Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Dark Horror

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Poměrně slušné a nadprůměrné dobrodružství, které sice inovativní prvky neobsahuje, ale je poctivou hrou ze světa Amnesie s poněkud lehčí adventurní složkou.

- - - - -

Entrance

Jděte vpřed dokud se nezhroutíte na zem. Až se proberete, seberte z pravého předního koutu Tinderbox a vstupte do dveří vpředu. Na rozcestí jděte vlevo a poté vpravo. Za dveřmi vpravo je sklad, kde najdete na regálu Tinderbox a v bedně Lantern a další Tinderbox. Vraťte se do chodby a jděte zpět a rovně po schodech dolů. Zahněte vlevo a v jedné z místností najdete opět Tinderbox. Nyní se vracejte zpět na první rozcestí a jděte přes něj rovně. Za dveřmi vpravo je u závalu Tinderbox. Vyjděte po schodech nahoru a projděte dveřmi. Za pravými dveřmi je místnosti, kde seberte z psacího stolu Rusty Key, dokument Death Wish a ze zásuvky Tinderbox. Vracejte se zpět na první rozcestí a poté se držte vlevo. Sestupte po schodech do nejnižšího patra a dejte se vpravo. Visací zámek odemkněte klíčem a cesta dál je volná. Jděte vpravo, projděte mřížovými dveřmi, dále jděte vlevo a vstupte do dveří vpravo, za kterými najdete Tinderbox. Vraťte se do chodby a na dalším rozcestí jděte vlevo a za dveřmi vpravo najdete opět Tinderbox. Vraťte se na předchozí rozcestí a dejte se dál vlevo. Projděte ke dveřím do další úrovně, kde budete mít halucinace. Jděte vpřed, a až se přenesete zpět do reality, vstupte do dveří.

Dungeon

Na konci chodby seberte 2 OILS. Vstupte do dveří vpravo a přeskákejte po levitujících podlahách a předmětech. Dojděte na rozcestí, kde leží na zemi Tinderbox a vpravo u závalu další Tinderbox. Zvedněte ze země páku a odneste ji za protější dveře. Dejte ji do otvoru ve stěně a zatáhněte nahoru. Ze stolu seberte dokument Planning Murder. Vraťte se do chodby a jděte stále rovně (uvidíte zvednutou mříž). Projděte dveřmi, opět přeskákejte po předmětech a nakonec skočte do otvoru.

Upper Dungeon

Seberte Lantern a chvíli počkejte. Poté se vám odemknou dveře. Vyjděte ven a dejte se dveřmi na konci chodby. Jděte vpravo, poté vlevo a do dveří vpravo, za kterými najdete Tinderbox. Vraťte se do chodby a na jejím konci seberte další Tinderbox. Vydejte se zpět na první rozcestí, jděte přes něj rovně a poté do mřížových dveří vpravo. Dejte se dále vlevo a na konci chodby najdete mezi sudy Laudanum. Vstupte do dveří vpravo a seberte Control Room Key. Vraťte se do předchozí chodby a nyní se dejte vlevo. Vpravo na regálu najdete Triangular Rod, OLEJNIČKU a ARTEFAKT. Sestupte po schodech dolů a hned pod schody najdete na polici Squared Rod a Tinderbox a na konci místnosti Circular Rod. Nyní jděte zpět tam, kde jste procházeli mřížovými dveřmi a jděte stále rovně. Zamčené dveře si odemkněte klíčem a ve strojovně zastrkejte do zdířek všechny barevné páky z inventáře v pořadí žlutá, modrá a červená. Poté pohněte oběmi pákami. Nyní se vracejte zpět chodbami, přejděte opět rovně přes první rozcestí a dále se držte vpravo. Dostanete se ke dveřím do další úrovně, do kterých vejděte.

South Wing

Jedinou možnou cestou se dostaňte do místnosti se zavřenou padací mříží. Když vezmete za ventil, tak vám zůstane v ruce. Jděte tudíž do dveří vlevo a dostanete se do skladištní místnosti, kde seberte z polic Wooden Crank a 2 Tinderboxy. Vraťte se k mříži, použijte kliku z inventáře namísto ventilu a cesta dál je volná. Poté vám spadnou na hlavu kameny. Dostáváte se do okružní chodby. Jsou tu dveře, které je třeba otevřít, ale nemají žádnou klíčovou dírku. Za dalšími dveřmi najdete OIL a za dalšími je cesta dál. Klikněte na dveře vlevo a vše se zalije vodou. Jděte do místnosti naproti a seberte Drill Part a dokument The Inevitable. Jděte do další místnosti a najdete opět Drill Part. Zbývá ještě jedna místnost a i v té je Drill Part. Vrátíte se zpět do reálu. Nyní jděte do osvětlené místnosti, kde jste našli olej. Na stůl vyskládejte části vrtačky a poté kliknutím seberte Wooden Drill. Vrtačku použijte na zamčené dveře v chodbě vlevo. Pak už jen projděte ke dveřím do další úrovně a vstupte do nich.

North Wing

Jděte do dveří vpravo, poté vlevo a ještě jednou vlevo. Z regálu vlevo seberte Tinderbox a na druhém regálu leží páka. V chodbě jděte do dveří vpravo, vložte páku do otvoru ve zdi a zatáhněte nahoru. Vraťte se do chodby, nastupte do výtahu a zatáhněte za páku směrem nahoru.

Hall

Vyjděte do velké haly a zatáhněte za zářivou knihu na nakloněném regálu vlevo. V pravém koutě leží OIL a na druhé straně haly je vpravo Tinderbox. Projděte nedalekými dveřmi a za dveřmi vpravo najdete v přihrádce stolu Tinderbox. Použijte vrtačku na truhlu v koutě a seberte Guest Room Key. Projděte do místnosti na konci chodby a seberte další Tinderbox a zatáhněte za další zářivou knihu. Vraťte se do haly a pokračujte do dveří vpravo. Klíčem si odemkněte další dveře vpravo a zde najdete poslední zářící knihu, za kterou zatáhněte. Kromě toho zde leží na stole dokument Letter to Sarah Clark. Knihami jste si odemkli tajnou pasáž, která je v místnosti na protější straně chodby. Seberte 3 Tinderboxy a zapalte oba velké svícny, čímž si otevřete další tajné dveře. Za dveřmi rovně před vámi najdete dokument Note to Myself a Tinderbox a o kus dál leží Refold Lever, který můžete rovnou vložit do otvoru ve zdi. Vraťte se do chodby a jděte do dveří vlevo. Na panelu nastavte páky takto: první nahoru, druhá dolů, třetí a čtvrtá nahoru a zbylé dvě dolů. Ještě jděte do předchozí místnosti a pákou na stěně pohněte nahoru. Poté se vraťte k výtahu, nastupte a pohněte pákou směrem dolů.

Dungeon

Vyjděte po nedalekém schodišti, jděte rovně a pak vpravo. Za dveřmi vpravo je Tinderbox. Na dalším rozcestí jděte opět vpravo a pak vlevo a do dveří vlevo. Ze stolu seberte Storage Key a Tinderbox. Jděte do sousední místnosti a pod jednou postelí najdete OIL. Nyní se vydejte zpět na úplný začátek k závalu a klíčem si odemkněte dveře na konci chodby. V místnosti posbírejte Hammer, Chipper, Glass Container, OIL a Tinderbox. Kladivo s dlátem si spojte v inventáři a získáte Hammer and Chipper. Nyní jděte zpět nahoru do chodeb a držte se vpravo. Visací zámek u mřížových dveří zničte kladivem a dlátem a cesta dál je volná. Na stole vpravo leží OIL a pod schody je Tinderbox. Ještě prozkoumejte místnost vpravo a najdete ARTEFAKT. Vyjděte po schodech nahoru a pokračujte vpravo do dveří do další úrovně.

Graveyard

Skočte dolů poškozeným schodištěm a postavte na sebe několik beden, abyste se dostali nahoru. Pokračujte na opačnou stranu hřbitova a použijte kladivo s dlátem na velkou houbu. Seberte Rexend Gland a poté se vraťte do předchozí úrovně.

Dungeon

Jděte vlevo dolů a v místnosti s artefaktem je lisovací přístroj. Umístěte pod lis sklenici z inventáři, do lisu umístěte kus rostliny, zatočte klikou a poté seberte Rexend Gland Sustenance. Jděte po schodech nahoru, do dveří vlevo a poté do dveří do další úrovně.

Security Entrance

Když půjdete vlevo, přijdete do místnosti, kde jsou k sebrání z regálu OIL a Tinderbox a z kouta mezi sudy další Tinderbox. Když půjdete vpravo, dostanete se do strojovny, kde je SUD S OLEJEM (10% lucerny). Na stěně dejte první dvě páky nahoru, třetí dolů a poslední také nahoru. Vraťte se na rozcestí, kde se vám otevřely padací dveře. Jděte vpravo a poté do dveří vlevo. Na polici najdete OIL. Odtáhněte bednu od stěnu a prolezte nízkým průlezem. Projděte do chodby a poté slezte dolů do okrouhlého otvoru.

Sewers

Vyjděte dveřmi do tunelu stoky. Dejte se vlevo a poté do dveří vlevo. Pohněte pákou vlevo. Vraťte se ke stoce a nyní musíte najít druhé podobné zařízení a pohnout rovněž pákou vlevo, abyste co nejvíc zpomalili vodní mlýn. Po fragmentech chodníku přeskákejte k místu, kde ční ze stěny ocelová trubka. Zahýbejte jí, aby odpadla a seberte Water Pipe. Tu použijte na mlýn, čímž ho zablokujete a budete moci prolézt mezi lopatkami. Vyjděte vlevo na chodník, vyskákejte na bedny a pohněte pákou. Nyní musíte rychle běžet stokou, než se vám padací mříž zavře. Nahoře na prknech seberte Empty Chemical Container. V chodbě jděte do dveří vpravo a najdete ARTEFAKT, dále leží na stole OIL a nakonec použijte sklenici z inventáře na sud s kyselinou a získáte Full Chemical Container. Jděte zpět na prkna a otvorem mezi nimi vylijte obsah nádoby do vody. Seskočte do vody a nalákejte vodní monstrum k sobě, aby ho otrávená voda zabila. Poté seberte z vody Ultimatum Guardian Bone. Pak se vraťte do chodby a vstupte do dveří do další úrovně.

Intersection

Jděte do sousední místnosti, kde se po chvíli otevře výklenek vlevo. Vložte do něj nádobu se zelenou tekutinou a kost.

Orb Pieces

Nejprve seberte ze stolku vpravo Emerald Piece a Tinderbox. Jděte do dveří vlevo a v místnosti zatáhněte za obě páky na stěně směrem nahoru a seberte Crimson Piece. Také je tu SUD S OLEJEM (10% lucerny). Vraťte se do první místnosti a nyní se vám otevřely dveře do prostoru s levitujícími plošinami a předměty. Nejprve jděte do dveří úplně vlevo a v jedné postranní místnůstce najdete Scarlet Piece a Tinderbox. Jděte zpět do tmavého prostoru a pokračujte do dalších dveří vlevo. Projděte stokou a v místnosti na konci seberte vpravo Obsidian Piece a vlevo Tinderbox. Opět jděte do dalších dveří z tmavého prostoru a tentokrát najdete Turquiose Piece. Pokračujte do dalších dveří z temného prostoru a vpravo ve skříni je Tinderbox a v místnosti vpravo Indigo Piece.

Flooded Level

Zatáhněte za páku a hned za sebou dveře zavřete. Jděte vpravo a v místnosti seberte Wooden Lever. Ten dejte do otvoru vedle druhých padacích dveří a zatáhněte. Opět za sebou zavřete a utíkejte stále vpřed. Dojděte ke hrobu a klikněte na lopatu. Poté seberte dokument Valentine Newspaper. Až se vrátíte do reálu, jděte po schodech nahoru, do chodby vpravo a odstraňte dřevěnou desku vpravo a klikněte na bedýnku ve výklenku. Poté jděte do dveří vlevo.

Intersection

Až dostanete pokyn zatáhněte za páku nahoru. Poté se rozhodněte, zda zatáhnete znovu za levou nebo za pravou páku. Hra má dva konce, takže podle toho za jakou páku zatáhnete, na takový konec dospějete. Pokud za levou vezměte si z výklenku za vašimi zády Ultimate Guardian Bone a Rexend Gland Sustenance. Poté jděte do dveří vpravo a pak do dveří do další úrovně.

Portal Entrance

Jděte po schodech dolů a poté do dveří vpravo a následně vlevo. Mezi kamením leží Tinderbox a vzadu vlevo je Crowbar. Vraťte se pod schody a páčidlem vylomte protější dveře. Pákou si zdvihněte mříž a vstupte do dveří do další úrovně.

Mainframe

Dejte se vlevo a dorazíte k žebříku po pravé straně. O kus dál vlevo je laboratoř, kde dejte pod lisovací aparaturu sklenici se zelenou tekutinou, dovnitř vložte kost a zatáhněte za páku. Seberte Complete Mixture. Projděte do sálu a do podstavce vložte všechny úlomky koule. Poté vylezte po zmíněném žebříku, seberte dokument London Newspaper a do nálevky dejte směs z inventáře. Zatáhněte nejprve za levou a poté za pravou páku. Dojděte uličkou mezi keři k soše a klikněte na ni, čímž hru zakončíte.

Poznámka závěrem:

Pokud jste zatáhli za pravou páku v úrovni Intersection, postup hrou je úplně stejný, jen v úrovni Portal Entrance musíte visací zámek dveří zničit pomocí kladiva a dláta. Na úplném konci jen projděte dlouhou chodbou a klikněte na dveře.

savegame

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář