Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dar Descent – Blood Red Moon

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Průměrné dobrodružství ze světa Amnesie obsahující místy otravné hledání klíčů a jinak zde nenajdete nic co by stálo za větší pozornost.

- - - - -

Ve skříni najdete lucernu. Dveřmi vyjděte na ochoz a pokračujte do dveří vlevo. Nadzdvihněte kryt kláves u piana a seberte Key. Vraťte se na ochoz a sestupte po schodišti. Odstraňte sudy, protože za nimi jsou v zemi padací dveře. Nadzdvihněte je, prolezte na konec tunelu a poté vejděte do dveří do další úrovně.

Jděte do dveří vpravo, odtáhněte na stranu postel a seberte páčidlo. V přihrádce psacího stolu najdete OLEJNIČKU a v zásuvce laudanum. Vzadu jsou prosklené výstavní stolky a v nich další laudanum a lektvar zdravého rozumu. Rozbijte skleněné kryty nějakým předmětem. Vraťte se do chodby a páčidlem vylomte dveře naproti. Ze stolu vzadu seberte dokument Note from Unknown. Mezi nohami vězňů je vpravo od dveří leží Metal Door Key. Vyjděte zpět do chodby a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Ze stolu seberte Mansion Key a poté běžte stále vpřed a na konci si odemkněte dveře klíčem. Pak už jen vejděte do dveří do další úrovně.

Jděte do místnosti vlevo a na komodě leží lektvar zdravého rozumu a v horní zásuvce VELKÁ OLEJNIČKA a další lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a na křižovatce chodeb jděte do dveří před vámi. Ze stolu seberte Hemuli's Privateroom Key. Vyjděte zpět do chodby a dejte se vpravo. Další dveře po pravé straně si odemkněte klíčem a v místnosti seberte z psacího stolu lucernu, 2 OLEJNIČKY a křesadlo a ze zásuvek laudanum, lektvar zdravého rozumu a další 3 křesadla. Vylezte po žebříku nahoru a na konci je zatopená místnost, kde jsou v různých částech na velkých bednách 3 zrezivělé klíče. Vraťte se do chodby a jedním z těchto klíčů si odemkněte poslední dveře vpravo. Sestupte po schodech dolů a vejděte do dveří do další úrovně.

Jděte po schodech vlevo a projděte do místnosti s mnoha sudy. Vlevo vzadu je tunel, na jehož konec prolezte. Cihlou vpravo rozbijte kryt výstavního stolku a seberte dokument Note from Hemuli. Za dveřmi vpravo je další dokument Note from Hemuli a za dveřmi vlevo je ještě jeden dokument Note from Hemuli a dveře do další úrovně, do nichž vstupte.

Běžte jedinou možnou cestou vpřed až dorazíte do místnosti, kde seberte ze stolu dokument Note from Hemuli a ze země za stolem Vilijonkka's Bedroom Key. Vraťte se na začátek chodby, kde jsou po straně zamčené dveře, které si odemkněte klíčem. V místnosti najdete 2 VELKÉ OLEJNIČKY a v zásuvce Virtanen, laudanum a lektvar zdravého rozumu. Jděte opět na opačnou stranu chodby, kde si klíčem odemkněte dveře vpravo. Projděte na konec chodby a v místnosti, kde je velký nepořádek, najdete vlevo další lektvar zdravého rozumu a vpravo za velkou bednou ještě jeden lektvar zdravého rozumu. Otevřte skříň a seberte 2 VELKÉ OLEJNIČKY. Dejte na stranu postel, prolezte na konec tunelu, seskočte do jámy a vyskočte nahoru, abyste se zachytili žebříku. Vyšplhejte nahoru a v chodbě jděte do dveří vpravo. Na psacím stole je železný plát a pod ním A Key a v přihrádce VELKÁ OLEJNIČKA. Vlevo na mříži cely visí dokument Note from Hemuli's Scientist. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte dveře na konci. Sestupte po schodech dolů a jedinou možnou cestou se dostaňte ke dveřím do další úrovně, do kterých vejděte.

Projděte do sousední místnosti a poté jděte do dveří vlevo. Ze země seberte dokument (bez označení) a na konci chodby najdete mezi sudy Key for a Cabinet. Vraťte se do chodby a jděte do dveří naproti. V místnosti na konci chodby najdete v zásuvce komody laudanum a a v zásuvkách psacího stolu lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Skříň odemkněte klíčem z inventáře a seberte kladivo. Vyjděte zpět do hlavní chodby a na konci jsou dveře zamčené na visací zámek, který uražte kladivem. U kříže najdete VELKOU OLEJNIČKU a poté pokračujte do dveří vlevo a ve velké místnosti je vpravo obraz, který lze odstranit. Z výklenku seberte A Key a dokument To Anyone Who is Reading This. Vraťte se do haly se schodištěm a odemkněte si klíčem dveře nad schody. V jídelně posbírejte ze stolu VELKOU OLEJNIČKU, laudanum, lektvar zdravého rozumu a 14 křesadel. Pokračujte do krátké chodby a vejděte do dveří vpravo. Vezměte bednu vlevo a dejte ji na velkou bednu vpravo. Vyskákejte na vrchol regálu a skočte za hradbu z velkých beden. Ze země seberte A Key a žebřík použijte k opětovnému překonání hradby. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Sejděte po schodech dolů a pokračujte do dveří vlevo. Uvnitř komody je VELKÁ OLEJNIČKA, kterou seberte. Za krbem je páka, za kterou zatáhněte, a regál vpravo se odklopí. V tajné pasáži seberte pilku na kosti, vyjděte zpět do chodby a jděte do dveří naproti. Za dveřmi vlevo je dokument Note from Hemuli a za dveřmi vpravo další dokument Note from Hemuli. Za mostem jsou dveře zatlučené prkny, na které použijte pilku z inventáře. Vyjděte po schodech nahoru a jedinou možnou cestou se dostaňte na osvětlený most, kde seberte ze země dokument To Anyone. Začne vás pronásledovat monstrum, tak běžte známou cestou zpět až ke schodišti, které je zřícené. Skočte do otvoru v podlaze a poté vejděte do dveří do další úrovně.

Na křižovatce jděte vlevo a zajděte do první cely vlevo, kde seberte ze země Key. Vraťte se do chodby a jděte do protilehlé chodby, kde odemkněte klíčem dveře na konci. Před vámi je místnost s mnoha mučícími pannami. V třetí zleva leží zrezivělý klíč. Musíte pootevřít dvířka, aby vznikla malá skulinka, do které klikněte a předmět tak seberete. V druhé řadě je další zrezivělý klíč v druhé panně a ještě další zrezivělý klíč v poslední panně. V zadní řadě je zrezivělý klíč ve třetí panně a ještě jeden zrezivělý klíč v poslední panně. Klíči si postupně budete odemykat další a další panny. Odemykejte je v tomto pořadí:

první v prostřední řadě

třetí v první řadě

poslední v prostřední řadě

třetí v poslední řadě

poslední v první řadě (dutá jehla)

druhá v prostřední řadě

Vraťte se do chodby a jehlou si odemkněte dveře na konci protilehlé chodby. Zde postupujte takto:

poslední v první řadě (zrezivělý klíč)

první v poslední řadě (zrezivělý klíč)

poslední v poslední řadě (zrezivělý klíč)

první v první řadě (zrezivělý klíč)

předposlední v předposlední řadě (zrezivělý klíč)

druhá v předposlední řadě (zrezivělý klíč)

druhá v druhé řadě (zrezivělý klíč)

předposlední v druhé řadě (zrezivělý klíč)

předposlední v třetí řadě (zrezivělý klíč)

čtvrtá v třetí řadě (zrezivělý klíč)

čtvrtá v druhé řadě (zrezivělý klíč)

třetí v předposlední řadě (zrezivělý klíč)

druhá v první řadě (zrezivělý klíč)

druhá v třetí řadě (zrezivělý klíč)

třetí v třetí řadě (zrezivělý klíč)

poslední v třetí řadě (zrezivělý klíč)

poslední v předposlední řadě (zrezivělý klíč)

poslední v druhé řadě (zrezivělý klíč)

předposlední v první řadě (zrezivělý klíč)

třetí v první řadě (zrezivělý klíč)

čtvrtá v první řadě (zrezivělý klíč)

první v druhé řadě (zrezivělý klíč)

první v předposlední řadě (zrezivělý klíč)

první v třetí řadě (zrezivělý klíč)

druhá v poslední řadě (zrezivělý klíč)

předposlední v poslední řadě (zrezivělý klíč)

třetí v poslední řadě (zrezivělý klíč)

třetí v druhé řadě (zrezivělý klíč)

čtvrtá v předposlední řadě (zrezivělý klíč)

čtvrtá v poslední řadě (dutá jehla)

Jděte zpět do chodby, zahněte vlevo a jehlou si odemkněte mřížové dveře. Ze stolu seberte dokument Note from Memuli a poté vás obklíčí monstra a zabijí vás. Projděte dveřmi a poté se spustí závěrečné titulky.

uložené pozice

videoukázka

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář