Jdi na obsah Jdi na menu
 

Pahelika-Secret Legends

19. 2. 1999

TOPlist

Pahelika-Secret Legends
19.2.2010 Autor návodu-Standa Madukas
 
Pahelika: Secret Legends je puzzle adventura s povedeným příběhem. Před dávnou dobou existovala kniha legend známá jako Pahelika. Tato kniha zničila pána zla a nyní je ukryta v chrámu. Na vás je se k tomuto zázračnému artefaktu dostat.
Skladiště
Hra začíná ve skladišti. Klikněte kurzorem třikrát na dřevěné prkna před vámi,odhalíte tak truhlu,která je zamčená. Vezměte si klíč ,který je na vrchu barelu nalevo,klíč se vám automaticky uloží dolů do inventáře. Klikněte na klíč v inventáři a s ním pak klikněte na truhlu,tím ji odemknete a otevřete.Do inventáře se vám uloží cosi jako kniha.Klikněte na ní,vidíte,že je tu  šest prázdných otvorů pro hieroglyfy . Klikněte vpravo na X , tím knihu zavřete. Cíl je najít šest hieroglyfů ve skladišti.Hieroglyfy jsou :
1: Na polici vlevo od barelu.
2: Na spodku barelu.
3: Na truhle,napravo od barelu.
4: Úplně napravo na zemi u bedny.
5: Na láhvi vzadu na bedně/před knihovničkou/.
6: Na podlaze vzadu,nalevo od láhve.
Když šest hieroglyfů najdete,tak otevřete knihu a hieroglyfy umístěte na správné otvory.
Studovna
Klikněte na tlačítko Play pod knihou.
První výzva
Vnější část mágovi věže
Prozkoumejte křovisko napravo od truhly. V detailním pohledu klikněte na listy a pak na banku s vodou.Použijte banku na oheň,tím ho uhasíte.Prozkoumejte kouřící dřevo a vezměte si klíč.Použijte klíč na truhlu a vezměte si z truhly prázdný svitek . Prozkoumejte uvolněnou cihlu blízko spodní části věže,nalevo od truhly. Vytáhněte cihlu a vezměte si brk. Spojte brk s prázdným svitkem v inventáři. Klikněte na svitek v inventáři,objeví se schodiště na věži.Prozkoumejte hromadu kamenů,nalevo od schodiště, v blízkém záběru pak vezměte klíč.Použijte klíč na dveřích na vrcholu schodiště. Vstupte do věže.
Kouzelná studovna
Klikněte na brko napravo na stole,uloží se do inventáře.Klikněte na truhličku na stole nalevo ,vidíte dole šipky,které je potřeba správně nastavit.Udělejte to tak jak to vidíte na obrázku.
Vezměte si z truhličky prázdný svitek.Spojte brk s prázdným svitkem. Klikněte na svitek ,před brněním se na podlaze objeví padací dveře. Klikněte na obraz napravo na zdi,padací dveře se vám otevřou a vy vstupte dolů do kouzelné laboratoře.
Kouzelná laboratoř
Vezměte kus papíru z knihy na stole blízko svíčky/vzadu vlevo u žebříku/.Přečtěte si papír.Klikněte na červenou a modrou banku na stole napravo.Použijte obě banky na kotel vepředu napravo. Prozkoumejte koš vzadu,nalevo od žebříku a vezměte si svitek. Klikněte na svitek v inventáři,ten se přemístí do kotle napravo. Vezměte si prázdnou láhev na zemi vlevo u police s knihami.Použijte prázdnou láhev na kotel,tím z kotle naberete tekutinu. Klikněte na skřínku na zdi napravo,je tu další hádanka kdy musíte správně posunout tmavé dřívko nalevo doprava tak,abyste z cesty odstranili světlá dřívka se šipkami.Pokud si popíšeme dřívka tak,že tmavé dřívko bude E,a pak zleva ostatní dřívka A,B,C a D,tak řešení je toto-A – táhněte 2x nahoru,B – táhněte 3x doleva ,A – táhněte 3x dolů ,C – táhněte 3x dolů ,D – táhněte 2x dolů ,E – táhněte úplně doprava.Pokud stále nevíte jak to udělat tak se podívejte na tento obrázek.Skřínka se otevře a vy si vezměte lucernu. Spojte láhev oleje s lucernou v inventáři. Vezměte si svíčku vzadu u žebříku. Spojte svíčku s lucernou ,tím lucernu rozsvítíte.Použijte lucernu na malý stoleček napravo od žebříku.Na zemi se vám objeví magický kruh.Vezměte si zpátky lucernu ze stolečku a vylezte po žebříku.
Kouzelná studovna
Použijte lucernu na stoleček vepředu nalevo/u truhličky/,otevře se vám skříň nalevo od brnění. Vezměte si kouzelný prach a vraťte se dolů do laboratoře.
Kouzelná laboratoř
Použijte prach na hieroglyf na podlaze,tím aktivujete portál.Klikněte na portál,přemístíte se na střechu kouzelné věže.
Střecha kouzelné věže
Klikněte na papír nalevo na zemi a přečtěte si ho.Dozvíte se jak uhasit pekelný oheň. Vezměte si čtyři taštičky na malém stolečku vepředu. Vezměte si i červený krystal na podlaze napravo.Nyní postupně použijte červenou taštičku, zelenou taštičku, modrou taštičku a žlutou taštičku na teleport uprostřed,tím uhasíte pekelný oheň. Vezměte si modrý a zelený krystal za teleportem. Klikněte na uvolněnou cihlu na druhém pilíři zleva, pohybujte cihlou a vezměte si žlutý krystal. Všimněte si že kolem teleportu jsou na zemi čtyři otvory.Použijte žlutý krystal na otvor vlevo, modrý krystal na otvor na vrcholu, zelený krystal na pravý otvor a červený krystal na spodní otvor. Pak klikněte na otvor na malé soše napravo,je tu další puzzle,kdy musíte správně složit obrázek.Myslím že to není nijak těžké.Až se vám podaří puzzle správně složit ,tak si vezměte svitek z otvoru sochy a pak na svitek klikněte v inventáři,svitek vám aktivuje telepat.Klikněte na teleport.
Studovna
Klikněte na tlačítko Play pod knihou.
Druhá výzva
Stojíte před bránou,seberte tři kameny ze země.Použijte je na ocelovou desku vepředu napravo. Prozkoumejte panel na levé straně brány a vezměte si láhev.Použijte láhev na páku a na zámek brány. Klikněte na jazyk na soše lva napravo a vezměte si dopis z otvoru pod sochou.Přečtěte si ho a pak klikněte na zámek na bráně a nastavte kombinaci 542. Zámek spadne dolů a vy klikněte na páku,tím otevřete dveře. Projděte skrz vchodovou bránu.
Aula
Promluvte s hlavami soch a odpovězte správně na jejich otázky.Zde jsou správné odpovědi-
Socha A/vlevo vepředu nahoře/: 2.
Socha B/vlevo vepředu dole/: 2.
Socha C/vlevo vzadu/: 4.
Socha D/vpravo,první zleva dole/: 3.
Socha E/vpravo druhá zleva dole/: 1.
Socha F/vpravo první zleva nahoře/: 4.
Socha G/vpravo druhá zleva nahoře/: 2.
Socha H/vpravo,hlava nejvíc vepředu dole/: 2.
Socha I/centrální velká hlava sochy proti vám v uličce/: Zde je každá odpověď správná.
Po správných odpovědích velká hlava zmizí a vy projděte kupředu směrem k podzemní jeskyni.
Podzemní jeskyně
Před vámi na zemi je barevný trojúhelník.Vpravo jsou tři páky,pohněte levou páku,objeví se před ní na zemi zelený trojúhelník.Pak pohnete oběma dalšími pákami a pak opět pohněte střední pákou.U páky napravo se na zemi objeví modrý trojúhelník.Pak klikněte na páku nalevo a objeví se u prostřední páky na zemi červený trojúhelník. Vezměte si všechny čtyři trojúhelníky/ten bílý je na zemi nalevo/.Poté použijte bílý trojúhelník, zelený trojúhelník, červený trojúhelník a modrý trojúhelník na runu/barevný trojúhelník/ na podlaze.Trojúhelníky dejte na příslušné barvy.Pak klikněte nalevo na barevný kruh na kameni,je tu další šoupátková hádanka s dřívky.Opět musíte dostat tmavé dřívko na pravou stranu do otvoru.Řešení vidíte na tomto obrázku.Jakmile se vám povede dřívko zatáhnou doprava,tak si vezměte svitek z otvoru,klikněte na něj v inventáři,vytvoří se vám most na druhou stranu. Vezměte si z podlahy srdce, červený rubín, přesýpací hodiny, brk a náhrdelník.Vzadu vidíte 5 otvorů do kterých umístíme právě těch 5 věcí které jsme našli na podlaze.Dejte brk do horního otvoru vlevo, rubín do spodního otvoru vlevo, náhrdelník do prostředního otvoru nahoře, přesýpací hodiny do spodního otvoru vpravo a srdce nahoru do otvoru vpravo.Tím se vám otevřou dveře. Projděte vchodem.
Místnost s kompasy
Vezměte si tři kameny na podlaze a dejte je na ocelovou desku na levé straně místnosti,odhalíte další kompas před sebou.Klikněte na zrcadlo,uvidíte v něm kombinaci 501. Klikněte na poslední přikrytý kompas před vámi napravo a na číselníku zadejte kombinaci 501,tím se vám odhalí i poslední kompas.Klikněte na zásuvku pod zrcadlem, otevřete ji a vezměte si papír,který si přečtěte. Klikněte na všechny kompasy.Změňte západní kompas tak, aby ručička ukazovala na jih, jižní kompas tak,aby ručička ukazovala na sever, severní kompas tak, aby ručička ukazovala na východ a východní kompas tak, aby ručička ukazovala na západ.Pokud to uděláte správně,tak se kompasy opět položí na podlahu a otevřou se vám dveře nalevo. Projděte dveřmi dál.
Podzemí jeskyně s teleportem
Vezměte nůž na podstavci a použijte na odřezání lana pod obloukem. Prozkoumejte truhlu na levé straně teleportu,je tu další obrázkový puzzle.Až se vám ho podaří složit,tak vezměte z truhly pytel s pískem a klikněte pískem na šest talířů.Tři jsou nalevo a tři napravo.Všimněte si že na zadním oblouku jsou dvě hlavy,jedna vlevo a druhá vpravo.Klikněte na tu vlevo a odpovězte na jeho otázky takto-oheň, sluneční světlo a tygr. Pak klikněte na hlavu napravo a odpovězte na otázky takto-voda, voda a velryba. Na předním oblouku vidíte hlavu nahoře ,uprostřed.Klikněte na ní a na otázky odpovězte takto- vítr, vzduch a orel.Klikněte na uvolněnou cihlu na zadním oblouku nalevo dole, odstraňte cihlu a vezměte si svitek.Klikněte na svitek,aktivuje vám teleport a vy se vraťte do studovny.
Studovna
Klikněte na tlačítko Play pod knihou.
Třetí výzva
Vnější část zahrady víly
Klikněte na padací dveře napravo.Je tu další hádanka.Před sebou máte 6 čtverců a v nich další čtverce a obdélníky,které musíte umístit na správná místa.Zde na obrázku máte řešení.Padací dveře se otevřou a vy sejděte otvorem padacích dveří k podzemnímu skladišti.
Podzemní skladiště
Před vámi je pult s tlačítky,klikněte na ně tak,aby byli všechny tlačítka stlačená/nesmí být zlatá/,otevře se vám tajná přihrádka na pultě ze které si vezměte podkovu.Klikněte na otevřenou skřínku napravo a zahrajte si pexeso.Až se vám podaří otočit správně všechny dvojice obrázků tak se skřínka zavře a vy si vezměte list papíru,který si v inventáři přečtěte.Je zde obráceně napsaná věta The Word is Fire.Vezměte si dlouhou tyč ze sudu vlevo a krátkou tyč z horní police,kde jsou knihy.Pak si ještě vezměte ze zdi vlasec,který visí nad truhličkou.Klikněte na truhličku ,objeví se vám písmena.Vy klikněte na písmeno F v horní řadě,na písmeno I v druhé řadě, na písmeno R ve třetí řadě a na písmeno E ve spodní řadě.Truhlička se vám otevře a vy si vezměte klíč. Jděte po schodech napravo zpátky nahoru.
Vnější část zahrady víly
Vezměte si list papíru vlevo na zemi a přečtěte si ho.Vezměte si oranžový krystal napravo pod stromem.Poté si vezměte hrnec,který je nalevo v trávě u mostíku.Hrnec použijte na kruhovou runu na zemi před vámi.Pak klikněte na otvor ve stromě napravo/otvor je v polovině stromu/a vezměte si cosi v lahvičce.V inventáři spojte vlasec s dlouhou tyčí a použijte je na magnetickou podkovu v inventáři.Poté použijte rybářský prut s podkovou na vodu nalevo,tím z říčky vytáhnete nůž.Poté použijte rybářský prut na pravou stranu říčky,vytáhnete na břeh
železnou krabici/prut vám z inventáře zmizí/.Použijte nůž na stromu napravo,respektive na jeho větev dole.Větev se vám uloží do inventáře.Vezměte si rostlinu/Tulsi listy/ nad padacími dveřmi.Použijte nůž na bodláky/Kandali listy/ na zemi, na levé straně padacích dveří. Do hrnce na runě vložte postupně Tulsi listy, Kandali listy,větev stromu a lahvičku s čímsi.Klikněte nožem na krátkou tyč v inventáři a pak si vezměte svitek.Klikněte na svitek,ten zmizí v hrnci na runě. Vezměte si prázdnou láhev napravo od padacích dveří a použijte ji na hrnec.Láhev naplníte.V inventáři na plnou láhev klikněte,tím ji vypijete a láhev z inventáře zmizí.Klikněte na kamennou deskou před dveřmi,deska se odsune doleva.Použijte klíč z inventáře na železnou krabici napravo u mostíku.Vezměte si z ní modrý krystal.Pak si vezměte žlutý krystal na pravé straně padacích dveří a červený krystal u stromu nalevo.Klikněte na barevný panel napravo u brány.Nyní musíte dát oranžový krystal na vrchol do otvoru, červený krystal do otvoru napravo, modrý krystal do spodního otvoru a žlutý krystal do levého otvoru.Otevře se vám brána a vy projděte do zahrady.
Zahrada víly
Vezměte si prázdnou láhev v trávě a také vědro.Klikněte na list papíru nalevo na sloupku a v inventáři si ho přečtěte.Klikněte na šipku nahoře napravo,tím se vrátíte před zahradu.
Vnější část zahrady víly
Použijte prázdnou láhev na hrnec,tím láhev naplníte.Projděte bránou zpět do zahrady.
Zahrada víly
Napijte se z láhve v inventáři a klikněte na balvan před vámi,tím ho odsunete z cesty.Vezměte si  svitek .Použijte vědro na studnu vpravo.Vědro postavíte na studnu. Vezměte lano vepředu na  chatě. Použijte lano studnu a pak na studnu ještě jednou klikněte. Opět na studnu klikněte,tím vytáhnete vědro a vytáhnete i kostru.Klikněte na svitek,ten kostru převrhne a ta spadne na zem.Klikněte na kostru,získáte meč . Použijte meč na malé křoví napravo,kousek od studny a vezměte si prázdnou láhev.Nyní si počkejte až se jakýsi bazenek před vámi zbarví do červena a použijte na něj prázdnou láhev.Použijte červenou vodu na prázdný bazének nalevo.Opět použijte prázdnou láhev na bazenek,tentokrát si počkejte na modrou barvu a ty pak použijte na prázdný bazenek druhý zleva.Opět použijte prázdnou láhev a počkejte si na žlutou barvu.Tu vylijte do druhého prázdného bazénku zprava.Nakonec použijte prázdnou láhev,počkejte si na zelenou barvu a tu vylijte do posledního prázdného bazénku vpravo.Tím se vám otevřou dveře do chaty před vámi.Projděte vchodem.
Místnost s barevnými svícny
Vezměte plosku kladiva na stole, klíč na podlaze a násadu kladiva na stoličce vepředu. Spojte plosku kladiva s násadou v inventáři.Použijte kladivo na dřevěnou bednu a vezměte si stříbrnou hvězdu zevnitř bedny. Použijte klíč na šatník a vezměte si prut.Klikněte na tajný panel na stěně nad dřevěnou bednou,je tu další obrázkový puzzle.Protože je tentokrát těžší tak vám zde dávám i obrázek jako nápovědu.Až se vám puzzle podaří sestavit ,tak si vezměte zlatou hvězdu ze schránky. Spojte zlaté a stříbrné hvězdy s prutem v inventáři. Podívejte se na 5 barevných svícnů před vámi. Každý svícen má jinou barvu. Cílem je použít hořící svícen z inventáře tak, aby změnil plamen na stejnou barvu jako máte svícen v inventáři.Začněte tedy svícnem klikat postupně na jednotlivé svícny ,začněte vlevo a postupujte ve směru hodinových ručiček. Nalevo se vám otevřou dveře,kterými projděte do studovny.
Studovna víly
Vezměte si čtyři knihy na podlaze a také pero. V inventáři máte dvě knihy s modrou vazbou a po jedné s vazbou hnědou a žlutou.Dejte knihu s hnědou vazbou do police nalevo,kde jsou dvě knihy s modrou vazbou a jedna s hnědou.Knihu se žlutou vazbou místěte do druhé police zprava,kde je 5 knih s modrou vazbou a jedna s hnědou vazbou.První knihu s modrou vazbou umístěte do police úplně vpravo a poslední knihu s modrou vazbou umístěte do police naproti vám nalevo,tam co je 6 knih s hnědou vazbou a dvě se žlutou vazbou.Pak použijte pero z inventáře na inkoustový zásobník na stole vpravo.Vezměte křišťálovou kouli na zemi a dejte ji  do kovového stojanu,který je na skřínce nalevo. Otevřete skřínku a vezměte si dveřní kouli a modrou vázu.Použijte dveřní kouli na středovou skřínku před vámi a modrou vázu umístěte na stůl napravo.Otevřete skřínku na kterou jste umístili dveřní kouli a vezměte si svíčku. Dejte svíčku do stojanu na stole vpravo. Vezměte si zelenou láhev ,která je přímo proti vám na vrchu skříně. Dejte láhev do otevřené skřínky dole naproti vám. Zavřete skřínky vlevo i uprostřed.. Vezměte držák na svícen na pravé židli a použijte ho na prázdné místo u stropu ,uslyšíte nějaký zvuk.Otevřete skřínku /druhou zleva,je nad křišťálovou koulí//a vezměte si taštičku. Otevřete skřínku napravo a vezměte si svitek. Použijte taštičku na teleport na zemi před vámi a potom klikněte na svitek. Použijte teleport.
Studovna
Klikněte na tlačítko Play pod knihou.
Čtvrtá výzva
Dřevěná kabina
Vezměte zapalovač na podlaze. Zavřete okno a vezměte si zelenou láhev . Použijte zelenou láhev na kamna nalevo u postele a potom použijte na kamna zapalovač,rozděláte oheň. Prozkoumejte kovové zařízení na stěně nad postelí,je tu další dřívkové puzzle.Jaký je princip už znáte.Správné řešení máte na tomto obrázku.Všimněte si slov na stěně nahoře nad postelí .Na dveřích je napsané slovo EGG. Vidíte,že k písmenu E je přiřazena číslice 7 a k písmenu G číslice 1. Klikněte sejf na stole a na číselníku zadejte kód 711. Vezměte si klíč a použijte ho na horní skřínku se zámkem u dveří.Vezměte si tři knihy . Nyní se podívejte na podlahu před dveřmi vpravo.Musíte na podlahu umístit všechny tři knihy.Nejprve umístěte knihu se žlutou vazbou,pak tu s hnědou vazbou a nakonec tu s modrou vazbou.Otevřou se vám dveře nalevo.Projděte dveřmi dál.
Místnost ledu
Vezměte hrnec a sesbírejte čtyři ledové kry.Umístěte je napravo na sebe a nahoře si vezměte kladivo a rampouch.Vezměte si cosi jako formu na trojúhelník vpravo a projděte zpátky/klikněte na šipku v horním levém rohu obrazovky/
Dřevěná kabina
Spojte kladivo s rampouchem ,rozbijete ho na kousky. Spojte rozbité kusy ledu s hrncem.Použijte hrnec ledu na oheň, led bude tát. Vraťte se do místnosti ledu.
Místnost ledu
Spojte hrnec vody s formou trojúhelníku.Použijte formu trojúhelníku na větrací otvor před vámi,voda v trojúhelníkové formě se zmrazí.Použijte kladivo na tenké části zdi nalevo,objeví se vám otvor s trojúhelníky.Použijte zmrazený kus trojúhelníku na otvor. Spojte hrnec vody s formou , použijte formu na větrací otvor před vámi, použijte zmrazený kus trojúhelníku opět na otvor. Postup ještě jednou zopakujte a umístěte poslední trojúhelník.Ze země vám vyjede ledový pilíř.Všimněte si symbolů na stěně napravo.Prozkoumejte ledový pilíř ,vidíte,že znaky tu jsou stejné jako na stěně vpravo.Úkolem je postupně navolit symboly tak jak jdou po sobě na stěně.To znamená,že nejprve na ledovém pilíři navolte trojúhelník a klikněte dole na O knoflík.Pak navolte křížek,opět klikněte na O knoflík. Pak ještě navolte čtvereček,8,šestihran a trojúhelník.Zpřístupní se vám vchod nalevo kterým projděte do haly.
Hala
Klikněte vlevo na zem a vezměte si kus prkénka.Klikněte na stojan vlevo,je tu další obrázkový puzzle.Zde máte řešení jak ho složit.Po vyřešení seberte dva kusy ledu ze země.Prkénko z inventáře použijte na železnou tyč napravo,která podpírá pilíř.Vraťte se dvakrát zpět(šipka v horním rohu nalevo)do Dřevěné kabiny.
Dřevěná kabina
Spojte led s hrncem v inventáři.Použijte hrnec ledu na oheň,led roztaje. Vraťte se do haly.
Hala
Použijte hrnec vody na dřevěnou formu vpravo u železné tyče podpírající pilíř. Vraťte se zpět do dřevěné kabiny.
Dřevěná kabina
Spojte led s hrncem v inventáři. Použijte hrnec ledu na oheň,led roztaje. Vraťte se do haly.
Hala
Opět použijte hrnec vody na dřevěnou formu vpravo,voda ve formě ztuhne. Vezměte si železnou tyč podpírající pilíř a použijte ji na mechanismu ,který je napravo na zemi u nohou sochy s halapartnou. Klikněte na kruh před vámi,mezi sochami s halapartnou.Vidíte tu písmena ve čtverci.Klikněte na písmena O ve všech pěti řadách,kruh zmizí . Použijte železnou tyč na mechanismus napravo u nohou sochy,tím otevřete dveře.Projděte vchodem do podzemní ledové místnosti.
Podzemní ledová místnost
Seberte z díry v ledu čtyři sněhové koule. Použijte všechny čtyři sněhové koule na váhu. Vezměte si nůž, který spadne na podlahu Vraťte se třikrát/klikněte na šipku vlevo nahoře/ do dřevěné kabiny.
Dřevěná kabina
Použijte nůž na oheň,získáte rozžhavený nůž. Vraťte se do podzemní ledové místnosti.
Podzemní ledová místnost
Použijte rozžhavený nůž na ledový pilíř na levé straně místnosti. Vezměte ledovou kru s kladivem uvnitř. Vraťte se zpět do dřevěné kabiny.
Dřevěná kabina
Použijte ledovou kru s kladivem na oheň,získáte kladivo. Vraťte se zpět do podzemní ledové místnosti.
Podzemní ledová místnost
Použijte dvakrát kladivo na ledový pilíř vlevo a potom použijte kladivo na ledovou kru napravo,která obsahuje truhlu. Klikněte na truhlu a je tu další hádanka.Je potřeba nastavit správné obrazce,tak jak to vidíte na obrázku.Vezměte z truhly ladičku a použijte ji na pilíř vlevo. Použijte kladivo na ladičku ,spadnou ze stropu čtyři ledové krápníky. Použijte kladivo na krápníky,tím je rozbijete. Otevřete dveře a projděte vchodem.
Sněhulák
Seberte dvě sněhové koule vlevo a vpravo od sněhuláka a pak ještě červený nos úplně napravo.Prozkoumejte hromádku zasněžených kamenů vpravo a v bližším pohledu si vezměte kladivo. Vezměte kladivo a použijte ho na velký kámen napravo od sněhuláka,klikněte opět na kámen a vezměte si úlomek kamene.Použijte úlomek kamene na větrací otvor nalevo od sněhuláka,tím ho zablokujete. Vezměte dvě větve,které jsou napravo u sněhuláka,za kamením .Použijte obě větve,nos a dvě sněhové koule na sněhuláka,tím odhalíte truhlu,která se objeví napravo před stromem ve sněhu.Klikněte na truhlu,vidíte že je tu číselný zámek. Všimněte si tří skupin malých pilířů v oblasti.Vlevo jsou dva pilíře,vpravo tří pilíře a uprostřed pět pilířů. Na číselníku truhly tedy zadejte kód 235 . Vezměte z truhly svitek. Klikněte na svitek ,ten vám aktivuje teleport.Klikněte na teleport,vrátíte se do studovny.
Studovna
Klikněte na tlačítko Play pod knihou.
Pátá výzva
Stroj na pláži
Sesbírejte po pláži úklonu, kolík, kladivo opřené o strom , tyč, prkno s měchy a zahnuté dřevo. Zde máte obrázek co kde je.Spojte zahnuté dřevo s kolíkem . Spojte nyní spojené zahnuté dřevo s kolíkem s úklonou. Spojte to s prknem,prkno začne hořet. Použijte prkno na uhlí v peci vlevo,tím pec zapálíte.Použijte měchy na oheň. Použijte železný prut na pec,získáte rozžhavené železo. Spojte kladivo s rozžhaveným železem, vytvoříte železo s hrotem.Použijte železo s hrotem na dřevěnou desku na stromě,nalevo od stroje. Vezměte si ozubené kolo z díry a použijte ho na stroj. Nastavte páky vepředu do těchto pozic-1páka zleva: dejte dopředu,2páka: dejte dopředu,3páka: nechte vzadu,4páka: nechte vzadu,5páka: dejte dopředu.Vedle stroje nalevo se objeví výtahová plošina,klikněte na ní,sjedete dolů.
Galerie mnoha úmrtí
Klikněte na panel dole vpravo,opět je tu dřívková hádanka.Zde máte obrázek s popsanými dřívky a zde je postup jak je posunovat.A – vpravo 2x,B – nahoru 2x,C – vlevo 2x,D – vlevo 4x,E – dolů 3x,F – dolů 1x,G – dolů 1x,H – vpravo 4x.Klikněte na barel vpravo a vezměte si střep .Použijte střep na lano na levé straně obrazovky,dolů sjede plošina a spustí plamenný uzávěr. Na panelu s tlačítky napravo stiskněte tlačítka horní vpravo,obě tlačítka uprostřed a dolní tlačítko vpravo.Tím plameny vypnete.Projděte skrz vchod k starověké strojovně.
Starověká strojovna
Vezměte si prkno napravo/je opřené o sloup/. Vraťte se dvakrát na pláž/klikněte na ikonu šipky v horním rohu vpravo/.
Stroj na pláži
Použijte prkno na oheň a vraťte se do starověké strojovny.
Starověká strojovna
Vezměte uhlí z police napravo a dejte je do otvoru pod strojem.Použijte hořící prkno na uhlí. Klikněte na ventil na rouře,napravo od stroje,obnovíte dodávku vody. Vezměte řetěz na levé straně obrazovky. Použijte řetěz na padací dveře napravo od stroje, řetězem je spojíte se strojem. Klikněte na ventil na vrchu kotle ,otevřete padací dveře. Stiskněte knoflík pod padacími dveřmi. Projděte vpravo otevřeným vchodem k dílně.
Dílna
Vezměte dvě roury na podlaze a použijte je na stroj nalevo,tím propojíte roury a zamezíte uniku páry. Klikněte na malý vypínač na spodku stroje. Vezměte si zámek na zemi napravo u sloupu. Z police napravo si vezměte železný šestihran a nad policí visící montážní klíč.Ještě si vezměte jakousi trojlopatku z horní zapuštěné skřínky nahoře vlevo. Použijte zámek na skříňku napravo dole. Stiskněte knoflík ve skříňce.Vezměte si z plotny stroje nalevo další trojlopatku. Napravo je skříň a v ní tři zvláštní háky.Na první zleva pověste montážní klíč,na druhý trojlopatku a na třetí také trojlopatku.Otevře se vám tajná přihrádka pod skříní.Stiskněte knoflík ve skříni. Prozkoumejte panel nalevo od skříně a použijte šestihran na otvor vlevo.Nyní musíte nastavit správně tlačítka se šipkami.Zleva doprava nastavte,respektive klikněte na tato tlačítka- 1,1,3,1,2,4 . Vezměte si zpátky šestihran a projděte zpátky do starověké strojovny.
Starověká strojovna
Použijte šestihran na robota nalevo a stiskněte levý červený knoflík nad pravým vchodem,tím uvedete robota do pohybu . Stiskněte pravý červený knoflík a dveře před robotem se otevřou. Projděte středním vchodem.
Obrovská strojovna
Vezměte si klíč na zemi na pravé straně bazénku a použijte klíč k odemčení levé zásuvky za bazénkem. Vezměte si mísu. Otevřete střední zásuvku a vezměte si uhlí.Otevřete pravou zásuvku ,je tu další obrázkový puzzle.Zde máte obrázek jak puzzle složit.Vezměte si ze zásuvky zapalovač.Použijte uhlí na otvor v peci a pak použijte zapalovač ,tím zapálíte oheň v peci. Použijte mísu na bazének vody,naberete do mísy vodu.Použijte mísu na malou vodní nádržku nahoře,na levé straně kotle.Opět naplňte mísu s vodou a opět ji použijte na vodní nádržku. Klikněte na panel nalevo od stroje/nad ním je cosi jako váha/.Je tu další hádanky,kdy musíte správně nastavit polohy panáčků v jednotlivých oknech.Správné řešení vidíte na tomto obrázku.Poté klikněte na páku nalevo, roztočí se ozubená kola stroje na zdi,pak opět klikněte na páku,roztočí se převody pod slunečními hodinami vepředu.Klikněte nyní na tlačítko pod váhou a nastavte ručičku do polohy napravo.Opět klikněte na páku nalevo,nyní se roztočí i velká kola u stroje.Klikněte na sluneční hodiny,vaším úkolem je udržet ručičku v zeleném políčku pomocí šipek na které klikáte tak,aby se ručička nevychýlila ze zeleného pole.Pokud to zvládnete tak se vám objeví napravo teleport,použijte ho.
Studovna
Klikněte na tlačítko Play pod knihou.
Šestá výzva
Lanová dráha
Vezměte tři prkna před vámi a použijte je na díru v mostu. Sesbírejte sedm zvonů,které jsou kolem vás,nebudu vám popisovat kde jsou. Použijte zvony na háky na pravé straně na lano.Zazvoňte postupně na tyto zvonce/zleva doprava/: sedmý, čtvrtý, první, šestý, druhý, třetí a pátý.Objeví se před vámi dveře,klikněte na ně a je tu opět dřívková hádanka.Zde máte obrázek s popsanými dřívky .A zde máte postup jak s dřívky táhnout-A – vpravo 2x,B – nahoru 3x,C – vpravo 1x,D – nahoru 1x,E – vlevo 3x,F – dolů 2x,G – dolů 1x,C – vpravo 4x.Prozkoumejte kovovou nádobu na levé straně lanové dráhy a vezměte si z ní kohout. Použijte kohout na stroj u země pod dveřmi napravo a třikrát s ním otočte.Klikněte na dveře.
Plovoucí skála
Klikněte na knoflík na pravém podstavci,tím otočíte skálu.Prozkoumejte tlačítko na skále,je tu další obrázkový puzzle.Zde máte obrázek ,jak postupovat.Po vyřešení si vezměte první drahokam v otvoru pod podstavcem. Stiskněte knoflík na pravém podstavci ,tím otočíte skálu. Klikněte na tlačítko na skále,je tu další dřívková hádanka.Zde máte obrázek s popisem dřívek.A zde jak s dřívky táhnout-A – vlevo 1x,B – vpravo 1x,C – dolů 2x,D – vlevo 1x,E – dolů 2x,F – vlevo 3x,E – nahoru 2x,G – nahoru 4x,H – nahoru 2x,D – vpravo 3x,C – nahoru 2x,B – vlevo 1x,I – vlevo 2x,J – dolů 2x,D – vpravo 3x.Vezměte si druhý drahokam, stiskněte znovu knoflík na pravém podstavci znovu a klikněte na tlačítko na skále.Nyní musíte vyřešit paměťovou hádanku,pexeso. Až se vám to povede,tak si vezměte třetí drahokam, opět stiskněte knoflík na pravém podstavci a klikněte na tlačítko na skále.Je tu kvíz se správnou odpovědí č.2. Vezměte si čtvrtý drahokam, opět stiskněte knoflík na pravém podstavci a klikněte na tlačítko na skále.Je tu hádanka s drahokamy. Úkolem je seřadit všechny drahokamy podle správných barev tak,aby vytvořili schody vedoucí k plovoucí skále.Zde máte obrázek jak drahokamy seřadit podle barev.Vezměte si pátý,poslední diamant, stiskněte knoflík na pravém podstavci a pak klikněte na podstavec nalevo.Vložte do otvorů všech 5 drahokamů,objeví se vám schody k plovoucí skále.Klikněte na knihu Pahelika a tím příběh končí.Konec hry.Zde se můžete podívat na videonávod,který jsem pro vás připravil.
Uložené pozice
Čeština
Demo
Recenze
Videoukázka
Obal na cd(dvd)
Screenshot
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář