Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Penumbra 2

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se maximálně o mírně nadprůměrný mód ze světa Penumbry. Určitě oceňuji snahu moderů vytvořit pokračování Penumbry, ale příště by to opravdu chtělo víc invence. Problém je totiž v tom, že všechny chodby a místnosti vypadají jak dělané přes kopírák a takto statické prostředí musí dřív či později začít hráče nudit. Nechci samozřejmě srovnávat s takovým monstrózním projektem jako je Necrologue, to dost dobře nejde, ale mám pocit, že tvůrci Penumbra 2 mohli prostě udělat víc.

- - - - -

Ze země seberte Glowstick a ze stolu dokument Letter to Workers. Ještě prohledejte skříňky a najdete 2 Painkillers. Vyjděte z místnosti a jděte vpravo do dveří do další úrovně.

Jděte po chodbě stále vpřed a vlevo seberte Steel Rod a Broken Key. Klikněte na zámek dveří a seberte druhou část – Broken Key. Projděte na konec chodby ke dveřím se zeleným světlem. Použijte na ně tyč z inventáře a vstupte.

Sejděte dolů na ochoz a ze stolu seberte dokument Generator Manual. Sejděte dolů a vpravo na regálu je Gasoline. Vraťte se na ochoz a na druhé straně je místnost s generátorem. Na levou stranu generátoru použijte kanystr a ten se spustí. Vydejte se do předchozí úrovně.

Po levé straně jsou jedny dveře do další úrovně, které jsou nyní přístupné. Vejděte do nich.

Z police vpravo seberte Acid a dále projděte do místnosti vpravo na konci a ze skříňky seberte Painkillers. Na druhé straně chodby zatím monstrum probouralo dveře. Vběhněte do oné místnosti a vlevo najdete Vent Tool. Vraťte se do předchozí úrovně.

Jděte na konec chodby a vstupte do posledních dveří vpravo.

Vlevo je jedna skříňka zamčená na visací zámek. Použijte na ni Acid a ze skříňky seberte Keycard. Jděte zpět na chodbu.

Jděte vlevo, na klávesnici dveří vlevo použijte kartu a vejděte.

Klikněte na počítač a tím vypnete nějaké trubky. Ze stolu vlevo seberte dokument Howard's Journal. Poté vyjděte zpět na chodbu.

Jděte hned do dveří,. Které vidíte vlevo.

Jděte do místnosti, kde jste našli klíč od ventilace a vstupte do dveří.

Na kryt ventilace vlevo použijte klíč z inventáře.

Prolezte na konec a na kryt opět použijte klíč.

Vlevo seberte Painkillers a na stroj na stole použijte zlomený klíč z inventáře – získáte Key. Nyní se známou cestou dostaňte zpět na hlavní chodbu.

Na konci chodby vlevo jsou zamčené dveře, na které použijte klíč. Vyskočte na stůl přes židli a použijte opět klíč na kryt ventilace.

Ve ventilační šachtě se držte vlevo a opět známým způsobem vylezte.

Ze stolu seberte dokument Computer Network Shelter a Keycard. Nyní se vydejte známou cestou do místnosti s generátorem.

Dole pod schody jsou dveře, na jehož čtečku použijte druhou kartu a vstupte.

Ve skříňce je Boltcutter. Projděte na konec chodby a v místnosti seberte ze stolu dokument SOS a ze zásuvky Painkillers. Poté hoďte židli proti elektrické skříňce vpravo a následně dráty přestřihněte kleštěmi. Vracejte se zpět a dveře vpravo probourá monstrum. Vběhněte do místnosti a vstupte do dveří do další úrovně.

O kousek dál v chodbě lze vlevo vejít do místnosti, kde je v zásuvce Floppy Disc. Vraťte se na začátek chodby a vejděte do bočních dveří.

V místnosti vlevo najdete na zemi dokument Last Words. Na konci je vchod do ventilační šachty, do kterého vstupte.

Prozkoumejte místnost a na polici vpravo leží Fuse. Vraťte se do předchozí úrovně.

Vpravo od vás dejte pojistku z inventáře do pojistkové skříňky a vstupte do místnosti. V zásuvce stolu najdete Cabel. Vraťte se do hlavní chodby.

Nyní jděte do dveří vpravo.

Vpravo leží Blue Card a vlevo Red Card. Jděte do sousední místnosti, kde je k sebrání další Red Card a vlevo na stole další Blue Card. K počítači připojte kabel z inventáře a jděte do předchozí úrovně.

Na druhé boční straně chodby je vchod do místnosti, kde lze zastrkat do zdířek karty z inventáře. Učiňte tak a jděte zpět k počítači.

Použijte na počítač disketu z inventáře a počítač vám odemkne všechny dveře v sektoru. Jděte zpět do hlavní chodby.

Jděte na konec chodby, projděte několika dveřmi a vstupte do dveří do další úrovně.

Sejděte dolů po schodech a ze stolu seberte dokument Life at the Shelter a ze zásuvky Painkillers. Pokračujte k dvojici dveří a vejděte do levých.

Běžte chodbou stále vpřed dokud dveře za vámi neprobourají monstra. Vběhněte do levých a vstupte do ventilace.

Jděte do místnosti vlevo na konci chodby a seberte z regálu Key. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Ze země seberte Human Eye a poté se vraťte do předminulé úrovně.

Použijte oko na skener na dveřích vlevo a vstupte.

Najděte ventilaci a vejděte do ní.

Vejděte do dveří vpravo.

Prohledejte skříňky vpravo a najdete Zippo Lighter, dokument 2001 Northern Greenland a 2 Painkillers. Na panel u dveří použijte zapalovač a poté do dveří vstupte.

Držte se vpravo a dostanete se k peci. Klikněte na ni a až váš otec uhoří otevře se zásuvka a budete moci sebrat Key. Vraťte se do chodby a klíčem si otevřte dveře na druhém konci. V zadní místnosti použijte počítač, jděte zpět do chodby a vstupte do dveří do další úrovně vlevo.

Utíkejte chodbou stále vpřed, a až dojde k zavalení chodby, jděte do dveří vlevo. Seberte ze stolu Rope, ze zásuvky Painkillers, vraťte se do chodby a na konci vejděte do dveří do další úrovně.

Držte se vpravo, použijte na šachtu lano z inventáře, sešplhejte dolů a projděte dveřmi. Tím hra končí.

savegame

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář