Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Collapsing Cosmos: The Silver Key

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Výrazně nadprůměrný mód, který vyniká především svým netradičním pojetím, jednoduchou avšak velice chytlavou adventurní složkou a vizuální působivostí. Mód se inspiruje dílem spisovatele H. P. Lovecrafta.

- - - - -

Na začátku seberte z psacího stolu dokument The Letter from Phillip a poté vejděte do dveří.

Dole v hale leží na stole dokument December 5th, 1848. Jděte do levých zadních dveří a vzadu v chodbě jsou dveře vedoucí do sklepení. Tam seberte Ladder a poté se vraťte nahoru. Ještě můžete jít stále vlevo a poté po schodech nahoru a v první postranní místnosti najdete dokument Jonathan's Dream. Na druhé straně je další schodiště vedoucí ke dveřím do další úrovně, do kterých vstupte.

Na ochozu jděte do dveří vlevo a ze stolu seberte dokument December 8th, 1848. Vraťte se na ochoz a přímo naproti dveřím umístěte na zábradlí žebřík z inventáře. Trochu si povyskočte, abyste se mohli žebříku zachytit, slezte na trámy a z nich seskočte dolů. Projděte chodbou do knihovny a v první a třetí uličce zatáhněte za zářivé knihy. Dveřmi se dostanete do dalšího oddělení knihovny, kde je v regálu vpravo poslední kniha. Nyní jděte do první místnosti a přes stůl skočte na povalený regál a z něj přeskočte na ochoz. Vyjděte nahoru a vstupte do druhé místnosti vlevo, kde seberte ze stolku Small Metal Key a dokument December 13th, 1848. Sejděte na nižší ochoz a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Nyní musíte po vrcholcích regálů přeskákat na ochoz na druhé straně.. Zde seberte z psacího stolu dokument December 18th, 1848 a ze zásuvky Library Key. Skočte dolů a nyní uhánějte do první knihovní místnosti, kde si odemkněte dvoukřídlé dveře do další úrovně naproti a vejděte do nich.

Dejte se vpravo a známou cestou se dostaňte po schodech ke dveřím do horního patra a vstupte do nich.

Jděte do místnosti na levé straně ochozu, kde je nyní odklopený regál. V zadní místnosti seberte Hammer a dokument Untitled. Vraťte se do předchozí úrovně.

Jak vidíte, vše je zaplavené. Jděte do dveří vlevo a poté do dalších. Pokračujte k vodopádu, jímž projděte a octnete se v pochmurném tunelu. Projděte do další jeskyně, kde leží na kameni vpravo dokument The Leng Plateau. Po kamenech přeskákejte na druhou stranu a jděte dál do chodby, dejte se vpravo poté do chodby vlevo. Na konci postupně klikněte na tři desky na stěnách a poté se přesunete do další úrovně.

Vyjděte do chodby a jděte stále rovně. Na konci jsou zabedněné dveře, na které použijte kladivo. Vyjděte nahoru a na půdě seberte Cistern Key a dokument December 27th, 1848. Vraťte se dolů, držte se vlevo a dostanete se dolů do haly. Vchod do sklepení je nyní vpravo. Obejděte velké sudy, na dveře do další úrovně použijte klíč a vejděte do nich.

Vlevo u zaseknuté páky visí dokument Filling the Cistern. Držte se vlevo, přeskočte na prkennou plošinu a otočte ventilem. Skočte dolů do vody a přes padlý sloup skočte na římsu a poté na další chodník, kde zatočte druhým ventilem. Vraťte se k páce a pohněte jím na opačnou stranu. Přes bednu ve vodě skočte na římsu a poté ke vchodu na schodiště. Projděte na konec a klikněte na dveře. Poté budete zajati a odvlečeni.

Dojděte n podivnému stroji a klikněte na zářivou kouli. Po středovém sloupu vyšplhejte jako po žebříku a poté seskočte na kamenné trámy. Dejte se po cestě vpravo a na konci seberte z psacího stolu dokument R'lyeh a ze zásuvky Old Metal Key. Vraťte se zpět, kde jste předtím vylezli, a nyní se dejte po fragmentech chodníků vpravo. Odemkněte si železnou bránu vlevo a v následující místnosti opět přeskákejte po fragmentech. Na ten poslední se dá vylézt jako po žebříku. Další skákání asi netřeba popisovat. Je to velice snadné a navíc intuitivní. Na konci jsou velké dveře, do kterých vejděte.

Vyjděte do široké chodby a ze stolu seberte dokument February 14th, 1848. Pokračujte do velké zkrvavené místnosti, kde jděte do dveří vpravo. Vyjděte po schodech nahoru a u dveří na konci se otočte a vraťte se dolů. Jak vidíte vše se změnilo. Na konci si odklopte mřížový poklop, projděte místnosti s podstavcem a jděte dál do chodby na druhé straně. Vyjděte po schodech nahoru a na ochozu se dejte vpravo a klikněte na zářící kouli. Dostaňte se jedinou možnou cestou na konec a seberte Chrysotil Powder. Vraťte se na začátek a opět klikněte na kouli. Nyní se dejte po ochozu nahoru, přeskákejte po lávkách. Na konci seberte z prvního stolu dokument Stopping the Elder a z psacího stolu dokument Loss and Absolution. Do nádoby se zelenou kapalinou dejte chemikálii z inventáře a poté ji kliknutím vypijete. Na druhé straně ochozu je žhavá láva. Díky tomuto lektvaru jí však můžete normálně projít. Pokračujte až na konec a vstupte do dveří do další úrovně.

Jděte k podstavci a klikněte na klíč. Nyní vás bude ohrožovat jakási temná síla. Musíte postupně dát 4 krystaly na plameny. Ty krystaly se budou v místnosti postupně objevovat. Poté budete moci normálně sebrat stříbrný klíč a tím hra končí.

uložené pozice

čeština

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář