Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Extraction Point

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Určitě jeden z nejlepších módů poslední doby, který se snaží jít netradiční cestou, čímž dělá hru velice zábavnou. Kombinuje v sobě jak prvky Amnesie, tak prvky Penumbry.

- - - - -

Na psacím stole leží House Key a dokument Tutorial a v přihrádce je lucerna. Klíčem si odemkněte dveře a vyjděte ven. Přejděte na druhou stranu prostranství a vstupte do dveří domu. Klikněte na postavu za pultem a pak sledujte co se bude dít.

Vaším úkolem je odejít pryč z vesnice. Jděte na druhou stranu vesnice, kde uvidíte před sebou velký dům. Obejděte ho a zamiřte mezi stromy a pryč z vesnice.

Jděte rovně a dorazíte k vlakové zastávce. Ovšem na vlak byste tu čekali až do skonání věků. Dejte se tedy po kolejích vpravo a běžte tak dlouho až dorazíte k drezíně. Vlezte do ní a poté se přesunete do další úrovně.

Běžte vpravo a vyjděte ven do lesa. Dejte se vlevo a po levé straně je tunel. Za ním najdete auto. Zkuste do něj kliknutím nasednout, avšak zjistíte, že v nádrži není žádný benzín. Za autem je Gascan (1/3). Poté jděte vlevo dozadu od auta a po chvíli byste měli dorazit k okrouhlé budově. Za ní je další Gascan (2/3). Nyní se vydejte zpět tunelem, jak jste přišli. Dejte se vlevo a přijdete k lodi. Na lodi je pod schody další Gascan (3/3). Vydejte se zpět k autu a zprava je otvor nádrže, do kterého nalijte všechny tři kanystry. Nastupte, klikněte na volant a konečně odjedete pryč.

Jděte do prvních dveří vpravo a poté do druhých vlevo. Ve skříňce na stěně je Aidkit. Vyjděte z místnůstky a pokračujte dál. Z lavice seberte dokument M'aiq the Liar I. Slezte po žebříku dolů do podzemní chodby. Na rozcestí jděte nejprve vlevo a seberte ze země kus potrubí. S ním jděte zpět na rozcestí a poté druhou chodbou. Po levé straně je dole poškozená mříž. Hoďte potrubí proti poškozenému prutu mříže a ten odpadne. Zkuste otočit třemi ventily. Jděte chodbou dál a vstupte do malé místnosti vpravo. U mrtvoly leží Key. Tím si odemkněte protější dveře v chodbě a klikněte na počítač, čímž vypnete elektřinu. Ještě seberte z police dole OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a pokračujte dál. Dejte se vpravo, projděte louží, která byla předtím pod proudem, a na rozcestí se dejte nejprve rovně. Na zemi vlevo leží injekce, na kterou klikněte. Tím jste vylepšili své schopnosti, jak se píše na obrazovce. Vraťte se na rozcestí a pokračujte dál vlevo a pak ještě jednou vlevo. Zablokované dveře do další úrovně si odblokujete pomocí ventilů v postranních chodbách. Pak do dveří vejděte.

Vystoupejte po točitém železném schodišti, projděte místností a vzadu vylezte po žebříku nahoru. Jděte vlevo a v místnosti najdete SUD S OLEJEM (10% lucerny). Vraťte se zpět do chodby, kde jste vylezli nahoru a po straně jsou dvoje dveře. V jedné místnosti klikněte na laptop a v druhé najdete Crowbar. Pokračujte dál dveřmi na konci chodby a dostanete se ke schodišti. Jděte dál do dveří naproti a ve velké místnosti leží vlevo na stole na stojanu Aspirin. Vraťte se ke schodišti a vyjděte po něm nahoru. Jděte do dveří naproti, poté do dveří vlevo a páčidlem vypáčte přihrádku psacího stolu, ve které najdete dokument Password Journal. Vraťte se po schodech dolů, pokračujte do dveří pod schodištěm a poté dveřmi do další úrovně – do knihovny.

Na jednom ze stolů leží dokument M'aiq the Liar II. Pod ochozem je vchod blokovaný regálem. Vlevo od vchodu je několik tlačítek. Zadejte kód 4625 a regál se odsune. Z psacího stolu seberte Penicillin. Následně odklopte obraz na stěně a z tajného výklenku seberte Ritalin. Tlačítkem vpravo od skříně si opět odstraníte regál, abyste se mohli vrátit. Nyní jděte vpravo do dveří jako do další úrovně, které vedou do zahrady. Zde seberte ze stolu Paracetamol a pod jednou klenbou najdete injekci, která opět vylepší vaše schopnosti. Nyní se vydejte opět do vstupní haly.

Dostaňte se po schodech do horního patra a pokračujte do dveří vpravo. Z psacího stolu vlevo seberte Blood. Krev a všechny tři chemikálie dejte do laboratorní aparatury a zatočte vodorovným kohoutem. Po chvíli budete moci kliknutím sebrat Antidote. Nyní se vracejte známou cestou až na začátek úrovně, abyste se dostali zpět do té předchozí – do podzemních chodeb.

Projděte až k díře v mříži, prolezte a pokračujte zpět po žebříku nahoru do místnosti, kde jste začínali. Přistupte k zabarikádovanému vchodu vlevo a klikněte na něj.

Jděte rovně, poté po schodech nahoru a do dveří rovně. V chodbě vstupte do prvních dveří vpravo a ze stolu seberte dokument Kyrenia News – The Bonebreaker. Vraťte se do chodby a jděte jakoby zpět. Přijde monstrum, srazí vás a odvleče.

Tak bohužel vám sebrali vaše věci. Vyjděte do chodby a dejte se vlevo. Přijdete do jídelny, kde se povaluje Small Ladder. Pokračujte dál do chodeb a v jedné místnosti vlevo najdete další Small Ladder. Vraťte se do jídelny a vlevo nahoře je vchod do ventilační šachty. Použijte zde oba díly žebříku a vylezte nahoru. Na druhé straně seskočte dolů a v chodbě jděte nejprve vpravo. Za posledními dveřmi vpravo najdete Painpills. Vraťte se do chodby a nyní se dejte na opačnou stranu. Vyjděte po schodech nahoru a v chodbě jděte vpravo. Za dveřmi na konci najdete OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a nyní pokračujte na opačnou stranu. V místnosti na konci najdete v truhle lucernu a Cellphone. Poté klikněte na notebook. Vracejte se chodbami zpět a pod schody zahněte vlevo. Vstupte do dveří jako do další úrovně. V zahradě jděte do vchodu vpravo a seskočte ze schodů dolů. Rovně před vámi je místnosti se zabedněným průchodem. Jděte do chodby a v poslední místnosti vlezte do ventilační šachty vpravo. Na konci leží na bedně Crowbar. S ním jděte do oné místnosti se zabedněným vchodem a použijte ho na prkna.

Projděte do místnosti s vědrem a po laně vyšplhejte jako po žebříku. Jděte stále rovně lesem až dojdete k rozcestníku. Vpravo je to na vlakovou zastávku, kde opět najdete injekci pro vylepšení schopností. Tu si ale určitě seberte, protože od nynějška vám při každém přechodu do další úrovně přibude přibližně čtvrtina oleje v lucerně. Vraťte se na rozcestí a pokračujte podle druhé šipky.

Jděte pravou cestou a brzy dorazíte do Gothfairu. Jděte vlevo a na malém náměstí jděte do vrátek vpravo a poté do domu.

Vlevo v komodě jsou Painpills, na zdi vedel dveří visí dokument Warning a pozé jděte za pult, kde seberte z regálu maso a OLEJNIČKU. Nyní se můžete vrátit zpět na ulici.

Pokračujte vpravo, rovně poté do vrátek na konci. Dveřmi se dostanete do chléva.

V chlévě je na kupě prken Axe a na regálu dokument M'aiq the Liar III a VELKÁ OLEJNIČKA. Vyjděte opět ven do ulic.

Držte se vlevo až přijdete ke knihovně, do které vejděte.

Projděte halou a dejte se vlevo, kde pokračujte do druhých dveří vlevo. Ze stolu seberte dokument Letter to Parker a u mrtvoly je Unknown Key. Navíc za pianem najdete opět injekci pro vylepšení schopností. Jděte zpět do haly a nyní pokračujte rovně na druhou stranu. V místnosti vpravo najdete Lighter a Ritalin. Poté vstupte do dveří na konci chodby a klíčem si odemkněte železnou skříňku dole u země a získáte OLEJNIČKU. Poté si klíčem odemkněte druhou skříňku a najdete Nitroglycerin. Tím máte v této lokalitě hotovo a můžete se vrátit zpět na ulici.

Na opačné straně města je vchod do hotelu, do kterého vstupte.

Jděte do dveří vlevo a promluvte si s recepčním. Dostanete od něj Hotel Key a dokument List. Dejte recepčnímu 4 předměty, které máte v seznamu, tedy sekeru, maso, zapalovač a nitroglycerin. Vraťte se do vstupní místnosti a jděte skrz dvířka za pult. Tudy se dostanete do sklepení. Když se budete držet stále vlevo, dostanete se po schodiště, kde jsou k sebrání Crowbar a opět vylepšující injekce. Poté jděte z haly po schodech nahoru a klíčem si odemkněte první dveře vpravo. Ze zásuvky seberte dokument Final Revelations a poté klikněte na postel. V noční můře seberte žebřík a přistavte ho k plošince, na které září světlo. Vylezte nahoru, ale odmrští vás to. Vylezte tam znovu a budete pokračovat dál. Až se probudíte klikněte na závěs postele, abyste vstali. Jděte dolů a promluvte s recepčním. Poté opusťte hotel.

Jděte vlevo, abyste vyšli ven z města, a jděte lesem stále rovně, až dorazíte k zamčené bráně hřbitova. Použijte na mříž zapalovač z inventáře, odstupte a bude následovat výbuch, který bránu zlikviduje. Uvnitř jděte nejprve do domku vlevo, kde najdete na zemi Aidkit. Vyjděte ven a dejte se vlevo do kostela. Tam jděte do dveří vlevo, vystoupejte po schodech a poté po žebříku. Nahoře klikněte na laptop a také tu najdete vylepšující injekci. Vraťte se dolů do kostela a klikněte na kazatelnu. Tím si otevřete tajnou pasáž ve zdi. Pak už jen vejděte do dveří do další úrovně.

Jděte levým tunelem a pokračujte do dveří vlevo. Ve skříni najdete Aidkit a také posilující injekci. Vraťte se do chodby a držte se dále vlevo. Přijdete do generátorovny, kde najdete ve skříni VELKOU OLEJNIČKU. Nadále se držte vlevo a přijdete ke zdobeným kovaným dveřím. Za nimi jsou další dvoje dveře. Za levými najdete dokument Daedra a za těmi druhými Keycard. V tom okamžiku se ovšem přeruší dodávka elektřiny. Musíte se vrátit do generátorovny a tlačítkem nahodit proud. Nyní když minete místnosti, kde jste našli kartu, měli byste přijít k zavřeným železným dveřím, na které použijte zmíněnou kartu a cesta do další úrovně je volná.

Jděte rovně a na stole vpravo najdete dokument M'aiq the Liar IV. Dejte se po schodech nahoru, vlevo a vstupte do dveří do další úrovně.

Za druhými dveřmi vlevo najdete Painpills, za druhými vpravo dokument The Dark Lady a za třetími vpravo OLEJNIČKA. Na konci chodby jděte vlevo na toaletu a zkuste kliknout na zrcadlo. Přeskákejte barikádu a jděte vlevo. V první místnosti vpravo najdete Painpills a v další vpravo je sejf, ke kterému musíte najít kód. Zároveň tu lze sebrat ze zásuvky laudanum. Jinak ve vstupní místnosti si lze kliknutím na druhé dveře vpravo promluvit s nějakým chlápkem, který po vás chce, abyste mu donesli láhev vína. Z chodby, kde je sejf, lze sestoupit do sklepa, kde najdete v regálu Bottle. Doneste ji tomu chlápkovi a ten vám za to řekne kód 9531. Jděte kód zadat na klávesnici u trezoru a seberte ze sejfu Golden Key. Vydejte se chodbou dál a brzy přijdete ke schodům vedoucím nahoru. Vyjděte nahoru a nejprve jděte do dveří vlevo. Na terase najdete OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a jděte vlevo. Zde jsou dvoje zamčené dveře, které si můžete zpřístupnit klíčem. Za levými nic není, jen pár objektů k prozkoumání, a za pravými je injekce morfinu, kterou kliknutím seberte. Vyjděte zpět do chodby a objeví se vám přízračná žena. Až se proberete, běžte stále rovně, po schodech dolů, do dveří rovně a do druhých dveří vlevo. V zadní místnosti lze kliknutím vylézt nahoru do ventilační šachty.

Prolezte na konec šachet a skočte do modrého světla. Počkejte až monstrum probourá dveře, vyhněte se mu a vyjděte ven do chodby. V sousední místnosti najdete v přihrádce OLEJNIČKU. Prohledejte okolní místnosti a v jedné leží na stole Painpills. Možná jste si všimli, že v chodbě jsou jedny zamčené dveře. Použijte na ně klíč z inventáře a na konci místnosti klikněte na počítač. Při cestě zpět seberte mrtvole z ruky dokument Mysterious Note. Vyjděte z místnosti, držte se vpravo a klikněte na tlačítko vpravo vedle velkých dveří. Nastupte do výtahu a kliknutím na tlačítko se rozjedete.

Běžte stále rovně přes skladiště a přijdete do místnosti, kde visí na stěně mezi nářadím kladivo. Vraťte se na začátek a použijte ho na prkna vpravo. Vystoupejte po schodech nahoru a vejděte do dveří do další úrovně.

Nyní máte 3 způsoby, jak hru ukončit:

  1. Jděte vpravo k točitému schodišti a klikněte na něj.
  2. Zůstaňte stát na místě, počkejte až monstrum probourá dveře a nechte se od něj zabít.
  3. Jděte do nedalekých otevřených dveří, seberte Gascan a použijte ho na dveře do další úrovně. Automaticky benzín zapálíte a monstrum do něj vběhne.

savegame

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář