Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Painful Shadows

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o netradiční přírůstek do světa Amnesie, vlastně o pokus o skloubení světa Thiefa a Amnesie. I když Painful Shadows není příliš známou Custom Story, díky svému odlišnému pojetí určitě stojí za pozornost.

- - - - -

Začínáte ve vstupní chodbě. Vítá vás hlas vaší ženy. Jděte do dveří vpravo, kterými se dostanete do sklepa.

Sestupte po schodech dolů a uslyšíte křik shora. Rychle vyběhněte po schodech zpět nahoru a vejděte do dveří, které vedou do vstupní chodby.

Vyjděte po schodech nahoru a dveře vlevo jsou otevřené. Uvnitř místnosti je hrozný nepořádek a – na posteli leží vaše mrtvá žena.

Přenášíte se o mnoho let dál. Jděte k posteli, abyste se trochu prospali. Budete trpět nočními můrami. Až vstanete jděte ke dveřím a vyjděte jimi ven.

Dejte se do uličky vlevo, poté ještě jednou vlevo a a vstupte do dveří vlevo.

Počkejte až se postava sedící na židli vykecá a seberte ze stolu vlevo zrezivělý klíč. Otočte se čelem vzad a vyjděte ven na nádvoří.

Jděte zpět na první nádvoří, dejte se vlevo, klíčem si odemkněte dveře vlevo a vejděte do nich.

Vpravo za spícím ozbrojencem leží na zemi kladivo. Sestupte po žebříku dolů a pokračujte až ke stoce. Přejděte po nataženém žebříku na prostější chodník a poté pokračujte do dalších dveří, které vedou do následující úrovně.

Na děravou zeď vpravo použijte kladivo a zeď se rozpadne. Projděte ke vchodu do tunelu, prolezte na konec a octnete se v podzemním chrámu. Seskočte dolů k oltáři a seberte Pot of Blood.

Automaticky jste se přenesli zpět na nádvoří. Jděte zpět k muži, který sedí v židli.

Na stůl vlevo umístěte nádobu s krví a po skončení rozhovoru místnost opusťte.

Jděte jakoby dál nádvořím a přenesete se do další úrovně.

Běžte směrem vpravo k molu. Na jednom místě se dá po zdi vylézt jako po žebříku. Jděte do pokrčení a pližte se směrem vlevo, kde stojí postava a má za opaskem Room Key. Z nedalekého stolku seberte ještě dokument Forgott Key a poté se vraťte po zdi dolů. Jděte k místu, kde jsou lavičky, a vstupte do nedalekých dveří.

Octli jste se v krčmě. Jděte do dveří za barem, vystoupejte po točitém schodišti nahoru a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Po chvíli se ozvou kroky a někdo se bude přicházet do místnosti. Schovejte se ve skříni a počkejte si až dotyčný usne. Vylezte ze skříně a zpod postele seberte Tower Key. Sestupte po schodech dolů a vyjděte na nádvoří.

Jděte vpravo, klíčem si odemkněte dveře věže a vejděte.

Projděte zahradou a na konci vstupte do dveří do další úrovně.

Podzemní chodba končí ve slepé chodbě, kde je hromada mrtvol. Vylezte po stěně jako po žebříku a přesunete se tak do další úrovně.

Běžte k červeně osvětlenému místu a použijte na velké kladivo to u inventáře. Seberte Large Hammer, jděte dál vpravo a na blokující průchod použijte toto těžké kladivo. Na konci místnosti kliknutím seberte Snake Poison. Vyjděte dalším průchodem ven a v lese se držte vlevo pod stromy až dojdete k otvoru k zemi, do kterého poté automaticky vejdete.

Projděte dlouhou chodbou, skrčte se až pokračujte dál až přijdete ke dveřím do další úrovně.

Jděte opět za mužem v křesle. Po krátkém rozhovoru se přenesete zpět na nádvoří.

Jděte kousek dál a vstupte do dveří vlevo.

Tady nic není, takže si jen místnost prohlédněte a jděte zpět na nádvoří.

Běžte do první části nádvoří.

V krčmě bude následovat bouřlivá oslava. Až se proberete, jděte do nejzadnější místnosti, kde seberte ze stolu Key to the Tavern Door. Vraťte se k baru, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně, a vstupte do nich.

Známou cestou jděte do domu, kde byl předtím sedící muž.

Jděte ke stolu vlevo, seberte obřadní dýku a s její pomocí si odemkněte dveře vlevo. Vyjděte po schodech nahoru a poté se vraťte zpět dolů. Automaticky se ukryjete do skříně. Vylezte a přibližte se k muži v brnění. Až ho srazíte seberte u jeho těla Key. Vyjděte zpět nahoru a klíčem si odemkněte dveře na konci chodby. V místnosti za dveřmi konečně najdete původce všeho zla a rychle s ním skoncujete. Pak už jen sledujte co se bude dít. Vrátíte se na nádvoří, vylezete na střechy a pohledem z výšky hru zakončíte.

uložené pozice

videoukázka

čeština

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář