Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Confusion

Autor návodu-Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Nepříliš dlouhé, ale docela zajímavé dobrodružství ze světa Amnesie, které dokáže potrápit několika adventurními oříšky.

STATISTIKY

dokument – 3

artefakt – 1

olejnička – 13

křesadlo – 15

Laudánum – 2

Extraction Chamber

Začínáte v ložnici. Vlevo na římse je květináč a pod ním An Old Key. Tím si odemkněte dveře a vyjděte ven do chodby. Jděte naproti do slepé chodby a z bedny seberte křesadlo. Dole mezi bednami je zapadlé další křesadlo. Jděte do dveří vpravo a v místnosti seberte z regálu vpravo OLEJNIČKU. Mezi bednami vlevo je další křesadlo. Vraťte se do chodby a ze stolu vpravo seberte ještě jedno křesadlo. Dejte se napůl zavalenou chodbou vlevo a z komody seberte lucernu. V zásuvce je ještě další OLEJNIČKA. Vraťte se do hlavní chodby a pokračujte do dveří naproti. Vyjděte po schodech nahoru a mezi bednami vpravo najdete ještě jednu OLEJNIČKU. Vstupte do místnosti plné mrtvol. Na římse za bednami je opět křesadlo. Dejte se vlevo a z regálu vpravo seberte Laudánum. Dveřmi na konci se dostanete k zamčeným dveřím s podstavcem, na kterém cosi chybí. Z římsy seberte dokument Blasphemy! a vpravo za regálem je ukrytá OLEJNIČKA. Vraťte se zpět do místnosti s mrtvolami a seberte lidskou končetinu. Odneste ji na podstavec a po chvíli se dveře rozpadnou. Vyjděte po schodech nahoru a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Main Halls

Na trámu vpravo je OLEJNIČKA a za regálem vpravo křesadlo. Dejte se vlevo a u závalu seberte další křesadlo a u dalšího závalu vlevo ještě jedno křesadlo. Vraťte se do hlavní chodby a pokračujte rovně. Dveřmi projděte do další chodby, kde vstupte do prvních dveří vpravo a seberte v místnosti OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a vejděte do dalších dveří vlevo. Z regálů vpravo posbírejte láhev, dokument Quick Changes a OLEJNIČKU. Poté obejděte regály a z kouta za nimi seberte křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte dál. Vejděte do dalších dveří vpravo a v malé místnosti seberte ze země OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby, projděte na konec a vstupte do dveří. Před vámi jsou troje dveře. U těch předních je páka, která je zaseknutá. Jděte zpět do chodby a vstupte do druhých dveří vlevo, kde jste už jednou byli. Nahoře je díra ve stropě a v ní trubka. U vašich nohou je několik menších kamenů. Hoďte je několikrát proti trubce nahoře dokud nezačne kapat olej. Na kapající olej použijte sklenici z inventáře a poté seberte ze země nádobu s olejem. Vraťte se do chodby, jděte do místnosti na konci, použije olej na promazaní páky, chvíli počkejte a poté vstupte do dveří.

The Machinery

Sejděte po schodech dolů a v tom okamžiku vás začne pronásledovat monstrum. Běžte jedinou možnou cestou přes několik dveří až se dostanete do místnosti s dalšími třemi dveřmi. Prohledejte místnosti a seberte 2 křesadla a na potrubí za regálem je ještě OLEJNIČKA. Pokračujte do dveří vlevo a vpravo seberte Laudánum. V truhle hned vedle jsou další OLEJNIČKA a 2 křesadla. O kousek dál je skříň a uvnitř ní ještě jedna OLEJNIČKA. Pokračujte do dveří vpravo a ze stolu seberte Fueal and Machine Room Key a křesadlo a také je tu ARTEFAKT. Odklopte víko od pece vpravo a z předešlé místnosti přineste 3 kusy uhlí a vložte do pece. Zavřete poklop, zatáhněte za páku směrem nahoru a poté otočte ventilem vpravo. Vyjděte z místnosti a nezapomeňte ji zamknout klíčem (to je velice důležité). Jděte zpět na rozcestí, kde jste unikali před monstrem a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Projděte do okružní chodby a vpravo leží na stoličce dokument Steam Settings. Vpředu jsou těžké padací dveře, které jsou zavřené. Vstupte do středové místnosti, kde po straně leží OLEJNIČKA. Zatáhněte za páku, avšak padací dveře jsou zaseknuté a nezvednou se. Podívejte se nahoru a uvidíte ventil. A teď nastává to nejlepší – musíte se k tomuto ventilu dostat. Použijte předměty v okolí popřípadě si přineste další z jiných místností a vytvořte provizorní schodiště. Musíte však udělat dostatečně vysokou hromadu. Je třeba, abyste měli hlavu přibližně ve výšce horní poloviny ventilu, jinak vám ventilem zatočit nepůjde. Až budete mít hotovo, seskočte dolů, jděte zpět na rozcestí a pokračujte do dalších dveří vlevo. Vpravo od výtahu je regál a na něm OLEJNIČKA a křesadlo. Nastupte do výtahu, zatáhněte za páku a pak už vás čekají jen závěrečné titulky.

uložené pozice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář