Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Brotherhood

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se určitě nevšední přírustek do světa Amnesie. Budete se pohybovat po rozsáhlém hradě a většina úrovní je průchozích a navzájem přístupných. Vaším úkolem bude hledat nové a nové předměty postupně zpřístupňovat další prostory, skříně apod. Děj vrcholí v podzemním vězení a na vašem rozhodnutí bude záležet, zda hru zakončíte dobrým nebo špatným koncem.

STATISTIKY

předmět v inventáři – 32

předmět získaný kombinacemi – 6

dokument – 14

olejnička – 14

velká olejnička – 1

křesadlo – 25

laudanum – 4

lektvar zdravého rozumu – 2

Intro

Jděte jedinou možnou cestou vpřed a octnete se venku na cestě. Projděte na konec cesty a dveřmi vstupte do domu. Za vámi se bude dobývat monstrum. Schovejte se do skříně a počkejte až hluk utichne. Poté vyjděte a jiné monstrum probourá dveře.

Mansion

Jste v jakési malé ložnici. Vyjděte dveřmi do větší místnosti. Vlevo jsou dvoje dveře. Těmi pravými se vychází na balkón, kde se můžete pokochat výhledem. Za levými dveřmi je malé skladiště, kde najdete OLEJNIČKU. Vraťte se do předchozí místnosti. V proskleném výstavním stolku je dýka, kterou však nelze sebrat. Jděte do pravé části místnosti a seberte ze stolu dokument Letter from Brother. Pod dopisem je Front Door Key. Nakonec otevřte první zásuvku komody a seberte laudanum a lektvar zdravého rozumu. Běžte k posledním dveřím v místnosti a odemkněte si je klíčem. Vlevo seberte lucernu a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Courtyard

Jste na jakémsi nádvoří. Projděte na konec ke schodům.

Front Door

Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do velkých vstupních vrat.

Entry

Octli jste se ve vnitřní hale se schodištěm. Vyjděte po schodech nahoru, vstupte do dveří a projděte na konec chodby, kde je spousta mrtvol.

Front Door

Octli jste se zpět před domem. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří.

Entry

Jste v hale, ovšem tentokrát docela jiné než předtím. To předtím zřejmě byl jen sen. Vlevo na stole je BOOK OF MEMORIES, která slouží jako ukládací bod. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte vlevo do Dining Room.

Dining Room

Jste na ochoze nad jídelnou. Na druhé straně je stůl a na něm leží Gallery Key. Vraťte se zpět do haly.

Entry

Sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří, které vedou opět do Dining Room, ale tentokrát dolů do místnosti.

Dining Room

Všimněte si, že v krbu je dláto. Budete muset najít způsob jak uhasit oheň v krbu, abyste se k předmětu dostali. Ze stolu seberte dokument The Mysterious Hatch. Poté se můžete vrátit zpět do haly.

Entry

Jděte na druhou stranu a vstupte do dveří, které vedou do galerie.

Gallery

Projděte galerií a vzadu jsou dveře do Right Passage. Odemkněte si je klíčem a vstupte do nich.

Right Passage

Vstupte do druhých dveří vlevo a v místnosti vlevo leží na stole dokument To Albert. Vzadu na dalším stole je Key to Passage Doors a 2 křesadla. Vraťte se do chodby, dejte se vlevo, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Right Stairs

Vpravo na stěně lze jeden z obrazů odstranit a za ním je výklenek, ve kterém je OLEJNIČKA. Pokračujte do dveří pod schody.

Middle Passage

Vstupte do dveří vlevo a vzadu z regálu seberte Wooden Bucket. Poté se vraťte do předchozí úrovně.

Upstairs Middle Way

Ve spodní zásuvce komody jsou 2 křesadla. Vejděte do dveří vpravo, které vedou na balkón. Na jednom z kulatých stolů je Key with Sign „D-K“. Vraťte se do chodby. Následně vstupte do dveří do Upstairs Left Passage.

Upstairs Left Passage

Dejte se vpravo a z komody seberte OLEJNIČKU. V jedné ze zásuvek je ještě křesadlo. Jděte do chodby a vstupte do dveří do Left Stairs.

Left Stairs

Sejděte po schodech dolů a ze stolu seberte laudanum a lektvar zdravého rozumu. Na pohovce je ještě OLEJNIČKA. Poté vstupte do dveří vlevo do Left Passage.

Left Passage

Na konci chodby vstupte do místnosti vpravo a seberte ze stolu Cellar Key a dokument Last Night. Vraťte se do chodby, kde si klíčem odemkněte dveře do kuchyně a vstupte do nich.

Kitchen and Plant Room

V zadní místnosti je v zásuvce komody Hammer. Dveřmi jděte do Middle Passage.

Middle Passage

Jděte ke dveřím, které vedou do jídelny a vstupte do nich.

Dining Room

Vejděte do levých dveří, které vedou do vstupní haly.

Entry

Klíčem si odemkněte levé protější dveře a vstupte do nich.

Cellar

Z psacího stolu seberte Coffee Key a dokument The Mysterious Things. Ze zásuvky stolu si vezměte ještě křesadlo. Sejděte po schodech dolů a ze země seberte Key with Sign „+“. Je tu mříž zamčená na visací zámek a k tomuto zámku je zapotřebí najít nějaký klíč. Vyjděte po schodech nahoru a vraťte se do haly.

Entry

Vstupte do vchodových dveří, které vedou na nádvoří.

Courtyard

Běžte vpravo, kde je studna. Zatočte rumpálem, aby se objevil konec provazu. Dejte na něj kbelík z inventáře a spusťte ho dolů. Až uslyšíte cáknutí vytáhněte kbelík zpět nahoru a seberte Bucket of Water. Poté se můžete vrátit zpět do domu.

Entry

Běžte vlevo a vstupte do jídelny.

Dining Room

Vlevo je krb s hořícím ohněm, na který použijte kbelík s vodou. Z krbu seberte Chipper, který můžete rovnou zkombinovat v inventáři s kladivem a získáte tak Hammer and Chipper. Odemkněte si znovu dveře do Middle Passage a vstupte do nich.

Middle Passage

V chodbě jsou vpravo zamčené dveře, na které použijte naposled sebraný klíč. V místnosti seberte z komody vlevo vzadu Key „C“. Vzadu jsou dveře s poškozeným zámkem. Použijte na ně kladivo s dlátem a cesta dál je volná. Poté se vraťte zpět do jídelny.

Dining Room

Jděte zpět do vstupní haly.

Entry

Vyjděte po schodech nahoru a odemkněte si klíčem dveře do kavárny.

Coffee Lounge

Prohledejte místnost a najdete Knight Room Key. Poté se vraťte do vstupní haly.

Entry

Dole si klíčem odemkněte dveře Class Room a vstupte do nich.

Class Room

Vyjděte po schodech nahoru a ze stolu vzadu seberte Shield. Otevřte přihrádku psacího stolu a vezměte si OLEJNIČKU. Stejnými dveřmi se vraťte zpět do vstupní haly.

Entry

Naproti jsou dveře do Right Passage, které si odemkněte prvním klíčem a vstupte do nich.

Right Passage

Přímo naproti vám jsou zamčené dveře, které si odemkněte posledně sebraným klíčem. V místnosti seberte z dlouhého stolu dokument Meeting with the Scientist. Vpravo jsou prosklené výstavní stolky. Rozbijte skleněné kryty a z prvního stolku seberte dokument (bez označení) a z druhého další dokument (bez označení). Nakonec dejte štít z inventáře do rukou levého brnění u krbu. Poté vám vpravo odpadne obraz od stěny a odhalí tak tajný výklenek, ve kterém je Key „A“. Vraťte se do chodby, projděte na konec a dveřmi vstupte vpravo do knihovny. Vyjděte po schodech nahoru, klíčem si odemkněte dveře na půdu a vstupte do nich.

Attic

Běžte na konec místnosti a vstupte do dveří. Ty se za vámi zabouchnou a zamknout. Jděte do vedlejší místnosti a seberte z police Chemistry Pot. Nyní vás začne pronásledovat monstrum. Běžte z jedné místnosti do druhé a zabouchávejte za sebou dveře. Nakonec se dostanete zase do první půdní místnosti. Vstupte do dveří na levé straně místnosti a octnete se v podlouhlé místnosti, kde seberte ze stolu OLEJNIČKU. Vstupte do dveří vpravo a vyjděte po schodech nahoru. Seberte Hand Drill a opět sejděte po schodech dolů. Dole pod schody je sud, který je možné navrtat pomocí vrtačky. Použijte na vytékající kapalinu nádobu z inventáře a seberte Partially Filled Pot. Monstrum, které vás pronásledovalo skrz místnosti, by nyní už mělo být pryč. Jděte znovu do místnosti s mříží, kde monstrum probouralo mřížové dveře. Projděte až dozadu a ze stolu seberte páčidlo. Vpravo je sud, který opět navrtejte pomocí vrtačky a použijte na vytékající kapalinu laboratorní nádobu z inventáře – získáte Explosive. Nyní už se můžete vrátit ke vstupním dveřím, které vylomte páčidlem a vraťte se jimi do předchozí úrovně.

Right Passage

V chodbě jsou ještě jedny zamčené dveře, které vylomte páčidlem a v malé místnosti seberte 2 křesadla. V tom okamžiku do chodby vyrazí monstrum. To probouralo další dveře v chodbě. V této místnosti seberte z psacího stolu Staff Quarter's Key a dokument Madness Count. Vyjděte do chodby a vraťte se opět do vstupní haly.

Entry

Vejděte do dveří do Class Room.

Class Room

Projděte úrovní a vstupte do dveří do Left Passage.

Left Passage

V chodbě jsou po straně zamčené dveře, což je pokoj č. 4. Odemkněte si ho klíčem a vstupte dovnitř. Z psacího stolu seberte dokument Jewel Key a ze zásuvky křesadlo. Vraťte se do chodby a na konci si pomocí posledního klíče odemkněte dveře do místnosti pro služebnictvo a vstupte.

Staff Quarter's Room

Vpravo na stole je OLEJNIČKA a vpravo na jedné komodě dokument The Very Speacial Order. Vpravo za dveřmi odházejte na stranu židle a odtáhněte malý koberec stranou. Odstraňte prkna a odhalíte tajný vstup do podzemí. Sešplhejte po žebříku dolů a vzadu seberte ze stolu 3 křesadla. Vpravo je zamčená truhla, do které se však nedostanete. Vlevo u závalu použijte chemikálii z inventáře. Hoďte na sklenici nejlépe stoličku a utíkejte pryč, protože bude následovat mohutný výbuch. Vzadu na konci chodby seberte Room 1 Key a dokument My Last Letter. Známou cestou se vraťte na začátek úrovně a vstupte do dveří.

Left Passage

Jděte zpět ke dveřím do Class Room a vstupte do nich.

Class Room

Projděte ke dveřím do vstupní haly a vstupte do nich.

Entry

Nahoře nad schody vstupte do dveří na ochoz jídelny.

Dining Room

Jděte ke dveřím do Left Passage Upstairs a vstupte do nich.

Left Passage Upstairs

V chodbě jsou dveře vedoucí do Count's Room. Odemkněte si je posledním klíčem a vstupte do nich.

Count's Room

Ns stole leží OLEJNIČKA a vzadu u okna je další OLEJNIČKA. Jděte dál od okna a to popraská. Uchopte nějakou židli a hoďte ji proti oknu. Vylezte na venkovní římsu a seberte křesadlo. Přeskákejte po římsách a vlezte do místnosti vpravo. Z komody seberte Little Table Key. Poté se vraťte do předchozí úrovně.

Left Passage Upstairs

Vraťte se ke dveřím na ochoz jídelny a vstupte do nich.

Dining Room

Jděte po ochozu ke dveřím do vstupní haly a vejděte do nich.

Entry

Sejděte po schodech dolů a dveřmi vpravo opět vejděte do jídelny.

Dining Room

Klíč z inventáře použijte na přihrádku psacího stolu. Uvnitř přihrádky je páka, za kterou zatáhněte směrem dolů. Nedaleko se odemkl tajný výklenek ve stěně. Z něj seberte Paddlock Key. Poté se můžete vrátit zpět do vstupní haly.

Entry

Jděte na druhou stranu haly a vstupte do dveří do galerie.

Gallery

Projděte galerií a vstupte do dveří do Right Passage.

Right Passage

Klíčem si odemkněte pokoj č 1 vlevo a vstupte. V místnosti seberte dokument The Visiting Artist. Vyjděte do chodby a na konci chodby jsou dvoje dveře na toalety. Otevřte pravé dveře a seberte Count's Office Key. Vyjděte do chodby a vstupte vlevo do dveří do další úrovně.

Right Stairs

Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří.

Upstairs Middle Way

Jděte ke dveřím do Upstairs Left Passage a vstupte do nich.

Upstairs Left Passage

Najděte dveře od kanceláře, použijte na ně poslední získaný klíč a vstupte dovnitř. Vzadu odstraňte obraz ze stěny a odhalíte tak tajný výklenek, ve kterém je Tablekey. Vraťte se zpět ke dveřím, kterými jste vešli, a vraťte se jimi do předchozí úrovně.

Upstairs Middle Way

Projděte ke dveřím k pravému schodišti a vstupte do nich.

Right Stairs

Sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří vpravo.

Right Passage

Projděte na druhý konec úrovně a vstupte do dveří do galerie.

Gallery

Po straně je psací stůl, jehož přihrádku si odemkněte a seberte Cellar Passage Key. Poté jděte zpět do vstupní haly.

