Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Streets of London

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o v mnoha ohledech ambiciózní projekt, který staví na prvcích A Machine for Pigs a ve kterém navštívíme podobně jako v této hře industriální Londýn 19. století. Je to opravdu působivá podívaná, ale to je tak všechno. Jedinou náplní hry je pobíhání z místa na místa a adventurních prvků je zde minimum. To dělá z vizuálně působivé hry poněkud fádní záležitost, která vás sice úplně nudit nebude, ale stále budete mít pocit, že jí něco chybí. Hra je dost temná a oleje do lucerny je málo. Navíc ho lucerna ukrutně rychle spotřebovává.

- - - - -

The 31st of December 1899

Jděte rovně, poté vlevo a následně dlouhou licí vpravo. Přijdete k místu, kde září ve sklepním okénku jakási záře. Vlezte tam.

A Fever Dream

Dejte se vlevo, z bedne vpravo seberte OIL, po bednách vpravo vyskákejte k oknu a vstupte jím do budovy.

Awakening

Na osvětleném místě najdete Lantern, OIL a dokument Steven's Letter. V jednom koutě se ozve podivný rachot a poté chrochtání. Jděte po obvodu místnosti a jedny dveře najdete odemčené. Sejděte po schodech dolů a jděte k lampičce, kde najdete First Aid Kit. Projděte spojovací chodbou do sousední místnosti a na jednom z regálů uprostřed najdete LARGE OIL POTION. V koutě jsou další odemčené dveře. Sejděte po schodech a na konci na vás vyrazí prase. Rychle utíkejte zpět a zabouchněte za sebou dveře. Po pravé straně se vám odemkly nové dveře, kterými vyjděte zpět na ulici.

Superstitions and Conspiracies

Cesta ulicemi je v podstatě jediná možná. V jedné krátké postranní uličce vlevo je náklaďák, ve kterém najdete OIL. Pokračujte až na konec k hořícímu autu a zde vlezte do tmavého sklepního okénka vpravo.

Into The Void, We Go

Z prádelníku seberte dokument To John. Vyjděte z místnosti a přistupte k protějším dveřím, za kterými se odehraje drama. Sestupte po schodech dolů a vydejte do dlouhé chodby, kde vstupte do dveří na konci. Pokračujte do dalších dveří naproti a projděte tmou (orientujte se podle šlápot na zemi). Přistupte k hrobu vpravo.

Night Of The Thousand Screams

Dejte se vpravo a poté projděte domem vlevo na sousední ulici. Pokračujte až k zahradě po pravé straně. V pravé části je domek, kde najdete na polici OIL. Vyjděte ven a pokračujte ven ze zahrady na opačné straně. Jděte jedinou možnou cestou ulicemi až vpravo uvidíte řadu úzkých tmavých průchodů. Jděte do toho čtvrtého a poté v domku vlevo najdete na zemi ležet OIL. Pokračujte až na konec ulice a vejděte do tmavého tunelu.

The Housing Estate

Dejte se vlevo a hned nato vpravo. Uvnitř dřevěné boudy leží na polici OIL. Vraťte se zpět na první ulici a dejte se vlevo. Na konci jsou dvě bedny – jedna větší a jedna menší –, se kterými lze pohybovat. Přistrčte ke kleci větší bednu, přes malou bednu vyskočte na velkou a nahoře zdvihněte ze země malou bednu a dejte na velkou. Tak si vytvoříte cestu, abyste vyskočili na klec. Seskočte na druhé straně dolů a jděte ulicí vpřed až na křižovatku, kde zahněte vpravo. Za ohybem ulice je po pravé straně průchozí dům. Nyní vás čeká hotový labyrint uliček, kde budete určitě bloudit. Lze najít dům, kde je ve sklepě SUD S OLEJEM. Když se dáte od začátku vpravo, tak uvidíte za nějaký čas na straně osvětlenou místnost v domě. Uvnitř můžete jít vlevo do dveří a v zásuvce stolu najdete FIRST AID KIT. Když se budete nadále držet vpravo, přijdete na konec slepé uličky, kde je vpravo otevřené okénko od sklepení. Vlezte dovnitř, odšoupněte vpravo bednu, která tvoří část falešné stěny, projděte ke dveřím do další úrovně a vstupte do nich.

Return to the Void

Vlevo na bedně leží laudanum. Odtáhněte z výklenku velkou bednu, nadzdvihněte mřížový poklop a seskočte dolů. Nyní následujte podivné skvrny na podlaze. Až budou zelené šlápoty zahýbat vlevo, jděte stále rovně. To že jdete správně poznáte podle zvláštního monologu, který se po chvíli spustí. Jděte tmou stále rovně a brzy byste měli přijít k osvětlenému vchodu. Nyní už budete opět normálně vidět. Jděte vpravo k mosaznému býkovi. Na zemi leží páka, kterou zdvihněte a odneste do chodby osvětlené svíčkami. Na konci u zavřené padací mříže vložte páku do otvoru vpravo nahoře a poté za ni zatáhněte. Po chodbách se moc nepotloukejte, protože se tu potulují monstra. Dejte se od mříže vlevo a proběhněte pootevřenými vraty. Opět sledujte šlápoty ve tmě a brzy se dostanete k farmě svého otce. Přistupte k červené skvrně a sledujte co se bude dít. Pak rychle jděte ke dveřím stodoly a vstupte do nich. Znovu sledujte šlápoty ve tmě až dojdete k podstavci se zářící koulí. Poté se konečně probudíte z toho hrozného snu. Octli jste se v obřím potrubí. Na úplném konci najdete na zemi OIL. Jinak po levé straně je odbočka zaházená bednami. Odházejte je a následně vejděte do dveří do další úrovně.

The Last Road

Jděte do dveří vlevo a octnete se v jakési strojovně. Vystoupejte po schodišti vpravo a v horní místnosti jsou další dvoje dveře, kterými lze projít. Za levými dveřmi se dejte vpravo a dostanete se tak do kanceláře, kde leží v zásuvce psacího stolu laudanum. Vraťte se zpět do předchozí místnosti a nyní se dejte do dveří vpravo. Vyjděte po dalším schodišti nahoru a octnete se opět pod širým nebem. Dejte se vlevo a vlevo je postranní ulička, kde je šikmo položené prkno. Přes něj přeskočte do další ulice. Vyjděte do široké ulice, dejte se průjezdem vpravo, za ním opět vpravo, následně kolem plotu vlevo a nakonec vejděte vlevo do zahrady. Automaticky si popovídáte s chlápkem na balkóně. Ten vám nakonec hodí dolů OIL. Obejděte dům a dveřmi vstupte dovnitř. V chodbě se dejte do dveří vlevo a v následující chodbě vstupte do bočních dveří vpravo. Vzadu leží na stolku dokument Castle Brennenburg to be Rebuild. Vraťte se do chodby a nyní vyjděte po nedalekém schodišti až nahoru. Vstupte do dveří vlevo se přesunete do další úrovně.

A Raid in the Hotel

Projděte chodbou na ochoz a poté pokračujte do levých protějších dveří. Procházejte uličkou mezi regály. Po levé straně je prádelník a v něm OIL. Dveřmi na konci se dostanete do ložnice a dalšími dveřmi vpravo zpět na ochoz. Po pravé straně se vám zpřístupnily další dveře, tak do nich vejděte. Nějak se vyhněte praseti a dostaňte se na schodiště vedoucí dolů. Projděte do loveckého salónku a poté do chodby vlevo a na konci po úzkém schodišti vlevo dolů. Na konci temné chodby je zábradlí a pod ním žebřík, po kterém lze sešplhat dolů. Jděte do dveří vlevo a v truhle najdete First Aid Kit. Na konci chodby jsou vlevo dveře do další úrovně, do kterých vejděte.

The Lurk in the Tunnels

Jděte rovně až přijdete k otvoru v podlaze. Seskákejte dolů a jděte chodbou osvětlenou světélky na podlaze. Na rozcestí jděte vpravo a poté hned vlevo. Vyjděte po schodech nahoru a dejte se vpravo a pak ještě jednou vpravo. Po skončení flashbacku posbírejte po okolí dokument Euegene's Journal (1/4), dokument Eugene's Journal (3/4) a dokument Eugene's Journal (4/4). V horní zásuvce psacího stolu je ještě chybějící díl – dokument Eugene's Journal (2/4). Vraťte se do chodby a ze země seberte dokument Eugene's Suicide Note. Nyní se vydejte zpět chodbami. Jděte stále rovně až přijdete ke dveřím, za kterými je malá místnůstka, kde na zemi pod stolem leží OIL. Vyjděte z místnosti, dejte se vpravo a po schodech opět sestupte dolů do nižšího patra. Jděte vpravo a pak přes skladištní místnost rovně a do druhé odbočky vpravo. Měli byste se dostat ke schodišti, nad kterým uvidíte stín ventilátoru. Vyjděte nahoru, vstupte do dveří a pokračujte vlevo. Dostanete se k mostu, za kterými je červeně osvětlená místnost. Ozve se mohutný rachot (to je důležité pro další postup). Vracejte se zpátky a držte se vlevo dokud se nespustí flashback. Pokračujte dál rovně a bude následovat další flashback. Nyní seberte ze stolu žlutý předmět připomínající pojistku. Ten musíte donést do kanceláře, kde jste našli Eugenovy dokumenty. Není to lehké, protože v chodbách se zatím objevila prasata. Předmět rozbijte o visací zámek mřížových dveří a poté musíte lucernou posvítit přímo na zámek, na kterém je přilepená chemikálie. Díky světlu dojde k prudké reakci a následné explozi. Cesta dál je volná. Sejděte dolů, nastupte do výtahu a pohněte ovládací páčkou.

The Darkest of Descents

Jděte jedinou možnou cestou stále vpřed, sešplhejte po dvou žebřících až se dostanete do strojovny. Zde seberte dokument The Work Manager's Note (1/2) a pokračujte do dveří pod schody. V malé místnosti najdete dokument The Work Manager's Note (2/2) a na stole leží laudanum. Leží tu šedivá pojistka, kterou dejte do zdířky červeně osvětleného stroje. Vpravo v koutě jsou dveře zastavěné bednou. Ty jsou nyní přístupné. Za nimi je rozsáhlá místnosti, kde najdete uprostřed na jedné z beden OIL. Když důkladně prozkoumáte přilehlé prostory, najdete na jiné bedně další OIL. Najděte výtah, do kterého nastupte, a opět zatáhněte uvnitř za páku.

John Morion and Us

Vystupte z výtahu a jděte do dveří rovně. Poté pokračujte do místnosti vpravo, do chodby na druhé straně místnosti a následně po žebříku dolů. Před vámi jsou dvě dlouhé chodby osvětlené chodby. Dejte se tou levou a na konci vylezte po dlouhém žebříku. Prolezte ventilační šachtou až spadnete dolů. Nechoďte do blízkého ohybu chodby, ale dejte se přesně opačným směrem. Před koncem chodby uhněte vpravo, projděte mřížovými dveřmi a poté dalšími vpravo. Na rozcestí na vás zprava zaútočí monstrum. Běžte vlevo, proběhnete mřížovými dveřmi, které za vámi zapadnou. Nyní můžete jít do tří směrů. Rovně nic není, vlevo vás vystraší přízrak a vpravo je cesta dál. Na konci chodby vejděte do místnosti a poté se dostaňte do chodby na druhé straně. V chodbách je další monstrum, tak běžte stále rovně a vyskočte a zachyťte se žebříku. Projděte na konec chodby a vstupte do dveří. Jděte do centrální místnosti a prozkoumejte tělo a rozbitou kouli uprostřed. Octnete se v podivné chodbě. Jděte stále rovně, vstupte do temného otvoru a pokračujte v chůzi v naprosté tmě. Až se před vámi zjeví duchové, tak jen sledujte co se bude dít.

John Morion Walks Amongst the People

Octli jste se zpět na londýnských ulicích. Po chvíli dojde k ukončení hry a spustí se závěrečné titulky.

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář