Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Chromanin

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o dost nadprůměrný mód s pěknými úrovněmi a zajímavými puzzly. Jediné co hru poněkud sráží dolů jsou bugy.

- - - - -

Apartment

Za vašimi zády je na regálu křesadlo a hned vedle postele z druhé strany další křesadlo. Jděte do blízkých dveří a ze skříně seberte opět křesadlo. Vraťte se do ložnice a z psacího stolu seberte lucernu, dokument Note for you a ze zásuvky křesadlo. Na fonografu za vašimi zády leží Bedroom Key a v polici regálu na konci místnosti je Lockpick a dokument Chromanin I. Klíčem si odemkněte dveře a projděte jimi. Vpravo je SUD S OLEJEM (100% lucerny) a vlevo na dveřích visí dokument Note for yourself. Pokračujte do dveří vpravo a ze stolu seberte dokument Letter from Baron a OLEJNIČKU. Vraťte se do předchozí místnosti a paklíčem z inventáře si odemkněte pravé dveře. V místnosti najdete dokument Chromanin II. Jděte do předchozí místnosti a otevřte truhlu. Pod knihou leží Copper Key. Odemkněte si jím levé dveře a pokračujte vlevo do místnosti se skříněmi. V jedné najdete dokument Poem Found Inside Aiden's Apartment. Jděte prozkoumat zbývající místnost a z police seberte Entrance Door Key a z krbové římsy křesadlo. Odemkněte si klíčem dveře do další úrovně a vejděte do nich.

Outside

Jděte ke dveřím naproti a vstupte do nich.

Abandoned Mansion

Vlevo seberte dokument Kainam's Journal (1/6). Jděte do dveří rovně a vlevo seberte dokument Kainam's Journal (2/6), z regálu laudanum a z komody vpravo část vrtačky. Vyjděte z místnosti a levé dveře si odemkněte paklíčem. Vlevo pod bednou je lektvar zdravého rozumu a ve výklenku vzadu za bednami část vrtačky. Vyjděte z místnosti a pokračujte do dveří hned vlevo. Uprostřed místnosti seberte dokument Kainam's Journal (3/6) a křesadlo. Přejděte do sousední místnosti a hoďte nějakou bednu proti děravé zdi. Prolezte dírou a seberte dokument Kainam's Journal (4/6). V další místnosti seberte z psacího stolu dokument Kainam's Journal (5/6) a křesadlo a ze zásuvky část vrtačky. Všechny díly vrtačky spojte v inventáři a získáte příruční vrtačku. Použijte ji na přihrádku a poté seberte Key to Shed a dokument Kainam's Journal (6/6). Tím máte v této úrovni hotovo a můžete se vrátit do předchozí.

Outside

Jděte pod schody a z truhly seberte dokument Poem Found Outside Aiden's Mansion, OLEJNIČKU a křesadlo. Klíčem si odemkněte dveře domku vlevo a vstupte do nich.

Shed

Vlevo na zídce leží dokument Poem Found in Shed a vzadu je A Shovel. Opusťte úroveň.

Outside

Jděte vlevo a přistavte si k plotu bednu. Přeskočte a jděte k hrobu. Použijte na hrob lopatu a poté vstupte do poklopu.

Dungeons

Na rozcestí tunelů se dejte nejprve vlevo a seberte křesadlo. Vraťte se zpět na rozcestí a prolezte na konec druhého tunelu. V chodbě jděte do první cely vpravo a seberte křesadlo. Pokračujte do dřevěných dveří vlevo a v místnosti posbírejte Old Crowbar, dokument The Dungeons a 3 křesadla. Vraťte se do chodby a za protějšími dveřmi najdete ještě jedno křesadlo. Páčidlem si vylomte dveře na konci chodby, opět seberte Old Crowbar a rovněž seberte dokument Chromanin III. Slezte po žebříku dolů a pokračujte vlevo do márnice. Z úst mrtvoly vlevo trčí dokument Prisoners Journal a zpod stolu seberte A Jar a ze stolu Small Key. Jděte dozadu a na krev v nádrži použijte sklenici a získáte A Jar of Blood. Vraťte se do chodby, dejte se vpravo a klíčem si odemkněte visací zámek u mříže. Vstupte do posledních dveří vlevo a seberte ze země dokument Medieval Torture. Vyjděte do chodby a pokračujte do dveří naproti. Nahoře na zárubni dveří leží Small Key. Přineste si z chodby bednu, abyste se k němu dostali. Nyní jděte chodbou stále rovně až na opačný konec a klíčem si odemkněte visací zámek mříže vpravo. Jděte vpravo nad schody k závalu a seberte 2 křesadla. Pokračujte do dveří na druhé straně a vpravo seberte dokument Vitae. Nyní si všimněte plošiny, na kterou vede žebřík. Z ní musíte po trámech přeskákat ke vchodu do strojovny, která je nad dveřmi, kterými jste vešli. Tam najdete dokument Instruction a nyní musíte na zeď umístit 3 díly potrubí. První je hned po ruce, druhé je dole v místnosti a pro třetí se musíte vrátit do horního patra, do místnosti, kde jste předtím sebrali páčidlo. Až budou potrubí na svých místech, zatáhněte za páku a poté stiskněte tlačítko. Seskočte dolů a projděte otevřenými vraty. Jděte k oltáři a seberte Emerald Orb Shard. Po skončení scény seberte ještě dokument The Underworld. Nejprve seberte z výklenku 6 křesadel a jimi zapalte pochodně ve všech šesti výklencích. Poté vylijte krev na zem před velkou houbou. Nyní jděte k pultu a kliknutím na osten obětujte trochu své krve. Přistupte ke vchodovým dveřím a rituál bude pokračovat. Poté projděte vraty k portálu a vstupte do něj.

Underworld

Projděte na konec tekoucí vody a z kamene seberte dokument Poem Found at the Unscared Hellgate, the Atrium of Underworld. Jděte kousek zpět a pokračujte po mostě vpravo. Na konci skočte do prázdna a projděte k soustavě odrazových můstků, které vás vynesou ke dveřím do další úrovně.

Pitch Black Void

O kousek dál leží na fragmentu dokument Poem Found in Pitch Black Void, Somewhere in the Underworld. Dejte se vpravo a v jednom hrobě najdete mrtvolu, která drží A Key. Druhý A Key je na vrcholu hromady knih, třetí A Key je na vrcholu náhrobku vpravo o kousek dál, čtvrtý A Key visí ve vzduchu vpravo na konci vyčnívajícího fragmentu sloupu a pátý A Key je až skoro na konci pod deskou psacího stolu. Jedním z klíčů si odemkněte dveře na konci, projděte na konec mostu a přeskákejte po předmětech. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří do další úrovně.

The Core

Držte se stále vlevo, abyste nebloudili. Po cestě seberte z jedné ze stěn dokument Poetry of the Damned. Na konci se dejte vpravo a přijdete do místa, kde je spousta cihel. Pod jednou z nich vlevo leží A Key. Vraťte se na začátek místnosti a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Vlevo uvnitř hodin visí A Knife a na konci na podstavci Something. Nůž dejte do rukou andělské soše v hlavní místnosti a část rostliny položte přes andělskou sochu. Na druhé straně místnosti se vám odblokoval vstup do knihovny. Na prvním regálu leží dokument Poem Found in the Core, the Floating Sanctuary of the Underworld. Jděte na druhou stranu místnosti a vstupte do portálu.

Apartment

Kliknutím na stůl vpravo seberte Map. Vlevo je zářivá kniha v regálu, za kterou zatáhněte, odstraňte závoru u dveří a vyjděte ven. Známou cestou opusťte budovu.

Outside

Sejděte dolů a vydejte se bránou do lesa.

Woods

Dejte se vlevo a přijdete k tábořišti, kde leží křesadlo. Na dalším rozcestí zahněte vpravo a přijdete k truhle, ve které jsou dokument Poem Found in a Chest in the Woods a OLEJNIČKA. Pokračujte k městské bráně, která je však zavřená. Vraťte se o kousek zpět a dejte se úzkou cestou vpravo. Brzy se před vámi objeví městečko.

City

Dojděte k bráně a seberte z ní dokument Closure Note. Jděte vlevo, kde je po levé straně socha. V rohu je poklop, na který použijte páčidlo a opětovně seberte Old Crowbar. Slezte dolů a dojděte po chodníku ke stolu, kde seberte Rope a křesadlo. Jděte dírou v mříži a držte se vpravo. Vylezte po žebříku nahoru a pod jednou z lavic úplně vzadu najdete dokument Poem Found by a Bench on the Academy Ground. Dveře od budovy jsou však zamčené. Jděte pod balkón, kde jste vylézali z podzemí a upevněte tu provaz. Vylezte nahoru, okno prorazte páčidlem a vstupte do dveří do další úrovně.

Academy

Za druhými dveřmi vpravo najdete v polici křesadlo a za třetím na psacím stole dokument Strange Diary a v komodě OLEJNIČKU. Sejděte po schodech dolů a dejte se vlevo. Po levé straně je vchod do jídelny, kde leží na jednom ze stolů křesadlo. Dál v chodbě po pravé straně jsou dveře, které si odemkněte pomocí páčidla. Ze stolu seberte Chemical Jar, z nástěnného regálu lektvar zdravého rozumu a z jiného stolu křesadlo. Na konci chodby si odemkněte další dveře vpravo a z jednoho ze stolů seberte opět křesadlo a ze zásuvky psacího stolu OLEJNIČKU. Poté si odemkněte poslední dveře v chodbě. Na jednom ze stolů leží další křesadlo a na psacím stole Simple Key. Nyní se vydejte chodbou zpět a jděte od schodiště na druhou stranu. Za druhými dveřmi vlevo najdete v zásuvce prádelníku lektvar zdravého rozumu a na úplném konci chodby dokument ??? Nyní projděte jednou z chodeb se závěsy k centrálnímu schodišti. Sestupte dolů, ze skříňky na stěně seberte Silver Key a z jedné ze skříní dokument ey b0ss. Nyní se vydejte po centrálním schodišti až úplně nahoru. Za druhými dveřmi je místnost a v ní v psacím stolu Small Key. Za prvními dveřmi je knihovna, kde v jednom koutě najdete křesadlo a v jiném Ladder Part 1/3. Pokračujte do chodby vedoucí z knihovny a klíčem si odemkněte dveře vlevo. V zásuvce psacího stolu je Rusty Key a v zásuvce na zemi laudanum. Vyjděte do chodby a další dveře po levé straně si odemkněte paklíčem. Na konci první uličky je ve výstavním stolku laudanum. Prozkoumejte knihovnu důkladněji a najdete Ladder Part 3/3, lektvar zdravého rozumu a dokument Poem Found on a Display in Academy. Pokračujte až na konec chodby a za dveřmi je dole strojovny. Přelezte po trubkách a seberte Ladder Part 2/3. Vydejte se do prostředního patra a na konci levé chodby je laboratoř, jak jsem psal výše. Jedním z klíčů si odemkněte dveře v laboratoři a ve skladu chemikálií použijte sklenici z inventáře na sud s kyselinou a získáte Jar of Acid. Dále je tu SUD S OLEJEM (10% lucerny) a v regálu je laudanum. Nyní se vydejte zpět do chodby, kde jste tuto úroveň začínali. Musíte v prostředním patře najít boční schodiště vedoucí nahoru. Jedním z klíčů odemkněte jedny ze zamčených dveří vpravo. V inventáři spojte kusy žebříku a získáte Ladder. Použijte ho na otvor ve stropě a vylezte nahoru. Odtahejte bedny, na visací zámek použijte kyselinu a pak páčidlo. Vlezte do nízké chodby a držte se vpravo. Na konci seskočte a z psacího stolu seberte Purple Orb Shard. Až hlas domluví klikněte na otvor ve stropě, kterým jste přišli. Slezte dolů, na chodbě se dejte vpravo a na konci chodby vstupte do dveří do další úrovně.

Outside

Zbylým klíčem z inventáře si odemkněte dveře vpravo vedle schodiště. Za posledním regálem je tajné tlačítko, po jehož stisknutí půjde normálně odklopit sousední regál. Vstupte do dveří do další úrovně.

Laboratory

Sejděte po schodech dolů a dejte se na rozcestí vlevo. Projděte do zadní místnosti a seberte ze židle A Key. Vraťte se na rozcestí a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Jděte chodbou vlevo a dveře na konci si odemkněte stejným klíčem. Ze stolu seberte Aquamarine Orb Shard.

Abandoned Laboratory

Známou cestou se dostaňte do laboratoře, kde je vpravo na stole obřadní dýka. Hru můžete zakončit dvěma způsoby. Buď prostě počkejte co se bude dít, nebo v inventáři na dýku 2x klikněte, dojděte do sousední místnosti, kde seberte ze židle dokument (prázdný) a dotkněte se orbu. Až se spustí cut scéna seberte ještě dokument Old Newspaper.

Bonus Level

Jestliže jste nasbírali hodně Easter Egg dokumentů (Poems), tak se dostanete do bonusové úrovně. Seberte tu dokument About Easter Eggs a také dokument Fun Facts. Zajímavostí jsou dveře, přes které se můžete vrátit do poslední úrovně a vyzkoušet si tak druhý konec hry. Až toho budete mít dost, vejděte do dveří Exit Level a máte hru za sebou.

savegame

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář