Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Geta

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

V tomto novém českém módu se vydáte do pochmurného venkovského sídla, na které přijíždí muž jménem Alan, aby navštívil svého starého přítele Edwarda. Je zde kladen velký důraz na příběh, který je velice rozsáhlý a plný zvratů.

- - - - -

Odtáhněte na stranu postel a seberte starý klíč. Dále seberte z psacího stolu dokument Alanův deník: Kapitola 2 – Příjezd, z přihrádky křesadlo, ze země vpravo od stolu lucernu a z kouta za bednami další křesadlo. Vyjděte z místnosti a vlevo je výklenek, kde leží v polici stolu ještě jedno křesadlo. Pokračujte do dveří na konci chodby a na stoličce vpravo leží dokument Zažloutlá poznámka Edwardova otce, na zemi OLEJNIČKA a vlevo vzadu další OLEJNIČKA. Jděte dál do místnosti se schodištěm, kde najdete za bednami vzadu OLEJNIČKU a mezi bednami pod schodištěm 2 křesadla. Vyjděte po schodech nahoru, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Ze země vlevo seberte dokument Alanův deník: Kapitola 2 – Večeře. Jděte rovně a za bednami najdete křesadlo. Prohledete druhý psací stůl a v přihrádce najdete OLEJNIČKU a v zásuvce další křesadlo. Dveřmi se dostaňte do chodby, kde najdete mezi sudy vpravo OLEJNIČKU a křesadlo. Pokračujte do dveří vlevo a ze stolu seberte malý klíč a dokument Edwardovy poznámky. Vraťte se do místnosti na začátku a klíčem si odemkněte skříň naproti. Seberte klíč a VELKOU OLEJNIČKU. Jděte zpět do chodby a klíčem si odemkněte dveře na konci. Přes další místnost se dostaňte do malé jídelny, kde leží na stole dokument Zpověď starého sluhy a mezi bednami pod schodištěm VELKÁ OLEJNIČKA. Vyjděte po schodech nahoru a pokračujte do dveří do další úrovně.

Ze země seberte dokument Alanův deník: Kapitola 4 – Odhalení a z nedalekého stolu dokument Edwardovy poznámky o lektvarech a laudanum. Vyjděte do chodbym, kde leží vlevo pod stolem OLEJNIČKA. Pokračujte do široké chodby vpravo, vejděte do druhých dveří vpravo a na zemi drží separovaná ruka zkrvavený klíč. Vraťte se do první chodby a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Jděte další chodbou a vlevo na vrcholu regálu najdete laudanum. Dojděte na konec a ze stolu seberte klíč od pěstírny hub a dokument Poznámka Arthura – laboratorního asistenta. Jděte chodbou kousek zpět, klíčem si odemkněte dveře vlevo, projděte krátkou chodbou a vstupte do dveří další úrovně.

Na schodech leží dokument Alanův deník: Kapitola 5 – Odplata. Sejděte dolů a pod schodištěm najdete ve vodě OLEJNIČKU. Pokračujte zatopenou chodbou stále vpřed. V jednom místě je regál a v jeho polici najdete další OLEJNIČKU. Dojděte na konec, dejte se po schodech nahoru a na jednom schodu leží dokument Poznámka pro sebe. Vpravo vzadu u hromady mrtvol najdete stříbrný klíč a dokument Útržek papíru. V nedalekém výklenku leží laudanum. V levé části místnosti je vlevo na zemi VELKÁ OLEJNIČKA a také SUD S OLEJEM (10% lucerny) a v jednom výklenku vpravo další laudanum. Pak si přineste ze zatopené chodby nějaké bedny a postavte vlevo dozadu v lé části místnosti. Nahoře v horním výklenku jsou totiž laudanum a 2 křesadla. Nyní se vydejte zpět zatopenou chodbou a vraťte se do předchozí úrovně.

Dejte se vlevo a projděte až na konec. Vlevo je stůl a pod ním leží OLEJNIČKA. Úplně vzadu je velká truhla a v ní VELKÁ OLEJNIČKA, laudanum a 5 křesadel. Klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vejděte do nich.

Ze země seberte dokument Alanův deník: Kapitola 6 – Přeměna. Jděte do dveří vlevo a vpravo na kulatém stole leží dokument Podomkova poznámka. Vlevo jsou prosklené výstavní stolky, které rozbijte židlí a seberte 3 lektvary zdravého rozumu. Jděte do místnosti vlevo a v zásuvce psacího stolu vlevo najdete laudanum a v zásuvce prádelníku vpravo křesadlo. Vraťte se do předchozí místnosti a pokračujte do dveří vlevo. Ve skladištní komoře najdete v jedné truhle OLEJNIČKU, v polici regálu vpravo další OLEJNIČKU a na horní polici nahoře klíč od chodby. Nyní se vraťte zpět na začátek k andělské soše a jděte do dveří vpravo. V chodbě zahněte vlevo a v místnosti na konci je ve výklenku za obrazem vlevo klíč od knihovny. Pokud by nebyl klíč ve výklenku, tak ho najdete na zemi. Jinak v z zásuvce prvního psacího stolu najdete laudanum, v zásuvce třetího psacího stolu lektvar zdravého rozumu a pod stolem leží ještě OLEJNIČKA. Vraťte se na začátek a jedním z klíčů si odemkněte dveře vpravo. Vlevo na stole leží dokument Soupis a umístění často čtených knih. Druhým klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Rovně před vámi leží na kulatém stole dokument Alanův deník: Kapitola 7 – Šílenství a křesadlo. Jděte do dveří vlevo, které vedou do boční chodby. Zde jděte nejprve do dveří vpravo a na konci místnosti seberte z truhly OLEJNIČKU a 2 křesadla. Vraťte se do chodby a pokračujte do dveří vlevo na konci. Z psacího stolu seberte dokument Knihovníkova poznámka a pod pohárem je ukrytý malý klíč. Dále prohledejte zásuvky a najdete 2 křesadla a na zemi pod fonografem je ještě OLEJNIČKA. Vraťte se do chodby a jděte dál do dveří naproti. Utíkejte před monstrem co to jde a na konci místnosti seberte ze stolu klíč od bočních dveří. Za vašimi zády se objevila řada brnění, tak jděte do chodby vlevo. Z truhly seberte VELKOU OLEJNIČKU a 2 křesadla a o něco dál je mezi bednami další křesadlo. Odtahejte předměty od dveří a dostaňte se ven. Vraťte se do místnosti na začátku a klíčem si odemkněte dveře naproti. Pokračujte do dveří vlevo, před kterými stojí monstrum. V zásuvce levého prádelníku najdete 3 křesadla. Jděte do kouta vlevo, kde je psací stůl a za stolem leží OLEJNIČKA a v zásuvce stolu je laudanum. Nakonec si malým klíčem z inventáře odemkněte přihrádku a seberte dokument Edwardova rodina (tajný dokument 1/3) a křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte do dveří vlevo. Dostáváte se do velkého sálu s obřím brněním. Na podstavci pod brněním leží dokument Poznámka dozorčího stavby. Jděte pod nedaleké schodiště a pod jednou bednou vpravo je ukrytý dokument Starý služčin deník (tajný dokument 2/3). Vyjděte po schodech nahoru a poté pokračujte do dveří do další úrovně.

Ze země seberte dokument Alanův deník: Kapitola 8 – Rozum. Seskočte do tunelu a na rozcestí se dejte vlevo. V slepém konci tunelu leží křesadlo. Vraťte se na rozcestí a pokračujte druhým tunelem. Vylezte ven, projděte mřížovými dveřmi a vlevo v polici regálu leží OLEJNIČKA. Dojděte k fontáně a ze země seberte dokument Vzkaz od Alana. Dejte se dál do dveří vlevo a jděte do první místnosti vlevo, kde leží na posteli dokument Deník služebníka. Vraťte se do chodby a pokračujte do druhých dveří vpravo. Vzadu za sudy je ukrytý dokument Zatracený sliz (tajný dokument 3/3). Vyjděte zpět do chodby a nyní jděte do dveří vpravo. Vzadu na psacím stole leží správcův klíč a dokument Poznámky správce svatyně. Jděte zpět k fontáně a klíčem si odemkněte dveře naproti. Sestupte po točitém kamenném schodišti a dole seberte ze země dokument Druhý vzkaz od Alana. Pokračujte chodbou do svatyně, kde leží uprostřed pod stolem dokument Třetí vzkaz od Alana. Dejte se dál chodbou vpravo vzadu a v této chodbě najdete na zemi dokument Čtvrtý vzkaz od Alana. Dojděte až na konec k odpadní jámě, kde leží na zemi dokument Něco ti musím říct... Nyní máte 2 možnosti, jak hru zakončit.

  1. Po přečtení dokumentu přiběhne monstrum. Nechte se jím zabít a poté se spustí závěrečné titulky.
  2. Po přečtení dokumentu ignorujte monstrum a skočte do odpadní jámy. Tak se zabijete. Následně se spustí závěrečné titulky.

modifikace ke stažení zde

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář