Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – What's Beneath the Truth

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o výrazně nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie se skvělým designem levelů, netradičními prvky, dost obtížnou adventurní složkou a v neposlední řadě se spoustou psaných poznámek a dopisů. Vzhledem k tomu, že se jedná o novější mód, tak asi mnoho emocí nevyvolá, ale rozhodně se jedná o to lepší co bylo v Amnesii vytvořeno.

- - - - -

Začněte kliknutím a sebráním dokumentu The Entry Note.

ACT I – UNEXPLAINABLE

Intro

Hned na začátku si do deníku zapíšete dokument The Arrival. Jděte do malého domku vpředu a ze stolu seberte dokument A Well Done Work a z truhly lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Jděte zpět na parkoviště a vyházejte předměty z odpadkového koše. Seberte Screwdriver, vraťte se do domku a použijte ho na poklop, který je ukrytý pod stolem. Kliknutím na poklop do něj vstoupíte.

Underground

Jděte ke dveřím, pod kterým je šikmý trám. Použijte opět šroubovák na poklop nahoře, vylezte nahoru a dalším poklopem seskočte dolů. Z římsy seberte dokument Dave's Opinion a projděte mřížovými dveřmi. Vyjděte po schodech nahoru a pokračujte do dveří vpravo. Ze stolu seberte dokument Unknown Letter a křesadlo a z kamen další křesadlo. Vraťte se do chodby a vstupte do dveří do další úrovně.

Basement

Vyjděte po schodech nahoru a z truhly seberte 2 křesadla, mezi květináči na středové římse najdete další křesadlo, za květináčem na regálu na vinné láhve je opět křesadlo a ve spodní polici regálu na vinné láhve ještě jedno křesadlo. Navíc na úzké římse nad značkou Wine Cellar (nad dveřmi) je mazaně ukrytý Wine Cellar Key. Odemkněte si jím dveře a sestupte po schodech dolů. Klikněte na těžké padací dveře a poté pod nimi rychle podlezte. Jděte vlevo a pod schody seberte páčidlo a dokument Andy's Mind. Nyní se vraťte do horní osvětlené místnosti a páčidlem vylomte dveře naproti. Jděte vpravo a z psacího stolu seberte Arrowhead a dokument Parasites, v přihrádce je dokument Johann Weyer, lektvar zdravého rozumu a ARTEFAKT a v zásuvkách najdete Third Launching Key a 2 křesadla. Nyní odemkněte zámek závory u dveří šroubovákem a projděte dál. Vpravo leží dokument Emergency Manual a na opačném konci místnosti je na zemi křesadlo. Poté do zdířky v panelu dejte klíč z inventáře. Nakonec zatáhněte za páku vpravo. Projděte dál a zatáhněte za tři páky vlevo, abyste za sebou zase zavřeli. Z nedalekého regálu seberte Simple Hammer a křesadlo a o kousek dál visí na stěně dokument Infection Warning. Na visací zámek u mříže použijte kladivo a za mříží najdete v koutě za bednou křesadlo. Jděte do dveří vlevo a hned za nimi vlevo najdete na polici další křesadlo a na bedně vpravo ještě jedno křesadlo. Za regálem na vinné láhve je opět křesadlo, dále na levé středové zídce je lektvar zdravého rozumu a v truhle vzadu laudanum a křesadlo. Dále je za šikmou prkennou deskou další křesadlo a v levém zadním rohu na regálu ještě další křesadlo. Když prohledáte nedaleké bedny najdete opět křesadlo, dále za otvorem v zemi je v regálu vpravo Mixing Liquid a křesadlo a v regálu vlevo ještě jedno křesadlo. Použijte kladivo na zabedněné dveře a za dveřmi vlevo najdete dokument Dr. Dave's Diary #1 a vpravo Drainage Section Key, dokument A Torn Page, laudanum a křesadlo, v sousedním regálku laboratorní nádobu a křesadlo a v dalším vedle lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Na podstavec položte laboratorní nádobu a nalijte do ní chemikálii z inventáře. Nyní jděte na chodbu ke dveřím do další úrovně, které si odemkněte klíčem, a vejděte do nich.

Drainage Section

Do deníku se vám přidal dokument Drainage Section. Jděte vlevo a pak vpravo. Ze stolu vlevo seberte dokument Section B, ze sousedního stolu laudanum a ze skříně dláto. Jděte k zavřené padací mříži a do otvoru vložte dláto a použijte na něj kladivo. Pak zatáhněte za páku a mříž se otevře. Projděte dál a ozve se velká rána. Až se proberete přidá se vám do deníku dokument Hauntings. Vzadu je truhla a v ní Elecampane, v polici sousedního regálu křesadlo a v regálu na konci další křesadlo. Nyní jděte prozkoumat slepou chodbu na opačné straně a seberte z police laudanum. Vejděte do pootevřených dveří a ze země seberte dokument Mysterious Note. Sestupte po schodech dolů k rychle tekoucí stoce. Z truhly seberte laudanum a křesadlo. Dejte si pod žebřík 2 bedny, vyskočte nahoru a poté skočte na potrubí, na které je uzounká římsa. Obejděte po ní potrubí a skočte na římsu na zdi. Opatrně přejděte nad silné potrubí nad stoku a seskočte na něj. Skrčte se a seberte Plantain Leaves. Stejnou cestou se vraťte. Dál v místnosti seberte ze stolu křesadlo, z komody lektvar zdravého rozumu a z horní police regálu další křesadlo. Vyjděte po schodech nahoru, dejte se vpravo a vstupte do dveří do další úrovně.

Basement

Známou cestou jděte do laboratoře a do nádoby přilijte obě nové chemikálie. Kliknutím seberte Cure. Vracejte se zpět, dejte se vpravo a v tom se začne vše řítit. Vběhněte do dveří vlevo, po schodech nahoru a poté vstupte do dveří do další úrovně.

ACT II – LIBRARY

Library Hall

Octnete se v podivném prostoru s hvězdami. Jděte dopředu co to půjde. Pak se vrátíte do reálu. Nyní jste v knihovně. Ze stolu seberte dokument The Plague, z prvního regálu vpravo křesadlo, v druhé jsou na různých místech ukrytá hned 3 křesadla a ve čtvrtém je ještě jedno křesadlo. Jinak na nedalekém stolu leží další křesadlo. Když se podíváme na levou stěnu, tak v předposledním regálu je křesadlo a v posledním najdete dokument The Hero of Gothfair Village. Poté vyjděte po točitém železném schodišti a z regálů vpravo posbírejte 4 křesadla. Jděte do prvního patra zkuste vstoupit do dveří od archívů. Pak se vraťte dolů a vejděte do dveří, které vedou na nádvoří.

Courtyard

Do deníku se vám přidal dokument Courtyard. Dejte se vpravo a pumpy seberte kbelík s vodou. Jděte k malým domků a uvnitř toho pravé najdete Weekened Lantern a páčidlo. Vraťte se do knihovny.

Library Hall

Vyjděte opět po točitém železném schodišti, páčidlem vylomte poklop ve stropě a vylezte po žebříku nahoru.

Attic

Do deníku se vám přidal dokument Attic. Jděte vlevo a projděte dírou ve zdi. Octnete se ve vězení, kde seberte ze země dokument Prisoner's Note. Když půjdete na druhou stranu místnosti najdete na stole dokument Headmaster's Departure. Nyní si doneste židli do vězení a hoďte ji proti poškozené zdi. Za zdí pokračujte do dveří vpravo a seberte Ash Urn a křesadlo a nahoře na skříňkách leží dokument 2 Keys. Nakonec otevřte levou skříňku a seberte West Wing Key. Po nedalekou kamennou deskou je lektvar zdravého rozumu. Když důkladně prozkoumáte přilehlé chodby najdete ještě 3 křesadla. Mělo by tu být ještě několik olejniček, ale mně se žádné najít nepodařilo. Nyní se můžete vrátit zpět do knihovny.

Library Hall

Jděte do prvního patra, klíčem si odemkněte levé dveře do další úrovně a vejděte do nich.

West Wing

Jděte do dveří vlevo a poté do dalších vlevo. Seberte ze stolu dokument Belial. Vlevo jsou dveře zaseknuté jakýmsi dřevem. Použijte na něj kladivo z inventáře a za dveřmi seberte vlevo Waxroll. Odstraňte od stěny trámy, poté obraz a z výklenku seberte dokument Employee's Note, OLEJNIČKU, lektvar zdravého rozumu a křesadlo. Nyní jděte na začátek a do dveří vlevo. Na konci chodby se otevřely nové dveře. Vyjděte po schodech nahoru a poté vlevo. V jedné polici knihovny je Study Key. Vraťte se do chodby a pokračujte po dalším schodišti vpravo nahoru. Použijte kladivo na prkna na dveřích vlevo a poté si dveře odemkněte klíčem. Seberte ze stolu Headmaster's Dagger a následně dokument Unknown Note. Přejděte k psacímu stolu a seberte z něj dokument Precious Key a ze zásuvek dokument Special Books a 2 křesadla a z velké truhly na straně další křesadlo. Na druhé straně je menší truhla, avšak uzamčená. Vraťte se do předchozí místnosti najděte celkem 5 zářivých knih a zatáhněte za ně. Vraťte se k truhle a seberte z ní 1/2 Cloeset Key. Nyní se vraťte do místnosti, kde jste našli voskový válec. Za druhým regálem vpravo je na stěně tajné tlačítko, které stiskněte. V předchozí místnosti se odsunul regál. Vstupte do tajné místnosti a seberte visící Crypt Key a dále ze zásuvek dvou komod OLEJNIČKU, lektvar zdravého rozumu a 3 křesadla. Tím máte v této úrovni splněno a můžete se vrátit zpět do knihovny.

Library Hall

Jestli chcete můžete jít na začátek haly, dát voskový cylindr do fonografu a přehrát si hudbu. Jinak se vydejte známou cestou na nádvoří.

Courtyard

Jak jste si již asi všimli, jeden ze dvou domků je zamčený. Použijte na něj klíč z inventáře a vstupte do krypty. Dejte se vlevo a přijdete do místnosti s dvěma truhlami. V té levé najdete Ring of Belial a 2 křesadla. Můžete se vrátit zpět do knihovny.

Library Hall

Vydejte se známou cestou na půdu.

Attic

Dojděte ke skříni se třemi malými skříňkami uvnitř, použijte na prostřední klíč z inventáře a seberte East Wing Key. Vraťte se do knihovny.

Library Hall

Jděte do prvního patra, klíčem si odemkněte příslušné dveře a vstupte do nich.

East Wing

Za prvními dveřmi vpravo najdete dokument Heating System. Za druhými dveřmi je schodiště, po kterém vyjděte. Přejděte halu a pokračujte do dveří vpravo, kde najdete v krbu Sparing Pipe. Vraťte se do chodby a jděte do místnosti vlevo. Zde seberte ze stolu dokument Andy's Last Thoughts. Pokračujte až na konec chodeb a z truhly seberte křesadlo a z horní police regálu další křesadlo. Otevřte kamna použijte na oheň kbelík z inventáře. Odstraňte ventil ze stěny vpravo, doplňte mezi potrubí chybějící část, kterou máte v inventáři, a poté kliknutím na uhlí v kamnech opět zažehnete oheň. Nyní jděte do velké místnosti a u posledního regálu vlevo v jedné z horních polic zatáhněte za knihu. Vraťte se do místnosti s kamny, kde se odšoupl regál. Seberte z výklenku 2/2 Closet Key. Vydejte se zpět do knihovny.

Library Hall

Známou cestou se dostaňte k žebříku a pokračujte na půdu.

Attic

Odemkněte si klíčem poslední skříňku ve skříni a seberte Archives Key. Vraťte se do knihovny.

Library Hall

Klíčem si odemkněte dveře do archívů a vstupte do nich.

ACT III – ANSWERS

Archives

Vejděte do nedalekých dveří a ze stolu seberte lektvar zdravého rozumu a z regálu křesadlo. Vraťte se do chodby a vpravo je na stěně svícen, kterým lze pohnout. Klikněte na díru ve zdi a vlezte do nízkého tunelu. Vlevo najdete v truhle dokument A Poem, 2 lektvary zdravého rozumu a křesadlo. Na konci je andělská socha, které na podstavec postupně položte jehlu, dýku, štíhlou nádobu a prsten a následně seberte Freedom, OLEJNIČKU, laudanum a lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a pokračujte pravou chodbou. Držte se vlevo a nakonec přijdete k závalu. Vytahejte trámy a poté seberte ze země Rusty Steel Pipe. Vracejte se zpět a tentokrát se držte vlevo. V místnosti s mříží je vpravo na stěně dokument Ghost Letter #1. Ze dveří na konci seberte dokument Ghost Letter #2. Projděte dveřmi a do deníku se vám přidá dokument Voices from Below. Podlezte vlevo pod regálem a proskočte dírou ve zdi (je krytá porostem, takže je špatně vidět). Zkuste zatáhnout za páku vzadu na zdi. Nyní se vracejte zpět na začátek úrovně (držte se vlevo) a jděte do levé chodby. Po levé straně je spuštěná padací mříž a za ní cosi svítí. Klikněte na mříž a poté na ni použijte trubku z inventáře. Následně seberte Second Keycard. Vraťte se do místnosti s pákou, po cestě se vám přidá do deníku dokument Nemesis, a do dolního otvoru dejte právě sebraný předmět. Zatáhněte za páku a nyní se vraťte na samý začátek a vstupte do místnosti vpravo. Je tu otevřená mříž a za ní truhla s knihou, na kterou klikněte. Poté se vydejte zpět do knihovny.

Library Hall

Jděte dolů pod schody, kde lze z boku kliknout na jeden z regálů. Odstraňte cihly nahoře a poté do otvoru vyskočte.

???

Do deníku se vám přidal dokument A New Path. Nastupte do kabiny, kde jsou dvě tlačítka. Stiskněte pravé. Vystupte a jděte do tunelu vpřed, kde najdete Elevator Launch Key, dokument Lost Letter a křesadlo. Vraťte se do výtahu a stiskněte druhé tlačítko. Jděte do dveří vlevo a u stroje seberte dokument End of the Work. Do otvoru dejte jeden z klíčů a poté otočte ventilem v pravém rohu. Vraťte se do předchozí místnosti a vlevo se vám otevřela mříž. Stiskněte tlačítko ve výtahu.

Temple

Jděte vpravo a u zatlučeného tunelu seberte ze země dokument An Old Note a křesadlo. Seberte jeden z kamenů a vraťte se na začátek. Vlevo nahoře je klec s kostrou. Musíte kamenem zasáhnout klec, aby dolů spadla Human Bone. Nyní jděte zpět pod zatlučený vchod a vpravo nahoře je na římse druhá Human Bone. Jděte každou kost položit na jednu děsivou sochu na konci postranních chodníků a poté zapalte nezapálené pochodně u zatlučeného vchodu. Nyní budete moci podlézt pod prkny a pokračovat do závěrečné úrovně.

Ending

Zapalte všechny svíčky na podlaze a tím hru zakončíte.

savegame

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář