Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Far Away

Autor návodu-Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Píše se rok 1982 a vy jste pozváni do zapadlého kouta Skotska. Účastníte se divoké party. Za nějaký čas však nastane zmatek, všichni kolem vás začnou křičet a vzápětí se vše pohrouží do hluboké tmy. Hroutíte se na zem, ztrácíte vědomí a tím začíná další velice kvalitní dobrodružství ze světa Amnesie.

STATISTIKY

dokumenty – 6

olejnička – 15

sud s olejem – 2

křesadlo – 10

Laudánum – 4

Lektvar zdravého rozumu – 1

CHAPTER ONE

Main Hall

Začínáte v podlouhlé vstupní hale. Na druhé straně vyjděte po točitém schodišti a ze stolu seberte An Old Lantern a dokument … Nad schody je knihovna s knihami. V jednom místě je možné několik knih vyjmout a za nimi najdete A Key. Klíčem si odemkněte dveře Study Room a vstupte do nich.

Study Room

Vstupte do prvních dveří vpravo z police regálu seberte OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a vejděte do dalších dveří vlevo. Odšoupněte na stranu stůl a z komody vlevo seberte dokument Dear Stranger a z jedné ze zásuvek je křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte do dalších dveří vlevo. Z psacího stolu seberte dokument Who ever is reading this a z jedné ze zásuvek Laudánum. Nakonec odházejte knihy z horní police regálu, přistavte si k regálu židli, vyskočte na ní a seberte A Small Needle. Tím máte v této úrovni vše hotové a můžete se vrátit zpět do předchozí úrovně.

Main Hall

Použijte jehlu z inventáře na sousední dveře a poté do těchto dveří vejděte.

Lab

Vstupte do prvních dveří vpravo a v místnosti seberte z psacího stolu Lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a pokračujte do místnosti na konci. Vpravo je regál, který lze odklopit a za ním jsou dveře. Uchopte jednu z těžkých cihel vlevo a hoďte ji proti dveřím. Projděte dveřmi a prohledejte místnosti. U závalu pod kamením leží páčidlo, v malé truhle je křesadlo a ještě je tu SUD S OLEJEM (90% lucerny). Vraťte se do předchozí místnosti a páčidlem vylomte zamčené dveře. Ze stolu seberte nádobu s kyselinou, dokument Warning a OLEJNIČKU. Poté se můžete vrátit zpět do hlavní haly.

Main Hall

Sejděte po schodech dolů a jděte do dveří pod schody. V chodbě sejděte po dalším schodišti a na pavučinu rudého slizu použijte žíravinu z inventáře. Tím si uvolníte cestu dál a můžete vstoupit do dveří do další úrovně.

Distillery

Projděte do místnosti s vinným sudem. Za sudem jsou malé sudy, které odházejte a odhalíte průlez do sousední místnosti. V této místnosti je SUD S OLEJEM (10% lucerny). Za těžkou bednou jsou dveře do další úrovně, na které použijte jehlu z inventáře a poté do těchto dveří vejděte.

Mansion

Vyjděte po schodech nahoru a dostanete se do úzké chodby. Vstupte do třetích dveří vlevo a ze zásuvek seberte 2 křesadla. Na stoličce u piana je další křesadlo. Na druhé straně místnosti je komoda a v jedné z jejích zásuvek najdete OLEJNIČKU. Nakonec ještě rozbijte nějakým předmětem skleněné kryty výstavních stolků a seberte A Secret Key. Vraťte se do chodby a vstupte do protějších dveří. V této místnosti lze odstranit ze stěny jeden z obrazů. Za ním je výklenek s pákou, za kterou zatáhněte směrem dolů. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte dál. Vstupte do posledních dveří vpravo a vlevo jsou dveře do další úrovně. Použijte na ně klíč z inventáře a vejděte.

Cellar

Sejděte po schodech dolů do sklepa a ze středové římsy seberte křesadlo. Vlevo je hromada sudů a za nimi leží na zemi další křesadlo. Pokračujte do dveří vpravo do sousední místnosti. Vlevo je za další hromadou sudů OLEJNIČKA na stole vpravo leží zrezivělý klíč. Poté se můžete ze sklepa vydat zpět nahoru do domu.

Mansion

Jděte do chodby a klíčem ze sklepa si odemkněte dveře vpravo, čímž si zpřístupníte další část chodby domu. Vejděte do druhých dveří vlevo a ze zásuvky komody v pravé zadní části místnosti seberte OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a vstupte do protějších dveří. Když se podíváte na spodní okraj postele, uvidíte jak zpoza ní cosi vyčnívá. Klikněte na předmět a získáte páčidlo. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte na její konec. Zamčené dveře vylomte páčidlem. Projděte skrz další dveře až do haly, kde vás kdosi praští po hlavě a vy ztratíte vědomí. Po chvíli se proberete zamčeni v potemnělé místnosti. Byla vám odebrána lucerna a olej. Z psacího stolu seberte dokument (bez označení) a poté si vyskočte na stůl, abyste mohli sebrat A Key z levé skříně. Tím si odemkněte jedny ze dvou dveří, které vedou z místnosti. Dveře se nedají úplně otevřít, takže odstraňte škvírou část předmětů, kterými jsou dveře zabarikádované. Z malé místnosti vedou jen jedny dveře, do kterých vejděte.

CHAPTER TWO

Lobby

Projděte do místnosti na konci a vstupte nejprve do dveří vlevo a rovně. Na stole vpravo mezi knihami je křesadlo (je strašně malé). Vraťte se do chodby a pokračujte do dalších dveří vpravo. Na úzké římse u zdi je A Key. Odklopte kryt u kláves piána a regál vpravo se odsune. Na dveře použijte klíč a vstupte do tajné místnosti. Z psacího stolu seberte kladivo, OLEJNIČKU a z jedné ze zásuvek křesadlo. Vraťte se do chodby a na dveře zatlučené prkny použijte kladivo z inventáře. Vyjděte ven z domu do zahrady. Dejte se podél plotu vpravo a pod hromadou beden najdete OLEJNIČKU. Pokračujte k další hromadě beden, kde seberte příruční vrtačku a další OLEJNIČKU. Vydejte se zpět do nitra hradu. Na začátku úrovně jsou jedny zamčené dveře. Použijte na ně vrtačku, vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří do další úrovně.

Refectory (Dinning Hall)

Na prvním stole vlevo je obrácená ošatka a pod ní A Key. Pod stejným stolem leží Laudánum a na jiném stole na talíři leží další Laudánum. Otočte čelem vzad a vstupte do dveří, které vedou ke schodišti. Na schodech leží An Old Lantern. Vraťte se do jídelny a klíčem si odemkněte dveře vlevo. V místnosti prohledejte zásuvky psacího stolu a seberte A Key. Jděte do přípravny jídla vpravo a v regálu s přihrádkami najdete OLEJNIČKU (je v jedné z horních přihrádek). Jděte zpět do jídelny a pokračujte do dalších dveří vpravo. Zde jsou dveře do knihovny, do kterých se zatím nedostanete. Na stole vpravo však leží další OLEJNIČKA. Vraťte se do jídelny, jděte opět do dveří na druhém konci, vyjděte po schodech nahoru a klíčem si odemkněte dveře nad schody. Na ochoze nad jídelnou jsou jen jediné odemčené dveře vlevo. V malé místnosti seberte ze stolu OLEJNIČKU a vejděte do dalších dveří a za nimi sejděte po schodech dolů. Vpravo na stěně je páka, za kterou zatáhněte, čímž si otevřete tajnou místnost. Ze stolu seberte dokument For your information... ze skříňky na klíče vlevo Room 5 Key. Vraťte se zpět na ochoz a klíčem si odemkněte dveře pokoje č. 5. Ze stolu seberte Library Key a také A Knife. Známou cestou sejděte dolů do jídelny, jděte do dveří na druhém konci a klíčem si odemkněte dveře knihovny. Pak do těchto dveří vstupte.

Library

Vejděte do knihovny a prozkoumejte jednotlivé police. Celkově lze z polic sesbírat 2 OLEJNIČKY, Laudánum a křesadlo. Na jednom místě visí na stěně doutnající svíce. Zatáhněte za ni a jeden z regálů se odklopí. Prolezte dírou ze zdi, odstraňte obraz, který vás brání v cestě, a prolezte do nové chodby. Vstupte hned do dveří naproti a ze stolu s knihami seberte špatně viditelný zrezivělý klíč. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte jedny ze zamčených dveří. V místnosti je v podlaze vchod do podzemního tunelu, do kterého seskočte a prolezte na jeho konec.

Choose

Nyní máte možnost se rozhodnout pro dva odlišné konce hry. Pravými dveřmi se dostanete pryč a levými do vězení, kde čekají na vaše zachránění další lidé. Pokud vstoupíte do pravých dveří octnete se v zarudlé chodbě, kde zemřete, a dojdete tak na špatný konec hry. Vejděte tudíž do levých dveří.

Prison

Vstupte do prvních odemčených dveří vpravo a v místnosti seberte ze země OLEJNIČKU a z komody Cell Key. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte zamčené mřížové dveře. V místnosti za dveřmi seberte ze země kladivo a další OLEJNIČKU. Vyjděte zpět do chodby a použijte kladivo na poslední dveře vlevo. Vzadu na mučícím stole leží A Key for the Chains. Jděte zpět do vězeňské cely a klíč použijte na vězně, čímž ho osvobodíte.

Ending

Projděte na konec chodby, vstupte do dveří a schodiště nahoru vede ven ze sklepení hradu do přírody. Konečně jste volní.

uložené pozice

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář