Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Mix

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o velice netradiční a zajímavou Custom Story. První polovina je v klasickém stylu a s velice promyšlenou a rozsáhlou adventurní složku; druhá polovina hry je ve znamení vašeho útěku z podivného zámku, kdy budete muset podstoupit řadu děsivých a frustrujících zkoušek.

- - - - -

Mansion

Otočte se čelem vzad a ze skříně si vezměte 2 Cocain's. Dále u postele na stolku leží dokument For you, z druhé strany je na zemi pod postelí zastrčený Mansion Key a na konci místnosti najdete dokument Bla.Projděte do velké místnosti a z hromady židlí seberte Magic Light a další 4 Cocain's. Na velkém stole vzadu je dokument Key. Vpravo je komoda a v její horní zásuvce najdete 25 křesadel. Vpravo je regál, na který se dá vyšplhat a nahoře najdete páčidlo a MAGIC STARDUST. Jděte do dveří vlevo, zahněte v chodbě vpravo a v místnosti na konci seberte ze zásuvky 2 LOT OF MAGIC STARDUST'S a ze stolu křesadlo. Vraťte se do velké místnosti a jděte rovně do dlouhé chodby. V ohybu je skříň a uvnitř najdete 2 MAGIC STARDUST'S, Blood of a Virgin, měšec s 50 tolary a 5 křesadel. Určitě jste si už všimli, že jsou ve hře zamčené truhly a skříně, které si můžete odemknout právě pomocí těchto tolarů. Jděte do místnosti, kde jste začínali, odemkněte si truhlu a skříň a seberte 2 MAGIC STARDUST'S a Cocain. Poté jděte znovu do klikaté chodby a na konci seberte ze země Mansion Key. Jděte zpět do haly a vystoupejte po schodech nahoru. Za dveřmi vlevo je místnost, kde se dá odklopit regál a za ním je poškozená zeď. Můžete si přinést židli ze sálu a prohodit ji zdí. V malé komoře je pod kobercem Cellar Key. Za dveřmi vpravo nad schody najdete na stole dokument Alcohol a v zásuvkách 2 Blood's of Virgin. Sejděte zpět do haly a jděte ke klavíru. Odklopte kryt kláves a seberte miniaturní předmět, který leží na levém okraji. Musíte jím přejete po klávesách, aby zazněl nějaký zvuk. Sebere Mansion Key a tím si odemkněte zamčené dřevěné dveře na straně haly. V chodbě seberte ze země dokument Why don't, dokument you take, dokument better care, dokument of your environment a dokument ?? Dojděte na konec, vstupte do dveří a sejděte po schodech dolů. Jděte do dveří rovně, ze stolu seberte dokument Bookshelfs a odstraňte ze zdi obraz, za kterým najdete 6 křesadel. Vraťte se ke schodišti a prolezte pod ním labyrintem ze sudů. Na konci najdete Mario's Hammer. Kladivem můžete probourat zeď v prvním patře nad halou (pokud jste to už neudělali židlí, jak se popisoval). Jinak si tedy klíčem odemkněte druhé dveře pod schodištěm do sklepa, projděte na konec chodby, kde vylámejte pomocí páčidla prkna na dveřích. V malé místnosti odházejte sudy a za skříní najdete Fuzzy Teddybear. Jinak v chodbě je po straně místnost, kde je skříň, kterou si můžete jen tak z legrace projít a dále je tu místnost s postelí, na kterou položte plyšovou hračku seberte Mr. Black's Key. Dalšími dveřmi sejděte ke dveřím do sklepa, odemkněte si je klíčem a vejděte do nich.

Cellar

Nejprve se dejte vlevo a vyjděte do velkého sálu, kde seberte ze země Rose (růži). Tu dejte mezi ostatní rostliny vlevo. Jděte zpět do chodby a pokračujte na druhou stranu. Po levé straně jsou výklenky na rakve a z nich seberte MAGIC STARDUST, Cocain a 2 křesadla. Na konci chodby jsou dveře a za nim malá skladištní komora, kde najdete na zemi A LOT OF MAGIC STURDUST. Vraťte se do chodby, v ohybu vejděte do kovaných dveří, sestupte dolů do nižšího patra a pokračujte do dveří vpravo. Na rýsovacím prkně leží dokument Important a poté prohledejte komody a najdete Cellar Door Key. Vraťte se do chodby a jděte až k místu, kde vám brání v další cestě prudká vody. V místnosti vpravo jě několik prkenných desek. Použijte jednu, abyste si postavili před vodu provizorní most. Dveře na konci chodby si odemkněte klíčem a v obětní místnosti uvidíte děsivý výjev a ze země za dveřmi seberte páčidlo. Vydejte se znovu do místnosti, kde jste sebrali růži, a na prkna na dveřích vlevo použijte páčidlo. Pak jen klikněte na otvor v zemi, který vede do stok.

Sewers

Dejte se vlevo a po levé straně je výklenek a v něm A LOT OF MAGIC STURDUST. Přejděte po nedaleké lávce, dejte se vpravo a od nynějška se držte stále vlevo, abyste měli přehled, kde jste byli. Po levé straně jsou dveře. Za nimi uchopte zbraň a namiřte ji proti monstrům, které se budou zjevovat na rakvích. Poté vezměte druhou zbraň, projděte na konec a namiřte ji proti zbylým monstrům. Uvnitř panny je Cocain a v býkovi za pannou je maso, A LOT OF MAGIC STURDUST a další Cocain. Vraťte se do stoky a při odchodu z chodby se podívejte naproti. Ve výklenku leží 2 MAGIC STARDUST'S, tak si tam udělejte odbočku, jestli chcete. Jinak pokračujte dál, minete místnost s postelemi, kde nic není, a za dalšími dveřmi je dokument Useless. Vpravo jsou vidět dveře, ke kterým si opět můžete udělat odbočku a za nimi najdete dokument Don't Read This. Při návratu na původní trasu budete míjet další dveře, za kterými najdete dokument DON'T TURN AROUND. Pokračujte dál po původní trase a vpravo jsou dveře v zeleném oparu, za kterými je místnost plná prasat, ale jinak nic zajímavého. Když půjdete dál po původní trase, tak po levé straně bude úzká slepá chodba, na jejímž konci seberte ze skříně Cocain a měšec s 50 tolary. Když půjdete dál, tak po levé straně je vchod do místnosti, kde můžete sebrat dokument Pig-Room. V něm se píše, že v místnosti s prasaty by měl být klíč. Nejsem si jistý, zda Mansion Key je v této místnosti předtím než seberete dokument. To však není v této lokalitě vše. V centrálních blocích se nachází několik dalších vchodů do místností. Kromě toho v jednom výklenku najdete 2 křesadla. V jedné z těchto místností je v zásuvce A LOT OF MAGIC STURDUST a na zemi Blood of a Virgin a za druhými dveřmi je řada skříní (tyto dveře jsou v nenápadné odbočce). Jen jedna skříň je odemčená. Jakmile otevřete jednu skříň, odblokuje se další a takto pokračujte až do konce. V předposlední skříni je spousta sošek, ale jen jedna z nich je zlatá. Odneste ji na psací stůl, otevřete přihrádku a seberte z truhly Mermaid Tears. Nyní se vydejte zpět na začátek a vraťte se do předchozí úrovně.

 

Cellar

Známou cestou se dostaňte na začátek úrovně, kde jsou vpravo velké dveře, které vedou nazpět do zámku. Použijte na ně klíč z inventáře a vstupte do nich.

Mansion

Vzpomínáte si na ohnivou chodbu. Právě tam se vydejte a na plameny použijte kbelík s vodou. Na zbylé plameny použijte maso a získáte imunitu vůči ohni. Na dveřích za plameny je však visací zámek, takže tudy se zatím dál nedostanete. Jděte do postranní chodby, kde použijte zbylý klíč z inventáře na dveře do další úrovně a vstupte do nich.

House of Mr. Black

Z postele seberte Daughter's Teddybear, skříň vlevo si odemkněte pomocí tolarů a seberte Weird Key, ze židle seberte dokument Note to me a ještě odtáhněte na stranu pravý koberec na zemi a seberte Chest Key. Poté vlezte na postel a za ní je páka, kterou si odemknete dveře do sousední místnosti. Zde si jedním klíčem odemkněte truhlu vlevo a seberte měšec s 50 tolary a druhým klíčem odemkněte skříň vpravo a seberte Another Weird Key. Tímto klíčem si odemkněte přihrádku psacího stolu v první místnosti a seberte Mansion Key. Odemkněte si jím dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Cursed Place

Tady je to docela obtížné, protože na okraji areálu je velké množství dveří a jen jedny z nich vedou k východu. Jestliže vstoupíte do nesprávných, tak zemřete. Nemluvě o tom, že vás budou permanentně nahánět monstra.

The Game

Bohužel jste přišli o lucernu. Ze země seberte dokument The Game, vezměte si pochodeň a za dveřmi seberte dokument Hint. Vždy na každém rozcestí se musíte rozhodnout, jestli půjdete vlevo nebo vpravo. Jedno monstrum je jen přelud a to druhé skutečné. Takže zahněte VLEVO, na dalším rozcestí seberte dokument Hint, zahněte VPRAVO, na dalším rozcestí seberte dokument Hint, zahněte VPRAVO, na dalším rozcestí seberte dokument Hint, zahněte VLEVO, na dalším rozcestí seberte dokument Hint, zahněte VPRAVO, na dalším rozcestí seberte dokument Hint, zahněte VPRAVO a dostáváte se na rozcestí, kde jsou 3 chodby. Ze země seberte dokument Hint, jděte ROVNĚ, na dalším rozcestí seberte dokument Hint, jděte VLEVO, na dalším rozcestí seberte dokument Hint, zahněte VLEVO a máte to za sebou. Seberte poslední dokument Hint, zahněte do chodby VPRAVO a vstupte do dveří do další úrovně.

Door Game

Ze země seberte Magic Light a dokument Hint. Nyní musíte proběhnout mnoha dveřmi v bludišti a najít cestu ven. Když se budete držet víc vlevo dojdete ke zlaté sošce, pod kterou je Dagger. Poté se vraťte na začátek a nyní se držte spíš víc vpravo. Že jdete správně poznáte podle toho, že uvidíte v chodbě obří sud. Na konci vstupte do do dveří do další úrovně. Jinak v celém areálu jsou rozeseté různé nepovinné předměty, konkrétně mně se podařilo najít 2 Cocain's a 3 Blood's of Virgin (ale je možné, že jich je tam víc).

Stairwell

Sejděte po dlouhém schodišti dolů. V místě, kde se vám postaví do cesty brnění, postavte na sebe několik sudů a přeskočte přes brnění. Prohledejte prostor pod schody, seberte My Precious, odemkněte si jím dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Outside

Když obejdete budovu, najdete MAGIC STURDUST a Cocain. Dál od budovy jsou dva domky. U toho pravého je vana a v ní A LOT OF MAGIC STARDUST a u toho levého nádoba. Za pravým domkem vede nenápadná lesní cesta k pumpu, na kterou použijte nádobu, a seberte nádobu s kyselinou. Vraťte se k prvnímu domku a použijte kyselinu na dveře.

Last Game

U vozíku jsou 2 MAGIC STARDUST'S a u nedalekého stromu je další MAGIC STURDUST. Seberte ze země dokument The Last Game. Jinak v areálu je ještě truhla a v ní 5 A LOT MAGIC STURDUST'S. Nyní musíte tedy najít celkem 5 dokumentů. Dokument No je na stěně tunelu, téměř v jednom z rohů areálu je na stromě připíchnutý dokument No Ears, v domku u plotu je v levé chodbě dokument No Eyes a v další chodbě truhla a v ní VELOCITY POTION a 3 A LOT OF MAGIC STARDUST'S, nedaleko domku jsou velké vinné sudy a na jednom z nich dokument No Mouth, a nakonec na trojramenné zdi byste měli najít dokument No Legs. Po sebrání posledního dokumentu se spustí závěrečné titulky a máte to za sebou.

uložené pozice

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář