Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Belphegor (demo)

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Je opravdu velká škoda, že i tento mód skončil jako pouhé demo, protože se mohlo jednat o jednu z nejlepších Custom Story všech dob. Nejprve bych rád zmínil adventurní složku, která je nadprůměrná a s mnohými originálními prvky což sebou nese i o něco vyšší obtížnost, než na jakou jsme zvyklí. Na druhou stranu nápovědy lze najít v záznamech v deníku. Když k tomu přidám zajímavý příběh, děsivou atmosféru, cestování po různých dimenzích pomocí magických teleportů a mnohé jiné vychytávky, tak vám ve výsledku vyjde výrazně nadprůměrná záležitost. Především propracovaná adventurní složka zastíní i mnohé jiné slavné módy. V ostatních ohledech se i tak jedná o nadprůměrnou hru s výjimkou podoby úrovní. Ne že by byly úrovně špatné, to ne, ale nic oslňujícího to také není. Pro někoho možná hraní dem nemá smysl, ale Belphegor za to určitě stojí.

- - - -

Začínáte na lesní mýtině. Běžte k nedaleké zdi a v tom okamžiku se objeví monstrum.

Probouzíte se ve svém pokoji. Byl to jen sen. Ze stolu seberte dokument Herr Engelbreicht a v blízkém okolí najdete 3 křesadla. Vyjděte do chodby a rozsviťte nalezenými křesadly lampy u stropu. Jděte ke dveřím vlevo na konci chodby – obdržíte úkol. Jděte chodbou na druhou stranu, pokračujte přes křižovatku rovně a ze země u vchodu vlevo seberte laudanum. Vchodem projděte do místnosti, kde posbírejte kladivo, nádobu s kyselinou a vpravo pod sudem jsou 3 křesadla. Vraťte se do chodby a jděte do místnosti vpravo. Vpravo pod regálu leží další 2 křesadla a vzadu u sudů je na zemi dokument My Servant. Obejděte regály a z posledního regálu vzadu seberte A Bottle of Wine. Tento předmět spojte v inventáři s kyselinou a získáte The Bottle of Wine and Acid. Jděte zpět do chodby a rozviťe zbylé tři lampy v chodbě. Na křižovatce zahněte vlevo a octnete se v obrovské impozantní jídelně. Jděte ke stolu a na místo vedle talíře vložte víno z inventáře. Vraťte se do svého pokoje a počkejte dokud neuslyšíte křik. Jděte zpět do jídelny a ze stolu seberte Herr Engelbreicht's Key. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte dveře vlevo na konci. Z psacího stolu seberte dokument My Studies of Tainted Magic a ze stolu vpravo Candle. Na obraz nad tímto stolem použijte kladivo z inventáře a poté tento obraz odstraňte ze zdi. Z výklenku seberte An Old Key a dokument Mystic Words. Jděte zpět do skladu vína, klíčem si odemkněte velkou truhlu vzadu a seberte A Bottle of Liquor. Jděte zpět do jídelny a na druhé straně je schodiště, které však blokuje magická bariéra. Automaticky byste měli zadat správná magická slova. Vyjděte po schodech nahoru, avšak temnota je tak hluboká, že dále pokračovat není možné. Vraťte se do Engelbreichtovy komnaty a na prázdný regál použijte nejprve láhev likéru a zapalte pomocí svíčky. Bude následovat mohutný výbuch, který vám uvolní cestu dál. Odtáhněte na stranu koberec na zemi, seskočte dolů a kliknutím na dveře budete pokračovat do další úrovně.

Vpravo seberte OLEJNIČKU, sestupte po schodech dolů a ze země seberte lucernu. V hale vyjděte po schodech nahoru a seberte láhev. Jděte zpět dolů a po straně je velká socha s mečem. Na římse leží dokument Demonic Teleportation. Přibližte se k soše a říznete se o meč. Na tekoucí krev na soše použijte sklenici z inventáře a kliknutím seberte nádobu s krví. Tuto nádobu položte doprostřed malého kruhu před sochou. Přenesete se teleportem na jiné místo. Ze země seberte laudanum. Vejděte do knihovny, kde vlevo na polici hned prvního regálu leží dokument Studies of the Passage. Obejděte regály a v dalším ohybu leží na zemi dokument The Levitation Ritual. Projděte na konec a z regálu vlevo seberte dokument The Last Torn Part of the Levitation Ritual a ze země dokument Torn Part of the Destruction Ritual. Vracejte se zpět a po cestě seberte ze země dokument Torn Part of the Levitation Ritual. V druhém ohybu je na zemi fialový symbol. Vždy řeknete magickou formuli a magie vás vymrští vzhůru. Musíte stát těsně u regálu a při vymrštění stisknout klávesu Vpřed, abyste doskočili na vrchol regálu. Projděte na konec vyskočte do chodby a budete pokračovat zpět do jídelny.

Díky lucerně jsou vám nyní schody vedoucí z jídelny již přístupné, takže se po nich vydejte nahoru a přenesete se do další úrovně. Vyjděte nahoru k zářivému obláčku. Skočte dolů do otvoru, podívejte se nahoru a poté do odrazu dolů. Pokud od odrážející se šachty vstoupíte přenesete se do zrcadlového světa.

Jděte vpravo do dveří vpravo s nápisem The Rite of Seeing.

Seberte dokument The Creation of the World. Kliknutím na náhrobek se přepnete do různých módů. V jednom z nich seberte kliknutím The Ritual of Mending. V jednom z módu bude vpravo na zdi vedle zamčených dveří viditelná páka. Zatáhněte za ni, přepněte se do následujícího módu a vejděte do dveří. Ve strojovně seberte dokument The Machine of Creating a jedno z ozubených kol (1/3) chybějící v soukolí najdete v koutě, takže ho dejte na své místo. Vraťte se k náhrobku a nyní musíte být přepnuti v módu „Certain Things“, abyste překonali stoku. Nejprve použijte v tomto módu na začátku lávky knihu, kterou jste předtím sebrali na náhrobku. Teprve poté budete moci bezpečně přejít na druhou stranu. Vlevo seberte ze země láhev. O kousek dál leží na zemi další ozubené kolo (2/3), které rovněž odneste do strojovny. Cestou zpět se přepněte do módu „Protection“, protože na konci chodby je místnost zamořená výtrusy z hub. Uprostřed místnosti použijte sklenici z inventáře na vodní nádržku a získáte nádobu s vodou. Tu dejte na nedaleký oltář a poté kliknutím opět seberte nádobu s vodou. Odneste poslední kolo (3/3) do strojovny a zatáhněte za páku vlevo. Do pece dejte nazelenalou vodu, přiklopte dvířka a zatáhněte za páku. Otevřte pec a kliknutím seberte A Piece of God. Tím máte v této úrovni splněno, takže se můžete vrátit na křižovatku.

Jděte k velkým dveřím, použijte na ně zelený úlomek z inventáře a vejděte do nich.

Jste zpět v jídelně. Jděte do Engelbreichtovy místnosti, pokračujte do tajné místnosti a na obrys na stěně použijte opět zelený úlomek.

Klikněte na tabulku vlevo a do inventáře se vám přidá dokument The Tablet of Demonology. Jděte na druhou stranu místnosti a klikněte na dveře. Vraťte se do středu místnosti a seberte ze země maso. Použijte ho na zamčené dveře, vyhněte se monstrům, v zaplavené místnosti seberte z římsy křesadlo a zapalte svíčku, která je jako jediná nerozsvícená. Monstrum, které za vámi běží se rozpadne na prach. Vyjděte ze světelného kruhu, přiběhne jiné monstrum a poté se přenesete do jiného světa. Běžte do chodby vpravo a po pravé straně jsou dveře do další malé místnosti a z ní ještě do jedné. Ze stolu seberte obřadní dýku, jděte se podívat do zadní části místnosti, aby se rozsvítily svíčky a vraťte se ke dveřím. Ty jsou zamčené, avšak po chvíli by se měly samy odemknout. Pokud ne zkuste na ně použijte dýku z inventáře. Na druhé straně okružní chodby je vchod do velké místnosti. Zde najdete vpravo na polici 2 křesadla a na opačné straně na dalším regálu OLEJNIČKU. Na druhé straně sálu vyjděte po schodech nahoru, podívejte se do červeného otvoru nahoře a v temné místnosti vzadu jsou dveře v mříži. Použijte na visací zámek dýku a zámek odpadne. Odházete hromadu sudů vlevo a poté jeden ze sudů prohoďte oknem. Vlezte do tajné místnosti a vpravo ze země seberte křesadlo. Z psacího stolu seberte dokument The Hole by the Torture Chamber a z přihrádky další křesadlo. Otočte klikou na zdi, projděte rychle dveřmi a rychle podlezte pod padacími vraty. Ze stolu seberte dokument Machine Eleven B a poté pohněte prvními dvěmi pákami směrem nahoru. Musíte slyšet rachot běžícího stroje. Ventilem na zdi si otevřte opět padací vrata a následně se vydejte na opačnou stranu temné místnosti, kde jsou další dveře. Na konci podlouhlé místnosti opět použijte na červené místo nádobu s krví a přenesete se do malé místnosti. V místě, kde je podivný znak na stěně, je stěna průchozí a dostanete se tak do knihovny. Vlevo seberte z police pohár a rozbijte jím kryt výstavního stolku, ze kterého následně seberte A Key with Odd Etchings a dokument Notes on the Destruction Ritual. Vraťte se teleportem zpět a jděte opět do místnosti, kde jste sebrali dýku. Klíčem si odemkněte truhlu vpravo a seberte z ní The Arm of Kharkar. Jděte zpět do velké místnosti a použijte paži na zavěšenou mrtvolu. Za ruku zatáhněte jako za páku a seberte ze země An Essence of Suffering. Jděte zpět do okružní chodby a v jednom místě je zeď děravá. Nyní když několikrát obejděte chodbou kolem dokola, mělo by zeď probourat monstrum. Jděte do sousední místnosti, kde visí prasata, u skříně seberte OLEJNIČKU a zkuste otevřít skříň – překvapení. Nyní jděte zpět do spojovací místnosti před tou, kde jste našli dýku. V zemi je otvor, na který použijte červený úlomek z inventáře a rozšíříte si tak vchod do podzemního tunelu. Prolezte na konec, přejděte přes most a vyjděte po točitém schodišti, čímž hru zakončíte.

uložené pozice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář