Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – A Daughter's Rescue

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o lehce nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie, které má docela děsivou atmosféru a obsahuje pár zajímavých netradičních prvků.

- - - - -

Castle

Z psacího stolu seberte dokument Katherine's Diary a poté si přistavte bedny k regálu a z horní police seberte Chambet's Key. Klíčem si odemkněte dveře a projděte do rozlehlé místnosti. Na druhé straně klikněte na stůl a seberte Simply Dagger. Probouzíte se ve vězeňské cele. Použijte dýku na dveře a ty se odemknou. V chodbě jděte do posledních dveří vpravo a ze stoličky seberte dokument Random Prisoner's Diary. Až se ozve silná rána seberte ze země lucernu a Prisoner's Key. Klíčem si odemkněte dveře a pokračujte do dalších dveří vlevo. Ze země seberte VELKOU OLEJNIČKU a laudanum. Vraťte se do chodby a pokračujte do dveří naproti, za kterými najdete dokument Random Prisoner's Diary. Vyjděte opět do chodby a nyní jděte do dalších dveří vlevo, za kterými najdete další 2 VELKÉ OLEJNIČKY. Vraťte se do chodby a pokračujte do dalších dveří vlevo, kde najdete OLEJNIČKU. Na chodbě zbývá prozkoumat ještě jedny postranní dveře a za nimi je jen křesadlo. Klíčem si odemkněte dveře na konci chodby. Sejděte po schodech dolů a dostanete se do široké chodby. Zde jděte do prvních dveří vpravo a v jídelně seberte ze stolu laudanum a lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a pokračujte dál. Po pravé straně leží na zemi provázek. Jděte do dveří vlevo na konci a pod povaleným regálem najdete Garden's Key. Vyjděte zpět do chodby a vstupte do prvních dveří po levé straně. Na dveře do další úrovně použijte klíč z inventáře a vejděte do nich.

Garden

Cesta přes zahradu je velice jednoduchá. Držte se na kopečcích zeminy a takto během chvilku zahradu obejdete. Vylezte na balkón a vstupte do dveří do další úrovně.

Mansion

V chodbě jděte do prvních dveří vlevo, z přihrádky psacího stolu seberte laudanum a nakonec odházejte z pravého kouta sudy. Zatáhněte za páku směrem dolů a ozve se pronikavý tón. Vraťte se do chodby a projděte na konec, kde se dveřmi dostanete do další chodby. Vlevo za rohem leží na zemi OLEJNIČKA a ve skříni je laudanum a lektvar zdravého rozumu. Pokračujte do ohybu chodby, kde prohledejte skříň a najdete Hallway's Key. Vyjděte po schodech nahoru a v druhé místnosti najdete na polici regálu vpravo dokument Sophia's Diary. Ve třetí místnosti si klíčem odemkněte dveře a v chodbě seberte z výstavního stolku OLEJNIČKU. Seskočte dolů do zaplaveného podzemí a vejděte do dveří do další úrovně.

Machine's Room

Projděte ke dveřím do další úrovně po levé straně. Bohužel v mechanismu ovládající dveře je příliš malý tlak, takže nejdou otevřít. V chodbách se držte stále vpravo, abyste nebloudili. Nejprve se dostanete na konec chodby, kde je ventil na potrubí pod vodou. Otočte jím na doraz vlevo (musí začít syčet pára) a pokračujte dál. Pod schodištěm jsou ve vodě 2 křesadla. Vyjděte po schodech nahoru a u zábradlí najdete křesadlo. Zde musíte najít cestu mezi trubkami. Najdete tak další ventil, kterým rovněž otočte, a ve vzdáleném koutě leží na zemi laudanum a lektvar zdravého rozumu. V jiné části tohoto patra je další ventil, nedaleko leží na zemi OLEJNIČKA a další 2 křesadla. Vraťte se do zatopených chodeb a otočte dalším ventilem pod vodou, v jehož okolí jsou navíc 2 křesadla. V nedaleké chodbě je navíc SUD S OLEJEM (10% lucerny). Jestliže jste otočili všemi čtyřmi ventily, vraťte se ke dveřím do další úrovně, zatáhněte za páku vlevo a poté do těchto dveří vejděte.

Researcher's Room

Ze země seberte dokument Researcher's Diary (Page 1 of 3). Vylezte po nedalekém žebříku a poté pokračujte v lezení po dalších žebřících až nahoru. U psacího stolu leží kladivo a na stole Storage's Key a dokument Researcher's Diary (Page 2 of 3). Sestupte po žebřících dolů a dejte se do dlouhé chodby. Na konci jsou zdobené železné dveře, které si odemkněte klíčem, který jste sebrali na horním balkónu. Z police posbírejte 4 Piece's of Orb a dokument Researcher's Diary (Page 1 of 3). Vraťte se do chodby a jděte do předposlední boční chodby vpravo. Za hradbou z beden je otvor v zemi, na který použijte kladivo. Prolezte na konec, sestupte po žebříku dolů a vstupte do dveří do další úrovně.

Sanctuary

Vlevo leží VELKÁ OLEJNIČKA. Sestupte po schodech dolů. Zábrana blokuje vchod k oltáři. Musíte najít 4 andělské sochy a na každou z nich použít jeden úlomek koule. Poté se vraťte na začátek a projděte na plošinu mezi velkými andělskými sochami. Přenesete se do haly, kterou jste viděli ve snu na začátku. Rychle běžte na konec místnosti a vejděte do světla. Vrátíte se zpět do svatyně. Na knihu na podstavci použijte dýku a tím hru zakončíte.

čeština

uložené pozice

videoukázka

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář