Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Castle of Horrors

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Lehce nadprůměrný mód s mnoha frustrujícími úrovněmi, ve kterých budete stoprocentně bloudit. Jinak se jedná o docela zajímavou duchařskou story.

- - - - -

Dungeon

Vstupte do hradu, sejděte po schodech dolů, jděte vpravo a poté 2x vlevo. Přijdete k odemčeným dveřím. Za nimi seberte ze zásuvky psacího stolu Key a z přihrádky OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby, jděte zpět na první rozcestí (2x vpravo), z něj rovně a poté vlevo a vpravo. Měli byste přijít ke dveřím, které lze odemknout klíčem. Za nimi je monstrum a vzadu leží Key. Vyjděte zpět do chodby a jděte znovu na první rozcestí. Za ním jděte vpravo a dveře si odemkněte klíčem. Vlezte do tunelu vlevo a na konci levého ramene tunelu seberte Key a na konci pravého OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a jděte opět na první rozcestí, Hned za ním si odemkněte dveře vpravo a z psacího stolu seberte dokument The Experiment a z přihrádky Key. Vydejte se opět na první rozcestí a poté jděte 2x vlevo. Dveře do další úrovně si odemkněte klíčem a vejděte do nich.

Castle

Vyjděte po schodech do haly a pokračujte do dveří vlevo. Sejděte po schodech a poté vás cosi omráčí.

Dungeon

Na rozcestí jděte vpravo a vejděte do dveří na konci. Z psacího stolu seberte Key a dokument Hellen a z vnitřku komody OLEJNIČKU a 2 křesadla. Vraťte se do chodby, na posledním rozcestí jděte rovně a poté vpravo. Dveře do další úrovně si odemkněte klíčem a vstupte do nich.

Wine Cellar

Čeká vás další bludiště, takže navrhuji držet se stále vlevo. Jděte do dveří vlevo a dostanete se do místnosti, kde leží na stole kalamín. Poté se dostanete do místnosti, kde je na polici OLEJNIČKA. Vracíte se zpět do velké místnosti, kde se dejte do dveří vlevo a ze stolu seberte kuprit. Vraťte se do velké místnosti a dejte se do dveří vlevo. Vlevo na konci najdete Laboratory Key a dokument Aqua Regia. Zbývá prozkoumat poslední dveře a za nimi najdete auripigment a dokument The Talk. Tím máte v této úrovni vše hotové a můžete se vydat do té předešlé.

Dungeon

Rovně před vámi je schodiště vedoucí dolů. Pod ním si odemkněte dveře klíčem a vejděte do nich.

Laboratory

Vpravo ze stoličky seberte lučavku královskou. Pokračujte do levé části laboratoři, kde automaticky smícháte všechny chemikálie a získáte částečně naplněnou nádobu. Jděte do pravé části laboratoře a dejte nádobu do skříňky extrakčního přístroje. Poté seberte Agrippovu výbušninu. Můžete se vydat nazpět do předchozí úrovně.

Dungeon

Jděte na první rozcestí na začátku a přes něj jděte stále rovně až přijdete k závalu. Umístěte u něj chemickou výbušninu, hoďte na ni kámen a bude následovat velká exploze. Pak už jen vejděte do dveří do další úrovně.

Hall

Projděte na konec, vyjděte po schodech a pokračujte přes spoustu dveře. V místnosti s obrazem seberte ze země Key. Počkejte až monstrum rozbije všechny dveře (chvíli to trvá) a poté se vydejte do předchozí úrovně.

Dungeon

Po pravé straně jsou zamčené dveře, které si odemkněte klíčem a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Elevator

Nastupte do výtahu a zatáhněte za páku.

Cells

Jděte 2x vpravo a poté po schodech nahoru, kde vejděte do dveří do další úrovně.

Prison / Kitchen

Jděte rovně a v první cele vlevo najdete na posteli OLEJNIČKU a pod postelí kladivo. Vraťte se na rozcestí a jděte vpravo. Dostanete se do místnosti, kde najdete na polici regálu vpravo další OLEJNIČKU. Tím jste zde hotoví a můžete se vydat do předchozí úrovně.

Cells

Držte se vpravo a dostanete se ke schodišti vedoucímu dolů. Použijte na dveře kladivo a vstupte do nich.

Jennette's Room

Jděte do dveří vlevo a z psacího stolu seberte dokument The Portal, z přihrádky láhev a ze zásuvky páčidlo. Vyjděte z místnosti a páčidlem vylomte dveře naproti. V místnosti je v dláto v proskleném výstavním stolku. Přineste si z psacího stolu papírové desky a hoďte je proti sklu (bude to asi chtít víc pokusů). Oba předměty můžete rovnou spojit v inventáři a získáte tak kladivo a dláto. Poté se můžete vrátit do předchozí úrovně.

Cells

Vyjděte opět známou cestou ke dveřím do kuchyně a vstupte do nich.

Prison / Kitchen

Dejte se levou chodbou a v místnosti na konci použijte sklenici z inventáře na sud s kyselinou a získáte Bottle of Acid. Poté se vydejte zpět do předchozí úrovně.

Cells

Jděte na první rozcestí a z něj pokračujte stále rovně. Na visací zámek u dveří použijte nejprve kyselinou a poté kladivo s dlátem. Pak už jen vejděte do dveří do další úrovně.

Dungeon

Běžte jedinou možnou cestou stále vpřed dokud se nezřítíte kamsi dolů.

Dungeon

Dveře vězeňské cely vylomte páčidlem a v sousední cele seberte z postele VELKOU OLEJNIČKU. Poté běžte jedinou možnou cestou stále vpřed až se dostanete ke dveřím do další úrovně, do kterých vejděte.

Corridors

Sestupte po schodech dolů a opět se propadnete do země. Musíte rychle běžet do druhých dveří, než ze kterých vyběhlo monstrum. Rychle je za sebou zabouchněte a běžte stále vpřed. Poté se bude chodba rozdvojovat, avšak obě chodby vedou ke stejným dveřím. Přeskákejte po trámech přes propast. Dostáváte se do dalšího komplexu chodeb. Držte se vlevo a dostanete se do místnosti, kde je v malé lahvičce Key. Vraťte se do chodby a dál se držte vlevo. V místnosti seberte z psacího stolu dokument Hellen's Death a z přihrádky 3 OLEJNIČKY. Pokračujte dál v průzkumu chodeb a přijdete ke dveřím, který si odemkněte klíčem z inventáře. V místnosti s hořící podlahou pokračujte do vchodu vlevo a poté se probouráte zdí.

Unknown

Běžte jedinou možnou cestou vpřed dokud se před vámi neobjeví přízrak. Probouzíte se na posteli. Vyjděte do chodby a projděte do jediných otevřených dveří. V místnosti na konci se vše začne řítit a poté vyskočíte ven z okna.

Outside

Běžte po lesní cestě stále vpřed dokud se hra sama neukončí.

uložené pozice

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář