Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Call of Darkness

Autor návodu-Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Nepříliš dlouhé, ale dostatečně děsivé a atmosférické dobrodružství ze světa Amnesie, které překvapí poněkud vyšší obtížností. To se netýká adventurní složky – ta je naopak velice jednoduchá –, ale například útěků před monstry, opičích drah apod.

STATISTIKY

dokument – 8

olejnička – 3

velká olejnička – 2

křesadlo – 23

Laudánum – 7

Lektvar zdravého rozumu – 11

Začínáte v ložnici. Z postele seberte dokument Wellcome to my Mansion. Obejděte postel a prohledejte zásuvky komody – najdete OLEJNIČKU a 2 křesadla. Nahlédněte za komodu a najdete další skryté křesadlo. Běžte k psacímu stolu a ze zásuvek seberte ještě další 2 křesadla. Otevřte nedalekou skříň a uvnitř najdete přilepený zespoda na strop Key. Jděte prozkoumat prostor za skříní na druhé straně a seberte další Key (u zadní nohy). Jedním klíčem si odemkněte dveře, projděte do chodby a druhým klíčem si odemkněte následující dveře. Jděte k dalším dveřím vlevo a vstupte do skladištní místnosti. Otevřte povalenou skříň a z vnitřku seberte Key a OLEJNIČKU. Vylezte ven a odházejte bedny na levé straně, abyste mohli sebrat další OLEJNIČKU a rovněž křesadlo. Poté rozbijte květináče vpravo dole pod regálem a seberte Lektvar zdravého rozumu. Vyjděte z místnosti a klíčem si odemkněte dveře vlevo. V pochmurné místnosti seberte z psacího stolu Key a z přihrádky 2 křesadla. Na opačné straně místnosti jsou skleněné výstavní stolky. Použijte nějaký předmět na rozbití skleněného krytu a seberte Laudánum a Lektvar zdravého rozumu. Klíčem si odemkněte třetí skříň vlevo a z vnitřku seberte další Key. Jestli chcete můžete vstoupit do namalovaného obličeje. Octnete se v podivné chodbě, kde odházejte hradbu beden, přeskákejte po vrcholech velkých beden, vyskákejte po vyčnívajících malých bednách a poté pokračujte na konec opičí dráhy, abyste se opět přenesli do reálu. Odemkněte sousední skříň a seberte Key a 9 křesadel. Odemkněte poslední skříň a z ní seberte Agrippovu hlavu a dokument Advice. Vyjděte z místnosti, jděte vlevo ke dveřím do další úrovně, na které použijte hlavu z inventáře, a poté do těchto dveří vstupte.

Projděte na konec dlouhé chodby a vejděte do temné místnosti. V koutě je velká bedna, ze které vede žebřík nahoru. Vylezte po něm a běžte prozkoumat truhlu. V ní je menší truhla a v ní Laudánum, Lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Vraťte se dolů a vejděte do jedněch z dveří. Vlevo na stole leží dokument … a vpravo na polici další Lektvar zdravého rozumu. Běžte do zadního rohu a seberte ze země Key. V tom okamžiku do místnosti vpadne monstrum. Musíte určitou dobu vydržet před ním utíkat a poté se rozpadne na prach. Běžte zpět je dveřím a ze stolu vlevo použijte String Pile. Tento předmět použijte na zamčené dveře a ty se rozpadnou. Klíč z inventáře použijte na zamčené dveře a cesta dál je volná. Pokračujte do ohybu chodby a opět se přenesete do bílé chodby. Proběhněte na konec a octnete se zpět v reálu. Vstupte do dveří na konci a ze země seberte dokument Be Careful. Před vámi je propast a dole spousta monster. Musíte opatrně přeskákat po vrcholcích úzkých sloupů. Až se vám to povede vejděte do dveří a v podivné chodbě seberte dokument RUN. Musíte rychle utíkat vpřed, zabouchněte za sebou dveře a poté po schodech nahoru a chodbou až na konec. Zhroutíte se na zem a monstrum vás dobíhá. Rychle se otočte a vstupte do dveří do další úrovně.

Vpředu seberte ze země dokument It is not the end, vlevo pod fotografií 4 Lektvary zdravého rozumu a vpravo na zemi jsou 3 Laudánum. Skrčte se u krbu a klikněte na jeho vnitřek. Krb zmizí a na jeho místě seberte ze země dokument Clue. Na stěně stojí stůl a na něm je balvan. Povyskočte si a seberte z vršku balvanu Key. Na jednom místě je šikmý kus nábytku a nahoře je mrtvola. Vyskákejte nahoru a skočte do sousední chodby. Najděte východ z chodeb a pokračujte dlouhou temnou chodbou, která vás dovede do temného prostoru. Jděte ke vzdáleným dveřím a vejděte jimi do další chodby. Na konci chodby odklopte regál a sejděte po schodech dolů. Dveřmi projděte do velké místnosti, kde seberte ze stolu dokument … Vysoko v okně je páka, která odemyká dveře do další úrovně. Budete si muset pomoci stavěním beden. Použijte mnou mnohokrát osvědčený systém stavění beden jednu na druhou tak, aby rohy přečnívaly. Takto postavte na sebe 5 beden. Pokud vás snad štos padá, udělejte dole základnu z více beden. Z páté vrchní bedny vyskočíte na nižší římsu a z římsy přímo do okna. Páka je však stále vysoko. Musíte si zdola hodit do okna 2 další bedny. Postavte je na sebe a poté vyskočit na tu vrchní. S povyskočením se chytněte páky a zahýbejte jí na obě strany. Seskočte dolů a vstupte do dveří, které jsou nyní již přístupné.

Projděte na konec chodby a vejděte do jediných odemčených dveří vlevo. V místnosti seberte Key a vraťte se do chodby. Jděte chodbou zpět a po pravé straně jsou dveře, které si odemkněte klíčem z inventáře. Projděte jídelnou a vstupte do dalších dveří, které se za vámi hned zabouchnou a vy ztratíte vědomí. Až se proberete prohledejte přihrádku psacího stolu a seberte Key a 2 Lektvary zdravého rozumu. Poté prohledejte zásuvky a seberte křesadlo a nakonec ještě zásuvku u komody a seberte VELKOU OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a po levé straně jsou ještě jedny dveře. Ty si odemkněte klíčem a vejděte do nich. V knihovně můžete prohledat horní police knihoven. Za knihami lze najít 2 křesadla. Poté zaměřte svoji pozornost na psací stůl. Z jeho přihrádky seberte VELKOU OLEJNIČKU a Laudánum; za zásuvek pak Lektvar zdravého rozumu a křesadlo. Okno vlevo od stolu je porušené, tak jím prohoďte nějakou židli. Vylezte na venkovní římsu a přejděte vlevo, kde jiným oknem vlezte opět do budovy. Vyjděte na chodbu a projděte až na její konec, kde seberte ze stolu Key. Jděte chodbou zpět a klíčem si odemkněte dveře po pravé straně. V místnosti seberte z jedno z regálů křesadlo a poté odklopte regál vlevo. Za regálem je děravá zeď, proti které hoďte nějaký předmět. Prolezte vzniklým otvorem do laboratoře. Vlevo na bedně je truhla a v ní křesadlo. Na laboratorním stole je přístrojem na extrahování Laudánum a nahoře nad stolem je v polici křesadlo. Výš je pak ještě jedno, ale to nelze sebrat. Odtáhněte na stranu koberec na podlaze a vlezte do tunelu. Na rozcestí se dejte vpravo (levý tunel je slepý) a na konci vylezte do chodby. Jděte vpravo na konec a vejděte do dveří. V místnosti je v jednom rohu vlevo truhla a uvnitř dutá jehla. Vraťte se do chodby a pomocí jehly si odemkněte zamčené dveře na druhém konci. Jděte k padacím dveřím a pomocí ventilu je zvedněte. Nyní musíte rychle utíkat před monstry. Zabouchávejte za sebou dveře, abyste monstra zpomalili. Orientujte se podle bílých šlápot na podlaze; ty vás dovedou na konec. V poslední místnosti prohoďte židli oknem a tím toto děsivé dobrodružství končí.

uložené pozice

videoukázka

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář