Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Occult Clockwork: The Zeroth Entry

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Výrazně nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie. Je tu celá řada originálních prvků a rozmanitých úrovní. Rozhodně doporučuji vyzkoušet.

- - - - -

Po úvodu sestupte po schodech dolů a vlevo je SUD S OLEJEM (10% lucerny) a na něm leží dřevěný kbelík. Vpravo na zemi je ARTEFAKT a vzadu vpravo leží mezi trávou kladivo. Vraťte se na schody a použijte kbelík na kapající vodu – získáte kbelík s vodou. Jděte zpět do místnosti a použijte vodu na hořák vlevo. Seberte dláto (musíte kliknout na jeho spodní část). Spojte ho v inventáři s kladivem a vznikne vám kladivo a dláto. Opakovaně použijte tyto předměty na kouli na podstavci dokud ji úplně nerozbijete.

Kliknutím seberte Soul Fragment. V přihrádce stolu je ARTEFAKT, ve skříni křesadlo a v komodě další křesadlo. Projděte dveřmi a vlevo jsou dveře, které chrání energetická bariéra. Pokračujte do dveří vpravo. V chodbě leží na zemi za druhým brněním vlevo křesadlo. V hale najdete po schodištěm křesadlo, na vrcholu skříně vlevo další křesadlo, v polici regálu ještě jedno křesadlo, na ve fontáně Soul Fragment a na balkónu na konci ještě jedno křesadlo. Pokračujte do další chodby a na stole za květináčem je laudanum, na pohovce křesadlo, uvnitř květináče na komody OLEJNIČKA, na konci chodby Soul Fragment a na úplném konci u závalu ještě jedno křesadlo. Nyní byste měli mít nasbíráno celkem 9 křesadel. Jděte ke dveřím s energetickým polem a pod energií je v kruhu 9 svíček. Všechny je zapalte a poté budete moci do dveří vejít.

Sestupte po točitém železném schodišti a jděte do dveří vlevo. Na stole je OLEJNIČKA, v kbelíku křesadlo a poté odklopte regál a najdete dalších 5 křesadel. Vyjděte z místnosti a pokračujte do dveří naproti. Ze stolů vlevo seberte lucernu a 2 křesadla. Vyjděte zpět do velké místnosti na římse vpravo leží další křesadlo. Poté prohledejte police regálu vlevo na konci a najdete VELKOU OLEJNIČKU a křesadlo. Pokračujte do dalších dveří a na stěně visí Kitchen Key a za bednami je laudanum. Vraťte se do velké místnosti a klíčem si odemkněte dveře vlevo. V místnosti najdete křesadlo a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Na stole vpravo je dokument Rhyme a vlevo jsou 2 křesadla. Na konci místnost najdete v truhle laudanum a další křesadlo, na polici vpravo OLEJNIČKU a pod prasaty páku (1/2). Po jednom z regálů lze vylézt jako po žebříku. Nahoře si musíte dát zespoda na regál bednu, abyste mohli vyskočit na plošinu. Na římse jsou 2 křesadla a na sloupu najdete 2 otvory pro páky. Přejděte po trámech nad prasata a zde leží další křesadlo. Po šikmém trámu vyjděte o patro výš a poté musíte přeskočit na vzdálený trám za vašimi zády. Můžete si pomoci úzkou římsou u zdi vpravo. Vylezte o další patro výš a zde leží druhá páka (2/2). Zatáhnete za obě páky nahoru a tím si snížíte plošinu nahoře. Budete se muset znovu dostat až nahoru, na plošině seberte VELKOU OLEJNIČKU a poté přejděte k římse, kde je Soul Fragment. Tím máte v této úrovni hotovo a můžete se vrátit do té předchozí.

Jděte se podívat do místnost, kde jste předtím sebrali klíč, a odházejte bedny. Je tam podivný portál. Zatím další dveře na druhé straně velké místnosti probourala monstra. Za nimi leží v truhle vpravo Soul Fragment, pod postelí je laudanum a na bedně křesadlo. Poté vlezte do studny.

Jděte vlevo, projděte pod mostem a vylezte po žebříku na chodník. Přeskákejte k podivnému stroji a seberte z něj Soul Fragment. Poté jděte k vodní nádrží, na jejímž vrcholu leží OLEJNIČKA. Na druhé straně přeskákejte po fragmentech na další chodník, kde najdete další OLEJNIČKU, SUD S OLEJEM (10% lucerny) a křesadlo. Ještě je tu jeden chodník, kde najdete na policích ještě jednu OLEJNIČKU a také laudanum. Tím máte vše hotové a můžete se vrátit do předchozí úrovně.

Projděte do místnosti, kde předtím byly podivné výboje, odstraňte bedny a vstupte do podzemního tunelu.

Na rozcestí jděte vlevo, prolezte rostlinami a seberte OLEJNIČKU. Na dalším rozcestí tunelů zahněte vpravo na konci seberte maso a 2 křesadla. Prozkoumejte zbývající tunel a na konci roste podivná houba. Rozbijte ji kamenem a vypadne z ní laudanum. Vylezte po žebříku nahoru, jděte do místnosti vlevo a u krbu seberte dokument Meat. Na konci chodby je na zemi talíř, na který položte maso. Jděte se ukrýt a počkejte až monstrum probourá dveře. Poté běžte do velké místnosti a klikněte na obětní misku.

Ocitáte se v podivném světě. Pod velkým podstavcem je ARTEFAKT. Po nějakém kořenu vyskákejte k podstavci a poté umístěte na něj všechny části koule. Musíte však zvolit určité pořadí, konkrétně začít musíte černou.

Ze stolu vpravo seberte dokument Marcus Tucker – Diary - 0th Entry. Projděte dveřmi a tím hru zakončíte.

uložené pozice

čeština

screenshot

videoukázka

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář