Jdi na obsah Jdi na menu
 

Army of Two

8. 3. 2004

Army of two

23.října 2008 Autor recenze-Liveman .

Válka ve dvou proti několika stovkám nepřátel? Zdá se šílené, ale občas se rodí neskutečně dobří žoldáci .

Válka

Je to ráj! Vstoupit do soukromého sektoru,vydělávat balíky peněz a užívat si zabíjení nepřátel.Takový jsou Salem,sympatický pohodář a závislák na prašulích a Rios,mistr konspiračních teorií,zodpovědný chlápek,který strká nos do všeho,ale naštěstí má rozum,dá se mu věřit.Dostali nabídku,která se neodmítá.Odejdou z armády a jdou na výlet,kde znamená,čím více mrtvol,tím větší balík peněz.

Vždy jen ve dvou

Podstatná věc u hry Army of two je kooperace.Budete vždy dva,jen u toho druhého si můžete zvolit počítačového kolegu nebo živou bytost(splitscreen).Počítačový kolega je v podstatě chodící lekárnička, pomůže ve vystřílení nepřátel,občas něco podá,zvedne vás,když chcete něco přelézt.Povely(počítačové) jsou jednoduché/jsou jen čtyři/,ale to stačí.Za prvé běž dopředu a střílej,za druhé zůstaň na místě a střílej.Za třetí drž se u mě a pal jako magor.Poslední je společné sniperování.Dvě dobré vychytávky jsou předstírání smrti a upoutávání pozornosti.Dáte kolegovi rozkaz ať jde dopředu,Všichni po něm pálí a vy dojdete v pohodě do bezpečí.Nahoře na obrazovce jsou dva stupně agresivity.Rozdělené to je na dvě části -agresivita Salemova a Riosova.Občas si skočíte padákem,jeden střílí druhý řídí padák.

Nakupování

Měna je dolar a většinou máte na to, co potřebujete.Zbraně jsou primární,sekundární a speciální.Zbraně primární-hlavní zbraň, většinou samopal a brokovnice.Zbraně sekundární se používají když u primárních dojde munice.Jsou to pistole...až po malé samopaly.Speciální zbraně odstřelovačky,granáty,bazuky.Jsou docela drahé.Další věc je brnění,je rozděleno na tři úrovně lehká,střední,těžká.Když máte těžké brnění, jste celý v pancíři.Neobvyklá věc jsou masky,vypadá to efektně,když máte klaunskou masku na obličeji.Jedna z podstatných věcí u nakupování je upgrade,upravovat můžete zbraně primární,sekundární a speciální.U hlavní zbraně je zásobník na zvětšený počet nábojů.Speciální věc je přebarvit si zbraně na zlatou barvu. Někomu to přijde zbytečné,každopádně to vypadá krásně. Zbraně si bohužel nemůžete vzít od nepřátel.

Mise

Šest misí, to je poměrně málo, vzhledem k tomu, že jedna mise trvá jen hodinu.Každá mise má svoje vlastní prostředí.Projdete Afghánistánem,Somálskem,Írákem,Čínou,přístavní lodí a známým velkoměstem Miami.Za splnění misí dostáváte peníze,které se hodí na výzbroj.Mise mají svůj děj,takže atmosféru si užijete.V misích máte normál nepřátelé až po bossy a mega bossy.Úkoly jsou klasické- vystřílej, vyhoď do vzduchu,přeprogramuj počítač atd.Je to okoukané,ale zábavné. 

Svět ve válce

Příběh nepatří mezi špičkové scénáře,ale je povedený.

Útok začíná 11.zářím,konec se odehrává během uragánu Katrina.

Filmové scény jsou opravdu dost povedené,postavy sympatické.

Verdikt

+

1. Grafické zpracování+engine.

2. Kooperativní mód.

3. Příběh.

4. Vychytávky.

5. Prostředí.

6. Dva sympatáci.

7. Nakupování a modifikace zbraní.

8. Inteligentní parťák.

9. Řízný multiplayer.

10.Břitké akce.

-

1. Krátká příběhová linie.

2. Stereotypní obsah hry.

3. Přímočaré mise.

4. Jen čistě na platformách X360 a PS3.

=

Kooperativní mód je oživením této hry,bez něj je to klasická střílečka se skvělým zpracováním.Hra vám zabere zhruba 6 hodin čistého času.

Grafika 8/10-

Hudba 7/10-

AI 8/10-

Atmosféra 8/10-

Hratelnost 9/10-

Zábavnost 9/10-

Vytrvalost  8/10-

Multiplayer 8/10-

81%

Recenze
Videoukázka
Obal na cd(dvd)
Screeny

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář