Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Baldo's Discovery

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o docela povedené a atmosférické dobrodružství ze světa Amnesie. Jmenujete se Baldo a váš blízký spolupracovník záhadně zmizel na jakémsi starém hradě. Před svým zmizením vás informoval o to, že učinil závažný objev. Vydáváte se tedy na onen starý hrad s cílem najít svého přítele stůj co stůj.

STATISTIKY

Veškerých předmětů je vzhledem k délce hry dostatečné množství. Solidní množství je tentokrát i obou druhů lektvarů.

předmět v inventáři – 17

dokument – 9

olejnička – 9

velká olejnička – 1

sud s olejem – 1

křesadlo – 25

laudanum – 6

lektvar zdravého rozumu – 10

Projděte venkovním prostranstvím a na konci vstupte dveřmi do hradu. Projděte chodbou a dostanete se do místnosti, kde jsou po stranách vězeňské cely. V pravé cele jsou pod postelí 2 křesadla a v levé leží na zemi další křesadlo. Nakonec prozkoumejte stůl vpravo na konci a seberte zpod kladiva Mansion Key a dále seberte ze stolu dokument Arrival. Poté si klíčem odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Dejte se vlevo a na další rozcestí opět vlevo. Vstupte do místnosti vpravo a na stříšce nad postelí vyčnívá Breakable Crowbar, který seberte. Poté prohledejte almaru a najdete OLEJNIČKU a nakonec zásuvky komody, ve kterých jsou laudanum a lektvar zdravého rozumu. Vyjděte na chodbu, dejte se vlevo a poté vpravo zpět do chodby, kterou jste přišli. Pomocí páčidla zničte dveře vpravo a dostanete se do jídelny. Na konci místnosti jsou výstavní stolky a na levém je pod lebkou Hollow Needle. Vraťte se do chodby, dejte se vlevo a poté vpravo, kde jsou po pravé straně další zamčené dveře. Použijte na ně jehlu z inventáře a vstupte do místnosti. Ze stolu seberte dokument One Great Family. Jděte k postranním dveřím a ty se rozpadnou. Ze stolu seberte dokument A Key a 2 křesadla. Nakonec odstraňte židli ze stolu a seberte Union Key. Vyjděte opět do chodby, jděte vlevo a na konec chodby, kde si klíčem odemkněte dveře a vstupte do nich.

Vyjděte po schodech nahoru a shora vám spadne lucerna, kterou si seberte. Octli jste se ve velké a nádherné hale. Nejprve se dejte vpravo a na konci je vpravo vchod do místnosti, vedle kterého je nakloněný regál. V regálu je lektvar zdravého rozumu. Vstupte do místnosti a z hromádky hlíny vlevo seberte Chipper. Vraťte se do haly a jděte do chodby na druhou stranu. Na děravé dveře vpravo použijte Chipper a vstupte do místnosti. Vzadu na okenní římse leží The Underground Key. Vraťte se do chodby a dejte se vpravo. Vlevo na konci jsou dveře do úrovně The Underground, na které použijte klíč z inventáře a vstupte do nich.

V koutě vlevo leží 2 křesadla. Jděte ke dveří, které se před vámi rozpadnou. Projděte dlouhým úzkým tunelem a vyjdete v širší chodbě. Cesta vlevo je zavalená, takže se dejte vpravo. Vstupte do děravých dveří vlevo a dostanete se tak do mučírny. V mučící panně na konci je Secret Key. Vraťte se do chodby a pokračujte dál vlevo. Po levé straně je mezi sudy křesadlo a pod vývodem posledního sudu Pure Acid. Nakonec seberte z almary VELKOU OLEJNIČKU. Po pravé straně místnosti je nenápadný průchod, který vede ke dveřím, na které použijte Secret Key. V úzké komoře leží vedle kamen křesadlo, pod stolem je další křesadlo a ze stolu seberte dokument Betrayal. Nakonec nadzvedněte papírové desky ležící na stole a seberte Key. Nyní se vydejte na rozcestí, kde jste vyšli z úzkého tunelu. Zával vpředu je pryč a otevřela se vám tak vězeňská chodba. Vstupte do první cely vlevo a seberte lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a vejděte do poslední cely vlevo, kde najdete laudanum a další 2 lektvary zdravého rozumu. Vyjděte zpět do chodby, jděte kousek zpět a po levé straně jsou mřížové dveře zamčené na visací zámek. Použijte na zámek kyselinu z inventáře a cesta dál je volná. Projděte na konec chodby a vstupte do dveří do další úrovně.

Vstupte do dveří vlevo a z regálu vlevo seberte křesadlo. V dalším regálu vlevo je další křesadlo a vpravo pod stolem OLEJNIČKA. Nakonec seberte na konci místnosti u křesla lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a vstupte do protějších dveří. V malé místnosti je vpravo na sudu další křesadlo a vlevo na komodě ještě jedno křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte dál. Vlevo na zemi u okna leží OLEJNIČKA. Vstupte do místnosti vpravo a dveře se za vámi zabouchnou. Projděte do malé místnosti, kde je spousta slizu. Z přihrádky psacího stolu seberte lektvar zdravého rozumu a ze zásuvky křesadlo. Poté jděte vpravo za regál a tam najdete ležet na zemi Union Key. Vraťte se do první místnosti a poté ven do chodby. Prolezte rozbitým oknem na venkovní římsu a poté přeskákejte vpravo po dalších římsách k dalšímu rozbitému oknu. Prolezte dovnitř a ze stolu vpravo seberte 2 křesadla. Pokračujte do další místnosti, kde z regálu vlevo si seberte laudanum a další křesadlo a z těla ležícího na stole vytáhněte Strange Knife. Vpravo je ještě SUD S OLEJEM (10% lucerny). Projděte do malé místnůstky. Z koutu vlevo si seberte 2 křesadla a z truhly lektvar zdravého rozumu a další 2 křesadla. Poté vstupte do dveří, kterými se vrátíte zpět do haly.

Jste zpět v hale. Jděte vlevo, kde použijte dýku na dveře do The Waterworks a vstupte do nich.

Vpravo na převrácené skříni leží křesadlo. Jděte na druhou stranu a vedle vchodu do chodby je další křesadlo. Pokračujte na konec chodby, kde vstupte do dveří vlevo a ze stolu seberte laudanum. Nyní se vraťte na začátek chodby, kde předtím byla v cestě skříň. Vyjděte po schodech nahoru a projděte klikatou chodbu. Na konci vlevo je vchod na schodiště, kde vám stojí v cestě brnění, které drží v ruce příruční vrtačku. Použijte vrtačku na pravé postranní dveře a vstupte do úzké komory. V regálu vpravo je OLEJNIČKA a na stole vzadu dokument (bez označení), laudanum a lektvar zdravého rozumu. Vraťte se na chodbu a automaticky se vám odblokovaly druhé postranní dveře. Vstupte do poloprázdné místnosti, kde nahoře nad židlí visí Downstairs Key. Vyjděte z místnosti a naproti, kde stálo brnění, je cesta volná. Sejděte po schodech dolů, použijte klíč na dveře a vstupte.

Nejprve se dejte vlevo, vyjděte po krátkých schodech a přeskákejte po fragmentech chodníku na konec, kde seberte ze stolu Sewer Key, dokument The Hunted One, OLEJNIČKU a lektvar zdravého rozumu. Vraťte se na začátek a pokračujte pravou chodbou. Chodba končí dveřmi, které se vám rozpadnou před očima. Vyjděte po schodech nahoru, kde jsou mřížové dveře. Odemkněte si je klíčem a cesta dál je volná. Levá chodba pokračujte na schodiště vedoucí dolů, kde stojí v cestě mříž. Když půjdete pravou chodbou, dojdete do jakési malé strojovny. Odtahejte několik beden na schody na druhé straně chodby a poté přes bedny přeskočte přes mříž. V místnosti na konci se postavte na oltář, který slouží jako teleport – přenesete se na oltář na jiném místě. Vyjděte po železném točitém schodišti nahoru. Vstupte do místnosti vpravo a z rožně seberte Flesh a vzadu z podlahy lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a jděte na rozcestí, kde na podivném podstavci leží dokument Grunty's Order. Na stejné místo položte maso z inventáře a vpravo monstrum prorazí dveře. Rychle proběhněte touto chodbou a vstupte do dveří do další úrovně.

Vstupte do dveří vpravo a v malé místnosti seberte z psacího stolu dokument Noooo!. Dále seberte ze země křesadlo a z přihrádky stolu OLEJNIČKU a další křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte na rozcestí, kde vpravo na kulatém stole další OLEJNIČKA. Dejte se levou chodbou až na konec, kde je psací stůl. Za ním visí na stěně obraz, který je možné odstranit a objevíte tak skrytý výklenek, ze kterého seberte Study Room Key. Dejte se chodbou zpět a vlevo se rozpadnou dveře. Za nimi je v malé místnosti opět OLEJNIČKA. Vraťte se na rozcestí a pokračujte pravou chodbou. Dveře na konci si odemkněte klíčem a vstupte do další chodby. Na stole po pravé straně je křesadlo a v ohybu chodby je v komodě ještě jedna OLEJNIČKA a také další křesadlo. Pokračujte téměř na konec chodby a vlevo je velice úzká a snadno přehlédnutelná chodba. Projděte k brněním a za pravým leží The Upper Spire Key. Vyjděte z úzké chodby a v ohybu leží na stole dokument Escape Plan, laudanum a křesadlo. Nyní se dejte na útěk chodbou, protože máte v patách několik monster. Na rozcestí se dejte vpravo, přeskočte přes barikádu v chodbě a pokračujte až na úplný konec, kde je vlevo vchod do úzké slepé chodbičky. Na jejím konci stiskněte tlačítko na zdi. Vraťte se na poslední rozcestí, kde si přistavte vpravo židli k barikádě a přeskočte přes bedny. Vstupte vpravo do postranní chodby a poté se dalšími dveřmi vrátíte zpět do haly.

Vyjděte z místnosti a pokračujte do haly, kde vyjděte po schodech nahoru. Na dveře použijte naposled sebraný klíč a vstupte do nich, čímž hra končí.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář