Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Bitterwood Peak

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Představte si, že v zimě pilotujete svůj vrtulník nad Skalistými horami a najednou spadnete dolů. To, že pád přežijete, se rozumí samo sebou. Větší problém však nastane, když po dlouhé cestě zasněženým lesem narazíte na pochmurný opuštěný dům. Vstoupíte dovnitř a – kolotoč podivných událostí se začne roztáčet.

STATISTIKY

předmět v inventáři – 20

dokument – 4

Matchbox – 1

Painkillers – 9

Po pádu vrtulníku se octnete uprostřed zasněženého lesa. Jděte jedinou možnou cestou vpřed až dorazíte k jakémusi domu uprostřed lesů. Pochmurně vyhlížející silueta domu nevěstí nic dobrého. Zkuste vzít za vchodové dveře, ale ty jsou zamčené. Po stranách lze vylézt na stříšku nad dveřmi. Nahoře najdete Rusty Key. Slezte dolů, klíčem si odemkněte dveře a vstupte do nich.

Před vámi je dlouhá chodba a vpravo se vstupuje do velké haly. Ze stolu vlevo seberte Tape Cassette a také Tape Recorder. Oba předměty spojte v inventáři a poslechněte si záznam. Vstupte do prvních dveří vlevo a v koupelně seberte ze skříňky vpravo dole 2 Painkillers. Poté otevřte další skříňku vpravo nahoře a seberte ještě 3 Painkillers. Vyjděte ven na chodbu a pokračujte dál. Po levé straně jsou dvoje zamčené dveře, do kterých se zatím nedostanete. Projděte na konec chodby a vstupte do dveří. Vlevo jsou dveře vedoucí ven, ale tam zatím nemá smysl chodit. Vstupte do dalších dveří vpravo a vyjděte po schodech nahoru. Dostanete se na ochoz, ze kterého vedou další schody. Zatím však jděte vpravo a projděte na ochoz do sousední místnosti. Tady je díra v zábradlí, kterou skočte do místnosti dolů. Ze stolu seberte Tape Cassette, Cell Phone a Painkillers. Telefon vám poslouží namísto baterky. Kazetu opět spojte v inventáři s přehrávačem, abyste si mohli poslechnout další vzkaz od neznámého majitele domu. Toto dělejte pokaždé, když najdete kazetu. Nebudu na tuto nutnost dále upozorňovat. Odstraňte si židli od dveří a vyjděte na známou chodbu. Dostaňte se opět po schodech nahoru, vyjděte po dalších schodech a vstupte dveřmi vlevo na toalety, kde seberte 2 Painkillers. Vyjděte znovu na chodbu a nyní vstupte do dveří naproti, které vedou do velké místnosti. Vzadu jsou dvoje dveře – jedny vedou na balkón a druhé do malé kanceláře, kde najdete v psacím stolu Painkillers. Poté prohledejte zásuvky skříňky vpravo vedle stolu. Klikněte na papíry ve spodní zásuvce a seberte dokument Mysterious Hunting Lodge Revisited a rovněž Cassette Type. Poté prohledejte zásuvky levé skříňky vzadu za psacím stolem. Klikejte na papíry a v jedné zásuvce najdete Worm Key. Známou cestou sejděte po schodech dolů a jděte zpět do chodby. Klíčem si odemkněte jedny ze zamčených dveří po straně a vejděte do nich. V místnosti je vpravo na stole Phone Charger. Pomocí něj si můžete nabít telefon z elektrické zásuvky. Ne všechny zásuvky jsou ale funkční. Nezkoušel jsem všechny, ale vím určitě, že v kuchyni a v jídelně fungují. Jděte na konec místnosti a klikněte na mřížku ve zdi. Za ním je klíč, ale odtud se ke klíči nedostanete. Běžte ke vchodovým dveřím a vyjděte ven před dům.

Dejte se vpravo a vysoko na zdi uvidíte malou ventilační mřížku. Nadzvedněte ji a uslyšíte cinknutí. Běžte zpět ke vchodovým dveřím a vstupte zpět do domu.

Vraťte se do místnosti, kterou jste si předtím odemkli klíčem a ze země seberte Timy Key (je pod pohovkou). Vraťte se do chodby a vyjděte po schodech až úplně nahoru. V zábradlí je další díra. Projděte dírou, posviťte si telefonem a opatrně přeskákejte po výstupcích vlevo. Tím se dostanete do zamčené místnosti, kde si klíčem odemkněte truhlu a seberte Cassette Type. Klikněte na klíč v zámku a tím si dveře odemknete. Sejděte po schodech opět dolů a v ohybu na začátku chodby odtáhněte na stranu malý koberec. Seberte ze země dokument (bez označení). Nyní jděte do velké společenské místnosti v přízemí. Jsou tu dveře vedoucí do malé komory, kde jsou nějaké staré krámy. Prozkoumejte hodiny vlevo, klikněte na zářivý předmět a seberte další Cassete Tape. Poté pokračujte zpět do místnosti, kde byl klíč ve ventilaci. Vpravo je obraz ženy, který odstraňte a seberte z výklenku opět Cassete Type. Vraťte se do společenské místnosti a odklopte jelení trofej nad krbem – najdete další Cassette Type. Nyní se vydejte do jídelny, kde začíná schodiště a dveřmi vyjděte ven.

Vpřed je malá skalka a po její levé stěny visí drobné rampouchy. Klikněte na ně a seberte další Cassete Type. Poté se můžete vrátit zpět do domu.

Hned za kuchyní na začátku chodby je vpravo podstavec, na kterém leží bible. Nadzvedněte ji a seberte opět Cassete Type. Pokračujte na konec chodby, kde je vpravo na stole položená rozevřená kniha. Klikněte na knihu a seberte dokument Rumours Lead to Questions of Controversy a opět další Cassette Type. Jděte opět do společenské místnosti, kde je piáno. Musíte správně zahrát začátek melodie, kterou vám po celou dobu hraje (a už je pěkně otravná). Kláves je sice mnoho, ale máte možnost stisknout jen tři klávesy (3 tóny). Opatrně přejeďte zaměřovačem přes klávesy a poznáte to podle poblikávání symbolu ruky. Stiskněte klávesy takto: 2. klávesa 2x, 3. klávesa 2x, 2. klávesa 1x, 1. klávesa 1x. Ozve se zvuk jakoby se něco otevíralo. Vraťte se do jídelny a pod schodištěm jsou dveře, které vedou do sklepa. Sejděte po schodech dolů a vpravo u vinných sudů jsou nějaké krámy, které odtahejte. Sundejte z velké bedny palety a nakonec odtáhněte i tuto bednu. Před vámi je vchod do nízkého tunelu. Prolezte na konec a klikněte na jámu. Budete potřebovat nějaký nástroj na rozšíření otvoru. Vraťte se nahoru a jděte do kuchyně. Vedle kuchyně je malá komora. Na nástěnce tam visí Mallet. Vraťte se dolů do tajné chodby, použijte kladivo na okraje jámy a poté slezte jako po žebříku dolů.

Octli jste se v jakémsi podzemním komplexu. Jděte na rozcestí chodeb a dejte se vpravo. Vstupte do dveří po pravé straně. Vzadu leží na zemi lidská ruka. Klikněte na ni a seberete dokument (bez označení). Vraťte se do chodby a jděte dál vpravo. Po pravé straně je červeně osvětlený kout. Vyviklejte železnou tyč až se utrhne a seberte Iron Bar. Vraťte se na rozcestí a pokračujte vpravo přes padlý regál. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do prvních dveří vpravo. Vlevo je v jedné záchodové míse Rusty Key. Vyjděte z toalet a klíčem si odemkněte další dveře po pravé straně. Vzadu v troubě leží Matchbox. Vyjděte z místnosti a vstupte do dveří naproti, což je sklad zbraní. Většina beden obsahuje nepoužitelný materiál. Na jednom regálu vzadu je Rope. Zvedněte středně velkou bednu a odneste ji na druhou stranu ke vchodu do tunelu, který je zatlučený prkny. Položte bednu na zem a zapalte. Běžte se schovat, protože bude následovat mohutná exploze. Vstupte do tunelu, na jehož konci je těžká padací mříž. Vpravo jsou ventily, kterými otočte přesně podle nápovědy na zdi. Tím si otevřete mříž, takže projděte ve na čerstvý vzduch.

Konečně jste se tedy dostali z toho pekla ven. Seskočte na nižší římsu a poté vás vlk srazí dolů. Vyjděte z údolí a pokračujte po cestě pořád nahoru. Před vámi jsou osvětlené domy, mezi něž vběhněte a tím hra končí.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář