Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – You Will Never Return

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o velice zajímavý projekt slovenského modera Umbakarny, založený na sbírání trofejí, pomocí kterých se vám budou zpřístupňovat další a další úrovně.

- - - - -

Běžte na druhou stranu pod schodiště a zde najdete na stolku 2 křesadla. Na jiném stole je jídlo, které doplňuje zdraví a také je tu postel, ve které se můžete prospat. Vyjděte po schodech nahoru a klikněte na trofej na stěně. Dozvíte se něco o tom, jak na tom jste. Poté vejděte do dveří do další úrovně.

Jděte do velké místnosti a na hoře na obráceném stole je TROFEJ (1/35), tak si pro ni vyskočte. Pokračujte dál a seskočte dolů, kde vlevo leží laudanum. Na podstavci o kousek dál je lucerna a vpravo lektvar zdravého rozumu. Pokračujte mezi energetické zábrany a po chvíli se přenesete do další úrovně.

Dejte jeden z předmětů do některého barevného pole a poté se přenesete dál.

Jděte do dveří vlevo a z psacího stolu seberte dokument POSTEL a ze zásuvky 2 křesadla. Za obrazem je v tajném výklenku TROFEJ (2/35). Vraťte se do chody a pokračujte na konec, kde vejděte do dveří vpravo. Ze stolu seberte dokument DVERE, z výklenku OLEJNIČKU a poté vyskočte kliknutím na okraj skříně nahoru a seberte 2 lektvary zdravého rozumu. Vyjděte zpět do chodby a vyskákejte po plošinách označených šipkami. Vždy klikněte na okraj plošiny a uděláte velký skok. Nahoře seberte laudanum, počkejte si na plošinku a pak se nechte odvézt k balkónu, na kterém seberte další laudanum a lektvar zdravého rozumu. Nedaleko je na plošině TROFEJ (3/35). Vylezte po nedalekém žebříku a na druhé straně prostranství najdete na zemi ležet dokument PLOSINOVKA. Nyní najděte prohlubeň s železnými skříněmi. V jedné z nich je TROFEJ (4/35). Dále prozkoumejte místnsost s dvěma truhlami a najdete PREKLIATY KLUC. Můžete se vrátit dolů do chodby, ze které jste předtím vyskočili, odemknout klec na konci a získat další TROFEJ (5/35). Jinak prozkoumejte ještě jednu horní místnosti, ale tam je jen nějaké jídlo. Všiměte si, že kolem tří kulatých věží se otáčí kolem plošiny. U první věže vlevo slzete po venkovním žebříku a na římse najdete TROFEJ (6/35). Poté vyskočte přes sloupky na plošinu, z ní skočte na balkón vpravo, skočte na další plošinu, z ní na třetí a poté na druhý balkón, kde najdete uvnitř mučící panny další TROFEJ (7/35). Portál je pro vás cestou dál, ale ještě se po okolí trochu porozhlédneme. Z areálu jezdí 2 pohyblivé plošiny ke vzdálenýým stavbám visícím ve vzduchu. Když pojedete po té dolní, můžete poté přeskočit na sloup vpravo a najít poslední TROFEJ (8/35) v této úrovni. Poté se dejte po druhé plošině a dostanete se ke vchodu do Freak Show.

Když půjdete do dveří rovně a vpravo, najdete vlevo laudanum a vpravo další laudanum. Vyjděte zpět do předchozí místnosti a skočte na vyvýšenou plošinu, kde seberte meme token (1/6). Nyní jděte do dveří vpravo a po plošině nad vodou se dostaňte do chodby. V psí místnosti vpravo je další meme token (2/6) a v zadní místnosti na zemi křesadlo. Pokračujte do druhých dveří v chodbě a přeskákejte po plošinkách na konec. Stiskněte tlačítko a po cestě zpět seberte meme token (3/6). Jinak z prostřední ppřední plošiny se lze dostat do slepé chodby, kde je TROFEJ (9/35). Nebojte se vstoupit do prostoru, protože se vám pod nohami udělá dřevěná lávka. Vraťte se do místnosti na začátku a jděte do dveří naproti. Vpravo u zamčených dveří leží dokument RYCHLOST. Rovně v místnosti s jídlem je a VELKÁ OLEJNIČKA. Někde nad vaší hlavou je TROFEJ (10/35), ke které se dostanete přes nakloněnou plošinu a poté přeskokem přes 2 sloupy. Poté vylezte až nahoru a najdete další meme token (4/6). Skočte po nakloněné plošině dolů a poté prorazíte zamčené dveře. Na konci najdete další meme token (5/6). Vraťte se do místnosti na začátku a nyní jděte vpravo. V místnosti před vámi se budou rozpadat dveře. Za posledními dveřmi najdete poslední meme token (6/6). Poté se přenesete do tajné místnosti a seberte další 2 TROFEJE (11, 12/35). Skočte dolů a jděte znovu tam, kde je psí místnost. Vstupte do dveří na konci chodby.

Jděte na hřiště, střelte míčem gól do brány a na hřišti se objeví TROFEJ (13/35). Nyní vyskákejte po plošinách až co to jde, vyšplehejte po dlouhém žebříku a nahoře najdete 4 TROFEJE (14, 15, 16, 17/35). Seskočte dolů a vraťte se do předchozí úrovně.

V této úrovni již nemáte nic na práci, tak se vydejte do předchozí úrovně.

Nechte se plošinou převézt na druhou stranu a nyní opět vyskákejte přes otočné plošiny na balkón, kde byla trofej v panně. Vstupte do portálu.

Hned na začátku je kousek od vás mezi sudy TROFEJ (18/35). Dostaňte se na konec místnosti, zatočte ventilem a vstupte do další, kde se dole pohybuje monstrum. Vlevo leží dokument Zbytocny text. O kousek dál vyskočte na pilíř a seberte opět TROFEJ (19/35). Jděte až na konec místnosti, kde leží na skříni další TROFEJ (20/35). Dejte do nedaleké chodby a vlevo je nějaké jídlo a v kamnech laudanum a lektvar zdravého rozumu. Uchopte ozubené kolo v rohu místnosti a dejte ho do stroje, u kterého leží na zemi dokument Tazka veda. Vpravo od vás bude foukat ze země pára. Nechte se vymrštit nahoru a vzadu najdete další TROFEJ (21/35). Jděte zpět do místnosti s prvním monstrem a nyní pokračujte do temné chodby rovně. Na rozcestí jděte rovně a v místnosti s mříží najdete za mříží vpravo VELKOU OLEJNIČKU a na římse nástěnného regálku 2 laudanum a 2 lektvary zdravého rozumu. Pokračujte chodbou vpravo vzadu a projděte červenými chodbami. Dostaňte se chodbou plnou kostí k další TROFEJI (22/35). Poté se rozpadnou dveře. Vlevo na zemi u kamen leží 8 křesadel. Vezměte ozubené kolo a běžte ho dát do stroje, kam jste předtím dávali to první. Pára v pravo vás nyní vynese ještě výš, kde najdete další TROFEJ (23/35). Vraťte se zět do chodby, kde jste šli předtím do místnosti s klecí, ale nyní zahněte vpravo. Držte se vlevo a pokračujte vpravo do místnosti s postelí. V regálu jsou 2 křesadla a na zemi za stolem laudanum a lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a v místnosti na konci najdete 2 TROFEJE (24, 25/35). V odlehlém rohu u stěny jsou laudanum a lektvar zdravého rozumu. Vydejte se druhou chodbou zpět a vlevo v nízkém průlezu najdete 2 OLEJNIČKY a 4 křesadla. Tím máte v této úrovni vše hotové a můžete se vrátit do předchozí.

Nyní jděte k nižší pohyblivé plošině, na kterou skočte a ta vás doveze k další budově. Vstupte do portálu.

Nyní máte před sebou vstupy do 5 úrovní. Vezmeme to tedy postupně od první úrovně.

Vstupte do portálu ve skříni a poté jděte do místnosti s pianem, na němž leží TROFEJ (26/35). Na psacím stole je KLUC HARLEKINA a vzadu leží dokument 8 FACTS ABOUT RED WATERS. Tím si odemkněte dveře a v chodbě pokračujte do posledních dveří vpravo. Vzadu v místnosti je portál, do kterého vejděte. Vyjděte do chodby a dveřmi vlevo se opět dostanete do místnosti, kde jste začínali. Uprostřed leží obrovský KLUC OD JEDALNE. Vyjděte do chodby a odemkněte si jím dveře. V jídelně je vzadu brambor na talíři (pokud máte hlad). Vejděte do dalšího portálu a ze skříně vezměte velké kladivo. Vyneste ho ven do chodby a hoďte ho proti brance, která vede do spodního patra hotelu. Sestupte po schodech dolů a z recepčního pultu seberte dokument HOTEL EXCELZIOR. Nyní se vraťte zpět nahoru a jděte do předchozího portálu. Nyní když seběhnete opět dolů k recepci, najdete další TROFEJ (27/35). Jděte opět do portálu, sestupte dolů a pokračujte do dveří vpravo. Vpravo jsou u stoličky OLEJNIČKA a křesadlo a v koutě vlevo u pohovky zase 5 lektvarů zdravého rozumu. Před duchem leží poslední TROFEJ (28/35) a zde také končí tato úroveň.

Hned na začátku najdete na bedně dokument 6 FACTS ABOU DESTINY REBELLION. Za bednami vpravo leží OLEJNIČKA a poté pokračujte do slepé obočky vlevo, kde najdete TROFEJ (29/35). Po jednom ze sloupů lze vylézt jako po žebříku. Přeskočte na plošinu vpravo, pak na další u domku vlevo, poté na plot a na střechu dalšího domku. Po modrých plošinkách doskákejte k prvnímu domku a poté vyskočte nadalší plošinky nahoru. Doskákejte na konec a jděte k budově, kde je kašna a kde najdete další TROFEJ (30/35). Vstupte do budovy.

Jděte do dveří vlevo, poté do úzké chodby a do dveří vpravo. Na stole leží dokument Starosta, v přihrádce je OLEJNIČKA a v zásuvce křesadlo. Vlevo na komodě je další křesadlo a ve skříni TROFEJ (31/35). Jděte do místnosti na začátku, na druhé straně prolezte nízkým průlezem, vpravo seberte ze země laudanum, otevřte dveře a vstupte do portálu.

Na druhé straně vyjděte po schodech a v podlouhlé místnosti najdete vpravo na stole dokument 6 FACTS ABOUT MANA a vlevo TROFEJ (32/35)a v okolí bízkého stolu 3 křesadla. Na konci místnosti leží ještě dokument Moje poznamka. Vyjděte po schodech nahoru a v postranní místnosti najdete dokument Ucet. Vstupte do dveří na konci chodby a poté pokračujte do portálu.

Na druhé straně jsou u stěny 2 OLEJNIČKY. Projděte mříží a ve skčíni na konci najdete TROFEJ (33/35). Jděte do sousední místnosti a ze země seberte dokument 6 FACTS ABOUT META. Vstupte do dveří vlevo a vydejte se po lávkách a plošinách. Na první plošina jsou 2 OLEJNIČKY a o kousek dál je vlevo žebřík, po kterém vylezte, a najdete další TROFEJ (34/35).

V této úrovni jen přihlížejte svatbě. Po chvíli se vám za zády objeví TROFEJ (35/35). Vraťte se do předchozí úrovně.

Tím máte všech 5 úrovní splněných a vraťte se do předchozí.

Převezte se plošinou na druhou stranu a dostaňte se do chodby dolů. V jedné místnosti jsou dveře, kterých jste si již možná předtím všimli a které se odemknou teprve poté co nasbíráte 25 trofejí. Vstupte do nich.

Nyní se rozhodněte jestli chcete už hru ukončit nebo si ještě trochu zařádit. V tom případě se dejte vpravo, sbírejte po cestě kliknutím drahokamy. Nakonec dojdete do místnosti s mnoha kosami na podlaze. Po stranách je k sebrání 27 křesadel. Kosy používejte proti zábraně na začátku chodby dokud tato zábrana nezmizí. Pokračujte dál a po pravé straně je truhla a v ní 3 laudanum. Dejte se vlevo a ze země seberte typicky kluc z Amnesie. Tím si odemkněte dveře v postranní chodbě vlevo a vlevo najdete 3 laudanum. Pokračujte dál a vpravo je k sebrání 40 VELKÝCH OLEJNIČEK. Uchopte nůž ležící na zemi a použijte ho na masku v chodbě, čímž hru definitivně zakončíte.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář