Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Brutal Lies

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Krátké ale celkem zdařilé DLC ke hře Amnesia, které nestojí ani tolik na atmosféře, ale tentokrát hlavně na příběhu.

STATISTIKY

předmět v inventáři – 11

předmět získaný kombinacemi – 1

dokument – 5

magnetofon – 7

artefakt – 2

olejnička – 5

křesadlo – 10

laudanum – 2

Main Hall

Začínáte v ložnici. Slezte z postele a klikněte na MAGNETOFON na stole. Prozkoumejte přihrádku stolu a seberte lucernu. Ze zásuvky seberte ještě dokument To Michael. Vyjděte dveřmi na chodbu. Vstupte do dveří naproti a v malé místnosti seberte z regálu vpravo křesadlo. Vraťte se do chodby a nyní vejděte do dalších dveří vlevo. V zásuvce komody je další křesadlo. Jděte zpět do chodby a pokračujte do třetích dveří vpravo, kde najdete v zásuvce ještě jedno křesadlo. Opět se vraťte do chodby a nyní vstupte do následujících dveří vlevo, kde je vlevo v prosklené skříni laudanum. Vyjděte opět do chodby a sestupte po schodech dolů. Jděte do dveří vpravo a v malé místnosti seberte OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a vstupte do protějších dveří. Otevřte přihrádku psacího stolu, odházejte knihy a stiskněte tlačítko. Vyjděte do chodby a nyní pokračujte do postranní chodby vlevo, kde jste si tlačítkem odemkli dveře do knihovny. V knihovně je v druhé uličce v druhém regálu vpravo Storage Key. Je ukrytý za knihami a ty musíte odházet. V knihovnách jsou dvě zářivé knihy, kterými se aktivuje tajný mechanismus. Zatáhněte za ně. Z knihovny vedou ještě jedny dveře do malé místnosti, kde seberte křesadlo a klikněte na MAGNETOFON na stole. Vraťte se ke schodišti a vstupte do dveří vpravo, které vedou do Garden.

Garden

Na druhé straně zahrady je malá kůlna. Uvnitř kůlny leží na jednom z regálů Hammer. Poté se vraťte zpět ke dveřím, kterými jste do úrovně vešli a jděte zpět do haly.

Main Hall

Vyjděte po schodech nahoru a vpravo jsou dveře, které si odemkněte klíčem. Ve skladištní místnosti je vzadu truhla a v ní Kitchen Key. Vraťte se na chodbu, sejděte po schodech dolů a jděte do pravé postranní chodby. Dveře na konci si odemkněte klíčem ze skladu, projděte ke dveřím, které vedou do sklepa a vstupte do nich.

Cellar

Sejděte po schodech dolů a na dveře použijte kladivo. Projděte dveřmi a octnete se v místnosti, která slouží jako rozcestí. Klikněte na MAGNETOFON a vyslechněte si záznam. Vstupte do dveří vlevo a v malé místnosti je vlevo na velké bedně křesadlo. Vraťte se na rozcestí a jděte do protějších dveří. Projděte chodbou a vstupte do vinného sklepa. Vejděte do dalších dveří vpravo a v malé komoře je vpravo na polici Cellar Key a vlevo zase křesadlo. Vraťte se známou cestou na rozcestí a klíčem si odemkněte dveře vpravo. V regálu vpravo je OLEJNIČKA a na psacím stole vlevo je Oil. Nyní se můžete známou cestou vrátit na začátek úrovně a vstoupit do dveří.

Main Hall

Jděte ke schodišti a vstupte do dveří vlevo, které vedou do Hallway.

Hallway

Na konci chodby seberte z komody křesadlo. Dveřmi vpravo se dostanete do místnosti s výtahem. Vpravo na stole leží MAGNETOFON. Nastupte do výtahové kabiny, použijte na páku olej z inventáře a můžete se vydat výtahem směrem dolů.

Dungeon 1

Hned vlevo od vás je opět MAGNETOFON. Vejděte do pravých dveří a poté v v chodbě do dalších dveří vpravo. Z psacího stolu seberte dokument Prisoner 34 – Harry, z přihrádky stolu OLEJNIČKU a z jedné ze zásuvek křesadlo. Vraťte se do chodby a vstupte do dalších dveří vpravo. Na podstavci leží další OLEJNIČKA. Vyjděte opět do chodby a zajděte do dalších dveří vpravo, kde je ARTEFAKT. Opět se vraťte do chodby a vstupte do dveří na konci. Dveře se za vámi zabouchnou a do místnosti začne pronikat plyn.

Dungeon 2

Probouzíte se ve vězeňské cele. Klikněte na MAGNETOFON na stole a poslechněte si další záznam. Vyjděte z cely ven a jděte nejprve vlevo. V poslední cele vpravo leží na polici laudanum. Nyní jděte vězeňskou chodbou na druhou stranu a prohledávejte postranní cely. V jedné z cel najdete křesadlo. Vstupte do dveří na konci chodby a vyjděte po schodech nahoru. Dveřmi projděte do velké podzemní haly. Vpředu jsou zamčené dveře, ke kterým musíte najít klíč. Dveřmi vlevo vejděte od jídelny, kde je vzadu v regálu Empty Bucket. Na stěně visí dokument Today's Food Schedule a na jednom ze stolů leží křesadlo. Vraťte se do velké haly a nyní jděte rovně přes most. Za mostem jsou další troje dveře. Vstupte nejprve do pravých dveří a v malé místnosti vytáhněte z mrtvoly na stole Needle. Na psacím stole je ARTEFAKT. Vyjděte z místnosti a pomocí jehly z inventáře si odemkněte dveře naproti. Počkejte až dveře zničí monstrum a poté vběhněte dovnitř a použijte kbelík z inventáře na sud. Chvíli počkejte a následně seberte kbelík s vodou. Vyjděte z místnosti a jděte zpět přes most vpravo. Vstupte znovu do místnosti, kde jste předtím kbelík sebrali. Uhaste pomocí kbelíku s vodou krb vpravo z ohniště seberte Fireplace Key. Vyjděte z místnosti a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Sejděte po schodech dolů do vězeňské chodby. U zamčené mříže vpravo leží na zemi dokument Prisoner 28. Vstupte do cely vlevo a ze stolu seberte OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a nyní vejděte do poslední cely vpravo, kde seberte dokument That One Mistake. Odtáhněte na stranu žíněnku a seberte ze země Sanctum Key. Stejnou cestou se vraťte do haly s mostem, dejte se vlevo přes most a vstupte do dveří na konci. Projděte na konec chodby a dveřmi se dostanete opět do výtahové haly. Po straně jsou vrata vedoucí do Sanctum. Použijte na ně klíč a vstupte do nich.

Sanctum

Octli jste se na konci své cesty ve velké obětní haly. Jděte ke stolu, seberte obřadní dýku a poté klikněte na MAGNETOFON. Po skončení zvukového záznamu hra končí.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář