Jdi na obsah Jdi na menu
 

26. 2. 2014

Blacksite: Area 51
Autor návodu-Michal Paclt
ÚVODEM
Hra Blacksite je další z řady nekonečných sci-fi stříleček, která svou atmosférou trochu připomíná Gears of War či Half-Life 2. Jedná se v podstatě o průměrmou hru, která ničím zvláštním neoslní, avšak rozhodně si nezasluhuje úplné opominutí. Pozitivní hodnocení si rozhodně zaslouží jízdy vozidly, na druhou stranu přestřelky mi připadají méně dynamické než v jiných obdobných hrách. Hra disponuje automatickým ukládáním, což by samo o sobě tak nevadilo, kdyby ukládací body nebyly tak daleko od sebe. Pokud nehrajete zrovna na nejlehčí obtížnost, můžete se připravit na frustrující zážitky z častých opakování již prošlých úseků. Trochu také zamrzí malý počet zbraní ve hře. Až na výjimky se probojujete celou hrou s jedním samopalem. Zvláštností hry je aktivita či pasivita vašich spolubojovníků v bojových situacích. Pokud se budete v boji chovat statečně, můžete totéž očekávat i od vašich společníků; pokud se budete spíš schovávat a čekat, že situaci parťáci vyřeší za vás, počítejte s tím, že se sami do boje také příliš nepohrnou.
Irák
Osvoboditelé
Po skončení úvodní animace vyjlezte z transportéru a kryjte se vlevo. ZÁCHYTNÝ BOD – Postřílejte všechny nepřátele v okolí a nakonec hlídky ve věžích. Přejděte přes bojiště a pokračujte v cestě soutěskou vzadu. Vyjděte po šikmé lávce vpravo a přeskočte na druhou stranu. ZÁCHYTNÝ BOD – Vlevo u skály seberte nějakou munici. Projděte k dalším zátarasům a postřílejte další skupinu nepřátel. Tady bych doporučoval používat odstřelovačku, kterou si s sebou rovněž nesete. Poté přejděte prostrantví a jděte ke dveřím vlevo. Stisknutím tlačítka Použít přikážete členům svého týmu vylomení dveří. Vejděte do domu a jděte do místnosti vpravo, kde se potlouká několik teroristů. Projděte místností a na druhé straně vyjděte do další místnosti, kde vpravo na konci přikažte vylomení dalších dveří. Na nepřátele za dveřmi použijte nejlépe granát a poté se dejte vlevo ke schodišti, po kterém vystoupejte nahoru. Zlikvidujte 2 nepřátele v chodbě za mříží. Pokud to nestihnete, vběhnou do dveří vlevo a napadnou vás zleva. Vejděte tedy vlevo do místnosti a projděte až ke dveřím, které vedou na chodbu za mříž. Pokračujte dál touto chodbou a vyjděte ven. Chopte se kulometu vlevo a s jeho pomocí zlikvidujte nepřátele, kteří příbíhají dole po cestě. Poté se dejte vlevo kolem zábradlí, postřílejte několik dalších nepřátel a zajděte zpět do budovy. Z bedny v pravém rohu místnosti seberte dokumenty a následně pokračujte vlevo ke schodišti, po kterém vystoupejte nahoru. Vejděte do místnosti se zajatci, projděte ji a na druhé straně vyjděte opět ven. V rohu vlevo seberte další dokumenty a poté pokračujte vpravo nahoru a seskočte dolů do soutěsky. ZÁCHYTNÝ BOD – Vpravo pobijte několik nepřátel, postupujte přes bojiště a zahněte vpravo. Přikažte otevření dveří, postřílejte nepřátele v budově a na druhé straně vyjděte ven, kde přikažte parťákům, aby se nabourali do notebooku. Poté jděte k pletivu vlevo a přikažte jeho otevření. ZÁCHYTNÝ BOD – Seskočte dolů a jděte na most. Zlikvidujte silný nepřátelský odpor na druhé straně mostu a poté umístěte postupně nálože na 2 místech mostu. Běžte na tu stranu mostu, ze které na vás vybíhali nepřátelé a vylezte na strážní věž. Chopte se kulometu a zničte nepřátele, kteří přijíždějí v transportérech. Po výbuchu mostu opusťte kulomet a slezte dolů. ZÁCHYTNÝ BOD – Až vám vrtulník přiveze auto, nastupte do něj.
Drsné metody
Nyní vás čeká poměrně dlouhá cesta autem, kterou asi nemá cenu podrobně popisovat. Zkrátka střílejte po všem co se hne a snažte se přitom využívat různých výbušných objektů.
Na dostřel
Jděte vpřed podél dřevěné ohrady, zahněte vlevo a dveřmi vpravo vejděte do budovy. Vyjděte po schodech nahoru a vejděte do místnosti vlevo, kde se setkáte s vašimi. Po briefingu přistupte k Noe a dostanete tajnou vakcínu. Poté můžete ještě sebrat ze stolu dokumenty a následně po otevření dveří vyjděte ven, sejděte po schodech a pokračujte vpřed dokud nedojdete k průchodu na pravé straně. Vejděte do průchodu, zastřelte odstřelovače nahoře a pobijte několik dalších nepřátel. Dojděte až k domu na konci a vejděte do něj. Nad levými schody můžete sebrat nějakou munici a další dokumenty. Následně vyjděte po pravých schodech nahoru a u dveří vpravo přikažte jejich vyražení. Projděte na venkovní pavlač a postřílejte nepřátele dole na náměstí. O kousek dál je kulomet, který můžete k tomuto účelu využít. Poté jděte dál po pavlači a vlevo sejděte po schodech dolů. Přejděte náměstí, zničte další nepřátele, kteří přibíhají zprava a poté vejděte do postranního dvora, na jehož konci vlevo přikažte vyražení dalších dveří. Vyjděte po schodech nahoru – ZÁCHYTNÝ BOD – a pokračujte až k místu, kde je děravá podlaha. Vlevo seberte dokumenty a následně jděte dlouhou chodbou až k mříží, za níž spatříte neznámou zrůdu. Vejděte do temné místnosti vpravo, kde zrůda probourá zeď. Na ničení těchto netvorů jsou nejlepší granáty. Pokud budete do zrůd jen střílet, může se stát, že se po pádu na zem opět zvednou a znovu na vás zaútočí. Pokračujte přes systém místností a chodeb až dojdete k zavřeným dveřím, které přikažte otevřít. ZÁCHYTNÝ BOD – Vyjděte na terasu a seskočte z ní dolů. Dojděte na další náměstí, které vyčistěte od nepřátel a hlavně odstřelovačkou zničte nebezpečné kulometčíky. Poté jděte do levého rohu náměstí a vejděte na konci do budovy. Vyjděte po schodech nahoru a na rozcestí chodeb zahněte vlevo. ZÁCHYTNÝ BOD – Projděte dlouhou chodbou a vyjděte ven. Po vyčištění prostranství zadejte příkaz k otevření dveří. Ty jsou však příliš pevné, takže jděte vlevo, kde u stěny přikažte prolomení pomocí výbušniny.
Útok na bunkr
Jděte do postranní místnosti vpravo, kde ze stolu seberte dokumenty. Vraťte se zpět a pokračujte širokou svažující se chodbou. Otevřenými vraty vejděte do hangáru s několika tanky. Postřílejte několik teroristů a jděte dál širokou chodbou, kterou se dostanete k dalším, tentokrát však zavřeným vratům. Přikažte jejich otevření a vyčistěte místnost. Vyjděte vpravo po schodech nahorů a vlevo seberte dokumenty. Horem se dostaňte až k zavřeným dveřím, které otevřte a vpravo dole pod sebou zlikvidujte několik dalších nepřátel. Přejděte na druhou stranu a pokračujte do otevřených dveří vlevo. Jděte vlevo širokou chodbou a zajděte do dalších otevřených dveří vpravo. Pomocí granátů zničte nepřátele dole v hangáru a poté dolů seskočte. Projděte otevřenými vraty do strojovny, dejte se vlevo a vpravo zajděte ke schodišti, po kterém následně sejděte dolů. Seskočte dolů k dalším zavřeným vratům, které přikažte otevřít.
Nezvěstný
Projděte do místnosti, kde seskočte dolů z porušeného schodiště a přikažte ovládání panelu. Otevřou se vám další vrata. Projděte jimi, pokračujte širokou chodbou a pobijte několik zrůd, které na vás vyběhnou. Brzy dojdete do místnosti s jakýmsi strojem. Vpravo za závěsem jsou schované dokumenty. Seberte je a pokračujte širokou svažující se chodbou.
Šíření
Na konci chodby přikažte ovládání panelu a jděte do dveří vpravo. Octnete se v místnosti s jakýmsi zářivým bílým objektem. ZÁCHYTNÝ BOD – Po skončení animace jděte vpřed a vyjděte do dlouhé rovné chodby. Projděte ji a zahněte do další chodby vpravo. Brzy dojdete do místnosti, kde vás napadnou noví nepřátelé – mimozemští brouci. Pokračujte do další podobné místnosti, kde po zlikvidování emzáků vyjděte vpravo po schodech nahoru a u řídících pultů se dejte do chodby vlevo. Svažující se chodbou se dostanete do místnosti, na jejímž druhém konci je panel, kterým si přivoláte výtah. Než dorazí bude to chvíli trvat, takže se chopte kulometu a postřílejte  hemžící se brouky. Poté nastupte do výtahu.
Mise splněna
Až se výtah zastaví a otevřou se dveře, vyjděte z výtahu a vpravo za vozidlem seberte raketomet. Vyjděte ven na náměstí, kde se ze země vynoří obří hadovitá zrůda. Pokud jste sebrali raketomet, tak potvoru zničíte jediným výstřelem. Poté již jen čekejte na extrakci.
Karanténa
První ztráty
Až se octnete v základně, počkejte chvilku než plukovník ukončí rozhovor s reportérkou a poté za ním vejděte do stanu. Vyslechněte si briefing a vraťte se zpět před stan, kde se setkáte se starými parťáky. Následujte jednoho z nich na ošetřovnu, kde si krátce promluvíte se Zoou. Vraťte se zpět a nyní následujte parťáky skrz jeskyni na další podobné prostranství, kde po skončení rozhovoru nastupte do auta a vyjeďte otevřenou bránou ven.
 
Boty na zemi
Jeďte stále rovně po silnici a za nějakou dobu dojedete k rozbořenému mostu. ZÁCHYTNÝ BOD – Sjeďte troskami mostu dolů a pokračujte v cestě kaňonem. Až na vás začne nalétávat vrtulník, vystupte z auta a zastřelte vojáka ve vrtulníku. Poté nasedněte opět do auta a jeďte dál až k místu, kde je cesta zavalena. ZÁCHYTNÝ BOD – Po chvílu se uvolní skála vpravo a vyřítí se na vás brouci. Nedoporučoval bych zrovna najíždět na ně, protože výbuchy vás budou zraňovat. Po chvíli dorazíte ke skalnímu výstupku, na kterém jsou dokumenty. Brzy dojedete opět k silnici, ze které jste museli nuceně sjet. Když se dáte vpravo, dojedete až na druhou stranu zbořeného mostu, kde můžete sebrat další dokumenty. Poté pokračujte v cestě dál stále po silnici až dorazíte k místu, kde je cesta zablokovaná. ZÁCHYTNÝ BOD – Vystupte z auta a projděte první bránou. Přistupte ke druhé bráně, která je zavřená a přikažte její otevření. V tom se na vás vyvalí záplava velikých brouků, které všechny zlikvidujte. Můžete si pomoci kulometem vlevo ve strážním stanovišti. Následně jeden z vašich parťáků otevře bránu a vy jí projděte a vlevo za ní seberte dokumenty. Nastupte do připraveného auta a pokračujte v přerušené cestě.
Národní bezpečnost
Brzy dojedete k místu, kde je cesta zatarasená. Vystupte z auta a běžte vlevo. Postřílejte výbušné brouky a jděte na druhou stranu zátarasu. Seberte raketomet a poté se ze země vynoří hadovitá zrůda. Po jejím zabití se vám uvolní silnice, takže opět nastupte do auta a pokračujte v cestě. Z děr na silnici se budou vynořovat další potvory. Vždy zastavte a zlikvidujte je nejlépe pomocí granátů. Použijte rovněž raketomet, pokud jste ho předtím sebrali. Po zlikvidování všech potovor pokračujte v cestě k benzínové pumpě. ZÁCHYTNÝ BOD – Vlevo za maringotkou seberte dokumenty a poté přikažte otevření dveří benzínky. Na druhé straně vyjděte ven a procházejte mezi maringotkami dokud nedojdete k malému hangáru. Vpravo najdete další dokumenty a po jejich sebrání přikažte otevření dveří hangáru. Vejděte dovnitř a promluvte si s majitelem pumpy. Ten vám dá svoje auto, takže vyjděte z hangáru a jděte vlevo, kde v garážích nastupte do auta. Jeďte vlevo okolo hangáru a před sevou uvidíte dřevěný plot. Projeďte brankou uprostřed a vyjeďte až nahoru, kde najedete na silnici. Pokračujte v cestě po této silnici směrem vpravo.
Aliance dobrovolníků
Za nějakou dobu dorazíte na rozcestí. ZÁCHYTNÝ BOD – Zahněte vpravo, probourejte pletivo a zastavte u vážní stanice. Zajděte do budovy a v zadní místnosti, na toaletách, přikažte otevřít dveře kabinky. Po krátkém rozhovoru s umírajícím vojákem se vraťte zpět a odražte útok žoldáků. Poté pomocí ovládání na stěně otevřte bránu u vážní stanice. Nastupte do auta a pokračujte v cestě až k místu, kde jsou další zátarasy. Prostřílejte se na druhý konec a v levé strážní budce můžete sebrat dokumenty. Nastupte do přistaveného auta a pokračujte v cestě dál.
Náhodné cíle
Brzy dorazíte k havarovanému vraku. Vystupte z auta a pusťte se vlevo nahoru. Na dámských toaletách vpravo můžete sebrat dokumenty. Poté jděte na pánské toalety vlevo, kde je díra ve zdi. Prolezte jí ven a pokračujte k troskám vraku. Vlevo přeskočte přes vyčnívající dřeva – ZÁCHYTNÝ BOD – a  poté prolezte vagónem. Postřílejte pár nepřátel a zahněte do průchodu vpravo. Projděte dlouhým průchodem a prolezte dalším vagónem. Vystřílejte prostranství mezi vagóny a pokračujte směrem vlevo. Vlevo v jednom z vagónů seberte dokumenty. Proskočte ven a nastupte do auta. Jeďte až narozcestí, kde zahněte vpravo a napojte se na dolní silnici.
Rachel
Postavíme se jim tady
Jděte průchodem mezi budovou a plotem vpřed. Přikažte otevřít dveře vlevo na konci a vejděte do benzínky. Venku postřílejte spoustu nepřátel. Mechanizované vojáky zlikvidujte pomocí granátů. Vlevo u plotu můžete sebrat dokumenty. Po boji jděte k autům a přes položená dřeva přeskočte dolů. ZÁCHYTNÝ BOD – Jděte až na konec prostranství, kde se setkáte s obří potvorou, kterou zlikvidujte pomocí granátů. Projděte do zadního dvora a vyjděte po schodech nahoru.
Je to jen kousek papíru
Jedinou možnou cestou jděte až na betonový dvorek, kde vyjděte vpravo po schodech nahoru a poté skočte vpravo dolů. Vyjděte na ulici a pusťte se do nepřátel. Až zahnete na ulici vlevo, dávejte pozor na nebezpečné nepřátele nahoře na střechách a v oknech domů. ZÁCHYTNÝ BOD – Zadejte rozkaz rozrazit dveře na konci vpravo a vejděte do budovy. Vyjděte po schodech nahoru a projděte dalšími dveřmi. V kruhovém sále vše postřílejte a poté přistupte k lanu a stiskněte Použít. Automaticky tak vyšplháte nahoru. ZÁCHYTNÝ BOD – Jděte po kovové lávce a vpravo seberte dokumenty. Otevřte poklop a seskočte dolů. Projděte servisními prostorami až k otvoru, kterým hoďte dolů na nepřátele granát. Poté seskočte dolů a za soudním stolem můžete sebrat další dokumenty. Vyjděte do hlavní chodby, kterou důkladně vyčistěte od nepřátel a následně přeskočte zátaras, za kterým jsou vaši parťáci. Projděte dveřmi, které vám otevřou, do další soudní místnosti, kde bude následovat dlouhý rozhovor přerušený jen nepřátelským útokem shora.
Močál
Jděte ulicí vpřed a následně zahněte do úzkého průchodu vpravo. Přelezte přes padlé pletivo na další ulici a pokračujte dozadu ke zřícenému mostu. ZÁCHYTNÝ BOD – Skočte dolů do kanálu a vydejte se tímto kanálem směrem vpravo. Zastřelte 2 prchající nepřátele a projděte až na konec kanálu, kde otevřte dvoje vrata a pokračujte podzemím až do místnosti s dalšími vraty. Ve slepé chodbě nalevo od vrat můžete sebrat dokumenty. Projděte vraty a jděte do další místnosti, kde otevřte další vrata. Přistupte ke druhým vratům a stiskněte spínač. Vrata se však neotevřou a vy se nyní otočte a odražte nápor výbušných brouků. Teprve po jejich zneškodnění se vám vrata otevřou. Projděte jimi a vpravo vyjděte nahoru. Projděte zahradní brankou a pokračujte v cestě dlouhým průchodem.
Výsadní právo
Vejděte do zahrady a projděte brankou vlevo. Až zrůda probourá zeď, projděte tímto nově vzniklým průchodem a v dalším oddílu zahrady důkladně vystřílejte všechna monstra. Otevřte další dveře a dostanete se do další zahrady. Vylezte po dětské skluzavce a poté přes natažené prkno přeskočte zeď. ZÁCHYTNÝ BOD – V další zahradě se setkáte s ozbrojeným civilistou, kterého však zakrátko sežere obří drak. Zlikvidujte draka spolehlivě dvěma granáty a poté otevřte dveře budovy. ZÁCHYTNÝ BOD – Počkejte až se otevřou garážová vrata a vyjděte ven. Postřílejte všechny zrůdy, které na vás začnou vybíhat. ZÁCHYTNÝ BOD – V jedné z garáží můžete sebrat dokumenty a poté pokračujte směrem vpravo, kde na levé straně otevřte dvířka v pletivu. Projděte do rozestavěného domu, postřílejte všechny žoldáky a vyjděte po schodech nahoru. Chopte se kulometu a zlikvidujte nepřátele, kteří nabíhají na ulici. Poté jděte k zadní stěně a přikažte její proboření. Seskočte dolů a otevřte dveře vedoucí ven.
Národní dozor
Postupujte vpřed mezi maringotkami. Až se bude cesta stáčet vlevo, tak jděte za poškozenou maringotku vpravo, kde můžete sebrat dokumenty. Zároveň odbrzděte vozík a pusťte ho na nepřátele dole. Zlikvidujte všechny nepřátele v okolí. Můžete si pomoci kulometem v autě dole. Poté jděte vpravo, kde po špatně viditelných natažených trámech přeskočte plot. ZÁCHYTNÝ BOD – Postupujte dál mezi maringotkami a zničte všechny podzemní zrůdy. Na konci seskočte k bráně, kterou otevřte a následně otevřte ještě jednu. Vystoupejte po kamenitém svahu nahoru a jste v letním kině.
Zavolejte někdo OSA
Vyjděte na velké prostranství a pusťte a na jeho druhou stranu. Dávejte pozor na nebezpečné odstřelovače, které zlikvidujte. Obejděte budovu a za kadibudkami seberte dokumenty. Vejděte do budovy a přes bufet se dostaňte ke schodišti a vyjděte po něm nahoru. Seberte si po mrtvém odstřelovači odstřelovací pušku a připravte se k dalšímu boji. ZÁCHYTNÝ BOD – Na parkoviště se začne hrnou velká spousta nepřátel. Používejte na ně odstřelovací pušku a všechny je postřílejte. ZÁCHYTNÝ BOD – Po boji se žoldáky na vás začne nalétávat nepřátelský vrtulník. Střílejte do něj útočnou puškou tak dlouho dokud neexploduje. Pokud máte málo munice, běžte si jí doplnit do chodby. Po zničení vrtulníku chvíli počkejte až pro vás přiletí váš vrtulník, do kterého poté nastupte.
Protiútok
Nepodceňování
Sejděte z přistávací plochy a dejte se vlevo až přijdete ke schodišti. Vyjděte po něm nahoru a vstupte do místnosti, kde se opět setkáte s plukovníkem, od kterého dostanete důkladně vynadáno. Poté jděte do zadní části místnosti a seberte dokumenty. Vraťte se ven a od schodiště se dejte vpravo. Vpravo za budovou, ze které jste právě vyšli, můžete sebrat další dokumenty. Poté se vydejte k bráně, kterou hlídají vojáci. Ti vám vzápětí zmíněnou bránu otevřou. Projděte jí, vyjděte po schodech nahoru a vstupte do výzkumného centra. Jděte do druhé místnosti a u skla počkejte až se Somers vyřve. Poté projděte dveřmi za Zoou a sejděte po schodech ven. Postřílejte nepřátele, kteří vybíhají z vrtulníku, a poté do vrtulníku vstupte a seberte dokumenty. Na boku bubovy jsou kovové lávky, po kterých vyběhněte až nahoru a zlikvidujte všechny nepřátele. ZÁCHYTNÝ BOD – Seberte si odstřelovací pušku a pusťte se do nepřátelských odstřelovačů. Jsou všude na okolních skalách a nakonec se jich několik objeví i na mostě nahoře. Po jejich zlikvidováni rozhodně neodhazujte odstřelovačku, protože ta se vám bude v budoucnu velice hodit. ZÁCHYTNÝ BOD – Sejděte zpět dolů a dejte se vpravo. Projděte kolem vchodu výzkumného centra a jděte stále vpřed skrz otevřenou bránu. Zahněte vpravo a vpravo vyjděte po širokém schodišti nahoru.
Srdce a mysl
Projděte budovou a přistupte ke dveřím vzadu. Ty se po chvíli otevřou a vy vtrhněte na prostranství a zlikvidujte robotické vojáky. ZÁCHYTNÝ BOD – Jděte ke dveřím vpravo a vejděte jimi do bufetu. U pultu seberte dokumenty a dveřmi vpravo opět vyjděte. Projděte stanem a vyjděte ven na další prostranství. Zlikvidujte zrůdy, projděte poškozenou dřevěnou ohradou vlevo na konci a přeskočte přes pletivo. ZÁCHYTNÝ BOD – Nyní běžte vlevo k potrubí, po kterém přibíhají stále noví a noví nepřátelé. Přikažte umístění výbušniny a sami běžte ke kulometu, kterým parťáka kryjte. Až potrubí vybouchne, opusťte kulomet a běžte vpravo. Proběhněte ubytovacím stanem, kde můžete vpravo sebrat dokumenty, a brzy dorazíte opět na velké prostranství.
Pravidla boje
Pokud jste si nechali odstřelovačku, jak jsem vám výše radil, tak jste nyní jednoznačně ve výhodě. Zastřelte nepřátele za kulometem vpravo na budově a poté likvidujte nepřátele vybíhající z budovy na levé straně. Vejděte do budovy, pobijte několik dalších nepřátel, na druhé straně z budovy vyjděte, seberte dokumenty a vyjděte po schodech nahoru. Na jednom místě střechy můžete sebrat další dokumenty a poté zlikvidujte zbylý nepřátelský odpor.
Změna velení
Jakmile se objeví spórová věž, střílejte kulometem do jejích zranitelných míst – do bílých polí. Poslední zranitelné místo je na druhé straně. Seberte tudíž raketomet a seskočte dolů. Oběhněte zrůdu z druhé strany, zaměřte raketometem poslední bílé místo a vystřelte.
Nohy na ramena
Běžte do budovy s nápisem Administration, kde vás čeká další nepříliš příjemný rozhovor s plukovníkem. Poté vyjděte opět ven, kde si ještě pokecáte s kolegy. Poté následujte jednoho z nich k vrtulníku.
Do poslední minuty
Vyčistěte přistávací plochu od nepřátel. Můžete si pomoci kulometem, který je na skalním hnízdě, kde můžete navíc sebrat dokumenty. Až přiletí vrtulník, tak do něj nastupte.
Na povrchu
Nápor
Pobijte zemní červy, kteří se vynoří ze země před kolonou. O něco dál očekávejte příjezd nepřátel, a až budou jejich auta na dohled, zničte je. Až dorazíte k mostu, budete muset zničit obří chobotnici. Neustále do ní palte kulometem a zároveň dávejte pozor na projektily, které zrůdy vypouští. Musíte je sestřelit než k vám doletí, jinak vás budou zraňovat. Po zničení chobotnice se vydáte ke kupoli. Před přistáním však musíte vyčistit oblast od nepřátel.
Nedopatření
Až vylezete z vrtulníku, sejděte dolů z přistávací plochy a postupujte stále vpřed. Zajděte vpravo dozadu za budovu, kde vedle hromady trámů můžete sebrat odstřelovačku. Poté vyskákejte na trámy a přeskočte přes plot. Postupujte mezi domy dokud nedorazíte na prostranství. Pod schody věže vpravo si seberte dokumenty a poté důkladně vystřílejte celé prostranství. Dávejte pozor na zákeřné žoldáky na střechách budov. Až přistane váš vrtulník, tak do něj nastupte.
6. kategorie
Po krátkém letu vrtulník havaruje a vy budete dál muset po svých.
Nový Ş#!%...
Jděte do otevřených vrat vpředu a ta numi otevřte další vrata. Přes dvůr, na kterém je obří čtyřnohá potvora, přeběhněte k budově vpravo vzadu, kde je vchod do zbrojnice. Sejděte po schodech dolů a pod schody seberte dokumenty. Další dokumenty naleznete v postranní místnosti vpravo. Seberte raketomet a munici a vyjděte ven. Miřte na záda obludy. 2 rány raketometem ho odrovnají. Munici do raketometu si doplňte, protože tuto zbraň ještě dobře využijete. Poté jděte k bráně vpravo na konci a projděte jí.
Katastrofický úspěch
Nyní vás čeká souboj s další spórovou věží. Střílejte opět do bílých míst na těle spórové věže. Můžete si pomoci kulometem, který naleznete na střeše nad schody. Po zlikvidování netvora si doplňte náboje do raketometu a  proběhněte dírou ve zdi.
Zase o krok dál
Jděte do ulice, kde je vpravo za zátarasem auto. Vlevo od zátarasu můžete sebrat dokumenty. Nastupte do auta, rozjeďte se a rozražte vrata. Jeďte až k velké bráně, kterou projeďte a rovně na konci seskočte s autem níž. Zde můžete vystoupit a sebrat další dokumenty. Pokračujte v cestě autem a držte se vlevo. Zničte několik podzemních potvor a najeďte na obří vlnitý plech – vyhnete se tak několika obludám. Jeďte stále jedinou možnou cestou vpřed, zlikvidujte 3 obludy před vlnitým plechem, které vám brání v cestě (tady dobře využijete raketomet). Pokračujte stále dál, projeďte poškozenou obří trubkou a brzy dorazíte na betonovou plošinu, kde můžete zastavit a sebrat dokumenty. Pokračujte autem otvorem vpravo a jste na konci jízdy.
Ať to stojí co to stojí
Vystupte z auta a otevřete dveře. Na velkém prostranství je další velký netvor, kterého musíte opět 2x trefit raketometem do zad. Munici najdete všude v okolních budovách. Následně vyjděte na velkou červenou budovu na druhém konci prostranství, kde můžete na terase sebrat dokumenty. Sejděte dolů, dejte se vlevo a přikažte otevření brány. Zakrátko dorazíte ke schodišti, po kterém sestupte dolů.
Trosky
Troskověda
Jděte do velké chodby a seskákejte po suti dolů. Projděte dlouhou chodbou a na konci vylezte po další suti nahoru a vyjděte po schodišti. Postřílejte zrůdy, které rozrazily dveře, a poté se dejte touto cestou. Pod dalším schodištěm můžete sebrat dokumenty a následně vystoupejte po tomto schodišti nahoru. Jděte až k závalu, který přelezte. ZÁCHYTNÝ BOD – Pokračujte do míst, kde se chodba mírně rozšiřuje a vpravo na vyvýšené plošině seberte další dokumenty. Postupujte jedinou možnou cestou až do velké místnosti, kde vylezte po rozbitém schodišti vlevo nahoru; po dalším schodišti sejděte na druhou stranu a zahněte do chodby vpravo. ZÁCHYTNÝ BOD – Postupujte až do místnosti se spoustou munice a počkejte až se vám otevřou vrata. Vejděte do místnosti, kde je vědec, a vzadu vlevo seberte dokumenty. Až si promluvíte s vědcem, vyjděte ven z místnosti a zlikvidujte nepřátelský nápor vlevo. Poté projděte dírou ve zdi a jděte až do velkého sálu. Když půjdete vlevo, můžete na malé plošině vzadu sebrat další dokumenty. Poté sejděte úplně dolů a pokračujte k dalším dveřím, do kterých vejděte.
Poslední šarvátky
Postupujte chodbou vpřed až ke schodišti. Sejděte po něm dolů a přímo pod ním seberte dokumenty. Pokračujte chodbami dál až dorazíte do velké místnosti, kterou vyčistěte od nepřátel. Sejděte po schodech dolů a na konci se spusťte po laně. Dole pokračujte chodbou až ke schodišti, po kterém sejděte dolů. Na konci se opět spusťte po laně. Při slaňování vás budou obtěžovat nepřátelé. Zbavujte se jich rozstřelováním sudů v rozích. Dole pokračujte chodbou vpravo až ke dveřím, které přikažte otevřít. Brzy dorazíte k propasti, do které opět slaňte, přičemž budete svědky smrti jednoho z vašich parťáků. Přikažte otevřít dveře a pokračujte další chodbou. Dívejte se na levou stranu, protože se zde povalují další dokumenty. V temné chodbě seskákejte dolů a na okraji propasti opět slaňte dolů.
Svržení režimu
Po skončení videa zastřelte strážce vlevo a běžte chodbou až k vratům. Až se otevřou, vyběhněte nahoru na plošinu a rozstřelte zdroje paprsků. Vraťte se dolů do chodby a všiměte si, že energetický štít vlevo od vás zmizel. Běžte tudy dál a vyhýbejte se vertikálním paprskům, které neustále krouží chodbou. Vlevo vyběhněte na další plošinu a opět rozstřelte zdroje horizontálních paprsků (musíte střílet trochu z boku, protože před zdroji je neprůstřelný skleněný kryt). Až paprsky zneškodníte, seběhněte opět dolů, dejte se vlevo a následně celý proces zopakujte ještě 2x. Až budou všechny horizontální paprsky zničeny, vytvoří se vám energetická lávka ke středu stroje. Vyběhněte nahoru a po stranách se spustí stěny. Nyní musíte zabít Somerse, který běhá po sloupech. Palte do něj co to jde a kryjte dole pod ním, aby vás nemohl zraňovat. Za nějaký čas seskočí dolů a vy do něj nepřestávejte pálit. Kryjte se před ním za sloupy. Jelikož zmíněný Somers příliš rozumu nepobral, tak se nemusíte obávat nějaké zákeřné reakce. Až padne, tak bude už jen následovat závěrečný pohled z vrtulníku a tím tato hra končí.
Uložené pozice
Čeština
Demo
Recenze
Videoukázka
Obal na cd(dvd)
 

Náhledy fotografií ze složky BlackSite Area 51