možná to byl sen od začátku do konce.

Uložené pozice

Čeština

Čeština 2

Čeština-aktualizace finální -ty dvě horní stahovat nemusíte

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

Screenshot

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář