Jdi na obsah Jdi na menu
 

Carol Reed Mystery 1- Remedy

30. 3. 2013

TOPlist

Carol Reed Mystery 1- Remedy

30.3.2010 Autor návodu-Standa Madukas

Remedy je adventura o anglické dívce Carol Reedové,která je na návštěvě u přítele ve Švédsku.Když její přítel detektiv Conrad Vogel odejde do věčných lovišť, ona se rozhodne zkusit štěstí a vyřešit případ na kterém pracoval předtím než zemřel.Grafika se skládá ze skutečných fotografií,přesněji je to město Norrkoping ve Švédsku. Veškerý mluvený dialog je v angličtině a stejně tak titulky.Hra se ovládá skrze levé tlačítko myši. 

Domov: 

Obývák:    Podívejte se na konferenční stolek. Přečtěte si pohlednici z Lovisa. Dozvíte se, že Carol zůstává  v Norrköpingu,ve  Švédsku. Zahněte vlevo a zkontrolujte jídelní kout.

Ložnice:    Zahněte vpravo a vpřed do ložnice. Rozhlédněte se kolem. Otočte se třikrát vlevo a otevřete kufr ,podívejte se na obsah. Prohlédněte si knihu – Sense and Sensibility/smysl a citlivost.

Chodba:    Vyjděte skrz bílé dveře vpravo do chodby a potom zahněte vlevo.

Kuchyň:    Projděte do kuchyně,otočte se vpravo a podívejte se na přenosný telefon , ještě není online připojen. Vezměte si kapesní nůž ze stolu.Podívejte se na lístek na lednici,je na něm číslo 1958/Conrad code/ .

WC:    Vyjděte z kuchyně směrem k telefonu na stěně, zahněte vpravo a vstupte na WC s koupelnou. Rozhlédněte se kolem.Vezměte si prsten z umyvadla. Vyjděte skrz toaletu.

Hlavní vchod:    Zahněte vlevo k visícím kabátům. Zkontrolujte tahovou hračku na dveřích.Podívejte se dolů na zem,je tu balíček dopisů pro Carol. Dozvíte se od Katariny Vogel,že Konrád zemřel.Použijte kapesní nůž k otevření Konrádova dopisu. Konrád Carol žádá o pomoc v případu ,který vyšetřuje.Vyjděte skrz hlavní vchod ,objeví se vám mapa,klikněte na lokaci Katarina Vogel.

Katarina Vogel

Jděte po schodech nahoru a zazvoňte na zvonek u modrých dveří nalevo. Jděte kupředu do obýváku a rozhlédněte se kolem. Podívejte se na různé věci na stolečku pod oknem.Podívejte se na knihovnu a potom si sedněte do modrého křesla vpravo.Promluvte s Katarinou. Dozvíte se, že Konrád jí volal z Tower Remains . Klíč ke Konrádovu apartmánu má exekutor .Vyjděte z bytu ven a na mapě klikněte na lokaci Tower Remains.

Tower Remains

Podívejte se na věž vepředu. Zahněte vpravo a podívejte se na modré auto schované za  domem. Jděte kupředu k autu.Je to Konrádovo Volvo. Zadní dveře a dveře řidiče jsou zamčené.Vraťte se do zadní části auta,otočte se vpravo.Vidíte,že se cosi leskne v budce na stromě.Klikněte na budku a vezměte si ocelový drát.Jděte na cestu,otočte se vlevo a na mapě klikněte na Conrads apartment.

Konrádovo apartmá

Dveře:    Na vstupní kód dveří použijte číslo,které bylo na lednici: 1958. Klikněte na kliku a vyjděte nahoru.Jděte ke dveřím s nápisem Vogel Investigation (Konrád Vogel) .

Vstup do Konrádova bytu    Podívejte se zblízka na otvor pro poštu.V inventáři spojte prsten a ocelový drát. Klikněte na otvor pro poštu.Použijte prsten s drátem na horní část otvoru pro  poštu. Odstupte a vezměte za kliku.

Obývák:    Rozhlédněte se kolem. Podívejte se na sejf na stěně nad pohovkou. Vidíte,že tu jsou čtyři barvy.Zahněte vpravo a podívejte se na stůl napravo od postele. Podívejte se zblízka na telefon. Nad telefonem je malá skříňka s klíči od automobilu. Otevřete skříňku a vezměte si klíče od automobilu.Jděte ke stolku s monitorem v levé části místnosti. Podívejte se zblízka na knihovnu vedle stolu a podívejte se na knihu Pride a Prejudice. Carol si udělá poznámku o knize.Vytáhněte papír uvnitř knihy a přečtěte si Konrádovu zprávu. Dozvíte se, co stalo se v Tower Remains.Podívejte se na fotky a vezměte si klíč od podkroví. Konrád chce ,aby jeho rostliny byli zavlažované.

Kuchyň:    Vezměte si prázdnou láhev nalevo u kamen. Použijte láhev na umyvadlo,získáte  naplněnou láhev. Podívejte se zblízka na okenní římsu a přečtěte si poznámku: Setkejte se s M na hřbitově St. John,v úterý ve 2 hodiny.Vyjděte z apartmá na chodbu.

Podkroví:    Použijte výtah na konci chodby. Stiskněte 5. Vyjděte skrz drátěné dveře a vyjděte po schodech k černým dveřím.Použijte klíč z dopisu na klíčovou dírku a vstupte.Jděte k Z 17, zahněte vpravo a jděte vpřed k 7. Zahněte vlevo od 7 a vstupte do dvoukřídlých dveří .Jděte kupředu k rostlinám na okně. Použijte naplněnou láhev na sazenice v nádobách a na pokojové květiny vpravo a vlevo . Odstupte od okna a otočte se vpravo.Je tu krabice a v ní fotografie Konráda ,vezměte si jí.Otočte se  vlevo a nahlédněte dovnitř koše. Vezměte si zapalovač. Zahněte vlevo a jděte vpřed až do vnější místnosti. Zahněte vlevo, vpřed a vlevo. Vyjděte a jděte kupředu do výtahu,sjeďte dolů,vyjděte z domu a na mapě klikněte na Tower Remains.

Tower Remains 

Konrádovo auto:    Zahněte vpravo a jděte kupředu k modrému Volvu. Použijte klíče od automobilu na zámek dveří u řidiče. Vezměte si červený drahokam na podlaze spolujezdce.Použijte klíče od automobilu na zadní dveře auta. Podívejte se zblízka na bílou skřínku na které jsou čtyři řady .V každé řadě je 6 výstupků. Vidíte,že chybí červený drahokam. Použijte červený drahokam na místo,kde chybí.Předmětem hádanky je, aby zmizeli zelené body a aby se objevil modrý bod nahoře.Stiskněte červené drahokamy a zjistěte který drahokam vypne, ten který zelený bod.Očíslujeme si drahokamy zleva doprava 1-6: stiskněte 4, 2, 5 a 3. Stiskněte modrý kruh,který se objevil nahoře a vezměte si malý klíč.

Konrádovo místo k pozorování:    Vraťte se na cestu,čelně k věži. Jděte kupředu 3 krát a zahněte vpravo.Jděte kupředu a vpravo. Jděte kupředu. Jděte k mříži u zdi a podívejte se zblízka na keře. Podívejte se na Konrádovi nedopalky cigaret. Odstupte a zahněte vpravo. Podívejte se na místo ,které je na fotce. Klikněte na kurzor čoček a Carol řekne, že Konrád musel stát právě tady. Jděte dvakrát kupředu , podívejte se dolů.Vidíte že tu nejsou žádné stopy.Vraťte se na začátek a na mapě klikněte na St.John Graveyard .

St. John hřbitov

Zahradník:    Vstupte branou ke kostelu.Zahněte vlevo a podívejte se zahradníka,promluvte s ním. Ukažte mu fotku Konráda. Promluvte s ním několikrát,dozvíte se  o Madeleine Grip, kdo vlastní Vivatech a kdo chodí do kostela.

Chrám:    Vstupte do kostela. Jděte vpřed,podívejte se na knihu švédského chvalozpěvu v první lavici vpravo.Jděte do oblasti oltáře. Vylezte na kazatelnu a vezměte si církevní klíč.

Sakristie a kancelář:    Jděte do červených dveří na pravé straně/směrem k východu z kostela/. Použijte církevní klíč k otevření červených dveří.Zahněte vpravo a vstupte do kanceláře. Podívejte se na modré desky na stole,přečtěte si  seznam církevních členů.Klikněte na jméno Gustava Gripa na druhé stránce,dozvíte se adresu.Odstupte a podívejte se vlevo nad přístěnek,je tu sbírka církevních kasiček.Vyjděte z místnosti  a rozhlédněte se kolem zadních místností.Projděte dveřmi s kulatými knoflíky. Zahněte vlevo před cedulí exit a vyjděte po schodech nahoru.

Sbor:    Projděte kolem lavic až k lustru. Na rameni lustru vidíte čistící prostředek,zatím nejde sundat.Jděte dolů,vyjděte z kostela a na mapě klikněte na lokaci Gustav Grip.

Gustav Grip

Apartmá:    Jděte nahoru a stiskněte zvonek u dveří napravo.Vstupte a zahněte vpravo. Promluvte s Gustavem o všem,řekne vám o svém poradenství ve Vivatech.Pak ho požádejte o to zda můžete použít koupelnu. Otočte se kolem a vstupte do dveří napříč halou. Zastavte se u zrcadla,podívejte se ,že je na něm něco napsaného.Klikněte na baterii,na červený kohout,pustíte teplou vodu do umyvadla. Pára stoupá nahoru,podívejte se na zrcadlo.Je tu napsáno psalm 635.Vyjděte z koupelny a vyjděte z apartmánu.

Suterén:    Sejděte dolů k hlavnímu vchodu. Otočte se a vstupte do modrých dveří ,napravo od schodů.Jste ve sklepě.Otočte se a zkuste se vrátit.Dveře se zavřou.Otočte se   a jděte dolů po schodech.

Skladiště:    V chodbě zahněte vpravo a vstupte do skladiště dveřmi napravo. Je tu tma,použijte zapalovač. Vezměte si  olejničku z podlahy.Klikněte na zapalovač,tím ho zhasnete a vyjděte ze skladiště.

 Prádelna:    Otočte se dvakrát . Jděte dvakrát kupředu a vstupte do místnosti napravo(Mangelbod) .Podívejte se na plakát na stěně napravo od okna.Klikněte na obrázky dole,objeví se slova . Obraťte se ke stolu nalevo a vezměte si hadr.Vyjděte z prádelny.

 Místnost,kde jsou kola:    Jděte doleva a vpřed . Zahněte vpravo a vstupte do místnosti,vidíte kola.Zahněte vpravo a vezměte si žebřík.Jděte kupředu do okna. Podívejte se zblízka na zeď a opřete žebřík na stěnu pod oknem. Vyšplhejte nahoru a otevřete petlici v pravé části okna.

Zadní část domu:    Jděte kupředu ke šňůře na prádlo.Zkuste sebrat kalhoty pověšené na šňůře na prádlo – jsou příliš vysoko.Otočte klikou dole.Je to zarezlé,takže použijte olejničku na kliku a pak klikou zatočte.Zkontrolujte kalhoty a vezměte si keycard.

Otočte se a jděte po cestě z domu ven,na mapě klikněte na St.John Graveyard.

St. John hřbitov:

Vstupte do kostela a jděte do úplně první lavice vpravo.Podívejte se zblízka na švédskou knihu chvalozpěvu. Najděte stránku chvalozpěvu číslo 635. Podívejte se , že chvalozpěv je na stránce 1205.Vyjděte z kostela a na mapě klikněte na Vivatech.

Vivatech:  

Podívejte se zblízka na dveřní zámek. Vlevo je panel na který použijte keycard . Klikněte na dveře,ocitnete se v lobby. Vpředu je číselná klávesnice. Na klávesnici vyťukejte počet stránek chvalozpěvu - 1205.Vstupte do kancelářské oblasti. Jděte kupředu ke konci chodby a podívejte se že Gustav má červenou,prosklenou kancelář nalevo. Na konci je tiskárna.Obraťte se na chodbu vpravo.

Kancelář:    Vstupte do místnosti na levém konci této chodby. Podívejte se zblízka na stůl a podívejte se poznámku od Gustava /chce aby  jeho rostliny byli zavlažované/.Rozhlédněte se kolem a klikněte na myš před monitorem. Vezměte si klíč.Zahněte vlevo a přečtěte si medicínský časopis.

Gustavova kancelář:    Vraťte se ke Gustavově kanceláři a použijte klíč na zámek u dveří.Rozhlédněte se kolem. Zkontrolujte červenou složku pod oknem. Přečtěte si  výstřižek z novin,dozvíte se o polemice týkající se drog. Přečtěte si dopis od právníka týkající se předsňatkové dohody. Klikněte na vizitku na které je napsáno- M: Rydgatan 3.Otočte se vlevo od ergonomické židle a otevřete kartotéku. Vezměte si  paličku od hmoždíře, napravo od kanadské whisky.Klikněte na monitor,vidíte,že byl přerušen tisk ,protože došel papír v tiskárně. Vyjděte z místnosti a jděte k tiskárně na konci chodby.Otevřete spodní část tiskárny. Vezměte papír ze zeleného podnosu napravo a umístěte papír na podnos tiskárny.Vraťte se do Gustavovi kancelářě. Podívejte se na monitor a klikněte na ' continue ' . Vraťte se k tiskárně a přečtěte si papír na vrchu tiskárny. Zdá se že Gustav ještě miluje svou manželku.Také se zmiňuje o daru pod videopřístrojem Cactus ,který je ve středu města.

Kancelář:    Jděte doprava chodbou a nazpět ke kanceláři kde jste sebrali klíč. Podívejte se zblízka na myš a vraťte klíč na místo.Vyjděte z kancelářské části chodbou až tam co je na tabuli  označení únikové cesty,jděte vlevo.Na mapě klikněte na Downtown.

Střed města:

 Úkolem je najít videopřístroj.Jděte kupředu kolem prvního kruhového parku s rostlinou v centru.Jděte kupředu k dalšímu kruhovému parku s fontánou v centru.Jděte kupředu k dalšímu kruhovému parku s květinovou zahradou v centru.Jděte kupředu k dalšímu kruhovému parku se sochou v centru.Jděte do pravé strany a podívejte se na zelenou budku. Otevřete displej stlačením kláves vpravo a podívejte se na nabídku obrazových  pozoruhodností v Norrköpingu. Odstupte a podívejte se pod zelenou budku dolů. Vezměte si  žlutou růži a vlásenku.Tou samou cestou se vraťte zpět a na mapě klikněte na Rygatan 3.

Rygatan 3:  

Zde bydlí Marianne Stridh. Stiskněte zvonek u dveří. Promluvte s Marianne o Madeleine.Jděte kupředu do ložnice.Podívejte se na komodu u postele,je tu papír a na něm je psáno- Berga Smultronstigen 20 . Podívejte se na spodek komody.Ve druhé zásuvce najdete fotky a  poznámku na lístku: My víme všechno o vašich "výzkumných" metodách.Vyjděte z ložnice a jděte vpřed do poslední místnosti. Vyjděte vlevo od obýváku ven,na mapě klikněte na Conrad's Allotment.

Conrad's Allotment :

Jděte k boudě. Použijte klíč s koulí na zámeček.Vstupte do boudy a podívejte se plakát na stěně - Expozé 2002: Žlutá růže je vlevo nahoře, purpurové tulipány vpravo nahoře, růžové růže dole vpravo a červené růže dole vlevo.Vyjděte z boudy a umístěte visací zámek zpět na dveře. Na mapě klikněte na Konrádovo apartmá.

Konrádovo apartmá:

Vyjděte do Konrádova apartmá a vstupte.Podívejte se zblízka na sejf nad pohovkou. Použijte záchytný bod z plakátu v boudě: vlevo nahoře - žlutá, vpravo nahoře - purpurová, spodní vpravo - růžová a spodní vlevo - červená.Klikněte na tlačítko. Přečtěte si vše co v sejfu najdete .Přečtěte adresu Marianne,dozvíte se , že pracuje jako námořní kapitán pro Glocal Shipping.Zkuste vyjít z apartmá. Uslyšíte zvonit telefon. Vezměte telefon na stolku,napravo od sejfu,uslyšíte robotický hlas.Vyjděte z bytu a na mapě klikněte na Katarina Vogel.

Katarina Vogel:

Projděte dveřmi,najdete sedět  Katarinu v zahradě,promluvte s ní.Dozvíte se ,že Bob  pracuje v Nanotech.Vyjděte skrz klenuté podloubí a na mapě klikněte na Bobs Laboratory.

Bobova laboratoř:

Vstupte do domu a promluvte si s mužem. Dozvíte se od něj , že Phaephyta jsou řasy ,které se běžně vyskytují v docích.Na mapě klikněte na Gustav Grip.

Gustav Grip:    Otevřete modré dveře napravo od schodů. Podívejte se dolů na otevřené  dveře a umístěte paličku z inventáře pod dveře,slouží  jako dveřní zarážka.Jděte dolů a jděte do místnosti ,kde jsou kola . Vezměte si žebřík pod oknem.Vyjděte ze suterénu ven. Automaticky získáte paličku (dveřní zarážka).Na mapě klikněte na St.John Graveyard.

St John hřbitov:    Vstupte do kostela,projděte doprostřed,otočte se vlevo a projděte   červenými dveřmi .Vstupte do kanceláře. Zahněte vlevo  a klikněte na církevní kasičky.Opřete žebřík na přístěnek. Vylezte na žebřík a vezměte si církevní kasičku .Sejděte dolů a vezměte si žebřík. Vyjděte z kanceláře,zahněte vpravo a projděte dvoukřídlými dveřmi. Zahněte vlevo a vylezte po schodech nahoru.Jděte doprostřed uličky mezi lavicemi. Podívejte se zblízka na lustr. Použijte církevní kasičku na čistící tekutinu na rameni lustru. Čistící prostředek spadne dolů na podlahu. Sejděte do kostelu a vezměte si čistící kapalinu z podlahy. Vyjděte z kostela a na mapě klikněte na The Docks.

Doky:  

Jděte kupředu kolem hnědé cihlové stavby a pak jděte kupředu 9 krát. Otočte se vpravo.Podívejte se na špinavou plaketu na hale s vlnitým plechem .

Špinavá plaketa:    Použijte čistící kapalinu na špinavou plaketu. Otvor čistící kapaliny je ucpaný. Použijte vlásenku na ucpanou čistící tekutinu.Použijte čistící tekutinu na hadr ,tím získáte  připravený čistící hadr. Použijte hadr na špinavou plaketu.Vidíte,že je na ní napsáno Glocal Shipping. To je místo ,kde pracuje Marianne .Odstupte,jděte kolem nároží domu vpřed,někdo vás zezadu uhodí a vy se proberete svázaní na židli. Promluvte s Mariannou. Po rozhovoru se podívejte doprava a Marianne odejde.

Únik:    Podívejte se dolů a klikněte na lano. Použijte kapesní nůž na lano. Jděte kupředu, vlevo a vlevo, dozadu za letadlo.Promluvte s Madeleine ,kterí je spoutaná na židli.Pak jděte kupředu za Madeleine. Otočte se vpravo ke skříňce. Otevřete skříňku a vezměte si  kleště.Vraťte se k Madeleine. Použijte klešte  na pouta.Promluvte opět s Madeleine,zjistíte proč byla unesená.Jeďte dvakrát doleva a vpřed ke dveřím.

Hudební dveřní zámek:    Zahněte vpravo a podívejte se na další dveře s reproduktorem  a barevnými tlačítky.Promluvte s Madeleine vpravo. Zazpívá vám melodii ,kterou zaslechla když  Marianne odcházela.Nyní musíte stisknout tlačítka tak,aby reprodukovaly stejnou melodii. Stiskněte černé tlačítko (spodní část vpravo), modré (spodní část vlevo), žluté a zelené.Vyjděte ven,vidíte západ slunce.

Domov:  

Otevřete obálku od Katariny  kapesním nožem. Zjistíte důvod Konrádovi smrti.Vezměte si pero a použijte ho na prázdný papír na stole. Přečtěte si Carolin dopis .Konec hry.

Uložené pozice

Čeština

Demo

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

Screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář