Jdi na obsah Jdi na menu
 

Dread Mac Farlane

10. 2. 2012
TOPlist

Dread Mac Farlane

10.2.2010 Autor návodu-Standa Madukas

Prolog:

Kapitán Der Decken vás přišel požádat o pomoc. Jeho posádka velmi je nemocná a chce ,abyste je vyléčil.Pokud se vám to povede tak dostanete slušně zaplaceno. Vezměte si hliněný hrnec na pravé straně vstupu do chatrče. Vedle je váza která obsahuje kostní moučku,vezměte si jí také. Ve velkém hrnci za vázou je rostlina. Použijte rostlinu a kostní moučku na kotel nad ohněm vlevo.Pak klikněte pravým myšítkem na vyhaslé ohniště ,rozděláte oheň.Použijte amulet na vařící se kotel nad ohněm.Pak na směs v kotli použijte hrnec z inventáře,naberte do něj směs.Klikněte hrncem na kapitána,poděkuje vám,spustí se animace ve které se ocitnete na lodi.Kapitán vám nedovolí opustit loď,chce abyste pomocí amuletu vykouzlili větší rychlost lodi.Použijte amulet na kapitána , přičarujete nejprve déšť a pak hroznou bouři s blesky,loď se potopí.

Kapitola první – Estrechezova mapa

Ocitnete se v podpalubí  na lodi.seberte hrneček ze stolu. Jděte vlevo a vstupte do dveří vedle schodů. Je to kuchyň ,kde najdete pana Smee. Promluvte s ním,dělá koláč pro kapitána a žádá vás abyste sehnali nějaká vejce.Vyjděte z kuchyně,jděte úplně doprava ,kde najdete slepice a vepře. Vedle dveří jsou pytle s krmivem. Vezměte krmivo a použijte ho na slepice,tím je nakrmíte. Oni vám za to dají vejce na oplátku. Vraťte se do kuchyně  a dejte vejce panu Smee. Použijte váš hrneček na barelech vpravo,získáte rum. Opusťte kuchyň a jděte po schodech nalevo nahoru na palubu.Vejděte do dveří nalevo.Uvnitř  najdete Lateigneho a spoustu zbraní.Na zbraně se můžete podívat,ale nesmíte se jich dotýkat. Dejte mu šálek rumu,Lateigne se trochu otočí.Máte chvilkovou šanci vzít meč vedle vás,takže to udělejte. Nejste však dostatečně rychlý ,takže se Lateigne otočí a vy si leknutím málem uříznete prst. Opusťte zbrojnici a jděte dolů do podpalubí. Vstupte do kuchyně a promluvte se Smee.Řekněte mu o svém zranění,dá vám klíč od ošetřovny. Opusťte kuchyň ,vyjděte po schodech na palubu a jděte doprava. Dveře vpravo vedou na ošetřovnu.Použijte klíč na dveře a vstupte.Automaticky si ošetříte zranění u stolu,pak se rozhlédnete kolem a vezměte si dalekohled z postele. Opusťte ošetřovnu ,jděte doleva a vylezte po síti na vzdálenější straně lodi nahoru do strážního koše.Použijte dalekohled na vaši osobu … uvidíte ostrov! Slezte dolů a jděte do kuchyně .Smee vás požádá , abyste odnesli snídani ke kapitánovi.Vezměte si čokoládový dort ze stolu a opusťte kuchyň. Jděte po schodech na palubu ,vyjděte vlevo po dalších schodech a vstupte do dveří před vámi.Dejte dort kapitánovi.Projděte po palubě na druhou stranu,vyjděte po schodech a promluvte s Cecco .Řekněte mu,že ostrov je blízko. Pak přejděte palubu na druhou stranu a jděte do zbrojnice,kde si promluvíte s Lateignem.Automaticky po rozhovoru vyjdete ven.Opět vejděte do zbrojnice, Lateigne tu není,takže si vezměte z bedny nalevo dělovou kouli. Opusťte zbrojnici, jděte dolů po schodech do podpalubí a projděte do tmavého otvoru vedle houpací sítě. Použijte dělovou kouli na dělo nalevo ,vystřelíte z děla,posádka je připravená.Všichni stojí na palubě,ale je tu problém,další loď.

Zpětný záběr

Ocitnete se přístavišti. Váš otec žádá vás abyste složili náklad z lodě. Promluvte s Inigo ,který stojí napravo,řekne vám že musíte vzít z lodě barel cukru. Vstupte do lodi , automaticky si vezmete soudek cukru. Jděte do skladiště nalevo a použijte soudek na skladiště,tím ho uskladníte. Vraťte se k Inigo a zeptejte se ho ,co máte dělat dál. Musíte vyložit banány. Vstupte do lodi znovu a vezměte si banány ,které dejte opět do skladiště. Automaticky najdete páčidlo.Použijte  páčidlo na sudy za Inigo,po otevření najdete pepř. Použijte pepř na Inigo ,Inigo řekne vašemu otci ,že jste nemocní. Klikněte na dveře napravo,tím se vrátíte domů.

Na ostrově

Ocitnete se na pasece,po chvilce se objeví i jednorožec.Promluvte si s Petr Panem, Petr se zeptá s na mapu. Jděte doprava ,vedle velkého stromu je klacek. Vezměte si ji. Pak vstupte do velkého stromu nalevo. Uvnitř najdete malého Frisona jak něco kreslí na papír.Požádejte ho o papír,ale nedá vám ho. Vedle něho je nůž na stole,vezměte si ho a použije ho na postel vpravo. Odříznete tak kus látky.Vezměte si hrnec u ohniště.V inventáři použijte kus látky na klacek a pak klacek s látkou použijte na ohniště vzadu.Tím získáte zapálenou louč.Opusťte velký strom a jděte vlevo.Promluvte si s Petr Panem a pak jděte směrem dolů do obrazovky,poté jděte vlevo.Přijdete k zavalené jeskyni,klikněte na kamení,automaticky vstup do jeskyně vyčistíte.Vejděte do jeskyně.Použijte nůž na kousek zlata ze zdi a seberte jíl z podlahy. Opusťte jeskyni a vraťte se do velkého stromu (doprava,nahoru,vpravo). Dejte jíl Frisonovi,dostanete od něj kus papíru. Opusťte strom ,jděte vlevo a pak dolů do obrazovky .Podívejte se na straku na stromě. Dejte jí kousek zlata, dá vám ptačí pero. Jděte doprava,narazíte na mořskou pannu na pláži. Je to jedna  z mořských panen , která vás zachránila.Promluvte s ní,dozvíte se že ztratila perlu.Jděte dolů,směrem do obrazovky a najděte ústřici na pláži.Použijte nůž na ústřici/v inventáři/ a vyndejte perlu. Použijte nůž na sít, získáte kus sítě. Jděte zpět k mořské panně a dejte jí perlu.Jako poděkování od ní dostanete vodní řasy,které vám pomohou dýchat pod vodou.Jděte zpátky ,tam co jste našli perlu.Jděte vpravo do moře,vpravo je červená chobotnice.Použijte na ní síť ,vezměte si chobotnicí a vyjděte opět na břeh. Použijte chobotnici na hrnec v inventáři,tím z chobotnice vymačkáte modrou barvu/ inkoust/.Pak použijte v inventáři ptačí péro na papír.Vraťte se vpravo k mořské panně a pak vlevo ke stromu na kterém sedí straka.Jděte nahoru,přijdete k Petr Panovi.Dejte papír z inventáře,spustí se animace ve které se opět sejdete s piráty,poté vás jednorožec odveze k velkému stromu a vy se opět ocitnete doma.

Zpět doma

Matka vás po rozhovoru požádá o mléko. Jděte doprava ,klikněte na skřínku vlevo,vezmete si mísu a pánev a z pravé skříňky si vezměte džbánek mléka. Dejte mléko Luelle,požádá vás abyste naplnili mísu. Dejte mísu na stoličku vpravo a potom použijte mléko na mísu na stoličce. Promluvte si znovu s Luellou,požádá vás o čokoládu. Klikněte na pytel u skřínky napravo.Vezměte si tabulku čokolády a dejte jí Luelle. Požádá vás,abyste ji rozpustili.Použijte čokoládu na pánev v inventáři a dejte pánev do ohně.Čokoláda roztaje. Dejte pánev s čokoládou  Luelle,požádá vás abyste použili pánev s čokoládou na mísu s mlékem.Čokoláda se v míse promíchá s mlékem a vy si promluvte s Luellou ,rozpovídá se o vašem otci,o pirátech,bitvách.

Vincente

Ocitnete se na pláži,jděte dvakrát doprava.Přijdete před jeskyní lebek,Vincente tu ještě není.Seberte balvan vpravo od vstupu a použijte ho na jeskyni k zatarasení vchodu. Pak budete muset čekat. Jděte zpět doprava ,setkáte se s Vincentem.Po rozhovoru s vaším otcem,který vás tlačí k útesu .Jakmile začnete padat z útesu dolů,tak klikněte v inventáři na prach od víly a klikněte jím na vaši padající postavu.Vyletíte zpět nahoru,promluvte si s otcem a pak ho shodíte z útesu.

Doma

Ocitnete se opět doma,dostanete klíč od dolu . Opusťte dům a přejděte ulici doleva. Na barelu je zápisník ve kterém si můžete přečíst informaci o nákladu/zapamatujte si číselný kód-4971/.  Jděte směrem k lodi a pak projděte doprava, směrem k dolům.Před vraty do dolů je krumpáč.Vezměte si ho a použijte klíč na vrata k dolu.Uvnitř je velká tma. Myšítkem najeďte zhruba do středu tmavé obrazovky ,kde najdete cosi kovového.Klikněte na to pravým myšítkem,tím použije a rozsvítíte  lampu.Klikněte vpravo na hromadu kamení krumpáčem,najdete schránku s číselným kódem. Použijte tedy kód 4971 na odemčení. Uvnitř najdete mapu s pokladem.Vyjděte ven z dolu/otevřete si opět klíčem/,je tu opět váš otec,který vás přiváže ke kamenu a hodí do moře s cílem zabít vás.Naštěstí se tu objeví mořské panny,které vás zachrání.Promluvte si s Petrem Panem.

Na lodi

Ocitnete se na lodi,promluvte s Petrem Panem,dá vám prach od víly.Na palubě stojí harpunář,který si Petera Pana všimne a zajme ho.Musíte ho zachránit.Opusťte místnost s děly a jděte po schodech nahoru na palubu a pak jděte doprava ,najdete zde Petra Pana uvázaného u stožáru. Promluvte s Cecco ,řekne vám ,že máte jít za kapitánem. Jděte vlevo přes celou palubu a vstupte do kabiny kapitána.Kapitán si neví si rady s Petrem Panem.Po rozhovoru vystupte na schody za kapitánem a nahlédněte dovnitř jeho nočního stolku. Vezměte si dýku. Jděte zpět dolů a použijte dýku na sklenici ve které je uvězněná víla.Automaticky si půjdete stoupnout za kapitána,víla proletí otevřeným oknem a osvobodí Petr Pana.

Na ostrově

Kapitán je ohromený vaším výkonem. Po rozhovoru se ocitnete v jeskyni, kde musíte najít pět lebek s dopisem. Pokud je najdete, tak se vám zpřístupní poklad.Jděte vpřed,na rohu najdete vědro. Vezměte si ho,automaticky v něm najdete lebku (H) . Použijte vědro na louži napravo,naberete vodu .Použijte vodu na otvor ( nalevo od místa,kde jste sebrali vědro) najdete tak lebku (E) ,která vyplave na povrch. Jděte kupředu a zatáhněte za páku. Objeví se další lebka,ale za mřížemi. Na druhé straně napravo je hromada kamení,prozkoumejte ji, najdete lebku (T) . Hned pod lebkou za mřížemi leží na zemi  lebka(C) ,zatím ji neberte.Jděte zpět ke kapitánovi a požádejte jej o pilník. Použijte pilník na mříže za kterými je lebka,vezměte si  lebku (A) a vedle ležící lebku (C). Pozor na jedovatou šipku,musíte najít správný úhel ve kterém na vás šipka nevstřelí,uložte si raději hru. Automaticky se vrátíte ke kapitánovi a vstoupíte do místnosti ,kde je na stole 5 misek, do kterých musíte postupně vložit všechny lebky.Zleva umístěte lebky v tomto pořadí  T ,E,A, C a H. Dveře se otvírají a vy můžete vstoupit do místnosti s pokladem. Kapitán je ohromený ,na palubě lodi vítá Jolly Roger jako skutečného piráta.Konec hry.

Uložené pozice

Čeština

Demo

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Náhledy fotografií ze složky Dread Mac Farlane

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář