Jdi na obsah Jdi na menu
 

Physicus 2 Návrat

27. 6. 1999

TOPlistPhysicus 2 Návrat

28.8.2006 Autor návodu-Stan Madukas

Nejprve malé upozornění. Tento návod byl vytvořen pro potřeby adventuristů, ne jako výuková pomůcka. Proto řešení různých úkolů není zdůvodňováno. Vysvětlení najdete ve výukové části hry. Vaším úkolem je pomoci zbylým Mimozemšťanům, kteří byli nemilosrdně používáni na pokusy, k návratu na jejich rodnou planetu.Obrazek
Po příletu na ostrov jděte přímo vpřed a před přístrojem vlevo. Zde najdete čip, který potřebujete k letu do laboratoře na ostrově. Zde zatím nic jiného dělat nemůžete, proto s použitím čipu odleťte.
Barvy tlačítek na panelu létajícího stroje a názvy ostrovů:
Žluté – ostrov s observatoří
Modré – ostrov asteroidů
Hnědé – ostrov s laboratoří
Zelené – ostrov s reaktorem
U ovládání mostu klikněte šipkou dolů na tom správném místě a otočte klikou. Pak jděte po kamenných schodech až nahoru. Zde ve zdivu seberte videokazetu. Jděte zpět a zády k mostu se dejte vlevo a za dalším mostem opět vlevo do věže. Na levé straně místnosti je přístroj, měřící ve stupních Celsia. Nastavená je nula. U stolu vlevo vložte videokazetu do přístroje a pak otevřete levou zásuvku. Zde je další čip k ostrovu s observatoří. V knihovnách najdete celkem tři knihy. Ty si prohlédněte a z jedné seberte elektronický klíč. Uprostřed místnosti stojí jakási kopule s poklopem. Po jeho otevření však zjistíte, že bez světla nemůžete vejít. Jděte ven na druhou stranu mostu. Na měřidle nastavte 273 stupňů Kelvina a stiskněte žlutý knoflík vlevo na poklopu. Vstupte do řídícího centra. Zatočte kolem vpravo a vstupte do spodní části velína. V krabici vlevo seberte prázdnou láhev na plyn. Nadzdvihněte vahadlo u stroje vlevo a dejte tam 1000 W cívku zprava. Tím si osvětlíte laboratoř v podzemí. Jděte proto zpět a ještě nahoře nastavte regulátor na hodnoty 16, 15, 14. Nyní si můžete podzemní laboratoř prohlédnout. Zjistíte, že to je něco jako pitevna. Vše si prohlédněte. Vlevo otevřete elektronickým klíčem skříňku a seberte paprskový klíč. Leťte na ostrov s observatoří.
Jděte vpřed a na rozcestí vlevo. Zde najdete obří bóji na vodě. Zatím ji nedokážete otevřít. Jděte zpět k žebříku v kovové rouře. Na konci jsou dveře s optickým zámkem. Ještě nemáte vše k jejich otevření. Jděte vpravo do dalšího vstupu dolů. Ani zde neprojdete pro laserovou clonu. Proto jděte na levou stranu od optických dveří a sestupte dalším průchodem. Na levé straně je skříň s hologramovým obrazem. Kousek dál je láhev s plynem. Potom najdete sklářskou tavicí pec. Prázdnou skleněnou láhev hoďte do pece vlevo. Vyberte si tvar vpravo a druh – konvex. Potom zmáčkněte knoflík a pak zatáhněte za páku. Z koše vyberte čočku. Tu spolu s paprskovým klíčem vložte do optických dveří. Uvnitř seberte odporový článek. Jděte vpravo po žebříku a nahoře zase vpravo po dalším žebříku nahoru. Nalevo najdete svitek s mimozemskou abecedou. Je zde přístroj na spektrální analýzu. Vraťte se ke stolu a seberte čip ostrova asteroidů. Na přístroji vedle nastavte barvy v pořadí červená, zelená a modrá. Je zde také další plnící zásobník na plyn. Jděte k k bóji ve vodě. Teď už se dostanete dovnitř. V potápěčské přilbě vlevo najdete modrý paprskový klíč a vzadu na bedně krystal prismy. Otočte se zpět a jděte ke kameni s monitorem. Zde nastavte hodnotu 500. Vraťte se zpět do strojovny se stejným monitorem. Na skříni vlevo zmáčkněte knoflík a seberte zrcadlo. Jděte vpravo od věže k laserové cloně. Pomocí zrcadla odkloníte paprsek a můžete vstoupit. Do velkého přístroje vhoďte odporový článek nahoře pod poklopem. Na monitoru nastavte 150 ohmů. Teď je čas na cestu na ostrov asteroidů. Do dveří za mostem vložte nový odporový článek. Ze skříňky vlevo zmáčknutím knoflíku dostanete žárovku, kterou vložíte na správné místo na dveřích. Ocitnete se v oploceném prostoru. Dejte se mírně vpravo, dokud nepřijdete ke stojanu vpravo. Po jeho otevření si zapamatujte barevné spektrum.
Nyní zpět na ostrov s observatoří. Do přístroje na spektrální analýzu vložte prismu. Klikněte na knoflík vpravo. Nastavte hvězdu jménem Atair. Pak jděte k panelu u křesla. Na obrazovku zadejte Atair a obdržíte analýzu. Do stojanu vedle analýzy (zásobník) vložte láhev na plyn. Navolte 10 litrů a hustotu 1,43. Další zásobník je na ostrově s laboratoří, kde si dáte 8 litrů a hustotu 1,2505. Potom se vraťte na ostrov asteroidů. Jděte ke stojanu se spektrem a nalevo od něj je vchod do obřího objektu. Zde je komora se spícími mimozemšťany. Na jedné komoře seber střep. Nyní jděte dveřmi s hnědým rámem, dál až na konec ochozu. Zde je kosmická loď, kterou mimozemšťané přiletěli. Zezadu na ní najdete připojení na baterii a láhev s plynným pohonem. Vraťte se do hybernační komory a na skleněné tabuli zjistíte, že kódem je hodnota rychlosti zvuku ve vodě – 1480.
Teď se vraťte na ostrov s observatoří. Vhoďte skleněný střep do tavicí pece, vyberte si levý tvar a druh konkávní čočky. Pak leťte na ostrov s laboratoří. V pitevně pomocí modrého paprskového klíče a čočky otevřete poslední dveře. Vyběhne na vás mimozemšťan a nechá za sebou čip na ostrov s reaktorem. Tam také odleťte. Jděte jedinou cestou k reaktoru. Na monitoru nastavte dva protony, dva neutrony a dva elektrony. Dveře se otevřou. Napravo stojí stroj, s jehož pomocí vyrobíte rubín. Musíte zadat jeho složení, což je 99,95 % kysličníku hlinitého a 0,05 % chromu. Rubín seberte. Uprostřed stojí řídící pult. Zmáčkněte žlutý knoflík a otevřou se dveře s roletou. Pak znovu zmáčkněte červený knoflík pro výrobu energie. Zadejte hodnoty dráhy břemene –380, dráhy síly – 1520, tíhové síly – 1200 a tažné síly – 300..Obrazek
Pak jděte ven ke kovovému tanku vlevo. Je to obří zásobník plynu. Najdete zde i známý příruční zásobník, kde si načerpejte 2 litry amoniaku o hustotě 0,7714. Východem proti malému zásobníku přijdete k dalšímu reaktoru. Na monitoru na zdi nastavte hodnotu 694,3. Dovnitř vložte rubín a osvětlete ho. Za dveřmi vpravo otočte dvakrát kolem a seberte ho. Jděte do zásobárny plynů, kolo vložte na přívod k jednomu z tanků. Teď jděte zpátky do reaktoru a na přístroji musíte zopakovat správný sled osvětlených panelů. Otevřou se dvířka na stojanu vlevo. Musíte nastavit barvy zleva doprava a dolů – zelená, modrá, růžová a bílá. Zmáčkněte knoflík uprostřed a seberte baterii. Teď už máte palivo i baterii pro kosmickou loď mimozemšťanů. Proto leťte na ostrov asteroidů, do vesmírné lodě vložte láhev s plyny a baterii. Mimozemšťané jsou zachráněni a mohou se vrátit domů.

Uložené pozice
Čeština
Demo
Recenze
Videoukázka
Obal na cd(dvd)

 

Náhledy fotografií ze složky Physicus 2 Návrat

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

THX

(Kášša, 15. 4. 2010 18:28)

thx, už len tie farebné rozdiely mi chýbali, aj s tou mimozemšťanskou loďou som to vedela- len tie farby, thx a lot

Díky

(Petr, 31. 8. 2009 13:36)

Díky mocc za tvojí pomoc bez tebe bych to nedohrál

ROZPADOVA ŘADA URANU

(VĚDEC, 27. 8. 2009 21:08)

URAN
POLLONIUM
OLOVO
RADON
PALADIUM
RADIUM

CHYBA

(peťa, 6. 8. 2009 9:38)

Když sem vešel do reaktoru č.1 tak sem zmáčknul žlutý knoflík -podle návodu- aby se otevřela roleta. Ta se otevřela, ale po zmáčknutí červeného knoflíku se mi objevilo abych zadal ,,ROZPADOVOU ŘADU URANU" a z toho sem zmatenej protože v návodu je ,,Zmáčkněte žlutý knoflík a otevřou se dveře s roletou. Pak znovu zmáčkněte červený knoflík pro výrobu energie. Zadejte hodnoty dráhy břemene –380, dráhy síly – 1520, tíhové síly – 1200 a tažné síly – 300.." tak mi prosim poraď.

Vahadlo

(Lucik, 26. 1. 2009 18:11)

Vahadlo-Půjdete dozadu a postavíte se proti stroji a kliknete na to kolo nahoře vpravo na tom stroji,vložíte tam 1000 vatovou cívku a je to.

Vahadlo

(Lucka, 26. 1. 2009 17:58)

Nevíte jak nadzvednout to vahadlo?Prosím,kdo ví,tak napište!!!Hraju to a nemůžu na to přijít!!!

lahev

(miki, 11. 1. 2009 8:30)

jak si řikal že tam je lahev na plyn tak talahev je na vyrobukont.čoček

cívky

(Marek, 7. 1. 2009 16:01)

v návodu máš napsáno: Nadzdvihněte vahadlo u stroje vlevo a dejte tam 1000 W cívku zprava.

Zajímalo by mě kde je to vahadlo nikde jsem ho nenašel?

CHyby!

(Jan16, 26. 8. 2008 22:07)

Návod ke konci tak nějak vůbec neodpovídá realitě, žádný mimoň na vás nikde nevyběhne, dveře do temelína chtějí po každé jiný prvek, taže s 2,3,2 většinou NEobstojíte, nebo že řídící pultíkl chce zadat prvky rozpadu uranu... a podobně...

Super

(Lenča, 18. 8. 2008 13:43)

Ahojky, moc díky za tenhle návod :) Super hra...