Entry

Jděte ke dveřím vpravo, které vedou do sklepa, a vstupte do nich.

Cellar

Sejděte po schodech dolů a pomocí Paddlock Key odemkněte zámek prvních dveří. Zámek druhých dveří odemkněte pomocí posledního klíče. Na zemi leží Church Key, který seberte a vraťte se zpět do vstupní haly.

Entry

Jděte ke vchodovým dveřím a vstupte do nich.

Courtyard

Jděte vlevo, kde je vchod do kostela. Odemkněte si vchodové dveře a vstupte.

Church

Běžte se vlevo podívat ke kazatelně. Poté se vraťte ke vchodovým dveří, kde budete sraženi na zem.

Cellar

Probouzíte se ve vězeňské cele. Byla vám odebrána lucerna a většina klíčů. Z kbelíku seberte Hollow Needle, s její pomocí odemkněte dveře cely a vyjděte ven. Vlevo na psacím stole leží lucerna. Dveře vedoucí z místnosti si rovněž odemkněte pomocí jehly. Sejděte po schodech dolů a ze stolu vpravo seberte 3 křesadla. Projděte do chodby a na rozcestí vstupte do dveří naproti. Z psacího stolu vpravo seberte dokument Prison Managers Note, z přihrádky stolu 2 křesadla a ze zásuvky laudanum. Dalšími dveřmi vejděte do postranní místnosti, kde seberte Prison Managers Key a OLEJNIČKU. Vyjděte zpět do chodby a dejte se levou chodbou. Dostanete se na další rozcestí. Vlevo nic není, rovně před vámi je nad schody zával, přes který se v tuto chvíli nedostanete, takže se dejte vpravo klíčem si odemkněte dveře vlevo. V malé skladištní místnosti je v regálu laudanum a vzadu na regálu visí Short Ladders. Vyjděte zpět do chodby, dejte se vlevo a na konci vstupte do dveří. Ve skříni vpravo je OLEJNIČKA. Vstupte do dalších dveří vlevo a pokračujte až k troskám mostu. I když máte za úkol najít jinou cestu na druhou stranu, můžete při správném odrazu díru přeskočit. Vraťte se zpět do chodby a odemkněte si další dveře vlevo. Vyskákejte na vrchol regálu, odklopte poklop a umístěte do otvoru žebřík z inventáře. Vylezte nahoru do ventilační šachty. Na rozcestí se dejte vpravo a na slepém konci seberte OLEJNIČKU a 3 křesadla. Vraťte se na rozcestí a nyní pokračujte levou odbočkou. Seskočte dolů a jste na druhé straně mostu. V regálu vpravo je další OLEJNIČKA. Poté se přenesete do snového světa. Běžte vpřed tak dlouho dokud se nepřenesete zpět do reálu. Sejděte vpravo po schodech dolů ke dveřím do laboratoře a vstupte do nich.

Laboratory

Ve výklenku vpravo je psací stůl a na něm Chemistry Pot. V přihrádce je OLEJNIČKA a dole na podlaze leží křesadlo. Vlevo mezi bednami je další křesadlo. Navrtejte sud pomocí vrtačky a použijte na něj sklenici z inventáře – získáte Partially Filled Pot. Vpravo za rohem je na stole dokument Dietrich Wutter's Diary a křesadlo. Na zemi leží Hand Drill a v nedalekém regálu je další OLEJNIČKA. Kousek dál vlevo je v regálu ještě jedno křesadlo. Navrtejte další sud, dejte pod něj nádobu a seberte Explosive. Vstupte do vedlejší místnosti a vzadu seberte Plank (prkno). Poté se můžete vrátit do předchozí úrovně.

Cellar

Dveře na konci chodby jsou zamčené. Ve stropě je vchod do šachty. Přitáhněte pod otvor velkou bednu, na ní naskládejte několik menších a vyskočte nahoru. Prolezte na konec šachty a seskočte dolů. Jděte ke zničenému mostu a umístěte na zem prkno z inventáře, abyste mohli bezpečně přejít. Projděte do chodby na rozcestí pod schody a dejte se vpravo, kde je zával. Umístěte u závalu chemikálii a poté na sklenici hoďte nějaký předmět. Běžte se schovat, protože bude následovat mohutný výbuch. Projděte na konec chodby, kde leží na stole vězeň a nad ním je jakýsi mučící nástroj. Teď záleží co uděláte a podle toho hra skončí. Pokud neuděláte nic hra skončí špatně. Pokud zatáhnete za páku vpravo a půjdete blíž k vězni hra skončí dobře.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář