Jdi na obsah Jdi na menu
 

TOPlist

Princ z Persie a hamižný kalif
6.2.2012 Autor návodu-Standa Madukas
Pokud nevíte jak co udělat,tak klikněte na název kapitoly,přesměruje vás to na videonávod příslušné kapitoly.
Kapitola 1 – Vězení
V inventáři dole klikněte na zkroucený drát a použijte ho na okovy. Seberte ze země kost/uloží se vám do inventáře dole/ a použijte jí na dveře cely, tím je otevřete. Nevycházejte z cely ven, počkejte až strážný odejde dveřmi do prvního patra. Poté  rychle vyjděte z cely ven , vezměte si petrolejovou lampu (na sudu vlevo od dveří) a vědro pomyjí (v pravém zadním rohu). Rychle se vraťte zpět do cely.Až strážný odejde opět do prvního patra,tak jděte z cely rychle k díře v podlaze úplně napravo.Petrolej použijte na podlahu před dírou a opět se rychle vraťte do cely.Až strážný opět odejde,tak  opět vyjděte z cely , nalijte pomyje z vědra do vína na stole, ze kterého strážný upíjí a opět se vraťte do cely.Strážný se napije vína, rozeběhne se k díře vpravo a spadne dolů.Seberte klíče od vězení, které zůstaly ležet na zemi, vyjděte dveřmi do prvního patra a odemkněte si klíči z inventáře dveře hned vedle.
Kapitola 2 – Popravčí
Na stole vlevo si vezměte rukavice a z železné panny láhev. Po schodech vpravo vyjděte do patra. Z nástěnky nástrojů si vezměte páčidlo a použijte ho na sekeru zaseknutou ve špalku. Popravčí jde po schodech nahoru, proto se musíte schovat. Projděte 2x dveřmi nalevo , až do malé místnosti, a počkejte až popravčí odejde dveřmi  do přízemí. Na zemi mezi krbem a dveřmi seberte klín, láhev použijte na hada a poté si vezměte uspaného hada. Po schodišti se opatrně vraťte do přízemí a počkejte až popravčí odejde do patra. Rychle umístěte klín do mučícího stroje.Pak projděte dveřmi nalevo do místnosti,kde je vězeň v cele a použijte uspaného hada na biče vedle cely.Poté rychle projděte dvakrát dveřmi vpravo do místnosti a počkejte si až popravčí opětovně  naletí na vaše nastražené pasti.Popravčí odejde  do patra a vy si jděte vzít past, kterou popravčí připravil u vězněné osoby.Opatrně vyjděte po schodišti nahoru,jakmile popravčí odejde, tak v prostřední místnosti umístěte past do sudu a pak použijte rukavici na rozžhavené železo.Schovejte se do místnosti nalevo . Popravčí se spálí a strčí ruku do sudu,kde mu past ruku uvězní a odletí mu klíče. Seberte klíče, projděte do místnosti nalevo  a odemkněte s pomocí klíčů uzamčené dveře.
Kapitola 3 – Kalif
Jděte doprava do první místnosti,kde si vezměte uhlíky z vodní dýmky,jděte opět doprava do další místnosti , kde si vezměte přesýpací hodiny a dýku (na pravé zdi). Jděte opět vpravo k sedícím mužům, klikněte na truhlu před nimi, získáte uspávací semínka. Schovejte se za rohem, kalif půjde k brnění. Až odejde, tak použijte dýku na brnění a jděte do místnosti nalevo,kde uspěte semínky papouška, seberte papouška a dejte ho na stůl místo pečeně. Do poháru nasypte prášek z přesýpacích hodin.  Počkejte až  kalif odejde od manželky v levém pokoji v patře,  poté jděte rychle doleva a po vinné révě na sloupu vlevo vylezte do patra. U perské manželky dejte žhavé uhlíky do misky (vlevo od stolečku, u polštářů) a ze stolu seberte víno. Projděte do místnosti vpravo, kde je africká manželka. Dejte víno do polštářů vpravo a schovejte se za rohem napravo. Přijde kalif,ale po chvilce naštvaně odejde. Klikněte na africkou manželku,začnete se s ní pusinkovat.Až kalif odejde i od perské manželky v místnosti nalevo a sejde dolů,tak klikněte na perskou manželku.Je to láska jako trám a tím máte tento úkol splněný.
Kapitola 4 – Kouzla
Jděte doprava do místnosti,ze stolu vezměte inkoust, jděte doprava,kde z kašny nalevo vezměte náhrdelník,opět jděte doprava do místnosti,kde ze stolu vezměte svíčku. Projděte opět doprava k sedícím mužům,před nimi klikněte na harampádí,ze kterého si vezmete oživující prášek a prdící polštářek. Schovejte se za rohem v chodbě, kalif projde do místnosti k brnění. Až odejde, tak použijte oživující prášek na brnění. Počkejte až se kalif napije z amfory na kašně a odejde do patra. Poté použijte inkoust na amforu na kašně. Projděte doleva do místnosti,kde použijte svíčku na pergamen na stole.Jděte doleva a po vinné révě na levém sloupu vylezte do patra. Perské manželce dejte náhrdelník a u africké manželky dejte do polštářů prdící polštářek a schovejte se v chodbě napravo. Počkejte až přijde kalif ,rozvalí se do polštářů a poté opět odejde.Klikněte na africkou manželku,opět je to láska jako trám a tím končí i tato kapitola.
Kapitola 5 – Létající koberec
Projděte do místnosti vpravo,kde si ze stolu vezměte peří, z akvária vyndejte dravou rybu, projděte do místnosti vpravo,kde si ze zdi napravo vezměte palcát.Projděte doprava k sedícím mužům,před nimi si vezměte ostré nůžky a schovejte se v chodbě. Počkejte až kalif přijde do místnosti a pak z ní odejde.Jděte vlevo do místnosti , použijte pero na pergamen, který je na stole. Dravou rybou klikněte na fontánu u schodiště a poté jděte doleva ke sloupu s vinnou révou. Počkejte až kalif odejde od perské manželky. Vyšplhejte do patra,použijte nůžky na mandolínu ležící na zemi. Po odchodu kalifa od africké manželky dejte palcát pod létající koberec a rychle se vraťte schovat do chodbičky vlevo od perské manželky. Kalif přijde opět k perské manželce,po jeho odchodu klikněte na perskou manželku,opět je to láska jako trám. Až kalif odejde od africké manželky tak za ní běžte a  klikněte na ní. Opět je to velká láska a také konec této kapitoly.
Kapitola 6 – Šachy
Projděte doprava do místnosti, ze stolku si vezměte lepidlo a z umělého ptáka vytrhněte peří. Poté přejděte napravo do místnosti , nalevo seberte olej na zbraně a lepidlo použijte na šachy. Projděte doprava k sedícím mužům ,před nimi si vezměte třešně a létající koberec. Až kalif odejde do patra,tak projděte k fontáně,kde dejte do poháru peří a pak jděte  až doleva do místnosti ,kde použijte olej na vodní dýmku .Až kalif sejde z patra dolů,tak vyšlphejte po vinné révě nalevo  k perské manželce a třešně použijte na talířek u polštářů. Poté rychle přejděte k africké manželce, umístěte létající koberec pod jídlo na stolku a schovejte se vpravo za roh. Až kalif odejde naštvaný dolů z patra,tak nejdříve klikněte na africkou manželku a to samé udělejte i u perské manželky. Tímto máte další kapitolu za sebou.
Kapitola 7 – Dvě nové manželky
Před sedícími muži si vezměte z haraburdí  kouzelný prášek a šídlo,projděte do místnosti vlevo, z levé zdi si vezměte  sekeru a rychle jděte do místnosti nalevo,kde z klece vezměte myš. Vylezte  po vinné révě do prvního patra. Jděte rychle k africké manželce napravo, kde použijte kouzelný prášek na vycpaninu  lva. Rychle klikněte na místnost nad vámi ve druhém patře, kde je skandinávská manželka. Klikněte sekerou na sekeru na stole,tím je prohodíte. Projděte rychle doleva k japonské manželce,ze stolku vezměte med a na polštářek na zemi použijte šídlo.Dveřmi nalevo sejděte k perské manželce a umístěte do dárku myš. Rychle seběhněte dolů k fontáně a na vějíř na fontáně použijte med. Nyní už vás čeká jen kolečko vášní, takže až sejde kalif dolů k fontáně,tak vylezte po vinné révě nahoru do prvního patra,jděte nejdřív k africké manželce/klikněte na ní/,pak vyjděte do patra výše ke skandinávské manželce,rychle pak proběhněte k japonské manželce a nakonec se pomazlete s perskou manželkou. Tím máte další kapitolu zdárně za sebou.
Kapitola 8 – Voodoo
V místnosti napravo si vezměte ze stolku vezměte lepidlo a použijte jej na golfový míček, který je na fontáně. Je tu také amfora ,kterou si vezměte a jděte doprava k sedícím mužům.Z haraburdí před nimi si vezměte chilli papriku. Dveřmi po pravé straně jděte nejprve do prvního patra a až kalif projde v druhém patře do místnosti,kde je skandinávská manželka ,tak projděte do chodby vedle místnosti.Na zdi je tu skrýš,použijte na ní amforu a projděte do místnosti. U skandinávské manželky si vezměte žejdlík s pivem.Až kalif projde do místnosti nalevo,kde je japonská manželka,tak vyjděte z místnosti , kde je skandinávská manželka na chodbu a ze stolku seberte kalifův kapesník.Poté přes místnost ,kde je skandinávská manželka sejděte po pravé straně o patro níže k africké manželce a použijte kapesník na voodoo panenku. Poté se opět po pravé straně vraťte do druhého patra. Projděte doleva až do místnosti ,kde je japonská manželka  a použijte chilli papriku na jídlo . Po levé straně sejděte do prvního patra a u perské manželky použijte žejdlík piva na kouzelnou amforu. Kalif postupně narazí na všechny vaše pasti,které jste na něj nastražili.Nyní vás čeká závěrečné kolo pusinek,které začněte africké manželky,poté vyjděte o patro výše ke skandinávské,poté doleva k japonské. Sejděte dolů před dveře k perské manželce,ale nevstupujte dovnitř.Počkejte až se kalif chytí na vaší poslední nastraženou past.Až odejde ,tak vstupte do místnosti a polibte perskou manželku.Tím je tato kapitola vyřešena.
Kapitola 9 – Kalifova nedůvěra
V místnosti napravo ze stolku seberte lepidlo, projděte do další místnosti vpravo,kde si vezměte šavli vlevo na stole a dělovou kouli vedle děla.Jděte doprava k sedícím mužům a z haraburdí před nimi si vezměte izolepu. Jděte k fontáně,použijte dělovou kouli na fontánu  a vezměte si z kraje fontány mýdlo.Jděte do místnosti vpravo od fontány a až kalif sejde dolů a půjde do místnosti nalevo ,tak vyběhněte po schodech nahoru k africké manželce v prvním patře napravo, kde šavli použijte na houpací křeslo. Poté vyjděte do druhého patra ke skandinávské manželce a použijte izolepu na stoličku. Proběhněte doleva k japonské manželce,kde použijte lepidlo na origami a ze stolku vpravo si vezměte černou barvu. Sejděte dveřmi nalevo o patro níže k perské manželce a použijte mýdlo na kouzelnou lahvičku na stolku.Slezte po vinné révě dolů a v místnosti hned vedle použijte  černou barvu na periskop.Nyní počkejte až se kalif nachytá na vaší past u perské manželky a sejde dolů.Rychle vylezte po vinné révě k perské manželce a polibte ji.Pozor!-musíte to udělat až poté,kdy se kalif podívá do periskopu.Poté projděte rychle k africké manželce,pak ke skandinávské a nakonec k japonské.Až je všechny políbíte,tak je další kapitola dokončena.
Kapitola 10 – Spící strážce
V přízemí používejte pouze pravé tlačítko myši, díky kterému se budete potichu plížit a spící strážce vás neuslyší. V místnosti vpravo na stolku vezměte francouzák,projděte doprava až k sedícím mužům a z haraburdí si vezměte pepř.Jděte doleva do místnosti ,kde si vezměte buben a na pravé zdi palcát . Až kalif po použití prutu u fontány vyjde do patra,tak na prut použijte palcát.Jděte doleva k vinné révě a vylezte do prvního patra.Zde se už nemusíte plížit,takže můžete opět používat levé myšítko. Projděte doprava k africké manželce a na bubny použijte buben.Pak vyjděte o patro výše,kde je skandinávská manželka.Použijte pepř na válečný roh . Vyjděte z místnosti na chodbu, vylovte živou rybu z akvária a zaměňte ji za rybu u japonské manželky. Sejděte o patro níž k perské manželce,kde použijte francouzák na klavír.Nyní už jen následujte postupně kalifa do všech místností s manželkami,kde jste nachystali pasti a postupně je všechny polibte.Po políbení všech čtyř manželek je kapitola dokončena.
Kapitola 11 – Nový přírůstek
V místnosti vpravo ze stolku seberte lepidlo a jděte doprava k sedícím mužům.Z haraburdí před nimi si vezměte sádlo a elixír růstu.Přejděte do místnosti nalevo,kde si vezměte pružinu a střelný prach.Jděte do prvního patra (počkejte až kalif odejde od své indické manželky) a u ruské manželky nalevo použijte lepidlo na talířek. Poté se vraťte k indické manželce a použijte střelný prach na trubku. Počkejte až kalif odejde od skandinávské manželky,vyjděte do patra a použijte sádlo na stoličku . Vyjděte z místnosti dveřmi vlevo ven,na chodbě použijte elixír růstu na konev, se kterou kalif zalévá masožravou rostlinu. Projděte vlevo do místnosti,kde je japonská manželka a použijte pružinu na trenažér. Nyní jsou všechny pasti připraveny,takže jen následujte kalifa a vždy polibte všechny kalifovy manželky,tím je tato kapitola ukončena.
Kapitola 12 – Ohňostroj
Jste v přízemí napravo, prochází se tu strážce zleva doprava. Počkejte až stráž půjde směrem od vás a bude přicházet ke schodišti.Rychle si vezměte z místnosti vlevo rachejtle a rychle vyjděte nahoru do prvního patra k indické manželce napravo, kde použijte rachejtli na prskavku . Přejděte doleva k ruské manželce a ze stolu si vezměte vodku. Nyní musíte slézt po vinné révě do přízemí a v místnosti nalevo si vzít inkoust a opět po vinné révě vylézt nahoru.Načasujte si to tak,aby strážce šel směrem doprava,ale aby byl v dostatečné vzdálenosti od vás.Hned jak inkoust  získáte,tak vyjděte do druhého patra na chodbu,kde použijte inkoust na sametovou látku u sochy.Poté jděte nalevo k japonské manželce , kde použijte vodku na koláč na stole. Vyjděte vpravo zpátky na chodbu , seberte ze země past na myši a před plátnem si vezměte zelenou barvu, kterou použijte u skandinávské manželky vpravo na žejdlík piva. Kalif se chytil do pasti u indické manželky,takže až kalif odejde z místnosti,tak jděte políbit indickou manželku.Projděte k ruské manželce nalevo a použijte pastičku na myši na gramofon. Vyjděte o patro výše , polibte japonskou a poté i skandinávskou manželku. Kalif se chytí do pasti u ruské manželky. Můžete jít políbit  ruskou manželku.Tím je tato kapitola dokončena.
Kapitola 13 – Trezor
Vylezte po vinné révě do prvního patra a u ruské manželky si ze stolu vezměte zaškrcovadlo. Vyjděte o patro výše k japonské manželce, ze stolku seberte vlásenku a použijte zaškrcovadlo na katanu. Projděte doprava ke skandinávské manželce,kde si vezměte sovu.Sejděte o patro níž k indické manželce a sovu použijte na klobouk z peří . Jděte doleva k ruské manželce,kde použijte vlásenku na louskáček . Po vinné révě slezte dolů,jděte doprava k sedícím mužům a z harampádí si vezměte ropuchu.Jděte do místnosti nalevo ,kde si ze stolku vezměte dárek pro manželku.Poté jděte doleva do místnosti,kde je na zdi vpravo trezor.Použijte na trezor ropuchu. Kalif mezitím jde od ruské manželky k trezoru. Vylezte po vinné révě do prvního patra. Polibte ruskou manželku a poté postupně polibte i ty ostatní. Skandinávské manželce dejte dárek pro manželku a tím je tato kapitola dokončena .
Kapitola 14 – Vyhozený kalif
Jste dole přízemí. V místnosti napravo si vezměte kaktus a počkejte, až kalif odejde od fontány do patra. Kaktus použijte na růži na fontáně  a poté jděte vpravo do místnosti,kde si vezměte podkovu. Jděte doprava k sedícím mužům a z haraburdí si vezměte rozdrcenou křídu. Počkejte v přízemí na gong do kterého udeří kalif. Do místností manželek vtrhnou strážci a začnou je prohledávat.Až stráže odejdou tak po vinné révě vyšplhejte do prvního patra použijte podkovu do těsta u ruské manželky.Poté jděte do místnosti napravo,kde polibte indickou manželku a po pravé straně se dveřmi vydejte do druhého patra. Jakmile kalif odejde z patra, tak jděte k japonské manželce, kde použijte křídu na deštník a vezmete si nádobu se zelenou barvou. Rychle jděte doprava do místnosti ke skandinávské manželce a použijte zelenou barvu na měřič síly. Sejděte  do prvního patra, projděte k ruské manželce,polibte jí a rychle po vinné révě slezte do přízemí. Kalif opět uhodí do gongu a stráže budou pročesávat místnosti.Až stráže odejdou tak rychle projděte do druhého patra , kde nejprve polibte skandinávskou a poté i japonskou manželku.Rychle vyjděte z místnosti na chodbu a stoupněte si ke gongu.Najeďte si s obrazem tak,abyste viděli i kousek patra pod vámi.Zde se totiž kalif pomocí kouzelného lektvaru promění v prince,respektive ve vás.Okamžitě jak se napije,tak klikněte na gong,tím přivoláte stráže,které kalifa vyhodí z paláce a hezké manželky jsou už jenom vaše.Konec hry.
Uložené pozice
Čeština
Demo
Recenze
Videoukázka
Obal na cd(dvd)
 

Náhledy fotografií ze složky Princ z Persie a hamižný kalif

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

odpověd

(stan, 17. 9. 2012 21:15)

ahoj Nikolko a Danulko,jestli bude další díl to bohužel nevím,ale jestli bude ,tak pro vás udělám zase návod i videonávod.

Perská princezna,Japonská princezna

(Nikol, 17. 9. 2012 20:19)

ahoj moc se mi tato hra líbí.doufám že bude pokračování.moc se na to těším.vaše Nikolka

Princ z Persie a hamižný kalif

(Danulka, 17. 9. 2012 20:18)

tato hra se mi mooc líbila....bude nejaky druhy díl??díky za odpoved vase Danulka