Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – A Shade of Lavender, Chapter 1

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o ne příliš známou Custom Story, avšak výrazně nadprůměrnou. Co zde opravdu zaujme jsou rozmanité a zajímavě řešené úrovně a adventurní náplň, která oplývá netradičními prvky. Rozhodně doporučuji vyzkoušet.

- - - - -

Outside

Začínáte před pochmurnou budovou. Vyjděte nahoru po schodech a poté vstoupíte dovnitř.

Entrance Hall

Na konci vpravo jsou dveře, do kterých vejděte, a v místnosti najdete ve skříni dokument I Regret Everything, v zásuvce psacího stolu křesadlo a v zásuvce komody OLEJNIČKU a další 2 křesadla. Vraťte se do haly a vstupte do dveří s nápisem Living Quarters.

Living Quarters

Jděte vlevo a poté vejděte do dveří vlevo. Ze zásuvky komody seberte 2 křesadla, vraťte se do chodby a nyní jděte do dveří vlevo na konci chodby. Hned za rohem vlevo je knihovna a na jedné horní polici křesadlo, na psacím stole leží dokument Troubling Circumstances..., v přihrádce OLEJNIČKA a v jedné ze zásuvek další křesadlo. Jděte do pravé části místnosti a po chvíli jedny zamčené dveře probourá monstrum. Jděte do této místnosti a vzadu v komodě s vytaženými zásuvkami najdete zrezivělý klíč. Vydejte se zpět do chodby na začátku a klíčem si odemkněte druhé dveře vlevo. Z psacího stolu vpravo seberte First Rod a dokument Progress a z přihrádky 2 křesadla; z horní zásuvky nedaleké komody seberte zase OLEJNIČKU a 3 laudanum. Tím máte v této úrovni vše splněné, takže se můžete vrátit do vstupní haly.

Entrance Hall

Jděte naproti do levých dveří.

Dining Hall

Jděte do postranní místnosti vlevo a z police seberte Jar. Vraťte se do jídelny a vstupte do kuchyně, kde najdete vlevo vzadu na polici OLEJNIČKU a vpravo na stole dokument NOTICE. To je v této úrovni vše, takže se vydejte zpět do haly.

Main Hall

Vejděte do sousedních dveří.

Laboratory

V této úrovni vás bude toxický plyn postupně zabíjet, což vám bude ztěžovat postup. Sestupte po schodech dolů a ze stolů posbírejte 2 laudanum, lektvar zdravého rozumu a křesadlo. Jděte dál do místnosti a u komody najdete na římse OLEJNIČKU, 2 laudanum a v zásuvce 2 letkvary zdravého rozumu. Na sud s kyselinou použijte sklenici z inventáře a získáte tak nádobu s kyselinou. Při cestě zpátky se však zhroutíte na schodech a ztratíte vědomí.

Nightmare 1

Probudili jste se v jakési noční můře. Jděte do dveří vlevo dostanete se do prostoru, kde levitují předměty. Musíte otevřít ležaté dveře nahoře a zároveň pod ně přistavit několik beden, abyste jimi mohli projít. Jestliže byste měli málo beden, tlačítkem na podlaze si „přivoláte“ další. Dojděte na konec a klikněte na artefakt. Přenesete se na začátek úrovně, kde se před vámi rozpadnou dveře vpředu. Teď vás čeká docela obtížný test. Musíte vždy proběhnout pod mříží a prvním tlačítkem vpravo mříž spustit, abyste zastavili monstrum, které vás pronásleduje. Dalším tlačítkem mříže opět zvednete a takto stále dál až dojdete do rozlehlé chodby, kde jděte vpravo, zatočte ventilem u mříže, ale otevřete ji jen tak, abyste prolezli pod ní v pokrčení, protože takto pootevřenou mříží za vámi monstra nemohou. Nadzdvihněte poklop a skočte dolů.

Nightmare 2

Naskládejte na sebe několik beden na dveře dole. Skočte na vrchol beden a dveře se pod vámi protrhnou. Jděte na druhou stranu místnosti a jste na konci noční můry.

 

Laboratory

Probíráte se na schodech, kde jste ztratili vědomí. Vyjděte nahoru a dveřmi se vraťte do haly.

Entrance Hall

Naproti vámi je chodba zalepená slizem. Použijte na sliz kyselinu z inventáře, sestupte po schodech dolů a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Cellar

Vpravo na policích leží OLEJNIČKA a laudanum. Sestupte po schodech dolů a jděte do dveří vlevo. Na pravém zadním regálu leží na horní polici Something Sharp. Vyjděte zpět do velké místnosti a na druhé straně najdete na jedné z polic laudanum. Pokračujte do místnosti vpravo, kterou prohledejte a najdete Bonesaw, OLEJNIČKU a ještě jedno laudanum. Ve velké místnosti použijte jehlu z inventáře na zamčené dveře a vzadu z psacího stolu seberte Second Rod a dokument I've Done Something Terrible. Poté se vydejte zpět do vstupní haly.

Entrance Hall

Zbývají poslední neprozkoumané dveře, a to strojovna.

Machine Room

Rovně před vámi leží na regálu křesadlo, poté jděte do dveří vlevo a ze stolu seberte Elevator Key a dokument Elevator Operator's Note. Do pece dejte 4 kusy uhlí a zatáhněte za páku, čímž pec zapálíte. Vraťte se do chodby a pokračujte do druhých dveří. Vpravo v truhle je OLEJNIČKA a postranní komoře je k sebrání další křesadlo. Do panelu vložte obě dvě páky a vydejte se zpět do vstupní haly.

Entrance Hall

Výtahové dveře si odemkněte klíčem a nyní nastupte do výtahu a zavřete za sebou dveře. Tlačítky vyberete úroveň a zatáhnutím za páku se výtah do příslušné úrovně rozjede. Klikněte na horní tlačítko a zatáhněte za páku.

Upper Balcony

Použijte na dřevěnou zábranu pilku z inventáře a vyjděte na balkón. Ze stolu vpravo seberte dokument Mariah a pak skočte z balkónu dolů.

Archives

Bohužel se vám při pádu rozbila lucerna. Za stolem je truhla a v ní 2 křesadla. Židli prohoďte oknem a prolezte do velké haly, kde hned vpravo seberte ze stolu laudanum. Z balkónu skočte na vrchol regálu vpravo, skočte na uzounkou římsu na stěně a z ní na další regál, kde seberte VELKOU OLEJNIČKU. Seskočte dolů a v předposlední uličce najdete v jedné polici OLEJNIČKU. Dveřmi vyjděte do chodby a vstupte do dveří vpravo. Z přihrádky psacího stolu seberte novou lucernu a ze zásuvek 2 křesadla a uvnitř skříně je další OLEJNIČKA. Vraťte se do chodby a dejte se vlevo a poté vstupte do dveří vpravo. V místnosti najdete vlevo SUD S OLEJEM (10% lucerny), v truhle vpravo 2 OLEJNIČKY a 3 křesadla, z psacího stolu Third Rod, z přihrádky laudanum a ze zásuvky lektvar zdravého rozumu a další křesadlo. Vzadu jsou zabedněné dveře, na které použijte opět pilku. V chodbě jsou zabarikádované výtahové dveře. Odstraňte bedny, nastupte a jeďte do vstupní haly.

Entrance Hall

Běžte vpravo do dveří do strojovny

Machine Room

Jděte dát do panelu poslední páku a vraťte se do vstupní haly.

Entrance Hall

Nastupte do výtahu, stiskněte spodní tlačítko a zatáhněte za páku

Lower Chambers

Běžte širokou chodbou stále vpřed, vyběhněte po schodech nahoru a skočte do šachty, čímž hru zakončíte.

videoukázka

uložené pozice

čeština

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář