Jdi na obsah Jdi na menu
 

Emerald City Confidential

17. 6. 2011

TOPlist

Emerald City Confidential
17.6.2010 Autor návodu-Standa Madukas
Ve hře se nachází celkem 21 knoflíků,jsou barvy zelené/smaragdový knoflík/červené/rubínový knoflík/ ažluté/topasový knoflík/. Je potřeba je najít.Zde máte i mapu lokací.
Emerald City Confidential
Prolog
Klikněte na dveře ,Petra je zkusí otevřít,ale jsou zamčené.Vezměte si páčidlo které je na chodníku,na levé straně. Páčidlo půjde do inventáře, vezměte ho z inventáře a umístěte na dveře.Petra otevře dveře páčidlem. Začne blikat výstražné světlo,objeví se rostlina ,jejíž makový plyn Petru uspí. Petra visí pověšená pod mostem. V této části dialogu budete mít 3 volby,je jedno jako vyberete odpověď . Já jsem vybral "Click here to wriggle free." Pak vyberte"Call for help"Jakmile Petra volá o pomoc ,objeví se Lion a proběhne krátká konverzace.Klikněte z nabídky na"[End corvensation ] enough talk!" Lion odejde, lano je odříznuté a Petra padá dolů.Je však zachráněná tranzitem Gumpem. Klikněte na skip,ocitnete se v Petřině kanceláři.Vezměte si kabinetní klíč který na konferenčním stolku. Uchopte klíč z inventáře a použijte ho na kabinetní skříňku která je nalevo. Najdete zápisník,který se umístí do spodního pravého rohu . Podívejte se na zápisník a poté uslyšíte rány ve dveře. Klikněte na dveře ,Petra půjde otevřít. Dee bude ve dveřích. Dee chce Petře pomoci.Dee předá Petře obrázek muže,který se uloží do  inventáře. Než Dee odejde Petra říká toto... "Just one more question, miss Gale." Dee odejde.Pak se objeví nová lokace –The Nort Gate.Podívejte se do zápisníku,máte tam první text. Klikněte na dveře ,Petra půjde ven.Jděte doprava na Gump stand/stanoviště/.Objeví se vám mapa ,klikněte  na "North Gate", v pravém horním rohu ,Petra tam bude dopravena.
North Gate
Klikněte na stráž pojmenovanou Tik Tok,která stojí před bránou.Petra s ním promluví.Během konverzace se Tik Tok bude ptát Petry na fotografii Anzela. Uchopte fotografii která je ve vašem inventáři a dejte ji Tik Tokovi. Poté co vám Tik Tok dá informace o Anzelovi, podívejte se na OZ mapu která je na pravé straně .Klikněte na ní, ukáže se vám bližší pohled na mapu.Pak jděte na druhou strnu,klikněte na Gump stand a na mapě klikněte na "Grinetta Lane".
Grinetta Lane
Klikněte na osla,bude následovat rozhovor s Petrou. Hank, osel vám řekne,že jediní lidi, které vpustí dovnitř jsou Petřiny přátelé a pak ty ,kteří mají nějaká doručení pro ni. Hank se zmíní o tom,že stráže mají rádi květiny, Petra ví,že květinářství je vedle její kanceláře. Klikněte na Hanka a vyberte následující odpovědi: "Ask about Betsy" ,"How Can i get in to see her." "What does she do?" "Where does Betsy travel?" Hank odpoví že má rád "Munchkin Country" na jaře a "Quadling Country" v létě.Pak klikněte na Go Back a "End conversation" Poté jděte zpátky na Gump stand a na mapě jděte do North Gate.
North Gate 
Klikněte na mapu OZ umístěnou na pravé straně . Všimněte si , že Munchkin Country je modrý a Quadling Country je červený. Klikněte na Gump Stand a potom klikněte na mapě na "Petras office".
Petras office/Scraps
Uvidíte jak Lion vejde do obchodu s nápisem Scraps.Je to květinářství.Vstupte dovnitř,Lion bude mít rozhovor se Scraps, majitelkou. Lion odejde a vy klikněte na Scraps,můžete si s ní promluvit.Vyberte tyto otázky-:"Anything new for sale?" :"Tell me about those flowers"  , I'd like to buy some flowers."Petra vás pak požádá ,abyste si vybrali barvy květin.Vyberte odpověd… "I'll take a bouquet of red flowers and ..." …."blue flowers." Dostanete kytici,která se vám uloží do inventáře. Vyberte odpověd…."What are you looking for again?" ,Sjedte zeleným puntíkem vpravo dolů a klikněte na …"End Conversation"Klikněte na zelený třpyt v lahvičce na stole za Petrou. Klikněte na třpyt/viz obrázek,který je na pultě napravo u zelené plechovky.Získáte zelený knoflík, který se vám uloží do inventáře.Získáte tak první smaragdový knoflík do inventáře.Vyjděte z obchodu na ulici a jděte hned napravo do Petřiny kanceláře/enter of office/V kanceláři vidíte žlutý třpyt u malého stolečku u dveří. Klikněte na něj,získáte žlutý knoflík do inventáře. Vraťte se ke Gump Stand. Jakmile se vám objeví mapa lokací,tak uvidíte zelený třpyt na vrcholu pravá věže,nalevo od lokace North Gate.Klikněte na něj,získáte další zelený knoflík do inventáře. Na mapě klikněte na lokaci Grinetta Lane.
Grinetta Lane
Uchopte červené a modré květiny z inventáře a klikněte jimi na osla.Pak klikněte na dveře za oslem,vstoupíte dovnitř.Je zde Betsy Bobbins se kterou bude Petra konverzovat. Postupně klikněte na tyto otázky-:"How do you know Anzel?" , :"Did Anzel come here two nights ago?" :"What happened when the guard showed up":"Where can  find Jinjur?" , :"Anzel was a student at the university?"/objeví se nová lokace na mapě/ :"End Conversation".Jděte do Gump Stand,vidíte,že je tu nová lokace.Vy klikněte na lokaci North Gate.
North Gate
Promluvte si s Tik Tokem. Z otázek vyberte.. :"Do you still talk to General Jinjur?"/objeví se nová lokace na mapě/ a :"Leave the Conversation" .Klikněte na Gump Stand a jděte do lokace Dock.
Docks
Jakmile vstoupíte na scénu tak vidíte ,že Jinjur mluví se dvěma lidmi. Klikněte na Jinjur ,ta je však zapovídná s námořníky.Jděte tedy na molo dobře,kde se cosi leskne.Vezměte si stříbrný cufflinks,uloží se vám do inventáře. Dejte cufflinks Jinjur ,námořníci odejdou.Klikněte na Jinjur a promluvte s ní. Vyberte otázky…:"Talk about Anzel" , :"Do you know a man named Anzel?", :"Betsy told me you arrested him." , :"What do you know about him?"/objeví se nová lokace na mapě/Petra zjistí,že Anzel je podloudník a Jack Pumpkinhead musí být zapletený do pašování. Pak klikněte na :"Go Back" a nakonec na"Leave Her".Klikněte na Gump Stand a jděte do lokace Univerzity.
Univerzity
Stojíte dole pod schodištěm,vidíte na schodech třpyt ,klikněte na něj,najdete červený knoflík.Klikněte na Gump Stand a jděte do lokace Pumpkin Patch.
Pumpkin Patch
Ocitnete se u obrovské dýně u které stojí Jack.Klikněte na něj a vyberte tyto otázky… Ask about Anzel" ,"Where is Anzel, Jack?" ,"Anzel was a smuggler, Jack",go back a "End Conversation" .Vpravo klikněte na Gump Stand a na mapě jděte do lokace Univerzity.
Univerzity
Po schodech vyjděte nahoru a vstupte na půdu univerzity.Nalevo na podlaze vidíte třpyt,klikněte na něj,získáte zelený knoflík.Klikněte na prof. Wogglebuga,který stojí u obrazů.Vyberte tyto otázky.. :"Ask about Anzel", Do you know a man named Anzel?" , :"Here's the photograph. Do you recognize him?" :"What do you remember about Anzel?" go back :"Ask about Cutter" ???? , : "Is Cutter here?"Profesor přivolá mladíka…klikněte na go back,poté na :"Ask about machine" a pak na :"id like a knowledge pill",go back, :"End Conversation" Klikněte na mladíka,Petra se mu představí a pak vyberte otázku…Ask about Anzel,:"Where is Anzel now?" , :"Anzel is back in the city",:"Why are you so interested in Anzel?", :"About your offer",:"Isnt knowledge priceless?I want access to the Knowledge Pharmacy"Po této otázce se obrátí mladík na profesora .Klikněte na stroj nalevo u dveří.Budete si ze stroje moci vzít pilulku…klikněte nejprve na people….a pak vyberte Jack Pumpkinhead.Poté si vyberte z nabídky…Swallow the pill now.Petra spolkne pilulku.Opusťte univerzitu ,jděte do Stand Jump a na mapě jděte do lokace Petras office.
Petra's Office
Jakmile Petra vstoupí do kanceláře,najde v ní jednoho z námořníků/námořnici/ . Je tu jediná volba..."Get Out" .Z následujících voleb vyberte "Yeah, I remember" .Z následujících tří voleb vyberte [Be very generous] I'll do it for free.".Poté si vyberte jednu z dvou dalších voleb/[Give a discount] My normal rate is 50. Can you manage that? A [Normal rate] My normal rate is 150. Can you manage that?"/Je jedno co vyberete,objeví se vám nová lokace Rugged bar.Až odejde námořnice tak vyjděte ven,klikněte na Gump Stand a jděte do lokace Ruggedos bar.
Ruggedos bar
Klikněte na dveře a vstupte do baru.Vyslechněte si rozhovor mezi Jinjur a Ruggedo , Jinjur po rozhovoru odejde. Klikněte na kapitána Billa vpravo. Z nabídky otázek vyberte tyto-
"Ask about ship"
"Was it carrying any cargo?"
"Was anyone on board?"
"What was your last destination?"
"Ask about explosion"
"What could have started the explosion?"
Z kapitána nic nedostanete,takže ukončete dialog/end conversation/ a jděte vlevo ke dveřím,kde si vezměte deštník.Vezměte si cukrátka z pultu,vyjděte z baru ven,promluvte si s Jinjur ,vyberte tyto otázky-
"Ask about the explosion"
"How do you know it was a magic explosion?"
"Why are you so sure it was Bill"
"Let's talk about something else"
"Leave Her"
Ukončete konverzaci,klikněte na Gump Stand, jděte do Docks.  
Docks
Promluvte si s námořnicí ,vyberte tyto otázky-
"Ask about Bill"
"Did you ever experiment with magic?"
"Bill had some trouble with the law, didn't he?"
"Let's talk about something else."
"Leave her".
Po rozhovoru se podívejte nahoru na železnou konstrukci na které je písmeno Z v kruhu.Na vrcholu se leskne další knoflík.Klikněte na něj,do inventáře získáte červený knoflík.Uchopte deštník z inventáře a použijte ho na oranžový objekt, který je ve vodě.Získáte kus dýně, automaticky se uloží do inventáře. Opět klikněte na námořnici a vyberte otázku-
"Ask about pumpkin"
"Leave her".
Klikněte na Gump Stand a jděte do lokace Univerzity.
Univerzity
Promluvte si se psem Totoem. Vyberte tyto otázky-
"Ask about Toto"
"Aren't you Dee's dog?"
"What are you doing here?"
"Ask about Anzel"
"What did you think of Anzel?"
"Where do you think Anzel is?"
"Go Back"
"Ask him about magic"
"Show pumpkin"
Petra Totovi ukáže kousek dýně,Toto říká ,že chce pilulku kouzla z univerzity. Jakmile získá pilulku pomůže Petře s dýní. Klikněte na "Go Back","Leave him".Vstupte dovnitř do univerzity.Klikněte na stroj a potom klikněte z nabídky na: "Bill's trial".Když pilulku spolknete tak se dozvíte , že Bill byl obviněný z pašování artefaktu do města.Byl však nevinný/ jeden z korunních svědků byl Jack Pumpkinhead/. Nyní je důležité propašovat pilulku ven z univerzity.Opět klikněte na stroj,z nabídky vyberte nejprve Places…pak …Oz a pak klikněte na "Save it for later" .Pilulka se vám uloží do inventáře,ale odejít s ní nemůžete.Klikněte na cukrátka v inventáři a klikněte jimi na Petru.Petra bude polykat cukroví jako když polyká pilulku .Nyní už můžete vyjít ven,vezměte pilulku z inventáře a dejte ji Totoovi,ten pilulku spolkne. Dejte Totovi očuchat kousek dýně z inventáře,získáte od něj píšťalku. Toto říká,že když na píštalku Petra pískne tak se on objeví a pomůže jí. Klikněte na Gump Stand a jděte do Ruggedos bar.
Ruggedos bar
Vejděte do baru,jděte ke kapitánovi Billovi a zeptejte se ho na tyto otázky-
"Ask about Jack Pumpkinhead"
"I found a piece of pumpkin in the remains of your ship"
"This pumpkin was exposed to magic"
"So what's it like being a smuggler?"
Vyjděte z baru ven,klikněte na Gump Stand a jděte do Pumpkin Patch
Pumpkin Patch
Klikněte na Jacka ,Petra s ním promluví,vyberte otázku.-
"Confront him about Bill"
Petra a Jack spolu promluví, strašák může něco vědět .Ukončete konverzaci "End conversation" a na mapě jděte do lokace Petras office.
Petra's office
Dřív než půjdete do Petřiny kanceláře tak klikněte na muže v bílém,který si čte noviny. Promluvte s ním a vyberte tyto otázky-
"Who are you?"  
"You wouldn't know anything about the Scarecrow, would you?"
"You are the Scarecrow"
Muž/strašák/Petře řekne,že když chce najít Anzel tak musí promluvit s Ruggedosem, poté strašák odejde.Napravo v louži se leskne červený knoflík,vezměte si ho.Jděte do Scraps,uvnitř klikněte na Scraps/prodavačku/ a z nabídky vyberte "I've got some buttons for you". Když kliknete na žurnál, tak v něm najdete nějaké kresby,které se vztahují ke hře. Vyjděte z obchodu ven,jděte do Gump Stand a jděte do Ruggedos baru.
Ruggedo's bar
Vstupte do baru a klikněte na Ruggeda, Petra s ním začne hovořit.Z nabídky vyberte-
"Ask about Anzel"
"You can stop pretending. I know he came here"
"Where is he?"
Ruggedo říká Petře, že Anzel byl transformovaný do skleněného dekantéra který je na pultu.
"He's a decanter" říká Ruggedo říká Petře,že může přeměnit kohokoliv,pokud má jeho souhlas.Také Petře říká , že kouzlo je napsané na kusu papíru,že si nemůže pamatovat cokoli. Poté odpovězte-
"Transform him back"
"Transform me, then. I want to talk to him."
V tomto bodě Ruggedo transformuje Petru do věšáku na kabáty. Jinjur vejde dovnitř a zařídí,že Ruggedo zmizí jako duch, zatímco Petra je stále transformovaná do věšáku na kabáty. Jakmile Jinjur a Ruggedo opustí bar, Petra a Anzel/zelená karafa na barovém pultě/ začnou spolu hovořit.
Klikněte na Anzel, zelený dekantér nalevo na pultu, začne komunikace-
"Ask about transformation"
"How do we transform back?"
"Do you know the spell?"
"Where's the spell written?"
"Does Ruggedo do this often?"
"End Conversation"
Klikněte na zrcadlo,které je nahoře za barem mezi láhvemi, ,to začne hovořit-
"Could you tilt down for me?"
"Please can you tilt down for me?"
Zrcadlo chce slyšet, že je pěkné, ale nevěří Petře,když to říká. Odpovězte-
"You're Pretty"
[End Conversation]
Klikněte na dekantéra na pultě a promluvte s Anzel.Vyberte tyto otázky-
"Ask about mirror"
"She doesn't believe me when I say she's pretty" Anzel navrhuje, aby Petra promluvila se zrcadlem o jeho očích.
Go Back
[End Conversation]
Klikněte znovu na zrcadlo .Vyberte-
"You have really nice eyes"
Petra přesvědčuje zrcadlo , aby se nachýlilo dolů. Klikněte na zrcadlo znovu,Petra vidí kus papíru v zrcadle. V tomto bodě Petra hlasitě říká magické kouzlo. Ornamentální ozdoba se uloží na pravou stranu dole.Klikněte touto ornamentální ozdobou na Petru,ta se opět transformuje do své podoby. Klikněte na dveře,vyjděte ven a klikněte na Gump Standa ,který Petru přepraví do paláce.
Klikněte na dveře ,Petra vejde dovnitř a promluví s Dee. Vyberte tyto dialogy-
"Tell her about Ruggedo's"
"Tell her about expedition"
"Tell her about smuggling"
"Tell her about Betsy"
V tomto bodě Dee odmítá vyplatit Petru.Pokračujte takto-
"Pay me first, then we'll talk""
"Refresh my memory"
"Get to the point"
"That guy seems pretty useless to me" Dee chce po Petře,aby vrátila artefakt.Pokračujte takto-
"Magic? i don't have a license"
"It's too Risky"
"What about him?"
 Dozvíte se ,že Ruggedovo kouzlo může být zničeno dávkou přetvoření. Petra se po rozhovoru vrátí na balkon,klikněte na Gump Stand a jděte do lokace Pumpkin Patch.
Pumpkin Patch
Klikněte na Jacka a promluvte s ním. Posuňte obraz dolů a klikněte na:
"Ask about transformation potion"
[End Conversation]
Vratte se na mapu a klikněte na lokaci Petras office.
Petras office
Jděte do Scraps' ,promluvte s Scraps/prodavačkou/takto-
"Jack sent me"
"I need a potion that will reverse a transformation"
[End Conversation]
Záskáte do inventáře zelený džus a karafu.Vraťte se do Ruggedos baru.
Ruggedos bar
Vejděte do baru,uchopte dávku přetvoření /potion/z inventáře a umístěte ji na Anzel (zelený dekantér na pultě) .Anzel bude transformovaný. Promluvte s ním takto-
"What's so important about the spirit rod?"
[End Conversation] Enough talk!
Palác
V tomto bodě Anzel vyjde ven,Petra ho následuje.Strhne se hádka,přiletí Gump Stand a s Anzelem mizí.Jenže vy ho pronásledujete,Petra udržuje dobrý odstup,ale nemůže se dotáhnout na Anzela.Použijte na létajícího soba /sob Petry/cukrátka z inventáře.Petřin sob dohoní Anzela. Dejte cukroví zpět do inventáře. Klikněte na Anzela ,promluvíte s ním takto-
"But... Phanfasms have animal heads!"
"Enough Talk"
Petra končí pádem před Jinjur a Tik Tok. Jinjur zatýká Petru . Vezměte si zelený knoflík který je na záclonách, nad zrcadlem. Ozma se ptá Petry-
"Anzel"
"Bold-faced lie"
V tomto bodě Petra žádá o právníka, ocitne se ve vězení. Tik Tok promluví s Petrou takto-
"How long will I be in here for?"
"Are there any secret passages or tunnels I should know about?"
"No questions. Just leave."
Tik Tok odejde Anzel a Cutter se snaží vstoupit do paláce.
Opět se ocitnete v cele ,kde je Petra.Přijde ji navštívit strašák.Promluvte s ním takto-
"Cut it out, Scarecrow"
"I'm good at it"
"I want to make a difference"
"I have my reasons. You don't need to know them."
"No" a "Yes"
Jak strašák odejde tak si vezměte kus papíru na podlaze. Papír je označený "Escapum" To je magické kouzlo které pomůže Petrě dostat se z vězení ven.Předtím ještě klikněte na horní lesknoucí se část lišty,získáte zelený knoflík. Uchopte magické kouzlo z inventáře a umístěte ho na Petru. Petra propadne dírou v zemi a skončí v dolní části vězení. Klikněte na bednu,získáte další věci do inventáře/ psí píšťalka a zelená láhev/.Pak klikněte na dolní polici skřínky vedle,získáte žlutý knoflík.Vezměte si i Oblivion pills z police nahoře.Přečtěte si dopis na stěně,píše se tu,že vězni mají nárok na zdravotní ošetření. Jakmile máte všechno, klikněte Escapum kouzlem na Petru,opět se ocitnete v její cele.Promluvte s Tik Tokem takto-
"When do we eat?"
"I'm hungry"
Nasranej Tik Tok vleze do cely,pokračujte takto-
"How old is this food"
"I won't eat this"
Petra vrhá jídlo na stěnu.Tik Tok odejde.Použijte vaši zelenou láhev a umístěte ji na jídlo na stěně, jídlo zezelená. Klikněte na dveře, Tik Tok přijde k dveřím.Promluvte s ním takto-
"Yes, there is a problem"
The food on the wall poses a health hazard"
Tik Tok vleze do cely a začne uklízet blevajz na stěně.Klikněte na Petru kouzlem Escapum,tím zmizíte z cely a dole jděte po schodech nalevo ven z palácového vězení.
Ocitnete se venku,seberte červený knoflík ,který je na pravé straně vodní fontány. Klikněte na Throne Room, přijdete do místnosti s trůnem. Jakmile jste v místnosti ,klikněte na zrcadlo. Odpovězte takto-
"Use the magic mirror"
"Show me Dee"
"Leave it alone."
Klikněte na Petru píšťalkou z inventáře ,pes Toto přijde na písknutí.Odpovězte takto-
"All right. Take me to Dee"
Toto vezme Petru zpět do místnosti,kde je Dee. Promluvte s ní takto-
"Your boyfriend is the one that is incompetent"
"You owe me something for what I went through"
"Where's my brother? You said you could help."
"Why didn't you use the belt to find Anzel?"
"You owe me, Princess"
"You want me to beg? I'll beg"
"What did you just do?"
Petra pak odejde do místnosti s trůnem.Z trůnní místnosti jděte nalevo zpět do Courtyard. Jakmile jste v Courtyard, klikněte na pravou stranu a Petra opustí tuto oblast. Jakmile se Petra ocitne blízko únikových dveří,tak uslyší nějaké kroky a skryje se za závěsem. Ozma a strašák/Scarecrow/ mluví mezi sebou . Scarecrow navrhuje ,aby se Ozma podívala do zrcadla. Ozma tím zjistí,že Petra se skrývá za závěsem.Z nabídky dialogu vyberte-
"No I'm not" Petra vyleze zpoza závěsu ven.
"The Scarecrow gave me a magic spell." Ozma a Petra společně se strašákem se přesunou do trůnní místnosti.
"I know it's worth something to somebody."
"Ruggedo helped us"
"Of course I do. Every school child knows those stories."
"It's been a long time. I don't remember them too well.
"How can a kingdom fight?"
"Lucky for us they died"
"But people practice magic anyway."
"Yes, he told me about them."
"How did Cutter find something like that?"
"The four witches? In a rod?"
"Why me?" Ozma dá Petře magický prut a poté Petra odejde.
Pak uvidíme Cuttera jak hovoří s jedním z Phantasmů.
Na mapě se vám objeví dvě nové lokace-"Winkie country"-žlutá a Quadling country"-červená.
Klikněte na lokaci Winkie country nahoře nalevo.
Winkie country
Jděte doprava k osvětlené,otevřené garáži a promluvte si s Tin Manem takto-
"I'm Petra, and I'm on a mission from Queen Ozma."
"I've heard of you"
"Ask about keystone."
"Do you know where it is?"
"Did an expedition come here recently?"
"What do you know about the Keystone?"
"What happened to the expedition party?"
"I need to know where the expedition went."
"End conversation"
Klikněte vpravo na Sawhorse a promluvte s ním-
"The governor tells me you know where the expedition team went."
"End Conversation"
Klikněte na garáž a uvnitř promluvte se Shaggym. Nejprve si vezměte zelený knoflík,který je nalevo u bedny –leskne se.Se Shaggym promluvte takto-
"I'm looking for a keystone"
"Did an expedition party come here recently?"
"What is this place?"
"Can you tell me anything about the Tin Man?"
"Who was that frog?"
Klikněte na certifikát na zdi a pak opustte garáž. Jděte doleva,klikněte na dveře jídelního vozu,žabák po chvilce odejde.Z pultu si vezměte lesknoucí žlutý knoflík a pak promluvte s Miss Cayke takto-
"I'm looking for something called a Keystone."
"Did an expedition team come into town recently?"
"How well do you know Shaggy, the Gump mechanic?
"What can you tell me about Nick Chopper, the governor?"
"Leave her',
Poté odejděte dveřmi vpravo ven z jídelního vozu.Venku si vyslechnete rozhovor mezi žabákem a Tin Manem.Žabák odejde,klikněte na Tin Mana a promluvte si s ním,výběr otázek není důležitý.Jděte vlevo ke Gump Stand a jděte do lokace Quadling country.
Quadling country
Uvidíte krátkou scénu v které Cutter mluví s jedním z Phanfasmsů. Petra stojí venku před arénou.Seberte lesknoucí se zelený knoflík ,který je na travnaté oblasti nalevo. Seberte měděnou tyčku, která je na nižší pravé straně . Klikněte na dveře a vstupte do arény.Seberte lesknoucí se žlutý knoflík z koberce napravo od Petry.Byli jste svědky rozhovoru mezi Mombi a Woot.Mombi po chvilce odejde,klikněte na Woot a promluvte s ním takto-
"I'm looking for something called a Keystone."
"Why are you called Woot the Wanderer?"
"Where did you travel?"
"What is this place?"
"Aren't magic duels against the law?"
"What kind of regulations?"
"When is the next fight?"
"See you around, Woot"
Jděte do kavárny vedle,Mombi mluví s prodavačkou a po chvilce vyjde na patro. Vezměte si červený lesknoucí se knoflík na pravé straně stolu.Vyjděte do patra a promluvte s Mombi takto-
"I'm looking for a Keystone"
"Do you know anything about the tower outside?"
"How did you get to be champion?"
"Who are you?"
Jděte k lanu,klikněte na něj a promluvte s ním-
"How come you can talk?"
"You're a rope."
"What can I do to help?"
"I'll see what I can do"
Jděte dolů k prodavačce/Barista/ a promluvte s ní/je jedno jak/,dostanete od ní dva dezerty heavy cake a light cake.Vyjděte z kavárny do chodby a jděte do dveří nalevo,jděte k ringu.Vezměte si červený lesknoucí knoflík, který je na schodišti.V ringu vidíte Wizarda jak trénuje Uga.Promluvte si s Wizardem o všem,dozvíte se o věži.Vraťte se do chodby,promluvte s Wootem.Zeptejte se ho na věž a pak jděte do kavárny a promluvte s Mombi takto-
"I need the key to Glinda's Tower. The keystone is in there."
"Thanks for your time"
Vyjděte z kavárny,v chodbě promluvte s Wootem,chce bojovat,takže jděte k ringu,promluvte s Wizardem-
"I need a coach"
"When I win, I'll give the tower key to you."
"Let's do this"
Poté se Petra ocitne v ringu společně s Ugem,který ji začaruje do bedny se zámky.Použijte escapum klíč z inventáře na zamčenou bednu,Petra se z ní dostane a ocitne se zpátky v ringu.Wizard propustí Ugeho a vám dá Sap kouzlo,které umí absorbovat energii.Vyjděte z arény ven a jděte cestou nahoru ke věži.Vezměte si napravo v trávě kámen/Tonk Rock/a nalevo u věže lesknoucí se červený knoflík.Vraťte se do arény a jděte si promluvit do ringu s Wizardem,promluvte si o všem .Vyjděte ven,promluvte si s Wootem a z dialogů vyberte ten ve kterém se chcete v ringu utkat s Mombi.Poté se automaticky ocitnete v ringu.Mombi vykouzlí štít.Použijte Sap kouzlo z inventáře na Mombi,ta se ubrání a Petru odfoukne z ringu.Z chodby se vraťte zpět do ringu a na ohnutou tyč,která drží provazy ringu použijte měděnou tyč z inventáře,tím ji opravíte.Vraťte se do kavárny,promluvte si s lanem/vyčerpejte všechny možnosti/a pak vezměte kámen z inventáře a umístěte ho na lano.Lano hodí kámen na fakíra dole,pak se způsobně smotá a uloží se vám do inventáře.Opusťte kavárnu.V chodbě si promluvte s Wootem a řekněte mu,že se opět chcete utkat s Mombi v ringu.Opět použijte Sap kouzlo.Mombi použije větrné kouzlo na Petru, uchopte těžký koláč/heavy cake/ z inventáře a použijte ho na Petru. Váha koláče zadrží její odfouknutí větrem. Opět na Mombi použijte Sap kouzlo,tentokrát se propadnete podlahou.Uchopte lano z inventáře a umístěte ho na díru, lano pomůže Petře dostat se ven z díry.Opět použijte na Mombi Sap kouzlo ,Petra vyřadí její štít. Mombi zkusí kouzlo blesku ,ale blesky přitáhne měděná tyč.Použijte Sap kouzlo na Mombi naposledy,Mombi sebou praští a máte vyhráno. V chodbě se setkáte s Wizardem,který poté Petru odvede na věž.Odpovězte "What were you expecting?" ,Wizard odejde doprava.Vezměte si lesknoucí se žlutý knoflík vepředu na hraně věže.Umístěte spirit rod z inventáře na keystone/podstavec/.Objeví se Glinda.Promluvte s ní takto-
"How do you know my name?"
"What do you know about the spirit rod?"
"I'm looking for somebody"
"I just came here to free you. Nothing more."
"It's time I left."
Poté přiletí Mombi.Mombi zkouší srazit mága z věže, ale Glinda aktivuje síly k tomu, aby Wizarda ochránila od pádu z věže. Uchopte světlý koláč/light cake/ z inventáře a umístěte ho na Wizarda,přistane zpět na střeše . Wizard, Mombi a Glinda mezi sebou stále komunikují. Wizard použije kouzlo na Mombi a ta zmizí. Odpovězte-
"What just happened?"
"Where is she?"
"Can't she just fly back?"
"I"ll leave the 2 of you alone."
Odejděte z věže,podíváte se na scénu ve které je Anzel přikován ke stěně a odpovídá na dotazy Phanfasma,ten poté odejde. Vrátíte se na mapu ,kde klikněte na Winkie country.
Winkie country
Jděte ke garáži a promluvte s Tin Manem takto-
"Who were you talking to?"
"Who is he?" {talking about the Frogman}
"Why are you afraid of him?"
"What does he control?"
"Why haven't you arrested him?"
"So you do nothing."
"Let's make a deal."
Petra říká ,že potřebuje najít Frogmana/žabáka/Tin Man souhlasí s dohodou a pomůže jí žabáka najít. Ptejte se takto-
"Where does the Frogman live?"
"Anything  I should be prepared for?"
"Does he work with anyone?"
"End Conversation"
Klikněte na Sawhorse vedle a zeptejte se-"Go to Frogman's Villa."Petra sedne na koně a nechá se odvézt k žabákově vile.Zaklepejte na hlavní vchod ,asistentka otevře dveře. Vyberte "I'm looking for something called the keystone."Asistentka vás pustí dovnitř.Promluvte se žabákem takto-
"I'm looking for something called the keystone."
"I saw you talking to Nick Chopper."
"Who was that woman who brought me up here?"
"Is me being from the Emerald City a problem?"
"The city's not all bad."
"Maybe we should help each other."
"Why do you need me to do that?"
"What kind of something."
"Is smuggling part of your business?"
"All right. I'll do it."
Petra po rozhovoru odejde z vily,klikněte na Sawhorse ,automaticky se přenesete zpět do Winkie country.Jděte k Gump Stand a na mapě klikněte na lokaci Petras office.
Petras office
Vstupte do Scraps' ,promluvte s prodavačkou
"The Frogman sent me.",získáte malířský štětec
"Ive got some buttons for you."Přes Gump Stand ,Willkie country a Sawhorseho jeďte do žabákovy vily.
"Go to Frogman's Villa"
Frogman's Villa
Zaklepejte na hlavní vchod Frogmanova domu.S asistentkou promluvte takto-
"I'm here to see the Frogman." Se žabákem promluvte takto-
"I've got your paintbrush."
Frogman je zaujat Petřinou,nabídne jí pití,ale Petra mu řekne ,že to nejde a vilu opustí.Při odchodu s Petrou promluví asistentka,dá Petře Nimee locket, brož.Sedněte na Sawhorseho a jeďte do Winkie country.
Winkie country
Vezměte brož z inventáře a klikněte s ní na Tin Mana. Zeptá se od koho Petra brož dostala.Tin Man říká Petře,že brož nechce.Vstupte do garáže ,klikněte na Shaggyho a promluvte s ním.
"What do you know about Miss Cayke?"
"What happened to your stammer?"
"Tell me more about Miss Cayke"
"Your stammer disappeared again!"
"Have you ever met Nimee Amee?"
"How do you know chat the Tin Man is going through?"
"You're in love with Miss Cayke, aren't you?"
"Have you told Miss Cayke how you feel?"
"Go on talk to Miss Cayke."
"Why don't you talk to Miss Cayke again?"
"See you around Shaggy."
Opustte garáž,jděte na mapu a pak do lokace University.
University
Vstupte do univerzity, jděte ke stroji pilulky a vyberte si "Vocabulary Lessons" z menu.Klikněte na "Save it for later" Opět musíte pilulku pro Shaggyho propašovat přes bdělého Wogglebuga tak,že z inventáře použijte cukrátka na Petru. Poté universitu opusťte a přes Gump Stand jděte na mapě do lokace Winkie country.
Winkie country
Vraťte se ke garáži a dejte Shaggymu pilulku . Shaggy přestal koktat a mluví zcela zřetelně.
"Er, what?"
"You're wrong, it worked." Shaggy je nadšený,že se zbavil koktání a z vděčnosti dá Petře kouzlo Woodosia.Uloží se vám do inventáře. Shaggy přejde k jídelnímu vozu , aby si promluvil s paní Caykes. Vyjděte z garáže,klikněte na Sawhorse a jeďte s ním do Frogmanova domu.
Frogman's Villa
Jakmile se dostanete k jeho domu, dejte Sawhorsemu kouzlo Woodosia.Vznesete se nahoru před okno Frogmanova pokoje.Frogman zmizí do obrazu na stěně.Jakmile se ocitnete zpět na zemi tak se vraťte k jídelnímu vozu.
Winkie country
 Miss Caykes a Shaggy spolu hovoří.Shaggy jí chce sbalit a pak se s ní i pomilovat/mlask/,ale ona z něj není nadšená,jiskra nepřeskočila.Shaggy nasranej odejde.Klikněte na Miss Caykes a promluvte s ní takto-
"What do you think of Shaggy?"
"Maybe you could give Shaggy another chance."
"Leave her"
Vraťte se do Shaggyho garáže. Promluvte s ním takto-
"Tell me more about the Woodsia spell.
"How did you get the Woodsia spell?"
"I'm sorry that things didn't work out."
"Good bye, Shaggy."
Vezměte Oblivion pilulky ,které jsou ve vašem inventáři a použijte je na Shaggyho.
Shaggy přejde k jídelnímu vozu a říká Miss Cayke , že pilulky ho udělaly zábavným.Miss Caykes ho vezme na milost a souhlasí s tím,že s ním bude chodit . Klikněte na Miss Cayke jakmile Shaggy odejde. Promluvte s ní takto-
"So you've got a date with Shaggy, now?
"Since you owe me, can you tell me more about the Frogman?
Miss Caykes říká Petře , že květiny v jídelním voze mohou růst jen se jménem"biguuf". Biguuf kouzlo se uloží do vašeho inventáře.
"I need proof of the Frogman's deals."
Miss Caykes říká, že on má své dokumenty ve studiu. Poté se vám kouzlo"Teleportrait" uloží do inventáře. Použijte Sawhorse a jeďte do Frogmanova domu.
Frogman's Villa
Zaklepejte na hlavní vchod,asistentka přijde ke dveřím.
"The governor won't take your locket."
"He said for you to stick it where the sun don't shine."
"Yes"
Až asistentka odejde tak promluvte se žabákem
"I've got access to a supply of drugs."
Do místnosti vejde asistentka,žabák s ní odejde.Umístěte štětec na malování z inventáře na obraz na stěně,Petra na obraz namaluje namísto Frogmana sebe. Umístěte kouzlo teleportrait na obraz,Petra se teleportuje do obrazu.Na obrazu klikněte na zásuvku, Petra otevře zásuvku a najde důkaz který potřebuje. Důkaz půjde do dokumentů do inventáře. Jakmile získáte důkaz, použijte teleportrait kouzlo na bustu žabáka na obraze, Petra může odejít z obrazu. Ještě přemaluje obraz,odejděte z domu ,vraťte se do Winkie country,z inventáře vezměte Frogman files a klikněte jimi na Tin Mana. Tin Man je šťastný, protože nyní má důkazy. Promluvte s ním o všem a pak klikněte na Sawhorse a jeďte do Go to Ravine.
Ravine
Když se Petra dostane do Ravine, uchopte spirit rod z inventáře a umístěte ho na podstavec se žlutým kamenem.Objeví se čarodějnice, Sawhorse přeskočí na druhou stranu a vy si s čarodějnicí promluvte takto-
"I'm looking for someone."
"Can you tell me what the spirit rod is?"
"Why are you carrying an umbrella?"
"Dorothy Gale says hi."
"Don't do anything funny."
"Nothing, I just came here to free you."
"The keystone strengthens our magical defenses."
Po rozhovoru klikněte na Sawhorse na druhé straně,ten se odmítá vrátit zpět. Mezitím se ukáže Frogman a ptá se Petry proč ho prozradila . Ta odpoví "I'm not a criminal." Žabí muž vytahuje prut ,čarodějnice vytahuje deštník ,aby ochránila Petru před Frogmanem. Umístěte Woodsia kouzlo na Sawhorse .Ten se vznese do vzduchu a skopne Frogmana z útesu.Klikněte na Sawhorse a vyberte "Let's hit the trails." 
Petra's office
Petra se objeví před svou kanceláří,upadne jí železná tyč,objeví se Cutter,vyberte toto-
"Surprised Response."
"Reply with sarcasm."
Cutter chce sebrat prut,ale je příliš horký,takže si vyndá kapesník.Petra si toho všimne ,zjistí,že je to kapesník jejího bratra. Cutter použije kouzlo na Petru ,ta upadne na zem a Cutter zmizí.
Palace
Petra se ocitne v místnosti ,kde je trůn. Je tu Jin jur a strašák.Promluvte s nimi takto-
"Pleasure to see you too, General."
"Shut up. Now is not the time."
"Where is Cutter now."
"War?"
"What is our battle strategy."
"How did Cutter do this?"
"How come nobody saw this coming?"
"I need to find Cutter. It's important."
"You can't kill Cutter."
"How do I get to Phanfasm island?"
"I'd like to re-enlist."
"Send me ahead of the army."
"I want to be paid."
Scarecrow/strašák/ vyplatí Petře 10,000 smaragdů.Seberte si zelený lesknoucí se knoflík ze zeleného závěsu nalevo od trůnu a pak jděte k výhodu z paláce,který střeží Tik Tok.Nalevo 
u zeleného závěsu na zemi si vezměte žlutý knoflík .Vraťte se zpět do Courtyard.Klikněte na Liona a promluvte s ním takto-
"Why don't you just get out of here?"
"What sort of "services" do you offer the Scarecrow?"
"Unfair discrimination?"
"I'm still going to take you down one day."
Jděte vpravo do haly a promluvte si s Tik Tokem takto-
"Why the lockdown?"
"I need to get to Phanfasm island."
"Who is the current ambassador?"
"Nice job guarding me, metal mouth."
"See you around Tik Tok.
Vraťte se do místnosti s trůnem a promluvte se strašákem takto-
"I'd like to apply to be the OZ ambassador.
"About that ambassador's position..."
"I'll be back"
Jděte za Lionem a promluvte s ním takto-
"I'm a victim of unfair discrimination."
"Tell me! What do I need to do?"
"Pay him 10,000 emeralds."
Ocitnete se v místnosti s trůnem,Petra se stane velvyslancem na ostrově Phanfasm.Klikněte na Scarecrowa,promluvte s ním takto-
"I'd like to go too Phanfasm island."
"Anything i should know before I go?"
''Why is the general so hacked off?"
"Thanks for giving me this opportunity."
"Good bye, Scarecrow."
Petra projde do courtyard,klikněte na Liona a odpovězte takto-"Thanks for your help" 
Klikněte na Petru Teleport potion z inventáře,přenesete se na Phanfasm island.
Phanfasm island
Petra je ihned po příjezdu konfrontovaná s Phanfasms .
"I am Petra, ambassador of Oz." Petra bude odvedena do vězení za Ozmou.
"Let us go."
"Who are you?"
"Why are you doing this?"
Phanfasms odejde a Ozma stále mluví a mluví.Uchopte Sap kouzlo z inventáře a použijte ho na Ozmu. Petra s Ozmou se pohádají jako krávy.Použijte Escapum kouzlo na Petru ,dostane se z vězení. Ozma dá Petře Reversia kouzlo. Toto kouzlo obrací efekty všech Petřiných aktuálních kouzel.
" I thought you were drained of all your magic?"
Jděte doleva k rozsedlině. Umístěte Biguuf kouzlo na výhonek malého stromku u rozsedliny.Stromek vyroste v pořádný strom.Klikněte na Petru Reversia kouzlem z inventáře,všechna kouzla jsou nyní obrácená. Všimněte si ,že se u kouzel změnili jejich jména ,jsou pozpátku.Použijte Aisdow kouzlo na strom,ten spadne tak ,že vytvoří most na druhou stranu. Projděte po stromu k pevnosti.Petra slyší hlas Anzela,který je uvězněn dole v kobce.Promluvte s ním takto-
"What are you doing in there?"
"How do I get into the fortress?"
"What's gong on around here?\
Použijte Mupacse kouzlo na Petru,ta se dostane do kobky k Anzelovi.Promluvte s ním takto-
"What's outside that door? Any guards?"
"Tell me about the fortress. What can I expect?"
"Where's Cutter?"
"The spirit rod was dangerous."
Petra podá Anzelovi teleportační dávku kouzla a ten zmizí z mučidel.Klikněte na dveře,projdete  do Smithy. Klikněte na Petru píšťalkou z inventáře,vlk-kovář to nesnese a omdlí.Projděte napravo do haly. Petra vidí , že Phanfasms odvádějí Ozmu.Projděte napravo do knihovny.Promluvte s Cutterem takto-
"What's wrong?"
"You were a kid. You couldn't have known."
"You know the truth now. You can come home.
"Are you just giving up?"
"What can we do?"
 Poté se automaticky Petra a Cutter ocitnou u vulkánu,kde už na prkně stojí Ozma. Umístěte woodsia kouzlo na dřevěné prkno na kterém stojí Ozma. Ještě předtím však vraťte kouzla do původního tvaru slov tak,že na Petru kliknete kouzlem Aisrever.Ozma se na prkně vznese a zmizí z dohledu. Stráže odvedou Cuttera a Petru. Poté vidíte Tik Toka a Ozmu hovořit na ostrově. Poté se vrátíme zpět k vulkánu. Odpovězte takto-
"You took my brother. I'm taking him back."
Cutter roztáhne deštník a zabrání nejhoršímu.Pak projděte doleva do "Throne Room",cestu vám zatarasí vinná réva s ostny.Klikněte na Petru kouzlem Reversia ,tím kouzla opět obrátíte a na vinnou révu klikněte kouzlem fuugib.Po uvolněných schodech projděte do haly.Dveře jsou zamčené.Cutter roztáhne deštník.Na Petru použijte kouzlo Aisrever.Umístěte teleportrait kouzlo na útočícího Phanfasma,ten zmizí a vtělí se do obrazu na stěně.Místo obrazu se objeví kříž.Klikněte na pochodeň za Petrou,uloží se do inventáře.Pochodeň použijte na kříž a pak odpovězte takto-
"Are you OK?"
Objeví se Tik Tok a umísťuje Cuttera do vězení.Petra vejde do cely.Odpovězte takto-
"You did not make those choices."
"No brother of mine is rotting in prison."
"I'm going to fight this."
"You were supposed to have a life!"
"What about the university? You belonged there."
Cutter (William) drží v ruce svůj obrázek.Použijte teleportrait kouzlo na Cuttera,tím ho dostanete z vězení. Závěrečná scéna se odehrává na mostě,kde je Petra s bratrem Williamem,který tu je jako malé děcko.Konec hry.
Uložené pozice
Čeština
Demo
Recenze
Videoukázka
Obal na cd(dvd)
 

Náhledy fotografií ze složky Emerald City Confidential

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář