Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Delightful Decay

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o výrazně nadprůměrný A Machine for Pigs mód, ve kterém se naplno ponoříte do industriálního světa Anglie na přelomu 19. a 20. století. V mnoha ohledech zajímavý mód, který rozhodně doporučuji.

- - - - -

Běžte chodbami stále vpřed, odtáhněte bednu od dveří a nakonec se dostanete do jakési kontrolní místnosti. Otočte všemi třemi ventily a vyjděte z místnosti.

Na posteli leží Blue Dorm #3-1 Key a na stolku dokument March 22nd 1902 – Problem with PA Systems. Vyjděte z místnosti a jděte do dveří naproti. Odklopte obraz vlevo a zatáhněte za páku. Regál se odsunul, tak prolezte do tajné místnosti a najdete dokument System Restrictions. Pokračujte na chodbě do dveří vlevo na konci. Vlezte do nízké chodby a vpravo seberte Blue Key Class. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte dveře na konci. Dejte se vlevo a vstutpe do dveří vpravo a následně do druhých dveří vlevo. Ze stolu seberte dokument Complaint to Stuff. Vraťte se do hlavní chodby a nyní jděte do dveří vlevo na konci. Po schodech se dejte nahoru a vstupte do dveří do další úrovně.

Projděte na konec a pro otevření padacích dveří pohněte pákou směrem nahoru. Nyní můžete projít chodbami až na konec, kde jste v úvodní úrovni točili ventily a sebrat dokument First Day Report. Jinak pokračujte dveřmi vpravo, které vedou do marazáku. Na konci zatočte třemi ventily a poté se vraťte do předchozí úrovně.

Sejděte po schodech o dvě patra níž a vejděte do dveří do další úrovně.

Jděte vpravo do sousední místnosti a z komody seberte Small Wires Glue. Jděte zpět do první místnosti a předmět použijte na jiskřící drát. Jděte zpět do druhé místnosti, zatáhněte za páku vlevo v rohu, vylezte po žebříku a projděte dveřmi. Pokračujte pod zvedlou padací mříží a seskočte dolů. V chodbě seberte Lantern a OIL. Běžte stále vpřed, vyhněte se praseti a na konci seberte pod žebříkem další OIL. Vylezte nahoru, jděte do dveří vlevo a v místnosti s modrou září bude následovat dlouhý rozhovor. Po jeho skončení budete moci vstoupit do dveří do další úrovně vpravo.

Běžte vpravo dolů a vlezte do ventilační šachty. Vylezte ven, kliknutím si otevřte dveře na chodbu a poté zatočte ventilem, nad kterým svítí červené světlo. Jdětec chodbami stále vpřed a na konci seskočte do díry. Seberte OIL a jděte až k poškozenému výtahu. Přeskájete vpravo kolem podivných pístů a dostanete se do další chodby. Proběhněte kolem prasat a dostanete se do místnosti, kde vpravo leží dokument August 19th 1893 – August Freeland. Pohněte všemi páčkami na pultě, aby byly všechny vpravo. Na konci chodby si tlačítkem otevřete dveře a projděte jimi. Pak nastupte do výtahu a pohněte páčkou.

Ulicemi běžte stále jedinou možnou cestou až se dostanete do dlouhé úzké ulice. Na jejím konci vlezte do sklepního okénka vlevo. Vylezte ven z budovy a vpravo na bedně leží OIL. Projděte na konec, nastupte do dalšího výtahu a opět pohněte páčkou.

Seskočte dolů do stok a vpravo je výklenek a v něm OIL. Jděte stále vpřed úzkými chodbami,ve skladištní místnosti seberte vpravo dokument September 2nd 1893 – Edwin Freeland a zatočte velkým ventilem. Vraťte se zpátky, jak jste přišli, a zjistíte, že část zábradlí zmizela. Slezte dolů a další chodbou se dostaňte k podzemní nádrži. Skočte do ní, dávejte pozor na vodní monstrum a na druhé straně vylezte po žebříku nahoru. Pokračujte dál jedinou možnou cestou a na konci vylezte po dalším žebříku nahoru.

Na konci chodby jděte do dveří vlevo a zatočte ventilem. Pokračujte dál, přejděte most a v malé místnosti na druhé straně zatočte dalším ventilem. Vraťte se na most a vpravo slezte po žebříku dolů. I zde je ventil, kterým je třeba otočit. Nyní se vám v místnosti, kde je druhý ventil, otevřely nové dveře. U mrtoly najdete Red Key Class. Pokračujte dál novou chodbou a vlevo najdete dokument September 13th 1893 – Edwin Freeland. Pokračujte dál a vpravo je vlez do ventilace. Prolezte na konec a skočte dolů.

Octli jste se na místě, kde jste začínali. Známou cestou se dostaňte na schodiště, sejděte úplně dolů, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Jděte do dveří vlevo, zatáhněte za páku a ze stroje vypadne pojistka. Vezměte ji a odneste do místnosti na konci chodby, kde ji vložte do zařízení a zatáhněte za páku. Vyjděte ven a v malé místnosti po pravé straně je OIL. Dál v chodbě vpravo jsou nyní již průchozí dveře (předtím byly pod proudem). Za dveřmi jděte vlevo a za dveřmi vlevo najdete Stress Relief. Jděte chodbou dál a za dalšími dveřmi vlevo seberte dokument Project „Strobe“ a OIL. Projděte chodbou dál a vlevo jsou opět dveře pod proudem. Pokračujte do dalších dveří vlevo a seberte další OIL. V poslední místnosti najdete položený Crowbar. Vraťte se chodbami kousek zpět a zaseknuté dveře vlevo vylomte páčidlem. Tentokrát budete muset dát do strojů hned dvě pojistky (víte, kam pro ně jít). Pak zatáhněte za páky a další dveře v chodbě, které byly pod proudem, budou nyní průchozí. Pak už jen vejděte do dveří do další úrovně.

Páku si zvedněte padací dveře a v místnosti vlevo seberte Lever Handle. Dejte ho do otvoru u druhých dveří a zatáhněte. Skočte dolů do jámy a projděte ke dveřím, kde zatáhněte za páku vlevo na stěně. V chodbě zatočte ventilem vlevo, abyste zastavili ucházející páru, podlezte pod potrubím vlevo a v místnosti na konci rovněž zatočte ventilem. Tím jste si zastavili páru v hlavní chodbě. Vylezte tam po žebříku nahoru a v místnosti vlevo seberte dokument August 19th 1895 – Edwin Freeland. Pokračujte do místnosti, kde se nakonec zhroutíte na zem a budete zajati.

Probouzíte se v jakési kleci. Odsuňte na stranu dvířka a vylezte ven. Odtáhněte nahoru roletu naproti, prolezte ventilační šachtou a jste na svobodě. Dejte se vpravo a za dveřmi vpravo najdete dokument Ultimatum Experimentations. Za dalšími dveřmi vpravo jsou dveře jako od trezoru, které si otevřte tlačítkem. Projděte stejnými dveřmi vpravo a poté jděte do dveří vlevo na konci chodby. V následující chodbě najdete na konci dokument Side Effects. Pokračujte do sálu, kde pochoduje prase. Ze stroje vpravo vyrvěte kus potrubí a dveře nad žebříkem vlevo vzadu se otevřou. Projděte novou cestou a na konci seskočte dolů. Vylezte po dalším žebříku vpravo do dalšího potrubí a za chvíli jste z toho venku. Nastupte do výtahu a odjeďte.

Vyjděte ven a projděte na konec lávek. V nové chodbě slezte dolů po žebříku a z bedny vlevo seberte dokument Brain Chips. Nastupte do dalšího výtahu a sjeďte dolů. Jděte až na konec chodeb a vstupte do kontrolní místnosti, kde pohněte nejprve levou pákou a pak pravou. Pokračujte chodbami jedinou možnou cestou až do místnosti, kde v koutě vlevo otočte ventilem na stěně, poté podobným ventilem v koutě vpravo a nakonec zatáhněte za páku na zemi. Až se octnete v chodbě seberte vlevo dokument August 30th 1895 – Edwin Freeland a projděte do místnosti, kde zatáhněte za páku na stěně.

Projděte ulicí k budově a po schodech vystoupejte do chodby. Na levé stěně chodby visí dokument Hard Labour. Další cestu nemá smysl popisovat, protože cesta je jen jedna. Na konci vstupte do dveří do další úrovně.

Až dojdete k zavřeným padacím dveřím, udělejte si odbočku do dveří vlevo a seberte dokument Control Process. Vyjděte po schodech nahoru a seberte Lantern. Vlevo na konci haly je ventil, kterým otočte. Po chvíli se zvedne nedaleká mříž. Na konci chodby je opět ventil, kterým zatočte. Tím jste si zvedli další mříž v místnosti, kde je první ventil. Vraťte se tam a jděte vlevo do nové chodby. Projděte na konec, skleněný kryt rozbijte bednou a zatočte posledním ventilem. Projděte do chodby, kde jste už byli a zde nastupte do výtahu a rozjeďte se.

Jedinou možnou cestou se dostaňte ke dvěma ventilům. Ty jsou zpočátku zablokované. Levým půjde pohnout až za nějakou dobu a stejně tak poté pohněte tím pravým.

Nastupte do výtahu a vyjeďte nahoru. Jděte po lesní cestě a u auta seberte vpravo dokument Final Thoughts – Edwin Freeland. Zde hra končí.

savegame

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář