Jdi na obsah Jdi na menu
 

Intrique At Oakhaven Plantation

23. 7. 2006

TOPlist

Intrique At Oakhaven Plantation

23.7.2010 Autor návodu-Standa Madukas

Vítejte v Louisianě ! Tato hra se hraje za dvě postavy,za Daphne a Dominica . Každá postava musí vyřešit deset hádanek . Můžete začít hru jako Daphne . Pokud se ocitnete v úzkých,tak se zkuste přepnout na Dominika a naopak .Zajímavá logická adventura z roku 2006,která poněkud zapadla,což je škoda.

Daphne

Klikněte na obrazovku a přečtěte si dopis od Simone Allain.Zjistíte,že v domě je 20 hádanek,které čekají na vyřešení.Jděte vpřed na panské sídlo a vstupte do dveří .Jděte do obývacího pokoje vlevo a promluvte se Simone . Vyčerpejte všechnu konverzaci .Vyjděte z obývacího pokoje/klikněte vlevo dole na entry hall/a vyjděte po schodech do patra.Jděte doprava do chodby a klikněte na dveře vpravo/bedroom/Ocitnete se v pokoji,přečtěte si dopis od Simone Allain .Klikněte na obrazovku a podívejte se na počet dokončených hádanek/zatím 0/.Jděte opět do domu a pak do obývacího pokoje vlevo. Vyčerpejte všechny témata rozhovoru se Simone .Opět vyjděte do haly a po schodech jděte nahoru.Jděte do levé chodby a klikněte na dveře nalevo/bedroom/Ocitnete se v ložnici.Když se vzbudíte, tak si vezměte džbán vody v pravém rohu za postelí .Projděte dveřmi do koupelny,kde si vezměte tvarované mýdlo/soap/nalevo od dřezu .Poté klikněte mýdlem na Bad Essentials vpravo od vany.Nyní musíme uspořádat mýdla podle nějakého klíče.Na horní řadě uspořádejte mýdla tak ,aby se z nich utvořila slova THE ANIMALS.V dolní řadě uspořádejte mýdla tak ,aby z nich vznikla slova WILL GUIDE YOU.Vyjděte z koupelny a z ložnice až ke schodišti .Napravo ze stolku si vezměte kulatý kámen/stone/Opět jděte do chodby nalevo a klikněte na dveře vpravo.Vstoupíte do knihovny.Na stole před vámi si přečtěte knihu symboly a talismany.Přečtěte si knihu o " Bylinných čajích/herbal teas/ "na levé straně , druhá police shora ,pak knihu o " americké náboženské praxi/american religious practice/ ", na levé straně ,druhá police zdola knihu s názvem " Voodoo a Swamp Witch "na střední polici vlevo od zeleného křesla.Klikněte na knihu " složených slov/words book/ "v knihovně za zábradlím vlevo.V knize jsou tři obrázky. Klikněte na obrázky pro změnu a vyberte tyto kombinace-

hvězda + ryby = hvězdice .

rty + lepidlo = rtěnka .

sosna + kužel = borová šiška .

Malování + kartáč = štětec .

Noha + míček = fotbal .

Čištění + krajka = tkanička .

Existují i další kombinace, které mohou být vybrány .Jde o to najít alespoň šest správných kombinací.Vždy když vytvoříte správnou kombinaci,tak uslyšíte zvoneček.Když se vám podaří najít šest správných kombinací tak máte druhou hádanku vyřešenou.Poté klikněte na knihu na stole zcela vpravo/book of music/ .Vyjděte z knihovny ,vraťte se ke schodišti a jděte do chodby vpravo.Vstupte do dveří nalevo,je to hudební salon.Vezměte si ze stojanu perfume stopper a pak klikněte knihou z inventáře/book of music/ na harfu.Zobrazí se vám 8 harf a vy na ně musíte zahrát správnou melodiii.Klikněte tedy na harfy v pořadí: 7 , 1, 5 , 4, 2, 8 , 6 , 3 ./viz obrázek/Tím máte vyřešenou třetí hádanku.Vyjděte ze salónu a sejděte po schodech dolů,kde jděte doprava do Parlour a vezměte si nad krbem bottle stopper.Projděte dveřmi vlevo /bar& billiards/ a promluvte s barmanem Joem. Vyjděte zpátky do vstupní haly domu,jděte vlevo a projděte dveřmi nalevo do diner room-jídelny.Vezměte si sklenici ze stolu/julep glass/a nalevo na podlaze si vezměte miniaturní židličku pro panenky.Jděte dveřmi do kuchyně a promluvte s Paulinou . Vezměte si šálek a kostkový cukr ze stolu. Podívejte se na kameny/stones/ u ohně.V inventáři zkombinujte gemstone bag s kamenem/stone/.Tím získáte kámen ve vaku,který použijte na kámen v krbu.Nyní musíte správně umístit kameny.Umístěte kameny v následujícím pořadí:/viz obrázek/Tím máte vyřešenou čtvrtou hádanku.Jděte ven zadními dveřmi do bylinkové zahrádky/herb garden/ .Prohlédněte si všechny záhonky ať vidíte co je zde vysazeno.Vraťte se zpět do kuchyně a do jídelny .Použijte Voodoo Doll ve vašem inventáři a umístěte ji vedle panenky na podlaze u krbu napravo.Nyní máte asi 25 až 30 sekund na to,abyste klikli na 30 panenek .Pořadí není důležité,jen počet.Až se vám to povede,tak máme pátou hádanku vyřešenou.Vyjděte z jídelny,vraťte se do vstupní haly a vyjděte dvakrát po schodišti až nahoru.Napravo zde vidíte dveře /Nursery/.Klikněte na ně,objeví se vám dětský pokoj pro holčičky.Vezměte si bottle stopper u kostiček nalevo.Použijte miniaturní stoličku na domeček/ Dollhouse/ na podlaze .Objeví se vám okénka do kterých musíte umístit dvojice hraček .Každá hračka má přiřazené písmeno.Musíte dát dohromady vždy dvě stejné hračky.Takže klikněte nejprve na A + P,  B + N , C + L , D + Q , E + M , F + J , G + K, H + O a I + R. Všechna políčka se zaplní hračkami.Tím máte vyřešenu šestou hádanku.Vyjděte z Nursery a jděte do dveří nalevo/attic/Podívejte se na obraz dámy napravo.Sejděte po schodech až dolů do vstupní haly a jděte vpravo do parlour.Vezměte si stojan/easel/ napravo.Zkombinujte v inventáři šálek + pepermit leaves.Použijte šálek s pepermitem na šálky na policích proti zdi vlevo. Uspořádejte byliny v následujícím pořadí :

Senna , projímadlo ,

Uva URSI , diuretikum ,

Zlatá pečeť , antibiotikum ,

Pampeliška , nadýmání ,

Gensing , imunita ,

Feverfew , migréna ,

Spearmint , poruchy trávení ,

Šípky , Vitamin C ,

česnek , cholesterol ,

heřmánek, uklidňující ,

Ginger , nevolnosti ,

Malina , ranní nevolnost ,

Slippery Elm kůra , bolesti v krku

kostival , růst buněk .

Zde ještě přikládám obrázek.Tím máte vyřešenou sedmou hádanku.Vraťte se do podkroví. Použijte stojan ve vašem inventáři na obraz na podlaze napravo. Portréty by měly být zavěšeny v následujícím pořadí/viz obrázek/ .Tím máte vyřešenu osmou hádanku.Vraťte se dolů do vstupní haly a rovně kolem schodů projděte ven k řece.Na verandě si napravo vezměte z květináče mint leaves a vlevo vesla.Použijte vesla ve vašem inventáři na lodičku . Veslujte vpřed , odbočte doleva , vpřed, vpřed , vpravo , vpravo , dopředu , doleva, doleva, doleva, dopředu , doleva, vpřed, vpravo , vlevo, vlevo, vpravo , vpravo, vpravo , vpřed, vlevo, vpravo , vpravo, vpřed , doleva a dopředu .Ocitnete se u domku,vejděte dovnitř.Promluvte s Brigitte .Klikněte na kobereček v pravém dolním rohu.Klikněte na střed ukazatele .Brigitte vám řekne, že "jen jako dvojice bude moci říci pravdu a zámek ticha může být rozbit " .Brigitte bude odpovídat na vaše otázky "ano" nebo "ne" tak dlouho, jak chcete hrát .Až budete hotovi , klikněte na Ne , klikněte na střed ukazatele , pak klikněte na goodbye .Promluvte opět s Brigitte . Dejte jí párek panenek Voodoo .Klikněte na balíček karet , dokud nebudete mít rozdáno na stole 10 karet .Klikněte na zelenou kartu vlevo .Postupně klikejte na zelené karty,dozvíte se od Brigitte z karet zajímavé věci.Až otočíte všechny zelené karty tak se vrátíte zpět k Brigitte. Opusťte dům,automaticky se přeplavíte zpátky a až budete stát na terase tak jděte vlevo do Gazebo . Vezměte si uvnitř fotografii a klíč.Vraťte se zpět do domu,automaticky půjdete nahoru do svého pokoje se vyspat .Když se vzbudíte tak klikněte nahoře na ikonu s podobou Dominika.

Dominik

Podívejte se na pušky visící na zdi .Jděte do koupelny/bathroom/ a podívejte se na potrhané poštovní karty.Vedle si vezměte kulečníkové tágo/cue stick/Vyjděte z koupelny a ložnice na chodbu a jděte dveřmi vpravo do knihovny . Vezměte si knihu hudby/book of music/ na levé straně.Vyjděte z knihovny na chodbu až ke schodišti,jděte vpravo do chodby a jděte do dveří vlevo/hudební salón/.Na stolku vedle křišťálové koule si vezměte lepící pásku/tape dispenser/Klikněte knihou hudby z inventáře na bonga vlevo.Zobrazí se vám osm bubnů.Klikněte na ně v následujícím pořadí - 4, 6, 1, 8, 2, 7, 5 a 3 .Je to trochu složitější v tom,že na bubny musíte klikat v posloupnosti čísel jak jdou za sebou opakovaně.To znamená,že nejprve kliknete na bongo č.4 a pak 6.Poté opět kliknete na bonga č.4 a ž a přidáte bonga č.1 a tak stále dokola.Doufám,že jsem to vysvětlil srozumitelně.Pokud se vám podaří bonga rozbubnovat ,tak máte vyřešenu první hádanku.Vraťte se do vaší koupelny a použijte lepící pásku ve vašem inventáři na roztrhané poštovní karty.Dejte jednotlivé kousky dohromady,složíte tento obrázek/viz obrázek/ .Tím máte vyřešenu druhou hádanku. Vyjděte z pokoje ke schodišti a jděte o patro výše.Jděte do podkroví/Attic/ vlevo a podívejte se na myš v pravém dolním rohu .Jděte zpátky dolů do vstupní haly,jděte doprava/parlour/a projděte do místnosti s kulečníkem/bar & billiards/Promluvte s Joem .Vezměte si krabičku cigaret/doutníků/ na kulečníkovém stole .Jděte napravo od Joea do skladu/storage room/a vezměte si pušku a jednu zápalku .Vyjděte ze skladu,jděte do vstupní haly ke schodišti a jděte vlevo,kde si v obývacím pokoji vezměte klobouk na stole vpravo .Klikněte na portrét vlevo na zdi u piana.Jděte dveřmi vlevo do jídelny,kde použijte zápalku na dort/cake/ na levé straně.Objeví se před vámi 9 svíček.Očíslujeme si je odshora dolů,zleva doprava od 1 do 9.Smyslem je klikat na svíčky tak,aby se nám ve finále rozsvítilo všech 9 svíček.Takže klikněte na svíčky v následujícím pořadí : 3 , 1, 9 , 5 a 7.Tím máte vyřešenu třetí hádanku. Jděte do kuchyně a promluvte s Paulinou .Automaticky od ní dostanete Gris - Gris bag.Vezměte si sýr na stole .Vraťte se do baru popovídat si s Joem.Klikněte na něj Gris-Gris bagem z inventáře.Joe se rozpovídá a dá vám automaticky nůž,který se vám uloží do inventáře.Vraťte se do vstupní haly a projděte kolem schodů napravo zadním vchodem ven.Vezměte si past na myši na podlaze na pravé straně .vraťte se do vstupní haly,vyjděte po schodišti nahoru do dětského pokoje/nursery/ napravo. Použijte klobouk ve vašem inventáři na koníka vlevo .Nyní musíte vyřešit puzzle ve kterém musíte správně přesunout obrázky na správná místa.Není to nic těžkého.Až se vám to povede,tak se spustí animace dětského kolotoče a vy máte vyřešenu čtvrtou hádanku.Vezměte si sklenici okurek/pickle jar/ze stolečku.Vyjděte na chodbu a jděte vlevo do podkroví/attic/Použijte sýr na myš a pak ještě pastičku.Nyní musíme s myškou projet doprava k pasti se sýrem bez ztráty na životě.Takže myškou pohněte doprava,nahoru,nahoru,doprava,doprava,dolů a třikrát doprava.Tím máme vyřešenu pátou hádanku.Vyjděte na chodbu,sejděte po schodech o patro níž a jděte vlevo do chodby a doleva do vašeho pokoje.Použijte zbraň ve vašem inventáři a dejte ji na stěnu k ostatním puškám.Klikněte na 1841 Mississippi , pak na čtvrtou pušku shora/puška vystřelí,klikejte na spoušť pušky/ . Klikněte na 1763 Charlesville musket, pak na první pušku . Klikněte na 1853 Enfield Calvary , pak na druhou pušku. Klikněte na 1858 Enfield Calvary , pak na pátou pušku. Klikněte na 1859 Sharps Infantry , pak na třetí pušku.Všechny pušky vystřelí a vy máte vyřešenu šestou hádanku.Vyjděte na chodbu a jděte vpravo do knihovny.Přečtěte si knihu/symbols and talismans/ na stolečku ,zjistíte, že budete potřebovat česnek, skořici a hřebíček pro ochranu Gris - Gris bagu. Podívejte se na regály vpravo a najděte Classic Books.Je tu další hádanka. Klikněte na titul knihy v dolní části obrazovky a poté na obrázek, který reprezentuje tento titul .Zde máte řešení/viz obrázek/ Tím máte vyřešenu sedmou hádanku.Jděte dolů do kuchyně .Použijte sklenici okurek ve vašem inventáři na kořeněné okurky na polici za Paulinou .Nyní musíte dešifrovat slova skořice/cinnamon/, česnek/garlic/ a hřebíček/cloves/.Klikněte na písmena dole a poté klikněte na sklenice nad písmeny,tak abyste vytvořili správná slova.Ta slova postupně jsou právě cinnamon,garlic a cloves.Tím máte vyřešenu osmou hádanku.Vraťte se do vstupní haly,vyjděte napravo kolem schodů zadním vchodem a vezměte si vesla nalevo.Použijte vesla ve vašem inventáři a klikněte na lodičku . Veslujte vpřed , odbočte doleva , vpřed, vpřed , vpravo , vpravo , dopředu , doleva, doleva, doleva, dopředu , doleva, vpřed, vpravo , vlevo, vlevo, vpravo , vpravo, vpravo , vpřed, vpravo , vpravo, vpřed , doleva a dopředu .Ocitnete se před domkem na vodě.Vylezte z loďky nahoru .Uvnitř promluvte s Hattie.Dejte jí doutníky/cigar box/ z inventáře .Zkombinujte skořici/cinnamon/ , česnek/garlic/ a hřebíček/cloves/ jeden po druhém v Gris - Gris bag/vše v inventáři máte/ a Gris-Gris bag dejte Hattie.Poté se ocitnete zpátky u domu.Jděte vlevo do altánku/gazebo/Vezměte si fotografie , klíč a medailon z lavičky.Vraťte se zpátky do domu,automaticky se přesunete do svého pokoje,ulehnete ke spánku a probudíte se druhý den.Sejděte dolů do vstupní haly a jděte vpravo do parlour a projděte do baru s kulečníkovým stolem.Použijte tágo/cue stick/ z inventáře na kulečník . Klikněte na koule v následujícím pořadí : červená, žlutá , zelená, hnědá , modrá, růžová a černá.Pak to samé zopakujte,koule popadají do děr a vy máte hotovou devátou hádanku.Nyní nahoře klikněte na ikonu s podobiznou Daphne.

Daphne

Ocitnete se ve své ložnici,vyjděte ven ke schodišti,jděte do chodby vlevo a projděte dveřmi nalevo do Dominikova pokoje.Vezměte si láhev likeru na krbové římse vpravo .Jděte do koupelny/bathroom/ a vezměte si bottle stopper ze stolečku vpravo.Vraťte se zpátky do svého pokoje/ke schodišti,chodbou vpravo,dveře vpravo/ a klikněte na toaletní stolek/parfume/ .Umístěte perfume stopper/jsou to jakési uzávěry k parfémům/ z inventáře k ostatním lahvičkám s parfémy.Až správně zátky umístíte ,tak máte vyřešenu devátou hádanku/za Daphne/.Sejděte dolů do baru,promluvte s Joem.Nyní musíme namixovat nápoj s whiskou .Zkombinujte ve vašem inventáři vodu z džbánu/pitcher of water/ , mátu/mint leaves/ , cukr a Bourbon.To vše jeden po druhém smíchejte se sklenicí s whisky/Julep Glass/ . Dejte nápoj s whisky Joeovi .Tím máte vyřešeny všechny hádanky za Daphne.Jděte do vstupní haly a zadním vchodem vyjděte ven.Použijte vesla ve vašem inventáři a klikněte na lodičku na levé straně/blíž k altánku/.Převeslujte rovně na ostrov . Jděte do jeskyně/cave/ a klikněte na bednu. Pomocí klíčku ve vašem inventáři bednu otevřete.Automaticky se přepnete na Dominika.

Dominik

Jste v baru.Jděte do koupelny/bathroom/,kde má pokoj Daphne a vezměte si Beryl Stone .Vyjděte z pokoje a jděte dolů do vstupní haly a odtud vpravo do salonu/parlour/ a použijte Beryl stone na Crystal Ball. K dispozici máte 18 otázek, které mají být zodpovězeny. Musíte odpovědět alespoň na 9 z nich správně.Zde jsou správné odpovědi-

Mardi Gras je oslava před půstem ./lent/

Louisiana byla pojmenována na počest krále Ludvíka XIV ./Ludvík XIV/

Lake Pontchatrain Causeway je 24 kilometrů dlouhé ./24/

Jean Lafittová pomohla vyhrát válku v roce 1812 ./Jean Laffite/

Breaux Bridge je známý jako " Rak hlavního města světa " ./crawfish/

Marie Laveau cvičil své Voodoo na Kongo náměstí./Congo square/

USA zaplatili Francii 15 milionů dolarů za Louisianu ./15/

Beauregard je pravé jméno generála Pierre Gustave Toutanta./Beauregard/

Hřbitov Svatého Josefa stojí na severní a jižní straně./North and South/

Španělský mech je používán k výrobě oblečení , matrací a vaří se z něj čaj .

Louisiana má největší populaci Cajuns .

Soubojové duby jsou v New Orleans City Park .

New Orleans a Carrollton Line jsou v provozu od roku 1835 .

Baton Rouge vlajka je pole Crimson .

Bayou je francouzský název pro pomalu tekoucí řeky.

Opelousas je třetí nejstarší město v Louisianě .

Město Ponchatoula odvozuje svůj název od množství španělských mechů .

Myrtles Plantation je známý pro 10 vražd prokazatelně spáchaných.

Tím máte vyřešenu poslední hádanku i za Dominika.Vyjděte ven zadním vchodem .Klikněte vesly z inventáře na lodičku vlevo a veslujte rovně na ostrov .Jděte do jeskyně a promluvte s Daphne . Použijte klíček z inventáře na truhlu. Použijte nůž na víko.V truhle vidíte deník . Otevřete deník a vezměte si obě fotografie z pravé strany stránky. Přečtěte si deník .Když rozhovor skončí, budete automaticky zpět u domu .Když Daphne a Dominik spolu domluví na zadní verandě , tak se ocitnete v baru.Promluvte s Joem .Po rohovoru se automaticky přesunete do kuchyně ,kde si promluvíte s Paulinou.Poté se ocitnete v patře,jděte do místnosti naproti/bedroom/,jsou to dveře ložnice Simone .Klikněte na Simone ,ta vám vysvětlí celou historii našeho příběhu a tím končí tato pěkná adventura.

Uložené pozice

Čeština

Demo

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Náhledy fotografií ze složky Intrique At Oakhaven Plantation

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář