Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Castle Maksym

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Ocitáte se v roli muže, kterému se ztratil kdesi v Polsku bratr. Stopy vás dovedou na podivný hrad, který ovládá lord Viktor a který se spojil s pekelnými sílami, aby se stal nesmrtelným.

STATISTIKY

předmět v inventáři – 9

dokument – 12

artefakt – 1

olejnička – 6

sud s olejem – 1

křesadlo – 27

laudanum – 2

Hallway

Prozkoumejte zásuvku psacího stolu a seberte lucernu, OLEJNIČKU a 4 křesadla. U dveří leží na zemi dokument Damned Wiktor! Poté otevřte skříň vpravo a zatáhněte za páku. Jedna z knihoven se odklopí. Projděte do chodby, kde potkáte Viktora. Vstupte do dveří na konci chodby.

Art Hall

Vstupte do posledních dveří vpravo a octnete se v postranní chodbě. Dveře před vámi jsou zamčené, ale je třeba se do nich nějak dostat. Projděte na konec chodby a jděte do dveří vlevo. Vlevo je psací stůl, v jehož přihrádce je ARTEFAKT. Na stole vpravo leží dokument Tai's Diary: The Arrival of Ben (1/3) a v jedné polici knihovny vlevo jsou 2 křesadla. Vraťte se do chodby a počkejte až monstrum probourá zamčené dveře. Vstupte do místnosti a z krbové římsy vlevo seberte dokument Tai's Diary: The Arrival of Ben (2/3). Poté odstraňte z levé zdi obraz a z tajného výklenku seberte Private Room Key. Vyjděte zpět do chodby a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Vstupte do dalších dveří vpravo a z psacího stolu si seberte dokument Tai's Diary: The Arrival of Ben (3/3). Následně prohledejte přihrádku stolu a seberte křesadlo. Uchopte židli a prohoďte ji oknem před místností. Vyskočte na venkovní římsu a přeskákejte k dalšímu oknu, které je rozbité. Vlezte do chodby a vstupte do místnosti, kde jsou v jedné polici nahoře 2 křesadla. Odtáhněte na stranu koberec na podlaze a slezte po žebříku dolů. V koutě je truhla a v ní OLEJNIČKA, laudanum a další 2 křesadla. Poté zatáhněte za páku na zdi. Ozve se rána a žebřík se zřítí. Musíte na sebe naskládat bedny, abyste se dostali nahoru. Nahoře zjistíte, že se jedna z knihoven odklopila. Vstupte do tajné místnosti a seberte Strange Artifact 6.

Prison

Probíráte se ve vězeňské cele. Ze země seberte dokument You've Gone Too Far! a na druhé straně leží vedle svíčky křesadlo. Odstraňte dřevěnou paletu a uvidíte prkny zatlučený vchod do sousední cely. Na zemi leží kladivo, které odneste k prknům a cesta dál je volná. Vlevo na zemi leží dokument Demons and you a vzadu za postelí je laudanum a 2 křesadla. Nyní přineste z první cely chléb a položte ho na zem do červeného magického kruhu. Svíčky se rozsvítí a dveře cely se odblokují. Vyjděte ven na chodbu a vpravo leží u dveří Prison Key. Vzadu v chodbě je SUD S OLEJEM (10% lucerny). Klíčem si odemkněte postranní dveře a vstupte do další vězeňské chodby. Před vámi je vstup do vězeňské cely, kde je křesadlo. Je to ale past, protože po vstupu se za vámi dveře zabouchnou a vy se nedostanete ven. Jedinou možností je, dotáhnout si z cely velký balvan a dát ho mezi dveře. Až se budou dveře chtít zabouchnout, zbyde vám pořád dostatečná škvíra na to, abyste proklouzli zpět do chodby. Na levém konci chodby otevřte dveře a vstupte do další cely. I tady se za vámi zabouchnou dveře a ze dveří vlevo v chodbě vyjde monstrum. Až monstrum odejde dveře se zase zpřístupní. V cele, ze které vyšlo monstrum, seberte Pick Lock, OLEJNIČKU a křesadlo. Páčidlem si odemkněte dveře do další úrovně na druhé straně chodby a poté do nich vstupte.

Hallway

Vlevo mezi bednami leží křesadlo. Vyjděte po schodech až nahoru a vstupte do dveří, které vedou do skladiště.

Storage

Vstupte do místnosti se stolem uprostřed. Na stole leží dokument How to forge a key a vpravo u ohniště 2 křesadla. Vlevo je regál, u kterého stojí pytel a za ním je další křesadlo. Ještě jedno křesadlo je vzadu v koutě za regálem. Abyste ho sebrali, musíte se přitisknout ke zdi a poté vyklonit doprava. Seberte ze stolu jídelní nůž a dejte ho do ohně. Vedle ohniště se vám objeví kus železa. Zvedněte ze stolu kladivo a použijte ho na železo – seberte hotový výrobek Self Made Key. Tím si odemkněte druhé dveře v místnosti a poté sejděte po schodech dolů. Na bedně je Chapel Key. Než ho seberete prohledejte nejprve místnosti, protože po jeho sebrání už nebudete mít k tomuto příležitost. V jednom koutě jsou 2 křesadla a v druhém koutě za vinným sudem je OLEJNIČKA. Poté už klíč normálně seberte. V tom okamžiku do místnosti nateče voda a schodiště se zřítí. Nyní budete muset dávat pozor na vodní příšeru. Jděte do vedlejší místnosti. Vpravo v přihrádkách stojanu na vinné lahve jsou 3 křesadla a o kousek dál je v jiné přihrádce OLEJNIČKA. Další OLEJNIČKA je na velké bedně uprostřed místnosti. Na stěně je tlačítko, které aktivuje skrytý mechanismus. Po jeho stisknutí běžte na druhou stranu místnosti, vylezte po žebříku nahoru a vstupte do dveří vpravo. Vpravo na stole je dokument Vault Plans. Projděte první mříží a zatáhněte za páku vlevo na zdi. Musíte nějakou dobu počkat než se odblokují dveře v druhé mříži. Poté projděte dveřmi a z podstavce seberte Ben's Head. Automaticky se octnete na začátku úrovně. Vraťte se dveřmi zpět do haly.

Hallway

Hned vedle jsou dveře vedoucí do kaple. Odemkněte si je klíčem a vstupte do nich.

Chapel

Vzadu jsou dva stoly. Na levém leží dokument Invitation to our Demon Ritual a na pravém dokument Tai's Diary: Ben the Monster (1/2). Uchopte kalich, který leží na stole a dejte ho na nenápadný podstavec u pravé zdi – otevře se vám tajný průchod. Sestupte po točitém schodišti dolů. U oltáře seberte dokument How to commence the Initation Ritual a hned vedle leží dokument Tai's Diary: Ben the Monster (2/2). Na zemi jsou tři velké černé kruhy. Do každého kruhu musíte umístit jeden předmět. Z kaple si přineste 2 kříže a bibli, které leží na stolech. Dejte do každého kruhu jeden předmět. Každý předmět má své určité místo, takže vylučovací metodou na to snadno přijdete. Poté seberte z oltáře Demonic Dagger. Budete mít halucinace, ve kterých budete rozmlouvat s monstry. Až budete zpátky v kapli do inventáře vám automaticky přibude Castle Key. Nyní můžete kapli opustit.

Hallway

Sejděte po schodech do mezipatra, klíčem si odemkněte dveře a poté do nich vstupte.

Dungeons

Vstupte do dveří vlevo, kde uvidíte lorda Viktora a pod ním vašeho ztraceného bratra, který se proměnil v monstrum. Uchopte těžkou palici, která leží na zemi, a hoďte ji proti monstru. Zvedněte trup s tělěm monstra, jděte na chodbu a vstupte do protějších dveří, za kterými je železný býk. Dejte dovnitř do býka trup monstra, zavřete dvířka a dole u ohniště se vám objeví křesadlo. Zapalte oheň pod býkem a máte hotovo. Vraťte se do chodby a vstupte do velkých dveří na konci.

Ending

Před vámi je oltář a uprostřed modrá energie. Po stranách jsou 3 podstavce. Dole levého dejte zelený artefakt, do pravého dýku a do toho vpředu separovanou hlavu. Pak už jen sledujte co se bude dít. Poté se octnete venku pod širým nebem. Běžte vpřed a po chvíli se spustí závěrečné titulky.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář