Jdi na obsah Jdi na menu
 

TOPlist

Chemicus : Journey To The Other Side

28.9.2010 Autor návodu-Standa Madukas

Chemicus je logická hra ve které je znalost chemie velmi užitečná.

Vstupte do pokoje ,otočte se vlevo a jděte ke komodě.Otevřete horní zásuvku a vyjměte comunicator a kus papíru. Po přečtení papíru ho dáte zpátky . Skrze comunicator se vám ozve přítel Richard,který byl unesen.Nyní musíme otevírat zásuvky v pořadí v jakém jsou vypsány na papírku.Otevírejte zásuvky v tomto pořadí: Cu –horní,dlouhá zásuvka , H - vpravo dole , S - v pravém horním rohu , Ti - vlevo nahoře , He - vlevo dole a opět Cu – horní,dlouhá zásuvka . Pokud to uděláte správně , komodu odtáhnete od stěny ,vidíte lano . Slezte po laně dolů .

Dolní Laboratoř a sál: Otočte se a v rohu nalevo si vezměte červené zelí. Otočte se a jděte vpřed chodbou do prvního koridoru na pravé straně. Vstupte dveřmi do místnosti a jděte ke stolu na pravé straně u zdi . Vezměte si napravo na stole citrón/citron/,a z police nad stolem vápno potaš/lime potash/, a kyselinu chlorovodíkovou.Vyjděte z místnosti ven . Poté, co vyjdete ze dveří , odbočte vlevo . Otevřete si inventář na pravé straně dole/žluté zamřížované kolečko/,klikněte na citron levým myšítkem,držte myšítko a přetáhněte citron na dvě elektrody/ zinek a měď/ nalevo u páky na zdi. Nyní máte světlo v koridoru chodby. Jděte zpátky do laboratoře /už se rozsvítilo i v místnosti/a jděte opět ke stolu na pravé straně. Na stole si prolistujte knihu,podívejte se na modrý plánek v knize. Obraťte se vpravo od stolu a jděte ke skříni. Otevřete skříň a vezměte si plechovku coly ze skříně . Přejděte na druhý konec místnosti a vezměte si rezavý klíč z dřezu . Na sporák nalevo od dřezu dejte zelí do hrnce , zapněte sporák a pak ho vypněte. Vezměte si z hrnce rozvařené zelí. Vraťte se ke stolu . Nalijte colu do sklenice a pak přidejte rezavý klíč . Vyjměte klíč ze sklenice s colou,získáte klíč. Použijte vyčištěný klíč k otevření sejfu pod stolem.Ozve se opět Richard.Ze sejfu si vezměte amulet a papír.Vložte papír na varnou desku na stole a zapněte ji. Vezměte si papír a přečtěte si ho. Jděte ke stolu uprostřed místnosti. Vložte rozvařené zelí do roztoku nádrže nalevo. Přidejte 2x vápno potaš . Nádrž by měla být modrá , a číslo 7 by mělo být na indikátoru . Nyní zatlačte 5 z 6 tlačítek okolo stolu,vynecháte jen tlačítko nahoře,naproti vám. Odejděte z místnosti,jděte doprava ,jděte na konec chodby ,vložte amulet na vizi , kterou vidíte .

Jeskyně  : Vyjděte nahoru na první schodiště, odbočte vpravo a jděte dolů po schodech.Před vámi je rezavý ventil,otočte jím . Slyšíte tekoucí vodu . Vyjděte po schodech až nahoru do chrámu .

Temple: Jděte ke dveřím a podívejte se na levou stranu. Vezměte si destilovanou vodu a přepravní modul Cl.Otevřete dveře a jděte ven,jděte vpřed 3x,otočte se vpravo,jděte kupředu ke stromu a z mísy si vezměte citrón. Vraťte se do chrámu,jděte k fontánce s kohoutkem na levé straně a otočte páčkou/viz obrázek/.Pak se otočte ,jděte zpátky ke dveřím a podívejte se na hydraulickou váhu na pravé straně dveří,pod váhou dole je džbánek. Otevřete dveře a pak se opět podívejte na hydraulickou váhu napravo,váleček vyjel nahoru.Vložte citron do místa ,kde je hydraulika ,dveře se po chvilce zavřou a hydraulika vymačká citron do džbánku dole.Vezměte si džbánek,máte v něm citronovou šťávu. Jděte k malé fontánce s chrličem a použijte džbánek s citronovou šťávou na chrlič uprostřed ,do fontánky nateče voda. Vyjděte z chrámu dveřmi ven,jděte pod strom k míse ,kde si vezměte další citron ,pak se vraťte zpátky na cestu a jděte vpřed,projděte železnou brankou a směřujte po cestě do další budovy.

Ovládácí místnost: Vyjděte po schodech nahoru ke dveřím,klikněte na ně ,ozve se Richard.Vstupte dovnitř,jděte  vpřed ,otočte se doleva a jděte ke středové konzoli . Podívejte se na zem ,vezměte si znalostní čip a agregát palivového článku. Vyjděte zpátky ven z ovládací místnosti a skrze železnou branku směřujte do chrámu.   

Temple:Vraťte se do chrámu, jděte k fontánce s kohoutkem na levé straně a umístěte palivový článek na těsnící ventil ,začne téct horká voda do fontánky. Vraťte se zpět do ovládací místnosti na velín.

Velín :Jděte kupředu k ovládacímu pultu ,pákový vypínač je na levé straně konzole,klikněte na něj . Spustíte tak konzoli.Odbočte doleva a jděte kupředu k modrému schématu na zdi,klikněte na spodní modrý trojúhelník . Vyjděte ven,sejděte po schodech dolů a otočte se doleva.Jděte vpřed,projdete do přepravní místnosti,kde projděte až do kabiny s křeslem . Umístěte modul Cl na panel klávesnice napravo a poté ho stiskněte .Projdete tubusem do části s bazény.Vyjděte z kabiny k bazénům.

Bazén : Projděte  až do místnosti na druhém konci bazénu . Vstupte do  místnosti/ozve se opět Richard/ a podívejte se vpravo .Vezměte si Modul H a znalostní čip ze stolu .Otočte se vpřed,jděte kupředu a otočte se vlevo ,podívejte se na čtverec na podlaze.Klikněte na něj,vidíte pod ním spojnici/U pipe/.Jděte vpřed,otočte se vlevo a podívejte se na prázdný bazének pod sochou.Použijte džbán s destilační vodou z inventáře na bazének,nalijete do něj vodu,vidíte tu nějaký graf.Jděte kupředu ke sloupku a podívejte se nahoru . Vezměte si rozbitý hranol. Vyjděte ven z místnosti k bazénu,uslyšíte kroky Vraťte se do přepravní místnosti a instalujte modul - H do klávesnice nahoře nalevo a pak ho stiskněte.

Sochařská oblast : Vyjděte z přepravní kabiny,opět se ozve Richard,poté jděte vpřed ,otočte se vlevo a jděte 3x vpřed.Otočte se vpravo a vyjděte po schodech . Nahoře odbočte vlevo a jděte dopředu k soše . Seberte si napravo znalostní čip a Modul Pb. Vraťte se do přepravní kabiny ,instalujte do klávesnice modul Pb a pak na něj klikněte .

Pb oblast : V oblasti Pb vyjděte z přepravní kabiny,opět se ozve Richard .Poté jděte vpřed a doleva,kde si vezměte ze země u nádržky znalostní čip a Modul Ni Cu Zn Ag.Vyjděte nahoru po schodech a stiskněte zelené tlačítko . Vyjeďte výtahem nahoru,jděte dvakrát vpřed,otočte se vpravo  a vezměte si spirálovitou tyč z prádelníku vpravo . Vyjděte dveřmi ven na terasu ,jděte ke dvěma prázdným kotlům a klikněte myšítkem napravo dole pod kotlem,tím se podíváte dolů na podlahu ,kde si vezměte Remains of snow ze země/viz obrázek/ a pak se vraťte zpět do výtahu. Projděte do přepravní kabiny,na klávesnici použijte modul Ni Cu Zn Ag ,klikněte na něj .

Ag oblast :Vystupte z přepravní kabiny,jděte k číselníku na pravé straně výtahu a klikněte na ručičku,tak aby byla na Ag/druhá zleva/.Dveře se po chvilce otevřou,projděte dovnitř ,z promítačky si vezměte  gold template. Vlevo na stole si vezměte  Modul C N O. Ze zásuvky pod stolem si vezměte ,keycard a čistý papír. Jděte zpátky ke dveřím,otočte se vlevo.Ze skříně si vezměte  roztok soli/NaSo/.Vyjděte z místnosti,na číselníku nastavte Ni.

NI oblast : Vejděte do místnosti , odbočte doprava a jděte dopředu . Otevřete skříňku a vezměte si kyselinu sírovou a měď (2) oxid. Vezměte si hřebík ,který je zabodnutý do otevřených dvířek skříňky. Otevřete dolní šuplík a vezměte si skleněné korále a měděný drát. Otočte se vpravo a podívejte se na malý pultík u dveří.Přečtěte si a pozorně prolistujte deník ( je tu návod, jak se dělá výbušná směs) . Vezměte si znalostní čip. Přejděte ke stolu naproti dveřím a vezměte si železné hobliny, hliníková jádra a Modul Fe. Podívejte se blíž na prázdnou sklenici s elektrodami nalevo.Nalevo klikněte na kolo od bicyklu,získáte drát do kola. Přesuňte se ke dveřím,kde ručičku nastavte na Ni . Jděte zpátky ke stolu ,k prázdné sklenici s elektrodami. Dejte do sklenice postupně kyselinu sírovou , copper/měd/2oxide , hřebík a měděný drát . Zapněte napájení na baterii nahoře tlačítkem na levé straně dole . Vyndejte hřebík a vraťte se k číselníku na dveřích . Otevřete skříňku číselníku ,vložte hřebík na správné místo,zavřete skříňku a na číselníku klikněte na Cu . Sjedete dolů,vyjděte ven,otočte se a jděte  k číselníku,nastavte na něm Zn a až výtah dojede ,tak projděte do  místnosti .

Zn oblast : Jděte ke stolu a postupně si vezměte kyselinu dusičnou/HNO3/, dusičnan barnatý/BaNo3/ a modul Al Si. Otočte se doleva a přečtěte si laboratorní deník. Odejděte z místnosti a vraťte se do přepravní kabiny . Vložte do klávesnice modul Al Si a klikněte na něj.

Zahrada:Vyjděte z přepravní místnosti ,projděte kolem skleníku a podívejte se na hromadu písku. Seberte písek a dřevěnou dlahu na grilování na grilu. Dejte dřevěnou dlahu na gril,na rozžhavené uhlí a pak si ji vezměte zpátky . Nyní máte žhnoucí dřevo. Otočte se,jděte zpět a otočte se doleva ke skleníku. Podívejte se na krásné růže,vezměte si růže. Podívejte se dolů a vezměte si znalostní čip. Jděte zpět k hromadě písku,otočte se doleva a po cestičce projděte ke stromku v květináči,vezměte si stromek .Vraťte se do přepravní kabiny,do klávesnice vložte modul Mn Fe a klikněte na něj .

Ocelárna :Projděte vpřed přes chodník k žebříku na druhém konci . Vylezte po žebříku . Jste u pásového dopravníku , stiskněte tlačítko vpravo nahoře a seberte z dopravníku kovovou trubku. Zapněte dopravníkový pás znovu , nechte ho běžet a až přijede hornina, tak pás zastavte stisknutím tlačítka a vezměte si kousek rudy z dopravního pásu. Vraťte se dolů po žebříku a v půli cesty po chodníku se otočte vpravo ,slezte po žebříku a jděte k hromadě koksu . Seberte postupně koks, mold for samples a Modul S. Vraťte se do přepravní místnosti a umístěte modul C N O do klávesnice vpravo a klikněte na něj .

Laboratoř :Vyjděte ven z přepravní kabiny.Jděte vpřed po cestě,na první odbočce zahněte vlevo a jděte do Laboratoře. Jakmile jste uvnitř ,jděte ke stolu,vezměte si nalevo korek a carbon dioxide , zelenou lahvičku vpravo a pak otevřete plechovou krabici a vezměte si z ní UV-Lampu.Na modrou skvrnu na papíře použijte zelenou lahvičku,tím skvrnu odstraníte,vidíte vzorec na papíře.Odstupte od stolu a jděte do středu stolu,nalevo si z police vezměte starch/škrob/ Odstupte od stolu a napravo si vezměte ze stolu znalostní čip. Otočte se ,jděte ke dveřím u kterých se otočte vlevo.Na pultíku klikněte napravo dole na znaménko + a nastavte teplotu do maximální výše 270 stupňů . Vyjděte z laboratoře,vraťte se do přepravní kabiny a na klávesnici klikněte na Ti.

Velín :Vyjděte z přepravní kabiny ve,po schodech vyjděte ven a po dalších schodech vyjděte do velína s ovládacím pultem.V místnosti jděte kupředu k ovládacímu panelu,otočte se po pravé straně k ovládacímu panelu s grafickým znázorněním u zdi.Na levé straně klikněte na kovovou trubku tak,abyste jí otočili dvakrát nahoru.Poté na volné místo dejte železnou tyč z inventáře . Poté klikněte na levé straně na tyčku tak ,abyste tyčky protočili třikrát dolů.Tím se naplní nádržka nalevo vodou a ta napravo se skoro vyprázdní/viz obrázek/.Opusťte velín,jděte vpřed,projděte brankou a jděte do Temple,kde sejděte po schodišti dolů do jeskyně.

Temple-Jděte ke krápníku z kterého proudí voda.Použijte korek z inventáře na krápník a na ucpaný krápník použijte carbon dioxide. Podívejte se dolů na zem ,seberte  krápníkový čip/stalaktite/. Vyjděte z jeskyně nahoru,jděte k soše se džbánem na hlavě u které je destilační zařízení .Otevřete kulatou záklopku a do destilačního zařízení dejte růži z inventáře a záklopku zase zavřete.Dole máte baňku s hadičkou do které vytéká olej z růže.Baňku si vezměte.Vyjděte ven z Templu a jděte vpřed zpátky k velínu . Vraťte se do přepravní kabiny a na klávesnici klikněte na Ni Cu Zn Ag .

Ni Cu Zn Ag -Vyjděte z kabiny a projděte do místnosti s pracovním stolem.Na bílou misku nahoře napravo použijte krápníkový čip/stalaktite. Poté si z misky vezměte quicklime .Otočte se,projděte ke dveřím a na ciferníku klikněte na Zn.Vyjedete nahoru,otočte se ke stolu a do misky nalevo umístěte postupně  starch/škrob/,barium nitrate/dusičnan barnatý/,iron shavings/železné hobliny,aluminium/hliník/,destilovanou vodu a bike spoke. Tu si vezměte,získáte prskavku. Do horní misky umístěte krápníkový čip/stalaktite/ a zapalte hořák.Pak si z misky vezměte quicklime. Jděte zpět ke dveřím a klikněte na Cu,sjedete dolů.Projděte do přepravní kabiny a na klávesnici klikněte na Al Si.

Zahrada:Vyjděte z přepravní místnosti ,projděte kolem skleníku k hromadě písku.Otočte se doleva a jděte po cestičce ke květináči ze kterého jste si vzali stromek.Pod květináč dejte dolů bílou formu/mold for samples/ a do květináče postupně dejte  rudu/ore/ , hliník/aluminium/, prskavku/sparkler/ a žhnoucí kus dřeva /glowing splint/. Nyní se podívejte na chemický proces a až skončí,tak si vezměte z formy pod květináčem litinu/cast iron/. Otočte se,jděte zpět,ozve se Richard.Jděte zpět do přepravní kabiny a na klávesnici stiskněte Mn Fe .

Ocelárna :Vyjděte z kabiny,jděte po chodníku 3x vpřed a pak se otočte doleva.Vidíte tu 3 jednotky  s otvory. Dejte litinu/část iron/ do otvoru na Fe , pálené vápno/quicklime/ dejte do otvoru vpravo a koks/coke/ na levou stranu na C. Otočte se,jděte po chodníku zpátky k přepravní kabině a otočte se vlevo.Slezte po žebříku dolů.Jděte vpřed k dalšímu žebříku,vylezte nahoru ke konzoli na které stiskněte levé tlačítko . Spustí se animace.Po animaci stiskněte na konzoli tlačítko vpravo . Sejděte dolů po žebříku,jděte k dopravníkovému pásu a vezměte si ocelovou hřídel převodovky. Vraťte se zpátky do přepravní kabiny a na klávesnici stiskněte Sn Pb .

Sn Pb oblast : Vystupte z přepravní kabiny,jděte vpřed,otočte se dvakrát vlevo a klikněte napravo pod schody na zařízení ,na které použijte nejdříve ocelovou hřídel převodovky a pak spirálovitou tyč.Odstupte,otočte se doprava k nádobce od které vedou hadice.Do nádobky nalijte destilovanou vodu z inventáře a pak otočte ventilem vpravo nahoře.Voda začne probublávat,až dobublá ,tak opět ventilem otočte.Poté do nádobky dejte omítku/quicklime/ z inventáře.Po chvilce otočte ventilem nahoře nalevo.Pak otočte ventilem dole,z trubky vyteče kašovitá hmota.Na kašovitou hmotu použijte trojúhelník/broken glass prism/ z inventáře.Pak si vezměte z kašovité hmoty opět broken glass prism a plaster form. Jděte do přepravní kabiny a na klávesnici klikněte na Sn Pb.

Ordinace lékaře :Vyjděte z kabiny ,jděte dvakrát vpřed,otočte se vpravo a jděte k prosklené skříni,ze které si postupně vezměte olej/castor oil/, dextrózu, cínový odlitek/tin tumbler/ a stříbrný/silver/ bar. Otočte se a jděte na druhou stranu ke stroji.Vezměte si z plošinky lead die. Na plošinku umístěte silver bar,zatáhněte za páku nalevo na stroji,odlitek vjede do stroje.Až se zavře vějířovitý kryt stroje ,tak klikněte na tlačítko vedle páky.Podívejte se na projekci na stěně,vraťte se ke stroji a stiskněte páku.Vyjede silver bar,který si vezměte.Od stroje jděte k malé skřínce umístěné na zdi uprostřed.Otevřete jí a vezměte si z ní znalostní čip, sodu , želatinu/gelatine/ , chlorid sodný/sodium chloride/ a potaš/potash/. Vraťte se do přepravní kabiny a na klávesnici klikněte na Ni Cu Zn Ag.

Ni Cu Zn Ag -Vyjděte z přepravní kabiny a projděte na druhou stranu do místnosti,kde na horní misku umístěte z inventáře tin tumbler a lead die.Otočte se ke dveřím,jděte k ciferníku na kterém klikněte na Zn. Vyjedete nahoru,otočte se a jděte ke stolu s miskami.Klikněte na hořák pod miskou napravo.Hmota v misce se roztaví, hmotu/solder/ si vezměte.Jděte ke dveřím a na ciferníku klikněte na Cu,sjedete opět dolů.Projděte do přepravní kabiny a na klávesnici klikněte na Sn Pb.

Ordinace lékaře :Vyjděte z kabiny ,jděte vpřed ke skříňce na zdi a otočte se doprava.Vidíte před vámi kotel.Otevřete nalevo otvor a dejte do něj z inventáře hmotu/solder.Zavřete otvor a klikněte na páku dole u měřáku.Ručička pozvolna vyleze doprava,klikněte na páku napravo,vyteče tekutá hmota do formy.Klikněte opět na páku nalevo,ručička měřáku se vrátí zpět doleva.Vezměte si hmotu v rámečku/solder template/ napravo ,vraťte se do přepravní kabiny a na klávesnici klikněte na S/pokud ho nemáte na klávesnici,tak ho máte v inventáři,umístěte ho na pravou stranu klávesnice/.

Vulkán: Vystupte z přepravní kabiny,projděte na druhou stranu k výtahu,klikněte na tlačítko a až se dveře výtahu otevřou tak vstupte dovnitř.Vyjedete nahoru,vyjděte dveřmi ven na ochoz a podívejte se na dvě vědra nejblíže k vám.Do jednoho vědra nalijte destilovanou vodu z inventáře a do druhého vědra dejte potaš/potash/ , písek/sand/ , copper 2 oxide ( modrá) a sodu.Klikněte na páku,vědro s přísadami sjede dolů.Pak opět klikněte na páku,vědro vyjede nahoru. Nyní zatáhněte za rukojeť vedle věder,tím přelijete obsah jednoho vědra do vědra s vodou.Vezměte si modré korálky/turguoise glass beads. Vraťte se do výtahu,sjeďte dolů,projděte do přepravní kabiny a na klávesnici klikněte na CI Br I .

Bazény : Projděte  až do místnosti na druhém konci bazénu . Vstupte do  místnosti,otočte se vpravo k přístroji s teploměry ,otevřete dvířka napravo a vložte dovnitř plastickou formu/plaster form/.Nalijte do ní destilovanou vodu z inventáře a dvířka zavřete.Otevřete nalevo horní dvířka a z inventáře dejte dovnitř sníh/remains of snow/ a chlorid sodný/sodium chloride/.Zavřete horní dvířka ,klikněte na páku uprostřed.Po chvilce otevřete dvířka napravo a vezměte si ice prism/ledovou kostku/  . Odstupte,otočte se vlevo a jděte vpřed.Podívejte se na levou stranu dolů,je tu dlaždice na kterou klikněte,tím ji odstraníte.Vidíte tu U- Pipe/baňku/ . Přidejte chlorid sodný/sodium chloride/ do U –pipe/baňky/ . Odstupte,jděte vpřed ke sloupu uprostřed,podívejte se na vrchol kam umístěte ice prism/ledovou kostku/.Sjeďte pohledem dolů a přepněte páčku na sloupu na H2O .Odstupte,otočte se doleva ke zlaté soše. Klikněte na kouli na pravé straně,koule projede doleva k ruce sochy.Socha vyšle paprsek ke dveřím za sloupem.Otočte se od sochy doprava ke sloupu.Jděte ke dveřím za sloupem,dveřmi projděte dovnitř.Ze skříňky v místnosti si vezměte ananasový -pear - parfém, bezpečnostní klíč/safety key/ a znalostní čip. Na levé straně místnosti si vezměte z věšáku dámské plavky/swinsuit/. Jděte ven z místnosti,projděte kolem bazénů až k přepravní kabině.Otočte se k bazénu,po schůdcích slezte do bazénu a otevřete  otvor napravo od schůdků.Slezte dolů,jděte tunelem vpřed a opět vylezte nahoru.Vidíte před sebou 4 ovladače.První tři zleva jsou s popisem/He,Ar,Ne/,žádný však není aktivní.Otočte se vlevo,vyjděte po schodech k ovládacímu panelu na pravé straně,otevřete ho a vezměte si refillable lamp piston/lampu/.Panel zavřete,podívejte se nad něj ,je tu monitor s tlačítkem napravo dole.Klikněte na tlačítko,objeví se vám jakási tabulka s barevným spektrem.Odstupte od ovládacího panelu,otočte se vpravo a sejděte zpátky ke 4 ovladačům .Dejte lampu/refillable lamp piston/do třetího ovladače zleva,získáte gas discharge lamp.Vraťte se zpět k ovládacímu panelu ,otevřete ho a gas discharge lamp umístěte zpět na místo kde byl. Panel zavřete,podívejte se nad něj ,je tu monitor s tlačítkem napravo dole.Klikněte na tlačítko,objeví se vám tabulka s barevným spektrem.Opět klikněte na panel a opět si gas discharge lamp vezměte.Odstupte od panelu,otočte se dvakrát vlevo a vyjděte po schodech o patro výše,kde klikněte na skřínku před vámi,otevřít nejde.Odstupte od ní,otočte se dvakrát vlevo a jděte vpřed.Otočte se vpravo a klikněte na červený bod.Uvidíte dole muže,který seběhne po schodech dolů.Klikněte na červený bod znovu,podívejte se nahoru,vidíte tu točit se hranol s nákladem.Otočte se doleva,sejděte po schodech dolů a stejnou cestou co jste sem přišli se vraťte zpět do bazénu a pak do přepravní kabiny.Na klávesnici klikněte na C N O.

Laboratoř :Vyjděte ven z přepravní kabiny.Jděte vpřed po cestě,na první odbočce zahněte vlevo a jděte do Laboratoře. Jakmile jste uvnitř,jděte jednou vpřed,otočte se vlevo a jděte ke skříni co vypadá jako dveře.Použijte na ní klíč z inventáře a vezměte si dřevěnou šablonu/wooden template/ a vzorek každé chemické sloučeniny ze všech 12 baňek,klikněte na každou baňku.Postupně si vezměte hexanol,propanal,propanol,butanol acid,propanol acid,ethyl ethanoate,acetic acid,dimethyl ether,methane acid,metanol,hexane acid a isopentanol.Vyjděte ven z laboratoře,vraťte se do přepravní kabiny a na klávesnici klikněte na Ti.

Velín :Vyjděte z přepravní kabiny ,po schodech vyjděte ven a po dalších schodech vyjděte do velína s ovládacím pultem.V místnosti jděte kupředu k ovládacímu panelu,otočte se doleva a jděte ke grafickému schématu.Klikněte na šipku napravo,na šipku ukazující směrem dolů,tím otevřete klapku na grafickém schématu na levé straně.Vraťte se zpět dolů do přepravní kabiny a na klávesnici stiskněte Ni Cu Zn Ag.

Ni Cu Zn Ag -Vyjděte z přepravní kabiny ,projděte do místnosti naproti a do akvária na pravé straně vložte HNO2/nitric acid/,pak tam vložte formu/silver bar/,která se rozpustí .Z akvária si postupně vezměte zlatou ruku,AgNO/silver nitrate solution/ a nakonec i prázdné akvárko.Vraťte se do přepravní kabiny a na klávesnici klikněte na C N O.

Laboratoř :Vyjděte ven z přepravní kabiny. Jděte vpřed po cestě,na první odbočce zahněte vlevo a jděte do laboratoře. Jakmile jste uvnitř,jděte dvakrát vpřed,otočte se vpravo a otevřete kulatou záklopku.Do baňky uvnitř nalijte z inventáře parfém/pineapple-pear pereme/,záklopku zavřete.Otočte se ke dveřím,jděte k nim,otočte se vlevo ke grafickému schématu.Klikněte napravo na znaménko + a naklikejte maximální teplotu 200 stupňů.Otočte se ,jděte ke stolu,otočte se doleva a vezměte si obsah ze čtyř baněk,které tu jsou/zleva si postupně vezměte flask ethyl alcohol,flask 2 methyl butanol acid ethyl ester,flask butanol acid methyl ester a flask butanol acid –n-pentylester .Jděte ke stolu,klikněte na kondenzátor napravo a ze dvou baněk z inventáře/isopenthanol a acetic acid/ do něj nalijte tekutinu,otočte kohoutkem napravo ,tekutina pod kondenzátorem začne bublat.Klikněte na tlačítko.Až proces skončí ,tak si vezměte flask banana aroma.Do kondenzátoru vložte další dvě tekutiny/castor oil a amphora lemon juice/ a klikněte dole na tlačítko.Až chemický proces skončí, tak si vezměte flask polyester resin.Odstupte od stolu a klikněte na střední část stolu.Vidíte tu 5 prázdných podlouhlých baněk nahoře ,váhu nalevo a nalevo od váhy prázdnou velkou nádobku.Nalijte  banana flavor z inventáře do podlouhlé baňky která je uprostřed/třetí zleva i zprava/.Pak nalijte pear flavor do podlouhlé baňky,která je čtvrtá zleva/druhá zprava/.Nalijte ethyl alkohol do podlouhlé baňky první zleva a nakonec nalijte rose oil do podlouhlé baňky ,která je druhá zleva.Do nádobky vlevo nalijte z inventáře destilovanou vodu/desttiled water/.Na stole napravo máte 5 pipet.Vezměte jednu po druhé ,naberte do pipety vodu z baňky nalevo a použijte ji na misku na váze.Poslední pipeta vpravo nabere vodu za 50 gramů,druhá pipeta zprava nabere za 10 gramů vody,prostřední pipeta nabere 5 gramů vody,pipeta čtvrtá zprava nabere 2 gramy vody a první pipeta zleva nabere vody za 1 gram.Poté pipety použijete na podlouhlé baňky nahoře.Postupujte takto-vezměte si pipetu napravo/50 gramů/ a naberte vzorek z podlouhlé baňky,která je první zleva a vzorek z pipety přelijte do velké baňky,která je pod podlouhlými baňkami.Poté vezměte druhou pipetu zprava/10 gramů/,opět vezměte vzorek z první podlouhlé baňky zleva a opět vzorek přelijte do velké baňky .To samé 3x zopakujte.Vezměte pipetu první zleva/1 gram/ a naberte obsah podlouhlé baňky,která je druhá zleva a přelijte obsah do velké baňky.Vezměte si prostřední pipetu/5 gramů/a použijte ji na podlouhlou baňku,která je také prostřední a obsah přelijte do velké baňky.Pak si vezměte druhou pipetu zleva/2 gramy / ,použijte ji na podlouhlou baňku ,která je čtvrtá zleva a obsah opět vylijte do velké baňky.Poté to ještě jednou zopakujte.Pokud jste všechno udělali tak jak sem to popsal,tak když kliknete na velkou baňku,do které jste nalévali obsah podlouhlých baněk,tak se vám objeví popisek…sister Rias banana-pear-rose perfume/viz obrázek/.Vzorek si vezměte.Vyjděte z laboratoře a jděte na druhou stranu k hlavě velké sochy.Klikněte na její nos vzorkem ,který jste před chvilkou vytvořili.

Jeskyně -Jděte 10x vpřed,otočte se 3x vlevo a projděte dopředu k zelenému osvětlenému kolu,klikněte na něj,získáte diamant.Otevře se vám trychtýřovitý otvor.Vidíte v něm muže,kterého už jsme viděli.Odstupte,otočte se a jděte k podstavci uprostřed místnosti.Na podstavec dejte zlatou ruku/levačku/.Otočte se vpravo ,na zdi vidíte graf do kterého budete umisťovat barevné korálky z inventáře.Protože nám zatím chybí červený korálek,tak se vrátíme z jeskyně ven,do přepravní kabiny,kde na klávesnici klikněte na Al Si.

Zahrada:Projděte do přední části skleníku a podívejte se napravo na teploměr u růží.Vidíte,že na teploměru je 25 stupňů a napravo dva údaje 25stupňů/zavřeno/ a 30stupňů/otevřeno/ . Podívejte se dolu,vidíte, že vypouštěcí potrubí vykukuje zpod keře . Připojte na potrubí láhev oxidu uhličitého/carbon dioxide/ a podívejte se zpět na teplotu na teploměru,teplota vzroste na 30 stupňů. Nyní obejděte skleník,otočte se ke skleníku a klikněte na střechu skleníku,chvilku počkejte.Střecha sjede dolů.Klikněte na střechu,použijte na jedno ze skel střechy diamant a vyřízněte jím sklo. Sklo a diamant si vezměte,vraťte se k teploměru,vezměte si láhev oxidu uhličitého a vraťte se zpět do přepravní kabiny,kde na klávesnici klikněte na Ni Cu Zn Ag.

Ni Cu Zn Ag- Vyjděte z kabiny,otočte se vpravo ke zvláštnímu přístroji,který vypadá jako robot s prosklenou hlavou a dvěma rukama .Dejte z inventáře copper2oxide do levé ruky ,do misky.Klikněte na středovou prosklenou hlavu a potáhněte černý korálek na střed .Poté stiskněte červené tlačítko . Seberte si copper1oxide z pravé misky . Jděte zpět do přepravní kabiny a klikněte na klávesnici na S .

Vulkán: Vystupte z přepravní kabiny,projděte na druhou stranu k výtahu,klikněte na tlačítko a až se dveře výtahu otevřou tak vstupte dovnitř.Vyjedete nahoru,vyjděte dveřmi ven na ochoz a podívejte se na dvě vědra nejblíže k vám.Do jednoho vědra nalijte destilovanou vodu z inventáře a do druhého vědra dejte potaš/potash/ , písek/sand/ , copper 1 oxide ( červená) a sodu.Klikněte na páku,vědro s přísadami sjede dolů.Pak opět klikněte na páku,vědro vyjede nahoru. Nyní zatáhněte za rukojeť vedle věder,tím přelijete obsah jednoho vědra do vědra s vodou.Vezměte si červené korálky/red glass beads. Vraťte se do výtahu,sjeďte dolů,projděte do přepravní kabiny a na klávesnici klikněte na C N O .

Jeskyně-Jděte kupředu,na rozcestí jděte doprava k hlavě velké sochy.Použijte na její nos parfémový vzorek,který jste vytvořili v laboratoři.Jděte 12x vpřed až ke grafu na zdi,do kterého budete umisťovat barevné korálky z inventáře.Druhý korálek je červený a pak na středu každé pobočky je modrý/celkem je jich 10/ ,zbytek jsou bílé korálky. /viz obrázek/Pokud jsou korálky umístěny správně,tak zeď sjede dolů. Jděte k podstavci v další místnosti a vezměte si  zlatou ruku/pravačku/. Ozve se opět Richard.Odstupte od podstavce a jděte dopředu k zelenému osvětlenému kolu,klikněte na něj diamantem z inventáře.Uvidíte jít muže po lávce .Vezměte si zpátky diamant ,vraťte se zpět ven,jděte do přepravní kabiny a na klávesnici klikněte na H na levé straně nahoře.

Sochařská oblast -Vyjděte z kabiny,jděte 2x vpřed,otočte se vlevo,jděte 3x vpřed,otočte se vpravo,vyjděte po schodech,otočte se vlevo a jděte k soše bez rukou,umístěte na ní z inventáře zlatou ruku.Klikněte na ní,ruka se pohne a cosi otevře na pravé straně sochy vzadu.Odstupte od sochy a jděte dozadu ke dveřím za sochou.To cosi je zvláštní hologram,který se spustí hned jak přijdete k hologramu.Až hologram zmizí ,tak si vezměte dodecahedron/dekodér pro počítač/,otočte se a vraťte se do přepravní kabiny.Na klávesnici klikněte na Ti.

Temple-Vyjděte ven,jděte cestou k brance,projděte až do chrámu,otočte se uvnitř vlevo k fontánce s teplou vodou a umístěte do ní  prázdné akvárium,roztok dusičnanu stříbrného/AgNO/ , dextrózu a sklo . Nyní si vezměte metalizované sklo.Vraťte se zpátky do přepravní kabiny a na klávesnici klikněte na Ni Cu Zn Ag.

Ni Cu Zn Ag-Vyjděte z kabiny,projděte k číselníku a nastavte ručičku na Ni.Vyjedete nahoru,projděte do místnosti ,otočte se vlevo k brusce,použijte diamant na brusku a metalizované sklo na stůl pod bruskou.Otočte se ke dveřím k číselníku a klikněte na Ni.Vyjedete nahoru,otočte se zpátky ke stolu,vložte key card do ovladače slotu vpravo u brusky.Diamant vyřízne do skla rámeček ,který si vezměte.Jděte ke dveřím,na číselníku klikněte na Cu,sjedete dolů.Vyjděte z místnosti ven,jděte k číselníku na kterém klikněte na Ag.Sjedete dolů,jděte dopředu k promítačce.Umístěte do ní všechny 4 rámečky ,které máte v inventáři.Klikněte po straně na otvor,ten se otevře a do otvoru dejte UV lampu z inventáře.Otvor zavřete.Otočte se 3x doprava ke stolu na kterém jsou plechy na vyvolávání filmů.Do plechu nalevo dejte destilovanou vodu,sodium chloride a želatinu.Do plechu napravo dejte NaSo a do prostředního AgN O.Odstupte od stolu,otočte se vpravo a otevřete na sloupu skleněný otvor do kterého dejte gas discharge lamp.Jděte ke dveřím a na číselníku klikněte na Ag.Sjedete dolů do temné komory.Jděte k promítačce,klikněte na horní tlačítko zleva a pak na zadní část promítačky nalevo od písmena O.Pak klikejte na tlačítka tak ,aby se vám na obrazovce zobrazil bílý kosočtverec uprostřed a dva šedivé čtverce dole.Stejně tak musejí být šedivé i znaménko + a šipka vlevo.Zde máte obrázek jak to musí vypadat.Vypněte promítačku.Pak jděte ke stolu k plechům,do prvního umístěte papír/card/ z inventáře,vezměte si ho a pak ho umístěte i do druhého plechu uprostřed,opět si ho vezměte.Vraťte se k promítačce,umístěte papír na obrazovku,spusťte promítačku a pak si vezměte papír s kosočtvercem.Dejte papír s kosočtvercem do posledního plechu na stole a papír si z plechu vezměte.Jděte ke dveřím k číselníku,klikněte na Cu,vyjedete nahoru.Projděte do přepravní kabiny a na klávesnici klikněte na CI Br I.

Bazény- Vyjděte z přepravní kabiny,jděte k bazénu a po schůdcích slezte do bazénu a otevřete  otvor napravo od schůdků.Slezte dolů,jděte tunelem vpřed a opět vylezte nahoru.Vidíte před sebou 4 ovladače .Otočte se vlevo a vyjděte dvakrát po schodech až nahoru k panelu/obložení/ .Do slotu na pravé straně vložte kosočtverec na papíře z projektoru.Panel se otevře,projděte otevřeným panelem ven,otočte se doprava a otočte ventilem.Otočte se kupředu ke kupoli,projděte do ní ,otočte se vlevo a 5x jděte vpřed po obvodu kolem vyfouklého velkého balonu.U potrubí se obraťte doprava k balonu,je tu otvor,použijte na něj terribly sticky polyester resin a plavky/swinsuit/ z inventáře,tím díru zalepíte.Vyjděte po schodech nahoru k ovládacímu panelu se čtyřmi barevnými tlačítky.Před vámi je potrubí na kterém je potřeba správně natočit žluté spojnice.Natočte je tak jak vidíte na obrázku.Poté se vám otevře velká kupole nahoře nad vámi.Sejděte dolů k potrubí a hned nalevo klikněte na páčku u potrubí.Tím nafouknete balon,který se vznese nahoru otvorem v kopuli.Vlezte si do koše balonu a na ovládací páku/navigation instrument/ dejte dekodér /dodecahedron/z inventáře.Vychutnejte si překrásný let balonem.

Věž-Poté přistanete na plošině nějaké věže.Jděte ke dveřím,ozve se Richard.Poté otevřete dveře a vstupte dovnitř.Jděte 3x kupředu k malému monitoru uprostřed místnosti,vezměte si white powder/bílý prášek .Vstupte do výtahu za monitorem .Až se výtah zavře ,tak klikněte na prostředek /analysis lab/makety věže před vámi,sjedete dolů.

Laboratoř-analýza :Poté, co vystoupíte z výtahu ,tak jděte doprava k terminálu.Zatáhněte za páku nalevo a vezměte si ze slotu nalevo analysis keycard.Opět do slotu vložte analysys keycard,uslyšíte analýzu.Poté otevřete nádobu nalevo,dejte na plošinku bílý prášek/white powder/ a nádobu zavřete.Začne probíhat analýza,výsledek je C = 59% , O = 26,2% , N = 7,65 % a H = 7,15 % . Klikněte na exit,vyndejte ze slotu keycard a jděte na druhou stranu místnosti k válcovitému terminálu s monitorem.Vložte do slotu nalevo keycard,nahoře napravo si vezměte znalostní čip a vyslechněte si analýzu.Poté si opět vezměte keycard ze slotu a jděte k malému terminálu s monitorem napravo.Opět vložte keycard a opět si vyslechněte analýzu.Poté nastupte do výtahu,otočte se a až se výtah zavře ,tak klikněte na spodek/disposal hall/ makety věže před vámi,sjedete úplně dolů.

Likvidační sál: Vystupte z výtahu,otočte se ,klikněte na ovladač výtahu napravo,na horní ovladač.Výtah odjede směrem nahoru a pod výtahem se objeví zvláštní mechanismus.Jděte k němu,vložte keycard do slotu a na kulatém ciferníku klikněte na Biowaste.Otočte se ,jděte vpřed a pak doprava.Na zdi vzadu vidíte tři nádoby.Klikněte na tu poslední napravo.Je na ní napsáno Biowaste.Vložte do nádoby rostlinu v květináči/plant/ a citron.Vraťte se k ciferníku pod výtahem a klikněte na Glass breakage.Opět se otočte a jděte ke třem nádobám ,od nich se otočte vpravo a jděte k dalším dvěma nádobám na zdi.Do nádoby s nápisem Glass breakage vložte bílý a červený korálek,poté tam vložte i modrý korálek a skleněnou pyramidu/broken glass prism/.Opět se vraťte k výtahu ,k číselníku a klikněte na Gas bottles.Vraťte se zpátky ke dvěma nádobám na zdi a do nádoby s nápisem Gas bottles vložte láhev s plynem/carbon dioxide/.Opět se vraťte k číselníku pod výtahem a klikněte na inorganic substances.Opět jděte ke dvěma nádobám na zdi,které jsou za nádobami s nápisy Glass breakage a Gas bottles.Do nádoby s nápisem inorganic substances vložte písek/sand/,aluminium kernels ,CuO ,sodu a sodium chloride.Opět se vraťte do výtahu k číselníku a klikněte na organic solid substances.Opět jděte k nádobě na zdi s nápisem organic solid substances a vložte do ní potaš a omítku/quicklime/.Opět se vraťte k číselníku pod výtahem a klikněte nejprve na organic solvent containing halogen a pak na organic solvent halogen-free.Otočte se a jděte ke dvěma nádobám na levé straně.Do té s nápisem organic solvent halogen-free vložte vše co máte v inventáři s výjimkou bílého prášku,AgNO a destilované vody.Vraťte se k číselníku pod výtahem,vyndejte keycard ze slotu,klikněte na páku napravo,na spodní ovladač,tím si přivoláte výtah. Až se výtah zavře ,tak klikněte na prostředek makety věže před vámi,vyjedete do laboratoře.

Laboratoř -analýza-Vyjděte z výtahu a jděte vlevo k válcovitému terminálu s monitorem.Vložte do slotu keycard.Proběhne analýza.Na monitoru se vám objeví 6 různých znaků,klikněte na ten nahoře vlevo/ms/a na ten dole vpravo/m/.Pak klikněte na rukojeť nahoře,otevře se vám zásobník s pouzdrem.Do pouzdra dejte písek z inventáře.Pouzdro zavřete ,pak i zásobník .Proběhne analýza,na číselníku se vám zobrazí čísla 038.Klikněte na o.k,objeví se vám údaj m 183.21 g/mal.Klikněte na exit a vezměte si ze slotu keycard.Vraťte se do výtahu, až se výtah zavře ,tak klikněte na horní část /computer center/makety věže před vámi,vyjedete až nahoru.

Věž-Vyjděte z výtahu,otočte se doprava a jděte k terminálu s monitorem.Vložte keycard do slotu a podívejte se na údaje na monitoru.Poté v pěti modrých políčkách nastavte zleva doprava tyto číselné hodnoty-9,13,1,3 a 0.Klikněte na o.k.Poté se vám na monitoru objeví údaj C9 H13 NO3.Klikněte na exit,vezměte si ze slotu keycard ,vraťte se do výtahu a klikněte na střední část/analysis lab/makety věže před vámi.

Laboratoř-analýza-Jděte vpřed a pak doleva k válcovitému terminálu s monitorem.Vložte do slotu keycard,vyslechněte si analýzu. Na monitoru se vám objeví 6 různých znaků,klikněte na ten prostřední v levém sloupci a pak na ten horní v pravém sloupci. Pak klikněte na rukojeť nahoře,otevře se vám zásobník s pouzdrem.Do pouzdra dejte písek z inventáře.Pouzdro zavřete ,pak i zásobník .Proběhne analýza,na číselníku se vám zobrazí čísla 033. Klikněte na o.k,objeví se vám chemický vzorec.Klikněte na exit a vezměte si ze slotu keycard ,vraťte se do výtahu a klikněte na horní část/computer center/makety věže před vámi.

Computer center-Vyjděte z výtahu,otočte se vlevo a jděte k monitoru.Do slotu vložte keycard,vyslechněte si analýzu.Poté se vám na monitoru objeví 6 modrých prázdných políček nahoře.Do tří políček nalevo napište jedničky ,do té samostatné vpravo také jedničku a do té horní vpravo 3 a do té spodní opět jedničku.Klikněte na o.k. a na exit.Vezměte si ze slotu keycard a vraťte se do výtahu. Klikněte na střední část/analysis lab/makety věže před vámi.

Laboratoř-analýza-Jděte vpřed a pak doleva k válcovitému terminálu s monitorem.Vložte do slotu keycard,vyslechněte si analýzu. Na monitoru se vám objeví 6 různých znaků,klikněte na ten spodní v levém sloupci a pak na ten prostřední v pravém sloupci. Pak klikněte na rukojeť nahoře,otevře se vám zásobník s pouzdrem.Do pouzdra dejte písek z inventáře.Pouzdro zavřete ,pak i zásobník .Proběhne analýza,na číselníku se vám zobrazí čísla 028. Klikněte na o.k,objeví se vám chemický vzorec.Klikněte na exit a vezměte si ze slotu keycard ,vraťte se do výtahu a klikněte na horní část /synthesis lab/makety věže před vámi.

Syntéza lab: Vyjděte z výtahu a jděte na levou stranu k monitoru.Do slotu vložte keycard,vyslechněte si analýzu . Poté se vám na monitoru zobrazí chemický vzorec.Ten nalevo musíte přiřadit ke vzorci napravo.Vezměte tedy horní vzorec s písmenem CH a přiřaďte ho vpravo k písmenu H.Pak si vezměte vlevo vzorec OH a přiřaďte ho nahoru nad písmeno CH.Pak zleva vezměte velký vzorec a přiřaďte ho dolů k písmenu CH.Vlevo se vám objeví slovo Adrenalin.Klikněte na exit a ze slotu si vezměte keycard .Odstupte od monitoru a jděte kupředu,z přístroje napravo od výtahu si vezměte 3D-adrenaline model a pak jděte doleva k přístroji ,který vypadá jako ciferník s ručičkami.Klikněte na přepínač dole a jeďte s ním doprava,uslyšíte pazvuky a také se začnou pohybovat ručičky .Ručička vpravo se dá do pohybu ,v modrém míčku se objeví číslice IV.Přepínač vypněte do polohy vlevo,zatáhněte za páku vpravo a opět klikněte dole na přepínač.Objeví se vám zelený míček a v něm číslice IX.Opět zatáhněte za páku vpravo a pak klikněte na přepínač,objeví se vám žlutý míček a na něm číslice I.Vraťte se do výtahu a klikněte na horní část /computer lab/makety věže před vámi.

Computer center-Vyjděte z výtahu,otočte se vlevo a jděte vlevo k přerušenému napájecímu kabelu.Na rozpojený kabel použijte 3D –adrenaline model z inventáře.Otočte se k monitoru vpravo/naproti výtahu/,vložte keycard do slotu a do políček zadejte kód 194 .Podívejte se na závěrečnou animaci.Konec hry.

Uložené pozice

Čeština

Demo

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Náhledy fotografií ze složky Chemicus - Journey To The Other Side

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář