Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Abomination

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

Jděte do vedlejší místnosti, ze které vedou další dvoje dveře. Dveře vlevo jsou zamčené a ty vpravo vedou do dlouhé a široké chodby. V této chodbě vstupte do druhých dveří vpravo a seberte Key to the Teacher's Room. Vraťte se zpět do předchozí místnosti a klíčem si odemkněte dveře naproti. Z psacího stolu seberte dokument Note for Ully a Key to the B-block. V jedné knihovně jsou v mezeře mezi knihami 2 lektvary zdravého rozumu. Vyjděte z místnosti a jděte opět do chodby. Pokračujte vpravo ke dveřím do další úrovně, které si odemkněte klíčem z inventáře a poté do těchto dveří vstupte.

Projděte chodbou a vlevo u svícnu leží na podlaze křesadlo. Poté vejděte do dveří do další úrovně.

Dejte se vlevo a přijdete do jídelny. Po chvíli se před vámi obraz jídelny změní. Ztratíte vědomí a po chvíli se proberete. Postranní dveře v místnosti jsou nyní odemčené. Vstupte do nich a v malé místnosti seberte ze země páčidlo. Jděte zpět do chodeb. V jedné chodbě jsou na konci dveře do další úrovně. Vlevo od této chodby jsou zamčené dveře, které si vylomte páčidlem. Pod pravým zadním stolem najdete Key to the C-block. Vyjděte z místnosti a klíč použijte na dveře do další úrovně a vstupte do nich.

V chodbě je vpravo na zemi křesadlo. Projděte na konec do dveří do následující úrovně a vejděte do nich.

Jděte vpravo a vstupte do odemčených dveří. Na stole leží dokument Diary, Friday 4/16. Vyjděte z místnosti a jděte do postranní chodby, kde vstutpe do druhých dveří vpravo. Ze stolu seberte Rusty Classroom Key. Ten je od dveří, které jsou vlevo od vstupu do místnosti, kde jste sebrali předtím dokument. Jděte k psacímu stolu a sledujte skrz okno co se bude dít. Monstrum vám probourá dveře venku na chodbě. Až monstrum zmizí vyjděte z místnosti a běžte k probouraným dveřím. Rychle proběhněte na konec chodby, odsuňte na stranu koberec na podlaze a skočte do díry. V tunelu seberte lucernu a vylezte po provaze jako po žebříku. Seberte ze země dokument This words will be my last a z kouta křesadlo. Otevřte dvířka kamen a zapalte oheň. Vyjměte z ohniště žhavý uhlík a hoďte ho proti sklenici, která stojí u dveří. Bude následovat mohutný výbuch, který vyrazí dveře. Vyjděte do chodby a vstupte do dveří vlevo, kde najdete SUD S OLEJEM (100% lucerny). Vraťte se do chodby a vlevo jsou další vyražené dveře, za kterými jsou dveře do další úrovně, do kterých vejděte.

Dostaňte se na druhou stranu rozlehlé místnosti, kde zatáhněte za jednu z knih na stolku. Odklopí se regál a odhalí vstup do tajné chodby. Projděte na konec této chodby a vstupte do dveří do další úrovně.

Vyjděte do rozlehlé haly, jděte k řečnickému pultu a z něj seberte Key to the Reception a kladivo. Vraťte se do chodby a vlevo na konci jsou dveře zatlučené prkny. Použijte na prkna kladivo a poté do těchto dveří vstupte.

Vrátili jste se do předchozí úrovně. Po levé straně jsou dveře do další úrovně, na které použijte klíč z inventáře a vejděte do nich.

Vstupte do třetích dveří vlevo a v malé místnosti seberte z komody dláto. To můžete rovnou zkombinovat v inventáři s kladivem a získáte tak kladivo a dláto. Poté se můžete vrátit do předchozí úrovně.

Jděte k velkým vstupním vratům, vedle kterých je vlevo klec zamčená na visací zámek. Na zámek použijte kladivo s dlátem a ten odpadne. Zatáhněte za páku, čímž aktivujete mechanismus brány, ovšem ne té vstupní. Běžte zpět na konec dlouhé místnosti, kde jsou nyní otevřené padací dveře. Proběhněte na konec chodby a vstupte do dveří do další úrovně.

Vlevo na konci chodby jsou padací dveře, zpoza kterých se ozve hlas. Až se dveře otevřou vstupte do haly se schodištěm. Po chvíli vám na zem spadne Richard's Bedroom Key. Jděte do levé postranní chodby a vstupte do druhých dveří vpravo, kde seberte ze stolu dokument Diary, May 2th 1859. Vraťte se do haly a vyjděte po točitém schodišti nahoru. Jděte rovně a vstupte do posledních dveří vlevo, což je vaše vlastní ložnice. Zavřete za sebou dveře a zamkněte je klíčem z inventáře. Vlezte na postel, abyste se trochu prospali. Abyste na postel vlezli, musíte při výskoku stisknout klávesu pro skrčení. Až vstanete jděte ke dveřím a zalomcujte jimi. Tím přilákáte monstrum, které se prochází po chodbě. Až rozbije dveře, vyběhněte do chodby, pokračujte do haly, kde sejděte po schodech dolů a vpravo jděte do chodby, kde jste do úrovně vstoupili. Dveře rovně před vámi jsou nyní již odemčené. Za nimi je chodba s dveřmi do další úrovně, do kterých vstupte.

Octli jste se v dlouhé široké chodbě. Vejděte do prvních dveří vpravo a poté do dalších vpravo. Na stole je za svíčkou skrytá dutá jehla a vlevo na dalším stole je dokument Death Log Nicholas Bergarn. Na dalším stole vlevo je laudanum. Vraťte se do chodby, pokračujte kolem schodiště a vejděte do dveří vpravo. Vzadu je několik knihoven. Přistavte si k nim židli a z vrcholu jedné z knihoven seberte část vrtačky (1/3). Vyjděte zpět do chodby a ještě jděte do posledních dveří vlevo, kde najdete v rohu SUD S OLEJEM (10% lucerny). Vyjděte zpět do chodby a po levé straně je schodiště, po kterém vystoupejte nahoru. Octnete se v další dlouhé chodbě. Vpravo je však smrtící plyn, takže se dejte vlevo. Vstupte do prvních dveří vpravo a vzadu za knihovnami leží na zemi část vrtačky (2/3). Vraťte se do chodby a vstupte do dalších dveří vlevo, kde ze stolu seberte dokument Instructions for Dissections. Mezi štosy dokumentů je schovaná měděná trubička. Tu můžete rovnou zkombinovat v inventáři s jehlou a získáte tak trubičku s dutou špičkou. Vyjděte zpět do chodby a jděte do následujících dveří vlevo, kde vlevo v truhle najdete část vrtačky (3/3). Všechny tři části můžete v inventáři spojit a získáte tak příruční vrtačku. Vraťte se do chodby a nyní jděte zpět do první místnosti v dolním podlaží, kde jste našli jehlu. Použijte na hlavu mrtvoly vrtačku a poté použijte provizorní injekci. Tím jste si vpíchli protijed a nyní budete moci jít do oblasti zamořené plynem v prvním patře. Vpravo na konci chodby je za dveřmi strojovna. Vlevo je pec, do které je třeba umsítit 2 kusy žhavého uhlí. Na osy na stroji najděte a dejte 3 ozubená kola. První ozubené kolo je v místnosti, druhé ozubené kolo najdete v chodbě za protějšími dveřmi a stejně tak první kus uhlí. Ve stejné místnosti leží na stole dokument Information About the Elevator. Druhý kus uhlí je v krbu naproti schodišti a poslední ozubené kolo je ve spodním podlaží v místnosti se sudem s olejem. Až bude vše na svém místě, zatáhněte za páku vedle pece a stroj se rozběhne. Vraťte se do chodby, jděte na její opačný konec, kde na stupte do výtahové kabiny a zatáhněte za páku.

V chodbě vstupte do druhých dveří vlevo. Vzadu v místnosti je poškozené okno, kterým prohoďte židli. Vyskočte na venkovní římsu, přeskočte na další vlevo a vlezte do místnosti. Seberte ze země část potrubí a vezměte ho s sebou. Po venkovních římsách se dostaňte do předchozí místnosti a vyjděte zpět do chodby. Proděte na konec chodby a vstupte do dveří. Jděte do levých dveří a vpravo pod rýsovacím prknem leží OLEJNIČKA. Jděte do dalších dveří vlevo a ve skladištní komoře je v posledním regálu vlevo jedová žláza. Vraťte se do předchozí místnosti a jděte do dalších dveří vpravo. Vzadu uniká pára z dvou otvorů ve zdi. Sem vložte potrubí, které jste sebrali v tajné místnosti. Vraťte se do velké místnosti, dejte se vpravo a ze stolu seberte dokument Preparations for the Cure! Pokračujte na konec místnosti, kde vejděte dveřmi do chodby. Vstupte do dalších dveří vlevo, kde najdete vzadu za stolem laboratorní nádobu. Jděte zpět do laboratoře a vpravo vložte sklenici pod vývod sudu. Klikněte na naplněnou nádobu a získáte Agrippovu výbušninu. Jděte k laboratornímu stolu, kde do přihrádky přístroje na extrahování vložte jedovou žlázu. Sklenici s výbušninou vložte pod vývod a zatáhněte za páku. Seberte hotový výrobek – nádobu s kyselinou. Jděte zpět do postranní chodby, na jejímž konci je rozbité okno, kterým prolezte ven.

Jděte po lesní cestě stále vpřed až co to jde. Pak jen čekejte až se spustí závěrečné titulky.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář