Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Alma

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Celkem jednoduché, ale docela zábavné DLC ke hře Amnesia, ve kterém se octnete v kůži mladé spisovatelky Almy. Dokážete uniknout z dosahu tajemného Vládce duší a najít cestu domů do matčina domu?

STATISTIKY

Vedlejších předmětů není mnoho, ale vzhledem k tomu, že hra není dlouhá, toto nijak nevadí. Jen lektvarů laudanum by mohlo být opravdu víc. Dokumentů je poměrně hodně, takže si počtete.

předmět v inventář – 8

dokument – 13

olejnička – 2

sud s olejem – 1

křesadlo – 8

laudanum – 1

lektvar zdravého rozumu – 3

Začínáte ve vězeňské cele. Ze stolu seberte dokument Alma's Story – Prison a křesadlo. Vyskočte na stůl a nad vámi je okenní římsa a na ní Needle. Pomocí tohoto předmětu si odemkněte dveře. Octnete se v dlouhé vězeňské chodbě. Vstupte do druhé cely vlevo ze stolu seberte laudanum. Vraťte se zpět do chodby a pokračujte na rozcestí chodeb. Dveře vlevo jsou zamčené; ty vpravo jsou odemčené. Zatím ale jděte rovně a za rozcestím v první cele vlevo je na stole OLEJNIČKA. Vyjděte zpět do chodby a ještě vstupte do druhé cely vlevo, kde je na stole pro změnu křesadlo. Vraťte se do chodby a jděte zpět na rozcestí. Dejte se vlevo a projděte dveřmi na schodiště, po kterém vystoupejte nahoru. Dostanete se do další chodby. Pokračujte až na rozcestí chodeb, kde vstupte do dveří vpravo a seberte z police regálu lektvar zdravého rozumu. Vyjděte zpět z místnosti, jděte chodbou vpravo až na konec a vejděte dveřmi do místnosti. Prohledejte zásuvky psacího stolu a najdete Prison Key a křesadlo. Vraťte se na rozcestí chodeb a dejte se ještě vpravo. V první cele vlevo je na stole křesadlo a v třetí vpravo další křesadlo. Nyní se vraťte přes schodiště na rozcestí v nižším patře a jděte rovně k zamčeným dveřím. Odemkněte si je klíčem a před vámi je točité schodiště. Vyjděte po něm nahoru a vstupte do dveří do další úrovně.

Projděte na konec chodby a ze stolu seberte dokument Experiments. Vstupte do dveří vlevo a projděte krátkou chodbou. Projděte místností s fontánou a vejděte do protějších dveří. Pokračujte dveřmi vlevo do další chodby a poté vstupte do dveří vpravo. Dveře za vámi zapadnou a začne se na vás dobývat monstrum. Poté se přenesete do další úrovně.

Octli jste se v kuchyni. Vlevo vyhoďte z police pytel, protože za ním leží Kitchen Key. Tímto klíčem si odemkněte dveře a vyjděte do haly se schodištěm. Vstupte do dveří naproti a v tom okamžiku se vám podlomí kolena a octnete se v noční můře. Běžte zatopenou chodbou vpřed dokud se před vámi neobjeví lidské torzo.

Zdá se, že jste se vrátili zpět do reality. Ze země seberte dokument Fuc...g C..t a poté z psacího stolu dokument Alma's Story – Nightmare. Ze zásuvky si vezměte Alma's Roomkey a z nedaleké truhly My Favorite Song. Pokud vám vrtá hlavou co to je, tak je to voskovaný zvukový válec, který je možné vložit do gramofonu a poté ho přehrát. Do toho ve vašem pokoji to však nejde. Klíčem si odemkněte dveře a vyjděte na chodbu. Dejte se vlevo a prohledejte komodu na konci chodby – najdete dokument Alma's Story – Reading. Vstupte do dveří a krátkou chodbou vejděte do místnosti s fontánou. Projděte dveřmi vlevo do další úrovně.

Vyjděte po schodech nahoru a dejte se vlevo. Vstupte do prvních dveří vlevo. Z kouta odtáhněte těžkou bednu a otevřte truhlu, ze které seberte dokument My Dear Alma a křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte na konec, kde vstupte do dveří do další úrovně.

Nyní jste v knihovně. V jednom z regálů po levé straně je dokument Shadow. Na konci místnosti se dejte nejprve vlevo a v místnosti si všimněte, že v jedné knihovně mezi knihami něco bíle svítí. Je to dokument Alma's Story – Library. Vraťte se zpět do hlavní místnosti a pokračujte do dveří před vámi. Dalšími dveřmi vyjděte na balkón, kde seberte ze stolu dokument Alma's Story – The End. Poté vyskočte na zábradlí skočte dolů do hloubky.

Počkejte až démonický hlas domluví do konce. Poté se na stole objeví Soul Key a také dokument Soul Letter. Klíčem si odemkněte dveře a poté vstupte do teleportu.

Známou cestou jděte na do místnosti s fontánou a vstupte do dveří vpravo.

V hale se schodištěm vejděte do dveří vpravo a na druhé straně jídelny pokračujte do dveří do další úrovně.

Sestupte po schodech dolů do sklepa a projděte dveřmi do větší místnosti, která slouží jako rozcestí. Ze zídky seberte křesadlo a poté vstupte do dveří vlevo. V místnosti za dveřmi je na další zídce další křesadlo. Vraťte se na rozcestí a pokračujte do dalších dveří přímo naproti (musíte do nich více strčit, protože jsou z druhé strany zastavěné bednami). V místnosti seberte z regálu vlevo lucernu. Nyní jděte na rozcestí vpravo, kde je schodiště vedoucí hlouběji do sklepení. Za vinnými sudy jsou vpravo a vlevo dveře. Ty levé jsou zamčené; pravé vedou do strojovny. Vstupte do strojovny, kde je SUD S OLEJEM (80% lucerny). V tom okamžiku se ve vinném sklepě objeví monstrum. Jestli chcete, můžete ho nalákat k protějším zamčeným dveřím a uhýbat před jeho údery. Jde o to, aby rozmlátilo dveře za vámi. Za nimi je malá laboratoř, kde na stole leží dokument Test Result. Ve strojovně odklopte padací mříž v podlaze a seskočte dolů do stoky. Dejte se 2x vlevo a po pravé straně uvidíte žebřík vedoucí nahoru. Odklopte padací mříž a poté vylezte po žebříku nahoru. Odtáhněte stranou těžkou bednu a projděte dveřmi. Vstupte do dveří vlevo, kde leží na polici váza. Rozbijte ji a seberte lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do předchozí místnosti a vyjděte vlevo po schodech nahoru ke dveřím do další úrovně.

Projděte do místnosti, kde uvidíte před sebou dveře do další úrovně. Ještě do nich nevstupujte a vstupte vpravo do jiných dveří. Ze zásuvky komody si vezměte OLEJNIČKU. Poté už můžete vejít do masívních dveří.

Opět jste v místnosti, kde na vás bude promlouvat démonický hlas. Po skončení monologu seberte ze stolu Soul Key a také dokument Soul Letter 2. klíčem si opět odemkněte dveře a vstupte do teleportu.

Octli jste se na kraji pochmurně vyhlížející vesnice. Dejte se vpravo mezi domy a na konci projděte bránou, která vede do lesa. Pokračujte dál mlžným lesem a po levé straně je balvan a u něj je dokument Alma's Story – The Peaceful Rock a lektvar zdravého rozumu. Pokračujte ke skále, na které je růžový obrázek. Vpravo je nenápadný průchod mezi skálami, který vás dovede do další části lesa. Poté se dívejte vpravo, kde byste měli vidět další obrázek. Jděte tímto směrem a stále vpřed mezi stromy.

Jděte rovně a dojdete k ohni. Za ním pokračujte dál rovně a dorazíte na podlouhlou mýtinu. Ta se bude po chvíli stáčet vlevo. Za mýtinou je malá vesnička, kde vstupte do domu s růžovým obrázkem.

Konečně jste tedy u cíle – v matčině domu. Tím hra končí.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

screenshot

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář