Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Final Revelations

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o vynikající a výrazně nadprůměrnou Custom Story. Autor si dal opravdu záležet, takže nebudete mít pocit, že hrajete další hru ze světa Amnesie, která je jako přes kopírák. Dalšími výhodami je nadprůměrná herní doba a RPG prvky – obchodování s obchodníky.

OBCHODOVÁNÍ

V průběhu hry budete mít možnost obchodovat s obchodníky. Nemůžete si vybrat jaké předměty si nakoupíte. Vždy dáte obchodníkovi peníze a dostanete za ně předem určené předměty. Následující seznam ukazuje jaké předměty a v jakém pořadí se mi podařilo od obchodníků získat.

  1. OLEJNIČKA a Meat

  2. OLEJNIČKA a 2 křesadla

  3. OLEJNIČKA a Meat

  4. OLEJNIČKA a Meat

  5. Meat a Wine

  6. VELKÁ OLEJNIČKA a křesadlo

  7. OLEJNIČKA a Beer

  8. OLEJNIČKA a Beer

  9. Beer a Wine

  10. OLEJNIČKA a Bear

  11. Meat a křesadlo

- - - - -

CHAPTER 1 – CHECKING IN

Village

Dojděte do vesnice a pokračujte ulicí mezi domy. Prozkoumávat město nemá v tuto chvíli žádný smysl. Na rozcestí se dejte vpravo a dojdete k hotelu, do jehož dveří vejděte.

Hotel

Vpravo je recepční oblečený v brnění. Z pultu recepce seberte Room Key a dokument Tutorial. Vyjděte po schodech nahoru a klíčem si odemkněte první dveře vpravo. Toto je váš hotelový pokoj. Můžete si sednout za stůl a pročíst dokument ležící na stole. Jinak jděte k posteli a klikněte na ni. Probudíte se druhý den ráno. Dveře pokoje si opět odemkněte klíčem. Sejděte dolů a dveřmi vyjděte ven z hotelu.

Village

Jděte rovně přes rozcestí a dostanete se na malé prostranství s kašnou. Projděte vrátky vpravo a vstupte do místního obchodu.

Store

Hned vedle dveří visí na stěně dokument Missing Peoples. Ze zásuvky komody seberte Locker Key. Promluvte si s Almou, která vám nabídne lucernu výměnou za nějaký dárek. Vyjděte z domku ven.

Village

Dejte se u kašny vpravo a v ohybu ulice jsou další odemčená vrátka. Dveře do skladu jsou sice zamčené, ale obejděte dům zprava a uvidíte odklopenou desku. Vstupte do skladu touto alternativní cestou je však možný pouze v noci. Vraťte se do ulic a dostaňte se zpět na začátek, na louku u vesnice, kde se dejte vpravo na hřbitov. Přejděte přes most a dveřmi vstupte na hřbitov. U jednoho hrobu leží Red Rose, kterou seberte. Vlevo je malý domek, do kterého vejděte a seberte z truhly 2 křesadla. Vraťte se zpět do vesnice a jděte opět za Almou do obchodu.

Pozn.: Lucernu lze získat i jednodušším způsobem. Nesbírejte růži a rovnou vejděte do dveří vlevo, kde najdete lucernu na polici. Za Almou se pochopitelně už vracet nemusíte.

Store

Dejte Almě květinu a dostanete za to lucernu. Vyjděte z obchodu ven.

Village

Zamiřte ke škole a knihovně v jednom (největší budova) a vstupte dovnitř.

Library and School

Na stole vlevo leží dokument The Gothfair Register a v jedné z polic v pravé části místnosti najdete dokument The Three Spiritual Realms of Evil. Jděte do pravé chodby, kde jsou po straně zamčené skříňky. Na jednu z nich pasuje klíč, který jste sebrali v obchodě. Seberte dokument Alma's Diary 1 – Feelings. V levé chodbě jsou ještě zamčené dveře, ale do těch se zatím nedostanete. Poté můžete opustit školu.

Village

Vydejte se známou cestou zpět k hotelu a vstupte do dveří.

Hotel

Běžte nahoru do svého pokoje vyspat se. Až vstanete sejděte dolů do recepce. Recepční je pryč, takže můžete projít do prostoru za pultem. Dveřmi se dostanete na schodiště, které vede dolů do sklepa. Sestupte po nich dolů a dveřmi vpravo se dostanete do nevelké místnosti, kde najdete v truhle křesadlo. Vyjděte z místnosti a pokračujte skrz další dvoje dveře vpravo až do prostoru pod schodiště. Seberte ze země Crowbar a poté se stejnou cestou vraťte nahoru do recepce. Vchodovými dveřmi vyjděte ven do ulic.

Village

Známou cestou se dostaňte k domu Store and Barn. Jak jsem se již zmiňoval, dům má alternativní vchod zprava. Vylezte nahoru a vejděte dovnitř.

Store and Barn

Prozkoumejte bedny vlevo od vchodových dveří a seberte Red Rod. Vpravo v ohrádce se senem leží Yellow Rod. Poté prozkoumejte bedny vpravo od ohrádky a seberte Money. Vyjděte po schodech nahoru a z regálu seberte Blue Rod a také dokument Check List. Vyházejte z pravého regálu pytle a seberte křesadlo. Tím máte v této úrovni splněno a ven se vraťte normálně vchodovými dveřmi.

Village

Vraťte se zpět do hotelu.

Hotel

Jděte spát a a po probuzení opusťte hotel.

Village

Známou cestou se dostaňte ke škole a vejděte dovnitř.

Library and School

Uvnitř jděte do levé chodby a pomocí páčidla vylomte levé postranní dveře. Na stole klikněte na ARTEFAKT a přečtěte si text a rovněž seberte dokument Michael's Journal. Nakonec prohledejte zásuvky stolu a seberte Laboratory Key a rovněž Chapel Key. Vraťte se zpět do hlavní místnosti a jděte do protilehlé chodby. Na jejím konci jsou dveře od laboratoře, které si odemkněte jedním z klíčů. Ze stolu vpravo seberte láhev a ve sklenicích na jiném stole je zastrčený další předmět – Tube. Poté se můžete vrátit zpět do vesnice.

Village

Možná jste si už všimli, že v jedné z ulic sedí ve dne žebrák. Můžete mu hodit do misky peníze, které jste sebrali předtím ve skladišti. Poté se vraťte zpět do hotelu.

Hotel

Vyspěte se a opět hotel opusťte.

Village

Známou cestou se dostaňte na hřbitov a klíčem z inventáře si odemkněte dveře kostela. Uvnitř kostela musíte najít několik předmětů, se kterými je možné provést interakci. Nejprve jděte na kazatelnu vpředu a klikněte na zkrvavenou desku. Postranními dveřmi se dostaňte na schodiště a vyjděte nahoru na balkón, kde klikněte na stůl s křížem. V tom okamžiku by se měl spustit flashback. Sejděte opět dolů a znovu klikněte na desku u kazatelny. Vpravo se otevřou tajné dveře. Vstupte do dveří na konci této chodby.

Secret Passage

Podzemní chodba se bude po chvíli rozdvojovat. Dejte se levou a po levé straně je postranní chodba. Vstupte do skladištní místnosti, kde seberte z regálu ozubené kolo a vezměte ho s sebou. Pokračujte dál chodbami (držte se stále vlevo) až dojdete do strojovny. Vlevo z pultu seberte dokument A Reminder a z malé truhly vpravo vzadu OLEJNIČKU a křesadlo. Ozubené kolo z předchozí místnosti umístěte do soukolí ostatních kol. Ve velkém sudu u dveří je olej, který potřebujete získat. Použijte na vývod měděnou trubičku z inventáře a poté použijte na kapající olej sklenici – získáte láhev s olejem. Barevné páky z inventáře zastrkejte do otvorů v pultu, poté nalijte olej do stroje (vpravo od páky) a nakonec zatáhněte za páku. Pokud jste vše správně vykonali stroj by se měl rozběhnout. Vraťte se do chodby a dejte se vlevo a rovně. Dojdete k podivnému dřevěnému mostu, který je zvednutý nahoru. Zatáhněte za páku na podlaze a most se spustí. Pokračujte přes most dál až na rozcestí chodeb, kde se dejte vlevo. Přijdete k těžkým padacím dveřím, kde zkuste zatočit ventilem. Ten se ale utrhne a vy budete muset použít alternativní cestu. Vpravo nahoře je otvor temné šachty. Jděte chodbou přes rozcestí rovně a na konci chodby najdete několik sudů a beden. Stačí vzít jeden sud, postavit ho u dveří pod otvor a snadno vyskočíte nahoru. Prolezte na konec šachty a seskočte dolů. Před vámi je rozcestí. Levá cesta se rozdvojuje do dalších dvou slepých zakončení. Na konci levé odbočky je nějaké harampádí a pod ním rakev, ze které můžete sebrat Money. Jinak pokračujte dál na prvním rozcestí pravou odbočkou, projděte dvěma zdobenými dveřmi a octnete se v nevelké místnosti, která stojí za bližší prozkoumání. Na stole leží A Waxroll a také ARTEFAKT. Vpravo v kamnech je ukrytá obřadní dýka. Nakonec prozkoumejte horní police s knihami vlevo a seberte dokument A Letter from Jonathan. Poté klikněte na zkrvavenou část stolu a spustí se flashback. Po jeho skončení dojde automaticky k ukončení kapitoly.

CHAPTER 2 – BRUTAL DISCOVERY

Garden / Entry Hall

Konečně jste zase venku na čerstvém vzduchu. Dejte se vpravo a projděte dveřmi do venkovního skladiště. Vpravo na stole leží Rope. Vyjděte ven a pokračujte ke dveřím do další úrovně. Do těch se však nedostanete, takže musíte najít jinou cestu. Když půjdete kousek vpravo podél zdi, uvidíte nahoře okno. Zkuste použít na okno provaz z inventáře, ale nepůjde hodit nahoru bez zátěže. Spojte v inventáři provaz se sklenicí a získáte Glassjar Rope. Tento předmět použijte na okno a budete moci vyšplhat nahoru jako po žebříku. Octnete se uvnitř domu v dlouhé chodbě v prvním patře. Vejděte do třetích dveří vpravo a ze zásuvky psacího stolu seberte křesadlo. Vraťte se do chodby a projděte až na konec, kde vejděte do posledních dveří vlevo. Z přihrádky psacího stolu seberte dokument Paranoia a z jedné ze zásuvek Office Key. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte na začátek chodby ke schodišti. Sejděte po schodech dolů a prohledejte prostor pod schodištěm. Najdete truhlu a v ní OLEJNIČKU. Klíčem si odemkněte dveře vlevo od schodů a vstupte do místnosti. Otevřte přihrádku psacího stolu a vyházejte z ní knihy. Vzadu je totiž tlačítko, které je zapotřebí stisknout. V rohu místnosti je gramofon, ve kterém není válec. Dejte do něj ten z inventáře a následně si poslechněte nahrávku. Vraťte se do chodby a dejte se pravou postranní chodbou v přízemí. V zadní místnosti leží na polici Wine, což je totéž jako Lektvar zdravého rozumu v jiných módech Amnesie. Vraťte se zpět ke schodišti a nyní pokračujte protější chodbou, kterou jste dosud neprozkoumali. Octnete se ve velké knihovně, kde se dejte hned do dalších dveří vlevo. V temné místnosti prozkoumejte zásuvky komody a seberte křesadlo a poté klikněte na magnetofon, abyste si mohli poslechnout nahrávku. Nakonec zaměřte svoji pozornost na malou truhlu u stěny, která je zamčená. Zatáhněte za svícen na stěně nad truhlou a truhla se odemkne. Seberte z ní Hallway Key. Nyní se můžete vrátit zpět ke schodišti, kde odemkněte klíčem dveře vlevo, které vedou do hlavní haly, a vejděte do nich.

Main Hall

Projděte chodbou, vstupte do haly a vlezte vpravo do výtahové šachty. Po řetězech leze šplhat jako po žebříku, takže slezte opatrně dolů a klikněte na poklop výtahové kabiny.

Prison

Vystupte z výtahu a nyní máte dvě možnosti – buď do levých dveří, nebo do pravých. Nejprve půjdeme do pravých dveří. Dostanete se do chodby, kde jsou vpravo po straně další dveře. V místnosti za nimi seberte z přihrádky psacího stolu A Waxroll a ze zásuvky Rusty Key. Vraťte se do chodby a pokračujte dál. Dostáváte se do mučírny. Za druhými dveřmi vpravo je v místnosti na zemi kanalizační mříž, pod kterou cosi je. Rukami ji však nadzdvihnout nelze. Nahoře na stěně je otvor ve zdi, což je pákový mechanizmus. Bude tedy nutné sehnat páku. Vraťte se zpět k výtahu a pokračujte do dveří naproti. Dejte se po schodech nahoru a vyjdete ve velkém podzemní sálu. Za dveřmi vlevo je laboratoř, kde můžete vložit do gramofonu válec z inventáře a pustit si nahrávku. Za dveřmi vpravo je další místnost, kde najdete vzadu v truhle Beer (ekvivalent Laudána) a 2 křesadla. Vlevo na bednách leží páka, což je ta, která chybí v pákovém mechanizmu v mučírně. Doneste ji na místo, vložte do otvoru, zatáhněte za ni a kryt se odklopí. Použijte na otvor sklenici z inventáře a získáte Blood. Nyní se vraťte zpět do velké podzemní haly, přejděte přes most a vejděte do dveří vlevo. Sejděte po schodech dolů a ve vězeňské cele vpravo najdete Meat. Jděte zpět do haly a pokračujte do dveří naproti. Sejděte po schodech a vpravo je zamčená cela, ze které se ozývá hlas. Dál se v této úrovni prozatím nedostanete. Vraťte se k výtahu a použijte klíč z inventáře na velká vrata vlevo. Klíč do zámku nepasuje, protože je příliš zrezivělý. Jděte opět do mučírny do první místnosti vlevo, kde kape ze stropu olej. Namočte klíč do oleje a získáte Sanctum Key. Vraťte se k výtahu, použijte klíč na bránu a vejděte. Uvnitř svatyně seberte ze stolu Hammer a opět vyjděte ven. Vraťte se zpět k cele s vězněm a několikrát udeřte kladivem do visacího zámku. Klikněte na vězně, čímž ho osvobodíte. Je však raněný a je zapotřebí vyrobit pro něj lék. Budete potřebovat celkem 4 přísady. První – krev – máte už v inventáři. Pokud jste ji předtím nesebrali, čtěte výše. Vyjděte zpět do velkého sálu a dveřmi vpravo vstupte do jídelny. Vzadu na stole leží lučavka královská. Jděte zpět do sálu, přejděte přes most a vstupte do dveří vpravo. V koutě místnosti je několik zelených hub. Použijte na ně kladivo a v jedné z nich najdete ukrytou jedovou žlázu. Vraťte se opět do sálu a jděte do dveří naproti. V laboratoři seberte ze stolu Auripigment a tím máte konečně všechny přísady pohromadě. V inventáři přidejte do nádoby s krví část rostliny a získáte Unfinished Medicine; dále přidejte lučavku královskou a získáte opět Unfinished Medicine; nakonec přidejte Auripigment a získáte kompletní Medicine. Tu podejte vězni v cele a získáte od něj nějaké informace. Vraťte se zpět k výtahu a v tom okamžiku se kabina utrhne a vše kolem vás se začne hroutit. Máte jen omezený čas, po jehož uplynutí zemřete. Běžte rychle zpět do velkého sálu, kde skočte do stoky pod mostem.

Sewers

Kvůli špatnému vzduchu obsahujícímu spóry z jedovatých hub nebudete moci ve stokách používat zdroje světla. Běžte vlevo a po pravé straně uvidíte schody nahoru. V malé skladištní místnost seberte dřevěnou kliku a rovněž odházejte bedny, protože v malé truhle je křesadlo. Vraťte se na začátek úrovně a dejte se vlevo. Dojdete k točitému schodišti, po kterém vystoupejte nahoru. Ze stolu seberte dokument Letter from Michael a z přihrádky stolu Money. Na jednom místě je děravá zeď (zobrazí se vám u ní kurzor). Použijte na toto místo kladivo z inventáře a seberte Card. Vyjděte z místnosti a vpravo se objeví podivné monstrum. Sejděte po schodech dolů a pokračujte stokou vpravo. Dostanete se do malé místnosti, kde vložte do otvoru ve zdi kliku z inventáře. Zatočte klikou a dolů vám sjede žebřík. Vylezte po žebříku nahoru a seberte z regálu Card a z beden OLEJNIČKU. Obě karty, které máte v inventáři, vložte do zařízení ve stěně a zatáhněte za páku. Vstupte do místnosti, kde je ovládání čerpadel. Dejte všechny čtyři páky dolů a poté zatočte ventilem vpravo. Tím jste odčerpali vodu ze stok. Slezte po žebříku dolů, jděte zpět na poslední rozcestí a poté vlevo. Na konci chodby jsou dveře do další úrovně, do kterých vejděte.

Secret Passage

Známou cestou se dostaňte ke vchodu do kaple a vstupte.

Village

Pákou na stěně si odsuňte stěnu a vejděte do kostela. Jděte do vesnice a vstupte do dveří hotelu.

Hotel

Běžte nahoru do svého pokoje a vyspěte se. Ráno najdete pod dveřmi dokument Letter from Michael 2 a Money. Sejděte dolů a vyjděte z hotelu ven. Dejte se vlevo směrem ke hřbitovu a dojde k ukončení kapitoly.

ChAPTER 3 – UNEXPECTED TURNS

Jeffersons Mansion

Jste ve vstupní hale domu Jeffersonových. Když půjdete vpravo, najdete v místnosti vzadu na stole Meat. Když půjdete rovně, najdete gramofon, za jehož kliku zatočte, abyste si mohli poslechnout záznam. Vraťte se do haly a vyjděte po schodech nahoru. V první místnosti najdete na spodní polici A Key. Vraťte se po schodech dolů a pokračujte do dveří pod schody. Dostanete se do přízemní chodby. V dřevěné skříňce je křesadlo. Jděte do levé části chodby a dveře vlevo si odemkněte klíčem, který jste našli v prvním patře. Knihovna vpravo je pohyblivá a je zapotřebí najít potřebný mechanizmus. Ze stolu seberte dokument Artifackt a poté odklopte obraz na stěně. Ve výklenku je páka, kterou pohněte směrem nahoru. Proskočte otvorem ve zdi a ze země seberte klíč od strojovny. Poté proskočte zpět a vraťte se do chodby. Vstupte do protějších dveří a po schodech sestupte dolů do podzemí. Vpravo je malá skladištní místnost, kde leží na velké bedně křesadlo (je ukryté za malými bednami). Vyjděte opět do chodby a klíčem si odemkněte dveře vlevo. V místnosti je vzadu na stěně tlačítko, které stiskněte. Vraťte se zpět nahoru do vstupní haly. Když se podíváte nad schodiště, zjistíte, že se otevřel vstup do tajné chodby. Vylezte nahoru jako po žebříku a pokračujte do věže s dlouhým schodištěm vedoucím nahoru. Vyjděte po schodech až úplně nahoru a vejděte do dveří. V místnosti seberte ze stolu A Waxroll a ze zásuvky A Key. Vraťte se po schodech dolů a vlevo jsou dveře do další úrovně, které si odemkněte klíčem a vejděte do nich.

Secret Passage

Nastupte do výtahu a sjeďte dolů. Na rozcestí se dejte nejprve vlevo a vstupte do dveří vlevo. Ze stolu seberte dokument … a do gramofonu vložte válec a přehrajte si záznam. Vraťte se na rozcestí a jděte do druhé chodby rovně. Na konci jsou dveře pokryté rudým slizem. Použijte na sliz dýku a budete moci vstoupit do místnosti s podivným červeným oparem. Ze stolu seberte Strange Artifact a vraťte se zpět do chodby. Dveře vpravo se rozpadnou. V místnosti za nimi seberte Crowbar a jděte zpět do místnosti s gramofonem. Pomocí páčidla vylomte skříň a poté spadnete na zem a ztratíte vědomí.

Beach

Probíráte se v čerstvě vykopaném hrobě a nad vámi stojí Alma. Vylezte ven a vyjděte po schodech nahoru. Dveře vpravo jsou poškozené. Nedaleko leží na zemi velká cihla. Hoďte ji několikrát proti dveřím a ty se rozpadnou. Vlevo seberte ze stolu opět lucernu, kterou vám monstra ukradla. Na stěně mezi nářadím visí Hammer. Venku se začne potloukat monstrum, tak je jen na vás jak mu vyhnete. V každém případě kladivem můžete rozbít protější dveře a v místnosti sebrat OLEJNIČKU a Wine. Poté sejděte po schodech dolů a klikněte na poškozenou mříž vlevo. Automaticky se protáhnete ven. Přejděte prostranství a zamiřte k domku nahoře. Vlevo za domem jsou sklepní dveře, na které klikněte. Uvnitř domu jděte v suterénu do jediných přístupných dveří. Odstraňte obraz a odklopte mříž. Prolezte do tajné místnosti, kde seberte z mučícího stolu A Waxroll a mezi bednami se povaluje Sharp Drill Part. Vraťte se zpět do chodby a vrtákem si odemkněte dveře vlevo. V místnosti najdete Almu. Až si s ní promluvíte vložte válec z inventáře do gramofonu a poslechněte si záznam. Z psacího stolu seberte Key a dokument Regarding the Artifact a ze zásuvky křesadlo. Poté si znovu promluvte s Almou. Známou cestou se dostaňte ven z domu a dejte se po schodech vlevo, abyste se dostali dolů na pláž. Dveře ve skále si odemkněte klíčem a vstupte do jeskyně. Jděte úzkou skalní chodbou a po chvíli uvidíte po pravé straně truhlu, ve které je OLEJNIČKA a Money. Pokračujte dál a brzy dorazíte do místnosti, kde je cesta dál blokovaná padací mříží. Vpravo je truhla a v ní 3 křesadla. Na jednom ze sloupů uprostřed je tlačítko. Zkuste ho stisknout, ale nic se nestane. Běžte vlevo, kde je nahoře dřevěná plošina. Vylezte nahoru jako po žebříku a stiskněte další tlačítko. Konečně se mříž začne zvedat nahoru. Vstupte do nově zpřístupněné chodby. Musíte opatrně přeskakovat po prknech a plošinách. Dole ve vodě je vodní monstrum a dostat se zpět nahoru není možné (pokud byste spadli). Přeskákejte na plošinu, kde zatáhněte za další páku. Vlevo na konci chodby se otevřela další mříž. Přeskákejte tímto směrem a vejděte do dveří do další úrovně.

CHAPTER 4

Cave

Začínáte v temné chodbě. Vejděte do prvních dveří vlevo a ze země seberte dokument Aumalim 1. Odklopte víka rakví vlevo a z jedné z nich seberte křesadlo. Vraťte se do chodby a všimněte si zavalené chodby vlevo. Přes tento zával se budete muset nějak dostat. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do velké místnosti. Vlevo na lavici leží ARTEFAKT a na stole vzadu další křesadlo. Vyjděte zpět do chodby, sejděte po schodech dolů a poté do dveří vlevo. Sejděte po dalších schodech a brzy přijdete na rozcestí. Vpravo jsou dveře vedoucí do malé skladištní místnosti, kde seberte z police Kalamín a ze stojanu na vinné lahve vpravo Wine. Vraťte se do chodby a dejte se vpravo. Vstupte do dveří na konci a ze stolu seberte Chipper, dokument Aumalim 2 a rovněž křesadlo. Chipper můžete rovnou zkombinovat v inventáři s kladivem a získáte tak kladivo a dláto. Vyjděte zpět do chodby a nyní se dejte odbočkou vpravo. Přijdete ke dvěma dveřím po stranách. Za levými dveřmi najdete dokument Aumalim 3. Za pravými dveřmi je podobná místnost jako ta předchozí, kde seberte ze stolu zrezivělý klíč a z vnitřku skříně Money. Vraťte se do chodby a pokračujte chodbami zpět na začátek úrovně. Po levé straně jsou jedny zamčené dveře, které si klíčem odemkněte a vejděte. Ve výklenku vpravo je Urn a po levé straně je na zemi malá truhla a v ní 2 křesadla. Vyjděte zpět do chodby a nyní se vydejte opět do místnosti s artefaktem. Na zatlučené dveře vlevo použijte kladivo a dláto a poté budete moci vstoupit do velké knihovny. Na polici vpravo leží Kuprit. Ve středu místnosti leží na psacím stole kniha, což je dokument (prázdný), vpravo pod hromadou kostí je dokument Aumalim 4 a v zásuvce pravého psacího stolu na druhé straně místnosti než jste vstoupili je ještě dokument Dear Diary. Nyní se vydejte k zavalené chodbě, o které jsem se již výše zmiňoval. Spojte v inventáři Urn a Kalamín a získáte Unfinished Bomb. Přidejte Kuprit a získáte hotový výrobek – Bomb. Položte ji u závalu a běžte se ukrýt, protože bude následovat mohutný výbuch. Projděte nově zpřístupněnou chodbou, na rozcestí se dejte rovně a vstupte do místnosti. Seberte ze skříňky vpravo dokument Only the Worthy a ze zásuvky psacího stolu vlevo křesadlo. Vraťte se do chodby a dejte se vpravo. Na konci chodby jsou padací dveře a vedle nich dva podstavce. Na pravý podstavec je třeba umístit bibli (je v kapli na stole vedle artefaktu) a na levý kříž (v místnosti s posledním sebraným dokumentem). Až se dveře otevřou projděte na konec, kde klikněte na zářící podstavec. Poté běžte zpět do chodby a v malé místnosti vlevo seberte pochodeň. Hoďte ji do chodby s podstavcem (nesmíte stát na dřevěné podlaze) a dřevěná podlaha shoří. Vyjděte z chodby a klikněte na bibli na podstavci, aby se dveře zavřely. Běžte chodbou zpět a ze zamčené místnosti vpravo se vyřítí monstrum. V této malé místnosti jsou k sebrání OLEJNIČKA a křesadlo. Vraťte se na začátek úrovně a klikněte na vchodové dveře, které jsou však zamčené. Běžte po schodech do nejnižšího patra, kde jsou na konci levé chodby jiné masívní dveře. Ty mají rozbitý zámek, avšak pokud použijte kladivo s dlátem dostanete se přes ně dál.

Machine Room

V chodbě za dveřmi vás začnou pronásledovat monstra. Rychle vylezte po žebříku nahoru a vejděte do dveří vpravo. Vlevo mezi bednami leží Lever a na stole Meat. Vraťte se do chodby a pokračujte na rozcestí, kde zahněte vlevo. U padací mříže je vpravo ve zdi otvor pro páku. Vložte tam tu z inventáře. Když však za ni zatáhnete, nic se nestane. Vraťte se na rozcestí a dejte se vlevo. Vejděte do strojovny, kde nejprve vpravo ve zdi posuňte pravé ozubené kolo nahoru, aby zapadlo mezi ostatní ozubená kola. V úhlopříčně protilehlém rohu je ventil, kterým zatočte vlevo až nadoraz. Jděte do malé sousední místnosti, kde seberte z hromady uhlí tři kusy uhlí (jsou špatně vidět). Hoďte je do otvoru vlevo za východem z místnosti. Zatáhněte za páku na stěně a nakonec stiskněte tlačítko na svítícím pultu. Tím jste zprovoznili mechanizmus, který ovládá dveře. Běžte k mříži a zatáhněte za páku směrem vzhůru. Dejte se do sprintu, protože je vám v patách velice nebezpečné monstrum. Jedinou možnou cestou doběhněte ke vchodu do místnosti, ze které se line světlo. Automaticky za sebou zabouchnete a zamknete. Z první řady regálů seberte z jedné police křesadlo. Na zadní řadě je nahoře váza, kterou rozbijte a seberte OLEJNIČKU. Nahoře je ve stropě otvor. Přistavte si nějaké bedny pod otvor, vyskočte nahoru a vylezte ven.

Mansion

Vyjděte ven z místnosti a vlevo za dveřmi je skříňka, na jejíž dolní polici leží křesadlo. O kousek dál vlevo sedí za stolem muž v brnění, což je obchodník. Pokud jste pečlivě sbírali peníze, máte nyní dva váčky peněz, které můžete vyměnit za užitečné předměty. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do místnosti vlevo. Uvnitř skříňky je A Waxroll, který seberte. Vyjděte z místnosti, sestupte po schodech zpět dolů a pokračujte do dveří vpravo. V chodbě vejděte do dveří vpravo. V místnosti vložte válec do gramofonu a poslechněte si záznam. Poté prohledejte dřevěnou skříňku a seberte Money a křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte vpravo. Dveřmi projděte do sousední chodby, kde vstupte do prvních dveří vlevo. Zkuste zatočit ventilem na zdi, ale nic se nestane. Vyjděte zpět do chodby a poté jděte do dalších dveří vlevo. Prohledejte skříňku vlevo a seberte Jar. Vraťte se opět do chodby a vstupte do třetích dveří vlevo. Ze stolu seberte Beer a opět vyjděte do chodby. Zbývají poslední dveře v opačné stěně chodby. Ty vedou do další postranní chodby. Vejděte do dveří na konci a ze zadní strany římsy seberte Meat. Nyní se vraťte zpět do haly s obchodníkem, vyjděte po schodech nahoru a pokračujte do pravých dveří. Vpravo klikněte na prosklený výstavní stolek a do diáře se vám přidá dokument Silverbay Map. Jděte dál do vedlejší místnosti a prohlédněte si výklenky s vystavenými objekty z Amnesie. Na jednu z nich lze kliknout a bude následovat malý flashback. Dveřmi vpravo vstupte do malé postranní místnosti, kde seberte z psacího stolu dokument Manfred Wynston. Jděte zpět do místnosti s modelem hradu a okolí uprostřed a dříve zamčené dveře vlevo budou nyní již otevřené. V místnosti najdete vlevo na římse ARTEFAKT, v dřevěné skříňce vlevo křesadlo a v druhé skříňce na opačné straně pokoje Small Key a dokument Confession. Vyjděte z místnosti a běžte zpět dolů po schodech. Zamiřte zpět do poslední chodby, kde vejděte do dveří vpravo. Na zámek mřížových dveří použijte klíč z inventáře a vstupte do strojovny. Pravou pákou pohněte směrem nahoru a tím zapnete vodu. Jděte zpět do místnosti s bazénkem, kde použijte nádobu z inventářev na vodu v bazénku. Vyjděte ven do chodby a po chvíli spadnete na zem a ztratíte vědomí.

Tunnels

Vypadá to, že vás opět zajali. Schovejte se před monstrem do skříně. Až odejde vylezte, vyjděte z místnosti a dejte se chodbami směrem vlevo. Vpravo na jednom místě uchází ze země pára. Této páry je třeba se nějak zbavit. Pokračujte dál chodbami a vejděte do další místnosti, kde seberte ze stolu obřadní dýku a z jedné ze skříněk Money. Vraťte se do chodby a pokračujte dál. O kousek dál vpravo jsou dveře pokryté rudým slizem. Použijte na sliz nůž a vejděte do místnosti. Znovu použijte dýku na sliz v levém rohu a seberte 2 křesadla. Poté postupně zalomcujte pákami. Jedna páka by měla cvaknout. Tím jste si vypnuli unikající páru. Vraťte se tudíž na ono místo a vejděte dveřmi do ozářené místnosti. Ze stolu seberte postupně lucernu, Lever a nakonec dokument Mutation. Vraťte se do chodby a pokračujte dál. Brzy přijdete výtahovým dveřím, kde chybí v otvoru páka. Vložte tam páku z inventáře a poté za ni zatáhněte. Bude to chvíli trvat než výtah přijede. Z chodby se na vás vyřítí monstrum, tak si dejte kolečko chodbami. Až výtah dorazí uslyšíte rachot. Pak rychle vběhněte do výtahu, stiskněte pravé tlačítko a konečně podzemní komplex opustíte.

Secret Passage

Vystupte z výtahu a ze stěny vpravo seberte dokument Hints. V panelu chybí jedna páka. Dejte tam tu z inventáře. Tiskněte páky následovně: první dolů, druhá nahoru, třetí dolů, čtvrtá nahoru a zbylé dvě dolů. Brána se otevře a můžete projít do chodby. Známou cestou se dostaňte ke dveřím do kaple a vejděte do nich.

Village

Běžte do hotelu.

Hotel

Jděte spát, ráno vstaňte a opusťte hotel.

Village

Jděte do obchodu za Almou.

Store

Automaticky si promluvíte s Almou a tím kapitolu zakončíte.

CHAPTER 5 – DEFECTIVE

Boat

Ze stolu seberte Money, a až si promluvíte s Almou, vyjděte ven a běžte k baru. Dejte barmanovi peníze z inventáře a klikněte na lahvičku na baru. Začne se vám točit hlava, tak se vraťte do svého pokoje a klikněte na postel.

Silverbay

Začínáte pod přístřeškem s Almou. Po skončení rozhovoru s Almou na ni ještě klikněte, abyste se toho více dozvěděli. Za velkou bednou leží Money. Vydejte se po ohrazené cestě a ze země seberte dokument Alma's Diary 2 – The Flower. Pokračujte vpravo dokud nedojdete k vodě, kde seberte ze sloupu Saw. Vraťte se zpět k almě, která stojí u jednoho z domků. Do tohoto domu vejděte.

House

Vlevo je komoda, v jejíž spodní zásuvce je lucerna. Dále seberte z vnitřku krbu Money, z psacího stolu dokument Chaos, z jedné ze zásuvek křesadlo a nakonec ještě z vnitřku skříně Meat. Poté můžete vyjít z domu opět ven.

Silverbay

Běžte vlevo a z hrobů posbírejte 4 Flowers. Pokračujte dál opět cestou mezi ohradami, na rozcestí se dejte vlevo a na konci klikněte na dřevěnou ohradu.

Haunted Mines

Běžte po kolejích vpřed, zahněte do chodby vpravo a přejděte opatrně po prkně přes propast. Vpravo je SUD S OLEJEM (10% lucerny) a na nedaleké bedně leží dokument Issac's Journal. Vpravo je šachta s žebříkem, po kterém slezte dolů. V osvětlené slepé chodbě vlevo je ARTEFAKT. Pokračujte dál a zahněte vpravo. Ve výklenku na konci chodby najdete OLEJNIČKU. Brzy se dostanete do místa, kde na vás vyběhne monstrum. Utíkejte před ním jedinou možnou cestou vpřed až doběhnete k žebříku, po kterém vylezte nahoru.

Dark Warehouse 1

Na prvním rozcestí se dejte vpravo a na konci slepé chodby najdete dokument My last Breath a křesadlo. Vraťte se na rozcestí a pokračujte dál. Do deníku se vám přidá dokument I should hurry. Brzy přijdete na konec železniční tratě. Po balvanech vlevo seskákejte dolů. Na kanalizační trubku, ze které vytéká voda, použijte pilku z inventáře a prolezete dál. Vyjděte po krátkém schodišti a podívejte se do výtahové kabiny. Zkuste kliknout na podivný sud, ve kterém by měla být výbušná směs. Projděte dveřmi a poté dalšími na konci chodby. Ve velké skladištní místnosti vylezte po žebříku na jeden z regálů vlevo vzadu a poté přelézejte po prknech z jednoho regálu na druhý. Na posledním regálu je rozbitá bedna a mezi jejími troskami najdete laboratorní nádobu. Vraťte se po regálech až k místu, kde visí plošina s několika bednami. Skočte na plošinu a seberte Money. Seskočte dolů a ještě se jděte podívat za dveře vpravo vzadu. Je tu podivný mechanizmus, který však v tuto chvíli nefunguje. Z regálu vpravo seberte křesadlo. Nyní se můžete vydat zpět do první místnosti s výtahovou kabinou. Použijte sklenici z inventáře na sud a získáte Liquid. Běžte do chodby a použijte tento předmět na dveře vlevo. Běžte zpět do malé místnosti s pákami, kde seberte ze stolu Candle. Použijte svíčku u dveří na nádobu s chemikálií a běžte se ukrýt, protože bude následovat mohutný výbuch. V místnosti za dveřmi nejprve stiskněte tlačítko č. 1 a poté č. 2. Vraťte se zpět do malé místnosti s pákami a zahýbejte pákou na stole. Vyjděte do velké místnosti, a když se nyní podíváte vpravo, uvidíte otevřenou padací mříž. Projděte do chodby a dveřmi vlevo vyjděte do vnitřní zahrady. Po pravé straně je dřevěná deska, na kterou několikrát klikněte, abyste ji prokopli. Vlezte do tajné místnosti a ze stolu seberte Broken Pipe. Vraťte se do chodby a vstupte do dveří vlevo. Ze stolu seberte A Waxroll a z regálu vpravo Elevator Key. Je podivné, že za vámi zabouchly dveře. Použijte na ně několikrát trubku z inventáře a poté spadnete na zem a ztratíte vědomí. Až se proberete vyjděte ven do chodby a jděte stále rovně až na konec, kde vejděte do dveří vlevo. Do deníku se vám přidá dokument Dog Face. V zásuvce psacího stolu jsou 2 křesadla. Vraťte se na poslední rozcestí a dejte se vpravo po schodech nahoru. Po levé straně je obchodník, u kterého si opět můžete za peníze koupit nějaké předměty. Tady někdy dochází k bugu, že předměty od obchodníka nelze sebrat. Poodejděte od pultu a opět se vraťte a mělo by to být v pořádku. Naproti obchodníkovi jsou výtahové dveře s otvorem pro klíč vpravo (vypadá to spíš jako otvor pro páku). Do otvoru vložte klíč z inventáře, zatáhněte za výtahovou páku a výtah se rozjede.

Dark Warehouse 2

Chodby vlevo a vpravo se po chvíli sbíhají. Projděte prosvětleným průchodem do sousední místnosti, kde se dejte postranní chodbou. Na konci této chodby vlevo jsou v celém komplexu jediné odemčené dveře. Za nimi je malá skladištní místnosti, kde je vlevo nahoře mříž ventilační šachty. Postavte na sebe pár beden, vyskočte nahoru a klikněte na mříž. Octnete se v systému ventilačních šachet. Na rozcestí se dejte vlevo a dojdete na slepý konec, kde můžete sebrat Money. Vraťte se na rozcestí a pokračujte druhou chodbou dokud se pod vámi nepropadne dřevěný poklop. Z nedalekého stolu seberte dokument Machine Instructions a z police dole dřevěný kbelík. K mříži pod otvor si přistavte bedny a prolezte do kobky. Zatočte ventilem, opět postavte na sebe bedny a prolezte opět ven. Nedaleké dveře se otevřely. Běžte stále rovně a přijdete do malé místnosti, kde do gramofonu vložte válec z inventáře a poslechněte si nahrávku. Do deníku se vám přidá dokument Good News (Sort of). Asi jste už pochopili, že jste se vrátili do komplexu chodeb. Vraťte se k výtahové kabině a stiskněte páku.

Dark Warehouse 1

U obchodníka si hned nakupte za peníze, které jste sebrali ve ventilačních šachtách. Běžte zpět do tajné místnosti, kde jste předtím sebrali trubku. Dejte pod kapající vodu kbelík z inventáře a poté seberte kbelík s vodou. Vraťte se do výtahu a opět zatáhněte za páku.

Dark Warehouse 2

Jděte do místnosti, kde jste předtím spadli z ventilační šachty. Prolezte za mříž a do nálevky nalijte obsah kbelíku. Zatočte ventilem a mříž v místnosti se zvedne. Prolezte zpět, projděte do nové chodby, sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří do další úrovně.

CHAPTER 6 – COUNTDOWN

Morgue

Vejděte do dveří vlevo a z police seberte OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a dejte se vpravo, kde na konci prohledejte bedny a seberte křesadlo. Otočte se a vstupte do dveří vpravo. Projděte márnicí a pokračujte do sousední chodby. Za dveřmi vlevo je místnost se sudem s kyselinou. V zásuvce pravého psacího stolu leží křesadlo. Vraťte se do chodby a vstupte do protějších dveří. Ze stolu seberte dokument A New Form of Medicine Potion. Vyjděte na chodby a do deníku se vám přidá dokument Medicine Again. Vyjděte na chodbu a jděte znovu do dveří naproti. Ze stolu seberte Auripigment. Vraťte se do chodby a nyní vstupte do dveří vlevo. V malé komoře seberte lučavku královskou. Vyjděte opět do chodby a jděte nazpět do hlavní místnosti márnice. Po pravé straně rostou zelené houby. Kliknutím na houby získáte do inventáře jedovou žlázu. Jděte zpět do laboratoře, kde na laboratorním stole leží nádoba s krví. Přidejte do nádoby nejprve kus rostliny, poté Lučavku královskou a nakonec Auripigment. Klikněte na sklenici pro získání hotového výrobku – Medicine. Nyní se vydejte zpět chodbami do slepé odbočky, kde jste předtím našli mezi bednami křesadlo. Na vchod zatlučený prkny použijte trubku z inventáře a projděte dál. Vlezte do tunelu, seskočte dolů a lezte stále vpřed.

Temple 1

Prolezte na konec tunelu, seskočte dolů do vody a poté automaticky vylezete na břeh jezera. Po částech skály lze šplhat jako po žebříku. 2x takto vylezte nahoru a nakonec vylezte po zábradlí vpravo. Vlevo je spuštěná padací mříž bránící vám v cestě dál. Dejte se po mostě vpravo, přelezte po prknech a na konci zatočte klikou. Vraťte se k padací mříži, která je nyní otevřená. Jděte rovně a přijdete do velkého sálu. Vzadu je velká truhla, která je zamčená. Jděte do dveří vpravo, vyjděte po točitém schodišti a v malé místnosti seberte ze stolu dokument Dirty Letter a z jedné z polic Money. Vraťte se do sálu a použijte peníze na odemčení truhly. Seberte z truhly cívku cyklického průtoku, cívku trojitého průtoku a cívku čtyřfázové amplitudy. V tom okamžiku se však přenesete do snového světa. Jděte vpřed a ze stolu seberte dokument … Pokračujte dál a z dalšího stolu seberte opět dokument … Přenesete se do rudě osvětlené místnosti, kde dojděte k zářícímu podstavci a seberte z něj ještě jeden dokument … Poté se konečně vrátíte zpět do reálu. Jděte zpět do velkého sálu a poté do dveří vlevo. Do otvorů ve zdi zastrkejte všechny tři cívky a část zdi vpravo se odsune. Projděte na konec chodby a stlačte páku vpravo.

Temple 2

Vstupte do pootevřených dveří vlevo. Z police vlevo seberte křesadlo. Všimněte si tlačítka na podlaze u pravého sloupu. Umístěte na tlačítko nějakou bednu a ve velkém sále sjede most. Přejděte po mostě přes propast. Projděte kolem obří sochy anděla a sestupte po točitém schodišti dolů. Vpravo je žebřík, po kterém vylezte nahoru. Vstupte do vězení, pokračujte dál vpravo a vpravo na zemi leží Hydrochloric Acid. Vstupte do cely vlevo a dírou ve zdi projděte do sousední cely, kde seberte ze stolu dokument Dirty Letter 2. Vraťte se na začátek vězení a pomocí tyče z inventáře uražte visací zámek na dveřích cely vpravo. Uvnitř cely vlevo je porušená zeď, na kterou opět použijte tyč. Vstupte do podivně ozářené místnosti, kde seberte z police Oxalic Acid. Poté se vydejte zpět do velkého sálu, kde opět sestupte po žebříku dolů. Vejděte do dveří a pokračutje do dalších vpravo. Brnění vpravo drží v ruce předmět – Carbonic Acid. Vyjděte z místnosti a pokračujte do dalších dveří vpravo, které vedou do laboratoře. Zde seberte poslední chemikálii – Sulfuric Acid – a rovněž z police s knihami dokument Security Protocols. Chemikálie umístěte do skleněných baněk na stole a zatočte vodorovným kohoutem vlevo dole. Chvíli počkejte a seberte hotový výrobek – Acid. V místnosti je ve zdi vývod trubky a vedle něj páka. Nalijte dovnitř kyselinu, kterou jste si vyrobili. Nejprve zatáhněte za páku směrem nahoru a ve dveřích se spustí padací mříž. Zatáhněte za páku znovu, tentokrát směrem dolů a mříž se opět zvedne. Vyjděte z místnosti a jděte znovu do dveří vlevo. Vzadu byly předtím dveře pokryté slizem a ty jsou nyní pryč. Za dveřmi se dejte vlevo, projděte dalšími dveřmi a poté se propadnete dolů do podzemí. Při pádu se zraníte a automaticky vypijete lék z inventáře. Projděte na konec zatopené chodby a z kamene vedle hořící pochodně seberte OLEJNIČKU. Vraťte se chodbou kousek zpět a vylezte po žebříku vpravo. Nahoře odklopte regál, za kterým jsou tajné dveře vedoucí do chodeb. Uchopte podlouhlou bednu a vyneste ji ven z místnosti. Jistě jste poznali, že jste zpět nahoře v chodbě přiléhající k laboratoři. Rovně na konci chodby jsou dveře, za kterými je propast, do které jste předtím spadli. Podlouhlou bednu umístěte přes propast, abyste mohli bezpečně přejít na druhou stranu. Vlevo leží několik malých bedýnek. Jednu zvedněte a položte na zem před nakloněnou plošinu. Vyskočte nahoru a na nakloněnou plošinu položte na sebe další dvě malé bedny. Přes ně pak snadno doskočíte na vrchol poškozeného schodiště. Pokračujte dál až ke dveřím do další úrovně, do kterých vejděte.

Temple 3

Jděte vpřed k zavřené padací mříži. Tudy se dál však nedostanete. Vraťte se na začátek a klikněte na temnou díru vlevo. Vlezete tak do ventilační šachty. Lezte vpřed a za mříží vpravo uvidíte dvě postavy, které spolu rozmlouvají. Na konci šachty klikněte na mříž dole a vylezete ven. Seskočte dolů a na jedné z beden leží křesadlo. Jděte do levých dveří a v chodbě zahněte vpravo. V místnosti seberte dokument Dirty Letter 3. Vraťte se do chodby a pokračujte dál vpravo. Po pravé straně se dostanete do podivného místa, kde jsou vpravo a vlevo energetické bariéry bránící v další cestě. Jděte zpět do chodby a dejte se opět vpravo. Vpravo je postranní chodby, která vás dovede do strojovny. Na ozubená kola použijte trubku z inventáře. Rozbitím ozubených kol vypnete energetické zábrany, o kterých byla řeč výše. Vyjděte po schodech nahoru a v místnosti za dveřmi seberte z police vlevo část koule. Nyní se vraťte zpět do místa, kde předtím byly energetické zábrany. Vyjděte po schodech vlevo a v chodbě zajděte do dveří vpravo. Z psacího stolu seberte dokument Unlocking the Power a z přihrádky část koule. Vraťte se do chodby a pokračujte do dalších dveří vlevo. Skočte do šachty v podlaze a octnete se v podzemním vězení. Vyjděte ven do chodby a dejte se vpravo. Vejděte do dveří vpravo a z truhly vlevo seberte Money. Vraťte se do chodby a pokračujte dál vpravo. Za dalšími dveřmi najdete opět část koule. Vyjděte z místnosti a nyní se dostanete k mřížovaným dveřím, které vedou k točitému schodišti. Vyjděte po schodech nahoru a hned za dveřmi vlevo leží křesadlo. Jste opět v chodbě, kde jste seskočili do podzemí. Můžete se jít znovu podívat do místnosti vlevo, kde je zamčená truhla. Tu si odemkněte pomocí peněz, které jste našli v podzemí, a seberte OLEJNIČKU a 2 křesadla. Vraťte se do chodby a jděte do druhé chodby naproti. Vlevo za dveřmi jsou 3 podstavce, na které umístěte úlomky koule. Mříž se otevře a pak už jen zatáhněte za páku na zdi vlevo.

Temple 4

Běžte do místnosti vpravo a klikněte na rudý portál. Až se proberete, přeskákejte po fragmentech mostů a po kamenech na druhou stranu a vstupte do pootevřených dveří. Jděte do dveří vlevo a ze stolu seberte dokument My new home. Vraťte se do velké místnosti a pokračujte do druhých dveří vlevo. Ze stolu seberte Hammer a OLEJNIČKU. Jděte do dalších dveří a sejděte po schodech dolů. Zajděte do dveří vlevo a seberte Part. Nyní se vydejte zpět nahoru do velké místnosti a pokračujte do dveří naproti. Vstupte do dveří vlevo a pak do dalších vpravo. Ze stolu seberte Part a dokument Further investigation. Jinak můžete si ve sklepě jít nad schody zatočit ventilem. V místnosti, kde uchází hořící plyn, si ho tímto vypnete. Na komodě leží Money a v zásuvce OLEJNIČKA. Penězi si můžete jít odemknout truhlu, která je ve velké místnosti, kde jste našli první část vrtačky. V truhle jsou Wine a 2 křesadla. Jinak pokračujte ve vinném sklepě do výtahové kabiny a vylezte po žebříku nad vaší hlavou. Zde seberte poslední Part. Nyní se vydejte zpět do velké místnosti a jděte do dveří vlevo na začátku. Dejte na stůl všechny tři části, použijte na ně kladivo a seberte Crank. Jděte do strojovny, vylezte po žebříku nahoru, dejte do otovoru kliku a zatočte jí. Vydejte se opět do místnosti s vodní nádrží uprostřed. Přeskočte přes zábradlí a poté prolezte nízkou chodbou na konec, kde klikněte na potrubní vývod.

CHAPTER 7 – THE SETTLEMENT

Centrum

Jděte vpřed a ze zásuvky komody seberte křesadlo. V chodbě si u zavřené mříže promluvte s postavou. Poté dál v chodbě jděte do dveří vpravo a do dalších vlevo. Klikněte několikrát na dřevěnou přepážku u stěny a prolezte do další místnosti. Na zemi leží A Key a dokument Note from Unknown. Vyjděte na chodbu a klíčem si odemkněte dveře vpravo. V místnosti leží za kamnny Money a je tu také ARTEFAKT. Poté stiskněte tlačítko č. 5 a můžete se vrátit zpět do vězení, kde jděte do Isaacovy cely. Pak ho následujte a v místnosti, kterou vám zpřístupní, seberte kus trubky. Odneste ho do místnosti s tlačítky a dejte do na své místo vlevo. Zatočte ventilem a poté jděte do místnosti s padacími dveřmi, kde stiskněte tlačítko. Nastupte do výtahu a zatáhněte za páku. Octnete se v jiném světě. Jděte vpravo a klikněte na postavu u dveří. Vraťte se na rozcestí a pokračujte vpravo, kde potkáte Almu. Až se vrátíte do reálu běžte do jídelny, poté vlevo a klikněte na mrtvolu ve slizu vpravo. Poté seberte Crowbar a do deníku se vám přidá dokument Elizabeths Death. Penězi si odemkněte truhlu a seberte VELKOU OLEJNIČKU a lektvar zdravého rozumu. Ještě zatočte klikou u FONOGRAFU a poslechněte si záznam. Jděte do dveří vpravo a seberte Meat. Poté páčidlem vylomte dveře a dostanete se do velké haly, kde přistupte k energetické bariéře. Poté jděte pod balkón a promluvíte si s postavou nahoře. Následně budete muset postupně pomocí páčidla zničit 4 koule co jsou na podstavcích. Pak se přesunete do další úrovně.

Ending

Jděte vpřed do místnosti, která byla předtím chráněna bariérou, a promluvte si s postavou. Pak se vám zpřístupní dveře po straně. Nyní musíte rychle utíkat. Pokud nebudete dost rychlí a zemřete, dojdete na špatný konec hry. Jedinou možnou cestou se dostaňte na konec a proběhněte pootevřenými vraty, za kterými na vás čeká Alma.

Hotel

Vyjděte po schodech nahoru a jděte do svého pokoje, čímž hru zakončíte.

uložené pozice

videoukázka

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář