Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Amadeus

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o novější mód vyšlý někde v roce 2017. Jednoznačně excelentní záležitost. Vizuálně působivé úrovně, netradiční adventurní puzzle, zkrátka velký zážitek. Z mého pohledu jedna z nejlepších konverzí Amnesie vůbec.

- - - - -

Vyjděte na chodbu a jděte do dveří naproti. V dětském pokoji přistupte k oknu a pozorujte jdoucí postavy dole. Vraťte se na chodbu, sestupte po schodech dolů a vyjděte z domu. Dejte se vlevo směrem k autu.

Vyjděte z cely a jděte jedinou možnou cestou až na konec. Zatočte klikou u fonografu a po chvíli odpadne visací zámek u výtahových dveří. Nastupte do výtahu a zatáhněte za páku.

Vyjděte do haly a poté po schodech nahoru. Na ochozu je na stole Study Key a dokument The Crowd in Awe. Sestupte opět dolů, klíčem si odemkněte vlevo dveře do další úrovně a vejděte do nich.

Nejprve běžte vlevo a prohledejte malé zásuvky. V jedné z nich leží Stencil. Pokračujte do dveří vlevo a ze stolu seberte Lantern. Snímek vložte do promítačky a podívejte se na obrázek na zdi. Vraťte se do chodby a pokračujte do dveří naproti. Ze stolu vpravo seberte dokument Automaton. Jděte dál do dveří vlevo a vpravo najdete další Stencil. I ten si můžete prohlédnout přes promítačku. Pokračujte dál a vyjděte po schodech nahoru. Dejte se do dveří vpravo a z truhly seberte opět Stencil. Jděte do hloubi patra a vzadu za klavírem je v regálu OIL. Nyní jděte do dveří vpravo. V místnosti je vlevo v zásuvce komody další OIL a na psacím stole Stencil a dokument An Anticipated Delivery. Prohlédněte si všechny snímky v promítačce. Poté se vraťte zpět ke schodišti a dveře vedoucí ven do dvora jsou nyní již odemčené. Projděte do suterénu a vstupte do dveří do další úrovně.

Držte se stále v jednom směru, abyste nebloudili. Lépe se mi zdá držet se vpravo. Dostanete se do besídky z pódiem, kde na jednom ze stolů leží OIL. Jděte směrem k budově a vpravo u zatlučeného vchodu najdete další OIL. Na druhé straně prostranství lze vejít dveřmi do budovy. Vyjděte po schodech nahoru a z regálu seberte opět OIL. Vraťte se dolů a dejte se po dalších schodech do podzemí. V mezipatře najdete ležet dokument The Grand Fiasco. Pokračujte dál dolů a na konci vyjděte po krátkém schodišti a dveřmi na konci se dostanete do další úrovně.

Ze stolu vpravo seberte dokument A Voice From The Void. Jděte do dveří vpravo a z dlouhého stolu seberte dokument Colorado Springs Auction House a OIL. Jděte do dveří rovně (koupelna) a poté do dveří vlevo. V chodbě leží na stole dokument Lurking Creaks. Jděte dál chodbou a poté do dveří vpravo. Dostanete se do malé haly se schodištěm. U fonografu leží Library Key a Lighter. Nahoře na balkóně leží na stole OIL. Možná jste si již všimli velkých dveří v chodbě. Ty vedou zpět do vstupní haly, ve které jste již byli. Zde si klíčem odemkněte dveře do další úrovně vlevo a vstupte do nich.

Vpředu na kulatém stole leží dokument A Book About Astral Projection. Pokračujte do místnosti vlevo a poté po schodech nahoru. Vyjděte na ochoz, kde seberte ze stolu dokument A Book About The Silver Cord. Vpravo na konci ochozu je za knihami tlačítko (!). Pokračujte dál vlevo po ochoze a ze stolu seberte dokument The Hallway Siren. Jinak v přihrádce stolu je další tlačítko (!). Na konci ochozu je za velkým obrazem poslední tlačítko (!). Stiskněte je v pořadí: v přihrádce, v knihovně a za obrazem. Dveře vedle obrazu se odemknou. Na psacím stole leží dokument The Wailing Woman a v zásuvce Second Floor Key. Ještě můžete po žebříku vylézt na ochoz, kde najdete v jedné knihovně zastrčený dokument Denver Bank a na stole OIL. Tím máte v této úrovni splněno, takže se vydejte do té předchozí.

Vyjděte po pravém schodišti, dveře na konci si odemkněte klíčem a poté do nich vejděte.

Jděte do haly se zříceným lustrem a pokračujte do dveří naproti. Nyní vejděte do dveří vlevo a vzadu najdete OIL. V koutě je také FONOGRAF obsahující nahrávku. Vraťte se do chodby a pokračujte do dveří vpravo. U fonografu leží na zemí dokument The Lion the Lamb. Nakonec vejděte do dveří na konci chodby a vpravo na toaletním stolku leží dokument The Wavy-haired Orphan. Navíc je v truhle u postele OIL. Nyní se vraťte do haly se zříceným lustrem a vyjděte po schodech do mezipatra. Za dveřmi vpravo najdete OIL a za dveřmi na konci další OIL. Jděte do dveří vlevo a vyjděte do podkroví. V laboratoři seberte ze stolu vlevo A Key. Jděte zpět do chodby za halou se zříceným lustrem a na konci chodby vlevo jsou zamčené dveře, které si odemkněte klíčem z inventáře. V truhle najdete další OIL a ve skříni je Wooden Bucket. Ve stropě je poklop, avšak chybí nám žebřík. Jděte do haly a použijte kbelík na kapající vodu. Seberte Bucket of Water. Nyní jděte zpět do chodby a do dveří vpravo. Použijte vodu na oheň v krbu vpravo a poté stiskněte tlačítko uvnitř krbu. Tím jste si odemkli dveře na konci místnosti. Za nimi je stůl s koulí, které se dotkněte.

Projděte se po sloupové síni. Poté jděte úzkým koridorem a přibližte se k přízraku vpravo. Následně se přenesete zpět do reálu.

Vrátili jste se zpět. Ze stolu seberte Archives Key a dokument Upholding The Bargain. Vyjděte do chodby a po straně jsou zamčené dveře do další úrovně, které si odemkněte a vejděte do nich.

Jděte rovně a dostanete se do knihovny. Na psacím stole leží dokument The Silver Cord a v přihrádce sousedního stolu je OIL. Když půjdete do sousední uličky, najdete na jedné polici další OIL. Projděte až na konc a klikněte na knihu na stole (do deníku se vám přidá nový zápis). Tím máte v této úrovni splněno a vraťte se do předchozí.

Jděte vlevo do haly a vyjděte po schodech nahoru. U mechanického zámku zadejte následující kód: planeta, strom a měsíc. Poté do dveří vejděte.

Projděte místností s dalekohledem a vstupte do dveří vlevo. V prádelníku najdete OIL. V následující místnosti seberte z vnitřku kamen další OIL a poté vylezte po žebříku nahoru. Zatáhněte za páku na sloupu. Nyní musíte pomocí žárovek ve středu místnosti vytvořit schéma souhvězdí Velký vůz (můžete se na něj jít podívat skrz velký dalekohled). Správná pozice je tak, abyste stáli čelem k žebříku. Poté se zaměřte na spodní část žárovek a jistě na správnou kombinaci brzy přijdete. Tím jste si odsunuli regál vlevo. Sestupte dolů a z regálu seberte OIL. Na konci místnosti najdete na psacím stole dokument Portas Mortis a v přihrádce Wax Cylinder. Tím máte v této úrovni splněno a vraťte se do předchozí.

Touto úrovni jen rychle projděte a vraťte se do vstupní haly.

Jděte do velkých dveří dole a poté v chodbě vstupte do druhých dveří vpravo. Dejte do malého fonografu na stole válec z inventáře a klikněte na něj. Melodii, kterou slyšíte, musíte nyní přehrát na klavíru. Pro lepší pochopení si označme klávesy číslicemi 1 až 5. Tiskněte klávesy následovně: 1, 1, 1, 2, 2, 4, 3, 3, 3, 4. Po správném naťukání kódu se nedaleko vás otevřelo schodiště vedoucí do podzemí, kde vejděte do dveří do další úrovně.

Sejděte až dolů, kde leží bezvládné tělo. O něco dál je na zemi Hammer. Vraťte se do chodby nahoru a použijte kladivo na visací zámek mřížových dveří vlevo. Na stolku leží Conservatory Key a OIL a vzadu u stěny je SUD S OLEJEM (10% lucerny). Pokračujte do malé místnosti vlevo a vlevo najdete Ladder a pod regálem je OIL. Jděte přes místnost s žebříkrm na druhou stranu a dole najdete v jednom z regálů OIL. Vyjděte po krátkém schodišti na druhé straně a v přihrádce psacího stolu vlevo je další OIL. Na konci terasy je na stole Thermite. Tím máte zde prozatím hotovo, takže se vydejte do předchozí úrovně.

Známou cestou vyjděte v hale do horního patra a vstupte do dveří.

Vzadu v chodbě jděte do dveří vlevo a použijte žebřík z inventáře pod poklopem ve stropě. Pak vylezte nahoru.

Jděte do velké místnosti s regály. Když si dáte práci s prohlídkou najdete 2 OILS. Na druhé straně jděte do temné chodby. Poblíž stolu je v regálu další OIL. Pokračujte dál a v místnosti s postelí je vlevo v okenním výklenku v truhle opět OIL. Jděte dál a vlevo najdete Ectoplasma a vpravo je pod povaleným regálem další OIL. Jděte ještě o trochu dál a v prádelníku vlevo najdete opět OIL a na bedně vlevo ještě jeden OIL. Tím máte vše hotové a můžete se vydat do předchozí úrovně. Do cesty se vám však postaví regál. Běžte na druhou stranu, kde byl na konci vchod zatlučený prkny. Projděte jím, vylezte po žebříku a poté seskočte dolů do známé chodby, ze které se už snadno dostanete na začátek úrovně.

Známou cestou se dostaňte zpět do hlavní haly.

Dole je vzadu za jídelnou chodba, kde jsou dveře do další úrovně. Odemkněte si je klíčem a vejděte do nich.

Projděte do místnosti, kde leží vzadu na stole dokument Mr. Cameron's Letter. Projděte dveřmi do zahrady, kde najdete na jednom obrubníku vpravo OIL a úplně vzadu na stole další OIL. Sestupte po schodech dolů a dejte se vlevo do místnosti s regály. V jednom vpravo je opět OIL. Dojděte na konec, kde najdete v záhonu na stole vlevo Mushroom (1/4) a v záhonu vpravo opět Mushroom (2/4). Na stole vzadu leží dokument The Red Nurse. Kromě toho je v regálu Knife. Vraťte se nahoru do zahrady. Na stěně je zaseknutá klika, od které vede nahoru provaz. Použijte na provaz nůž a nedaleko se spustí žebřík. Vylezte nahoru, přejděte po lávkách a na konci zatáhněte za páku č. 2. Nyní jděte zpět do temné chodby, kde jste šli pro nůž. Rovně před vámi jsou nyní otevřené padací dveře. Po stranách chpdby jsou vstupu do malých místností. V druhé místnosti najdete OLEJNIČKU a SUD S OLEJEM (10% lucerny). Na konci je velká temná místnost, kterou důkladně prohledejte a najdete Mushrooms (3, 4/4). Tím jste zde skončili a vydejte se do předchozí úrovně.

Vyjděte do chodby, dejte se vlevo a vstupte do druhých dveří vlevo. Na visací zámek použijte podivnou chemikálii ve vysoké štíhlé nádobě (máte ji v inventáři). Nakonec použijte na zámek zapalovač a tím zámek zlikvidujete. Pak už jen vejděte do dveří do další úrovně.

Když se dáte vpravo, dostanete se do místnosti, kde je v truhle OIL. Když se dáte vlevo, dostanete se ke schodišti vedoucímu dolů do zatopeného podzemí. Zde se dejte na rozcestí vlevo, ale potkáte se s temnou paní. Rychle běžte vpravo, poté vlevo a do místnosti vpravo, kde najdete na regálu Screwdriver. Vyjděte ven a dejte se dál vpravo a poté vlevo. V chodbě, kdy byla temná paní, je k sebrání OIL. Vyjděte po nedalekém schodišti a na zemi je uvolněný kryt šachty. Použijte na něj šroubovák z inventáře a seskočte dolů. Prolezte na konec šachty a vylezte nahoru. Zatočte ventilem, seberte OIL a známou cestou se vraťte do zatopených chodeb. Vpravo předtím šlehaly plameny. Nyní tudy můžete normálně projít. Dostanete se do místnosti, kde je vlevo SUD S OLEJEM (10% lucerny). Na konci místnosti je poklop, kde slezte do podzemí a v místnosti seberte ze stolu OIL. Namiřte lampu vlevo přes sklo a na zdi uvidíte 3 číslené kombinace. Vraťte se nahoru a všiměte si pěti ventilů. Zatočte nejprve druhým, poté třetím a nakonec čtvrtým. Vydejte se do předchozí úrovně.

Vyjděte nahoru do chodby a jděte stále rovně. Dostanete se do koupelny, kde použijte nůž na tělo ve vaně a získáte Human Heart. Nyní se vydejte opět po schodech do druhého patra.

Jděte do laboratoře (po schodech nahoru, do dveří vpravo a pak po dalších vlevo). Vložte do lisu srdce a pod lis dejte nádobu s Ectoplasmatem. Zatočte klikou a seberte Incomplete Brew. Nyní přistupte k extrakčnímu přístroji. Do skříňky dejte všechny 4 houby a pod vývod vložte nádobu se směsí. Zatáhněte za páku a seberte opět Incomplete Brew. Nádobu dejte na kahan a zatočte kohoutem. Poté seberte hotový výrobek – Portas mortis. Vraťte se do předchozí úrovně.

Jděte do salónku s klavírem, kde jste předtím řešili hudební puzzle. Vzadu sestupte ke dveřím do další úrovně a vejděte do nich.

Jděte do mřížových dveří vpravo a vylezte po žebříku nahoru. Zatočte ventilem a nádrž uprostřed místnosti se naplní vodou. Seskočte dolů, vylezte k nádrži a skočte dovnitř. Poté se přesunete do další úrovně.

Jděte vpřed a vylezte po žebříku. Vlevo od vás je SUD S OLEJEM (10% lucerny). Držte se vpravo a sklepním okénkem vylezte ven do ulice. Jděte ulicemi stále vpřed, projděte hřbitovem a vstupte do velkého domu nad schody. Vyjděte v hale po schodech vlevo a vstupte do jediným odemčených dveří. V této místnosti je SUD S OLEJEM (10% lucerny). Přes další místnst se dostanete k dalšímu schodišti, po kterém sestupte a poté vejděte do dveří do další úrovně.

Jděte nejprve do dveří vpravo a ze stolu seberte OIL. Poté jděte v chodbě do dveří vlevo na konci a prohledejte místnost. V zásuvce jednoho stolu je Gate 2 Key a v přihrádce jiného OIL. Můžete ještě jít na toaletu, kde je ještě jeden OIL. Vraťte se do chodby a vstupte do prvních dveří vlevo. Následující dveře si odemkněte klíčem, projděte velkou místností a pokračujte přes bránu 1. V chodbě jděte do dveří vpravo a najdete OIL. Za dalšími dveřmi vpravo je dokument Diary of Unknown Patient. Za druhými dveřmi vlevo je na zemi modrý symbol, do kterého vstupte. Přenesete se do jiné místnosti, kde je vpravo OIL. Vyjděte do chodby a v místnosti na konci seskočte dírou v podlaze. V místnosti na konci leží na stole A Key. Vraťte se k otvoru ve stropě a vystavěte si nahoru cestu pomocí beden. Nahoře si odemkněte zamčené dveře. Za nimi najdete OIL a poté vstupte do symbolu. Vyjděte do chodby a vstupte do dveří vpravo. Ze stolu seberte dokument Journal Entry, Nurse Ena. Vraťte se do chodby a vejděte do dveří na konci. Sejděte po schodech dolů a vpravo je SUD S OLEJEM (10% lucerny). Nastupte do výtahu a stiskněte tlačítko. Ovšem objevíte se ve stejném patře. Stiskněte tlačítko znovu a opět se objevíte ve stejném patře, navíc je na konci místnosti temná paní. Musíte tisknout tlačítko tak dlouho dokud se nepřesunete do další úrovně.

Dejte se vpravo a utíkejte před monstrem chodbou až ke schodišti, po kterém vystoupejte. V místnosti je SUD S OLEJEM (10% lucerny) a v zadní místnosti dokument Journal Entry – Nurse Victoria. V místnosti je 6 ventilů. Každý otevře jednu vězeňskou celu v chodbě, kterou jste přišli. V cele 4 je Hollow Needle. Ještě si můžete odemknout celu 2, ve které je OIL. Jinak dole pod schody jsou mřížové dveře zamčené na visací zámek, který si odemkněte pomocí jehly. Jděte stále rovně až se dostanete do místnosti se žebříkem, po kterém vylezte. Prolezte na konec nízké chodby, seskočte dolů a dejte se v chodbě vlevo až do místnosti s mučícími pannami. Zde se dejte vpravo po schodech dolů a v místnosti s krvavým bazénem zahněte do chodby vpravo. Na konci vstupte do dveří do další úrovně.

V chodbě je SUD S OLEJEM (10% lucerny). Sestupte dolů a přejděte sál až k rakvi, na kterou použijte nůž z inventáře. Budete mít vidiny. Jděte stále vpřed až se přenesete zpět do reálu. Ze dveří na straně místnosti vyjde temná paní. Skyryjte se za sloupem a opatrně ji následujte. Až se dostanete do zatopené chodby, temná paní se začne vracet. Až kolem vás přejde, dejte se tam, kde se otočila. Zatočte ventilem a podlezte pod padacími dveřmi. Přejděte místnost, poté další a pokračujte rovně. Na konci leží na stole Wooden Crank a také je tu SUD S OLEJEM (10% lucerny). Vraťte se do předchozí místnosti a vpravo jsou další padací dveře. Ventil vám však zůstane v ruce, takže použijte jako náhradu kliku z inventáře. Běžte stále vpřed, projděte dalšími dveřmi a najdete další SUD S OLEJEM (10% lucerny). Vylezte po žebříku nahoru a utíkejte ulicemi před temnou paní. Na konci seskočte dolů do stoky, projděte k dalším dveřím, které si ventilem otevřete, a pokračujte do místnosti, kde vstupte do symbolu na podlaze. Proberete se vedle vodní nádrže, do které jste předtím skočili, a zde hra končí. Čekají vás už jen závěrečné titulky.

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář