Jdi na obsah Jdi na menu
 

E.T-Phone Home Adventure

9. 3. 2011

TOPlist

E.T-Phone Home Adventure
23.září 2008 Autor návodu-Standa Madukas
Hezká adventura z roku 2002 není zpracována podle filmové předlohy.Setkáte se všemi dětskými hrdiny a také s E.T.Ten musí s kosmickou lodí přistát na neznámé planetě Zemi a musí se pokusit najít položky k vysílači,kterými se zkontaktuje se svou mateřskou lodí a vrátí se zpět na svou planetu.Hra je sice graficky povedená,ale jinak dost odfláknutá a herní čas je vysloveně ostudný.Za dvě hodinky máte dohráno a to je na plnohodnotnou hru zoufale málo.
Obrazek
Podívejte se na úvodní animaci ve které přiletí kosmické těleso a pak klikejte směrem k Elliotovi.
Elliotův pokoj
Následujte ho až do pokoje.Ráno se objeví v pokoji Michael i Elliotova malá sestřička Gertie.Poté E.T dostane batoh na který si nahoře napravo na obrazovce můžete kliknout a podívat se co obsahuje.Bude sloužit jako inventář a v něm bude E.T shromažďovat věci.Vezměte si barevné bonbóny z police a dejte si je do batohu nahoře napravo.Zkuste otevřít skříňku,je zamčená,takže budeme potřebovat klíč.Podívejte se na globus,letadlo a lampu.Vyjděte vlevo do pokoje,kde je Gertie.
Pokoj Gertie
Ta vás požádá o pomoc s květinami.Klikněte na Gertie.Je tu první minihra.Musíte klikat na padající okvětní lístky a přiřazovat je podle barvy do příslušného květináče/viz obrázek/.
Obrazek
Uděláte to tak,že kliknete třeba na modrý okvětní lístek a pak kliknete na květinku,která má v květináči modré okvětní lístky.Až dosadíte do každého květináče celou květinku i s lístky, tak se opět ocitnete v Gertiině pokoji.Vezměte si ramínko,které vám za pomoc dá a také ozubená kolečka ,která jsou na zemi před Gertie. Vraťte se do Elliotova pokoje a jděte do spodní části obrazovky, do chodby.
Chodba
Klikněte na Elliotova staršího bratra, Michaela a promluvte s ním. On vám řekne,že dveře do podkroví jsou zamčené.Jděte dolů po schodech.
Spodní část domu
Prozkoumejte dýni a pak přejděte ke klavíru."Zahrajte"něco na klavíru,objeví se vám klíč,který si vezměte.Jděte doprava,je tu Gertie.Klikněte na ní a je tu další minihra.Úkolem je napsat správně slova do časového limitu,respektive do Gertina odpočítávání.Pokud umíte trochu psát a orientujete se na klávesnici, tak to pro vás nebude těžké.V opačném případě budete mít dost problémy.Až to zdárně zvládnete tak si vezměte laptop za Gertie.Klikněte ještě na vlak,skříňku a poličku.Vyjděte dveřmi ven.
Psí bouda
Nyní musíme získat deštník,který je v psí boudě.Dejte psovi bonbóny z inventáře.Je tu další minihra.Bonbóny se kutálí směrem k boudě.Před psem jsou žlábky do kterých se bonbón skutálí.Pokud je to bonbón správné barvy ,tak u něj psík udělá tlapkou značku.Takhle tedy hledejte správné bonbóny.Máte tři minihry a až to zvládnete tak psík z boudy vyndá deštník,který si vezměte do inventáře.Jděte zpět do domu.
Knihovna
Jděte zpátky ke klavíru a zahněte u něj doleva.Jste u knihovny,tojí tu Elliot,podívejte se na TV v polici s knihami,skříňku a pak klikněte na klíč v poličce na knihy.Knihy spadnou a musí být znovu srovnány, tak jak byli předtím.Řešení není těžké.Když knihy uspořádáte do polic tak vám Elliot špatně zařazené knihy hodí na zem a vy takhle v pohodě knihy do polic zařadíte.Zde máte na obrázcích obě řešení./viz obrázky/
Obrazek
Obrazek
Poté si vezměte klíč na knihovně a dejte si ho do batohu.Jděte dvakrát doleva a po schodech nahoru,kde vstupte do dveří na kterých je nápis enter.
Elliotův pokoj
Jste opět v jeho pokoji.Klikněte klíčem v inventáři na skřínku nalevo od Elliota.Elliot bude cosi říkat v tom smyslu,že potřebuje ze skříňky vyndat určité věci.Takže udělejte následující ,přesuňte věci tak,abyste napravo nahoře uvolnili gramofon,poté auto na dálkové ovládání a nakonec větrák.Vraťte se na chodbu,kde stojí Michael a otevřete klíčem dveře do podkroví.
Podkroví
Zde jsou tři bedny s kterými můžete pohybovat,dejte je na jednotlivá čísla,to znamená že bednu č.1 dejte na značku s číslem 1 a takhle je seřaďte za sebou.Poté jděte zepředu k bednám a vyskočte na bedny.E.T takhle proskáče do další místnosti.Pokud se spletete tak klikněte na koště a můžete začít znovu.Ve druhé místnosti opět seřaďte bedny a přeskočte do další místnosti.Tato místnost má několik beden a vaším úkolem je nejprve sesbírat ozubené kolečko,drát a hřebíky.
Obrazek
Až je sesbíráte a uložíte do inventáře tak projděte po bednách ven.Ocitnete se zpátky u schodiště.

Vraťte se do Elliotova pokoje a vezměte si gramofon,auto na ovládání a větrák.Pak sejděte po schodech dolů a vyjděte s Elliotem ven dveřmi pod schody.V animaci uvidíte jak Elliot a E.T míří do lesa.
Les
E.T buduje vysílač,má sice plno součástek,ale nemá dostatečný intelekt k tomu,aby dal vše dohromady.Takže úkol je jasný..Tři části vysílače musí být sestaveny takto-
část deštníku:musíte pohybovat ocelovými kuličkami tak,aby všech šest kuliček zapadlo do děr./viz obrázek/
Obrazek
část gramofonu:tady musíte klikat na body,které se kliknutím promění na zlatý bod a pokud kliknete na správnou kombinaci, tak se vám nahoře objeví znak.Když projedou pod jehlou přenosek vpravo tak pokud kliknete na jednotlivé body tak se vám objeví znak.Vy musíte docílit toho,aby se vám nahoře objevili čtyři znaky a až je tam budete mít ,tak je klikáním na jednotlivé body musíte zopakovat v tom pořadí v jakém jsou nahoře.Hádanka se generuje,takže vám nemohu říci přesně ,pod jakým bodem najdete ten který znak.
Obrazek
část s ozubenými kolečky:Umístěte kolečka tak,aby propojili části stroje a aby se kolečka točili a rozsvítila se zelená kontrolka.Celkem musíte propojit čtyři části/viz obrázky/
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Až to zvládnete tak je zpráva odeslána na mateřskou loď E.T.Jenže signál zachytí i pozemské stanice a ty vyšlou do oblasti svůj tým.Elliot a E.T se ocitnou v laboratoři.
Komplex
Michael přijede do komplexu Elliota a E.T zachránit. Nyní vás čeká jednoduchá pasáž,ale chvilku mi trvalo než jsem přišel na to co se po mě chce.Úkolem je dovést E.T na konec koridorových chodeb ,aniž by si vás všimla stráž ve skafandru.Strážců je tu mnoho.Udělejte následující ,hrajete za Elliota,kterého následuje jak Michael tak i stráže ve skafandru.Nejprve vyjděte z místnosti ven,vidíte tu strážce ve skafandru.Projděte do vedlejší místnosti a až se za vámi zavřou dveře ,tak klikněte na stráž ve skafandru.Ta se vydá do místnosti,kde je Elliot.Vyjděte zpátky z místnosti ven a tentokrát klikněte na Michaela s vozíkem.Michael vyjede ven.Musíte to dělat tak,aby stráže neviděli Michaela s vozíkem.Proto je vždy musíte uklidit z místa,kudy budete projíždět s Michaelem.Princip tedy znáte,takže takhle postupujte až k pultům,kterými zaktivujete dveře,které vás pustí do další části/viz obrázek/
Obrazek
K tomuto pultu musíte přivést Michaela s vozíkem na kterém má E.T.Až projedete celý labyrint chodeb, tak se ocitnete venku na silnici ve městě.
Únik sanitkou
Vaším úkolem je vyhnout se hlídkám,které se snaží zastavit vaší sanitku.Jsou zde tři tratě po kterých bude vaše sanitka unikat pronásledovatelům.První je vcelku jednoduchá,na té druhé používejte semafory.Když na ně klikněte tak se rozsvítí červená,vaši pronásledovatelé musí zastavit a najít jinou cestu.Když projedete na poslední trať tak musíte rychle projet k výjezdu,tím se ocitnete na konci hry.
Obrazek
V animaci vidíte jak Michael a Elliot dovezou E.T k jeho mateřské lodi.
Mateřská loď
E.T je velmi nemocný a jeho mateřská loď mu posílá energii.Vaším úkolem je chytat energetické koule tak ,aby Elliot dokázal s E.T vzlétnout/viz obrázek/.
Obrazek
Až budete ve vzduchu tak je opět potřeba sbírat energetické koule a proletět až k mateřské lodi.Spustí se závěrečná animace ve které se E.T rozloučí s trojicí sourozenců a odcestuje na svou planetu štěstí.Konec hry
Uložené pozice
Čeština
Demo
Recenze
Videoukázka
Obal na cd(dvd)
 

Náhledy fotografií ze složky E.T-Phone Home Adventure

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář