Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Digressiophobia, Chapter 1: The Beginning

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Trochu netradiční příběh ze světa Amnesie. Jedná se o pokus o kooperativní hru, kdy budete hrát v některých úrovních za dvě různé postavy a každá bude mít své vlastní úkoly.

STATISTIKY

předmět v inventáři – 12

předmět získaný kombinacemi – 1

dokument – 7

olejnička – 2

křesadlo – 12

laudanum – 2

Library

Postupně se vám automaticky přidají do inventáře dokument Spirits and their behavior, dokument Advanced Mutation a dokument Demons, Summoning and Exorcism. Vstupte dveřmi do rozsáhlé knihovny. Na třech místech jsou modře zářící knihy, na které klikněte. U dveří na druhé straně je truhla a v ní 2 křesadla. Vedle je páka, za kterou zatáhněte. Běžte na druhou stranu knihovny, kde si promluvíte s přítelem. Vraťte se ke dveřím, které jsou nyní již přístupné. V místnosti klikněte na knihu na stole a přepnete se na druhou postavu – na Simona. Octnete se tedy za knihovnami. Jděte do vedlejší místnosti, kde prohledejte knihovny a najdete 2 křesadla. Vejděte do dveří vlevo a z krbové římsy seberte další křesadlo. Odklopte jeden z regálů a hoďte židli na popraskanou zeď. Tím si uděláte cestu ke dveřím do další úrovně. Vraťte se do velké místnosti a vstupte do malé ložnice naproti. Ze stolu seberte dokument Adam's Diary 5th / 6th. Na zdi je páka, za kterou zatáhněte. Vyjděte zpět do velké místnosti a jděte zpět do místnosti, kde jste si probourali průchod ve zdi. Vstupte do dveří do další úrovně. Přepnete se na Marka. Jděte na začátek úrovně do vstupní chodby, kde vlevo je nově otevřený průchod ve zdi. Projděte chodbou a rovněž vejděte do dveří do další úrovně.

Quarters

Měli byste začínat hrát za Simona. V místnosti vlevo je kniha, kde se můžete přepnout na druhou postavu. Vstupte do dveří vpravo a z římsy seberte křesadlo. Jděte zpět do chodby a poté se dejte dso sousední chodby vlevo. Vejděte do dveří vlevo a z posledního regálu seberte 2 křesadla. Vraťte se do chodby a jděte zpět na začátek, kde vstupte do dveří vpravo. Klikněte na knihu na stole a přepnete se na Marka. Ze zásuvky psacího stolu seberte dokument Adam's Diary 6th / 7th. Vyjděte na chodbu, sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří do skladu.

Storage

Na rozcestí chodeb se dejte vlevo a vejděte do dveří vlevo. Z římsy seberte část vrtačky (1/3). Vraťte se do chodby a vlevo je vchod do studny. Slezte po žebříku dolů, kde rostou podivné rostliny. V rohu seberte Poison Gland. Vylezte po žebříku opět nahoru a jděte na rozcestí. Dejte se vlevo po schodech dolů Z levé zídky seberte křesadlo a poté vstupte do druhých dveří vpravo. Odtahejte krámy od pravé zdi a odhalíte vstup do tajné místnosti. V této místnosti je na římse za bednami část vrtačky (2/3). Ještě rozbijte vázu a z ní vypadne OLEJNIČKA. Vraťte se zpět do velké místnosti a nyní se dejte chodbou vpravo a vstupte do dveří na konci. Octnete se ve vinném sklepě. Na levém stole leží Storage Office Key, část vrtačky (3/3) a dokument To Jus. Na pravém stole je křesadlo. Všechny tři části vrtačky v inventáři spojte a získáte tak příruční vrtačku. Vraťte se do chodby, kde si odemkněte dveře vlevo pomocí klíče. Na pravém stolu jsou 2 laudanum a na levém ještě jedno křesadlo. Vyjděte zpět do chodby, vraťte se na začátek úrovně a vstupte opět do dveří do Quarters.

Quarters

Vyjděte po schodech nahoru a vlevo na konci chodby se jde k jámě v zemi. Automaticky hodíte rostlinu a vrtačku z inventáře přes jámu druhé postavě. Jděte se přepnout na druhou postavu. Když se podíváte do inventáře, zjistíte, že oba předměty tam opravdu jsou. Vyjděte do chodby a na rozcestí chodeb rovně před vámi jsou zamčené dveře. Klíč je ukrytý na římse nad dveřmi. Přineste si nějakou židli a vyskočte si pro Office Key. Odemkněte si jím dveře a vejděte do kanceláře. Vlevo je na stěně obraz, který je možné odstranit. Za ním je tajný výklenek a v něm lucerna a OLEJNIČKA. Poté prohledejte přihrádku psacího stolu, kde je za knihami ukrytá malá skříňka a v ní Old Key. V zásuvce je ještě dokument Torture Chamber Duty Guide. Vraťte se do chodby, vyjděte po schodech nahoru a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Na hlavu mrtvoly na stole použijte vrtačku a poté vložte do díry rostlinu z inventáře. Sejděte po schodech dolů a jděte do první místnosti, kde klikněte na postel, abyste se trochu prospali. Octnete se v mučírně v kůži mrtvého, který se proměnil v monstrum. Opakovaně klikejte na dveře a probouráte je. Sejděte po schodech dolů a zničte dveře vlevo na konci chodby. Poté běžte ke dveřím místnosti, za kterými spí vaše předešlá postava, a klikněte na ně. Probudíte se, avšak monstrum je stále za dveřmi. Počkejte až probourá dveře, proběhněte na konec chodby a vstupte do dveří, které vedou do Tunnels.

Tunnels

Jděte na rozcestí a vstupte do levého tunelu. Držte se vlevo. V jedné místnosti je na polici několik kladiv. Jedno zvedněte, vyjděte do chodby, dejte se vlevo a v místnosti na konci je vlevo několik prken vlevo na která klikněte a která je možné zpracovat. Nejprve vezměte pilu z police a použijte ji na prkna, poté znovu klikněte na prkna, zvedněte kladivo a použijte ho na přeřezaná prkna. Nakonec seberte hotový výrobek – Ladder. Vraťte se do chodby a držte se dál vlevo. Vpravo je mříž zamčená na visací zámek. Vstupte do dveří vlevo, odklopte regál a seberte Meat Saw. Vraťte se do chodby a pokračujte na další rozcestí, kde se dejte vlevo a projděte dveřmi. U stěny vpravo umístěte žebřík a vylezte po něm nahoru. U svíčky leží křesadlo a nahoře ve sloupu je zaseknutý Stone Chipper. Vraťte se do chodby a na zámek vlevo použijte Chipper. Doneste si ze skladištní místnosti kladivo, použijte ho na zámek a ten odpadne. Použijte pilku na některý kus masa a do inventáře vám přibude Fresh Meat. Vyjděte zpět do chodby a jděte na začátek úrovně na rozcestí. Vstupte do protějšího tunelu a na konci chodby je místnost, kde je opět mříž zamčená na visací zámek. Na stůl vpravo položte kus masa z inventáře, použijte Chipper na zámek a ze země seberte kladivo, které rovněž použijte na zámek. Schovejte se za hromadou kamení a počkejte až monstrum vyrazí mříž. Poté vklouzněte do chodby a vstupte do dveří, které vedou do vězení.

Prison

Na rozcestí se dejte vpravo a na konci chodby uslyšíte podivný démonický hlas. Tím hra končí.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář