Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – String

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o nedlouhý, avšak naprosto excelentní mód, který vyniká především svou vizuální podobou. Je to příklad toho, že i s běžnými prvky s Amnesie bez importování cizích prvků je možné vytvořit opravdu výborný mód. Vizuálně je to bomba, ozvučení je rovněž výrazně nadprůměrné, i když ne vyloženě dechberoucí. Každá úroveň, prakticky každé místo je ať už svým netradičním řešením či osvětlením doslova pastva pro oči. V neposlední řadě stojí za zmínku děsivé výjevy, které dosahují rovněž velmi vysoké úrovně. Kombinace netradičnosti, vzhledu, osvětlení, ozvučení a děsivých výjevů tvoří neuvěřitelně depresivní dojem dekadentního světa, vzdáleně připomínajícího svět Bioshocku. Kvůli krátké herní době zde nehrozí nuda ani frustrace. Mezi krátkými módy se jedná o naprostou špičku, možná o vůbec nejlepší mód.

- - - - -

Bridge

V kbelíku jsou 2 křesadla a poté zatočte klikou od GRAMOFONU. Jděte chodbou stále vpřed až do místa, kde je vlevo pohovka a na ní další křesadlo. Dejte se vpravo a brzy se dostanete k porušenému mostu přes propast. Naštěstí se dá vlevo po kořenu stromu přeskočit na skalní chodník. Vejděte do dveří sestupte po schodech dolů a v malé místnosti vlevo je na vrcholu regálu v ošatce křesadlo. Dejte se chodbou vpřed a po pravé straně narazíte na mřížové dveře. Seberte ze stolu dokument King's Orders. Vraťte se do chodby pokračujte do dalších dveří vpravo. Vylezte po žebříku nahoru, projděte kruhovou chodbou a seskočte dolů do hradní chodby. Vpravo u stěny je truhla a v ní dokument Nobody Out There. Vyjděte po schodech nahoru a na druhé straně je opět GRAMOFON a v truhle dokument Bloody Broom a křesadlo. Nakonec si přistavte pár beden k soše, protože na temeni busty je Storage Key. Tím si odemkněte velká vrata a vejděte do nich.

Storage

V sousední místnosti je GRAMOFON. Jděte do kouta za gramofonem a vpravo jsou dveře. V jámě je truhla a v ní lucerna. Vraťte se na rozcestí a pokračujte do dveří vlevo. V místnosti vpravo leží na psacím stole dokument Unchained. Vraťte se do chodby, projděte na konec a sestupte po schodech dolů. Na středové římse leží křesadlo a vzadu na zdi je páka, za kterou zatáhněte. Vraťte se na začátek a jděte rovně, kde se vím otevřela padací vrata. Pak už jen vstupte do dveří do další úrovně.

The Maze

Vlevo je SUD S OLEJEM (100% lucerny) a v truhle vedle křesadlo. Vyjděte po schodech nahoru, kde je GRAMOFON. Nyní si můžete vybrat ze dvou cest.

levá cesta

Hned za dveřmi najdete v truhle OLEJNIČKU a laudanum. Nyn musíte přejít po opičí dráze na druhou stranu místnosti. Seskočte na plošinu a budete trpět nočními můrami. Dojděte jedinou možnou cestou na konec a poté se opět přenesete do reálu. Jděte do dveří vlevo a z malé truhly seberte 2 křesadla. Jděte zpět a jedné z obřích soch vpravo leží dokument Sin a křesadlo. Poté projděte pootevřenými vraty a vejděte do dveří do další úrovně.

pravá cesta

Jděte stále jedinou možnou cestou vpřed. V jedné místnosti leží na stole dokument Return of the King. Projděte až do laboratoře, kde seberte ze stolu Prison Key – West. Nyní se musíte vrátit zpět do dlouhé vězeňské chodby, kde jsou vpravo dveře, které si odemkněte klíčem. Projděte do místnosti, kde je nepořádek a kde jsou v truhle 2 křesadla. V další místnosti jsou vpravo u jedné z velkých soch dokument Sin a další křesadlo. Projděte pootevřenými vraty a vstupte do dveří do další úrovně.

Angel Room

Vyjděte do velkého sálu a poté se dejte po schodech vlevo nahoru. U okna leží Recording of a Naked Man, v zásuvce psacího stolu laudanum a na polici vlevo VELKÁ OLEJNIČKA. Voskový válec vložte do GRAMOFONU a zatočte klikou. Sejděte zpět do sálu a jděte k andělské soše, kde je další GRAMOFON. Až si vyslechnete záznam seberte u nohou sochy dokument My Fault (předtím nešel nejde). Sestupte po schodech dolů a vstupte do dveří. Vlezte do nízkého průlezu vpravo, seberte křesadlo a nakonec seberte z truhly kladivo a OLEJNIČKU. Vraťte se do sálu a vyjděte po schodech až úplně nahoru. Vstupte do dveří a poté u mříže vlevo uražte zámek kladivem. Zde je také další GRAMOFON. Nyní máte několik možností jak pokračovat dál. Je tu k sebrání Rusty Key. Tím si můžete odemknout jedny ze tří dveří. Za každými dveřmi je šachta vedoucí dolů. Zajímavější je však vyjít z místnosti a odklopit padací dveře vlevo. Slezte dolů po žebříku. Ve stoce jsou zavřené padací dveře a vzadu je vchod do strojovny, kde najdete v truhle OLEJNIČKU. Kromě toho je na stroji vodorovný ventil, který zatočte až do konce. Jde to sice ztuha, ale nebojte, je to ten správný ventil. Jděte zpět do stoky a padací vrata jsou nyní otevřené. Vyjděte po schodech nahoru a vpředu je další GRAMOFON a zároveň najdete na zemi laudanum. Jděte dál jedněmi z postranních dveří a zatočte obřím ventilem. Projděte chodbou, pákou otevřte další dveře a poté se dostanete na konec hry.

uložené pozice

čeština

screenshot

videoukázka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář