Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Fekete Keres – The Black Search

Autor návodu-Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Vydáváte se do rodné vesnice své ženy, která před několika lety zemřela a která je zde také pohřbena. Hra začíná na hřbitově za vesnicí. Spolu se svou malou dcerkou se vydáváte k nedalekému hradu. Vaše dcerka vleze do otvoru ve zdi a ztratí se. Vydáváte se tudíž do nitra pochmurného stavení. – Jedná se o zajímavý příspěvek do světa Amnesie. Adventurní složka je sice velice jednoduchá a hra ani není zas tak hrůzostrašná, ale úrovně jsou navrženy velice rozmanitě a právě v tomto spočívá největší klad této hry. Především pak vstupní hala vypadá opravdu úchvatně.

STATISTIKY

dokument – 12

olejnička – 4

velká olejnička – 1

křesadlo – 13

Laudánum – 4

Lektvar zdravého rozumu – 6

Outside

Začínáte na hřbitově za vsí. Z hrobu seberte dokument Goodbye my Love. Průchodem mezi stromy se dostaňte k hradu. Vlevo je díra ve zdi, kde seberte ze země Teddy. Pokračujte dál podél zdi hradu. Vlevo jsou velké vchodové dveře, které jsou zatlučené prkny. Na dveřích visí dokument Quarantine. Nedaleko je dřevěné konstrukce a pod ní leží truhla. Odklopte víko truhly a seberte páčidlo a 2 křesadla. Běžte k vratům a vylomte prkna pomocí páčidla a poté automaticky vstoupíte do hotelu.

Entrance Hall

Jste v široké vchodové chodbě. Vpravo je stůl a na něm leží dokument Wellcome to the Blue Moon Hotel a také dokument Edwin Chester's Diary, Page One. Jděte za recepční stůl a ze stěny posbírejte dokument Hotel's Visitors a dále Storage Key, Library Key a Cellar Key. Jděte dál a octnete se v obrovské hale. Po pravé straně je komoda a v ní křesadlo. Hned vedle jsou dveře vedoucí do slepé chodby. Za bednami je truhla a v ní Laudánum a další 2 křesadla. Přejděte do jídelny, kde seberte z krbové římsy vpravo ještě jedno křesadlo. Pokračujte do postranní místnosti vlevo, dveřmi se dostaňte do temné chodby a na konci seberte 2 Lektvary zdravého rozumu. Vraťte se do haly, kde si klíčem dveře do Storage a vstupte do nich

Storage

S prohlídkou regálů se moc nezdržujte. V první místnosti vzadu je křesadlo a v druhé místnosti najdete na jednom ze zadních regálů Parlour Key. Poté se můžete vrátit zpět do vstupní haly.

Entrance Hall

Běžte ke dveřím vlevo od vás a odemkněte si je klíčem. Poté do nich vejděte.

Parlour

Vlevo je skříňka a v ní křesadlo. Vstupte do dveří a ze stoličky seberte Servants Room Key. Dveře se však za vámi zabouchly, takže použijte těžkou palici k jejich rozbití. Poté se vraťte zpět do haly.

Entrance Hall

Jděte zpět k recepci, odemkněte si klíčem dveře za ní a vstupte do nich.

Servants Room

Projděte noclehárnou pro služebnictvo, kde hoří podivný oheň. Běžte se podívat i do zadní místnosti, ale tam nic není. Vraťte se do první místnosti a oheň by už neměl hořet. Seberte z ohniště Study Room Key a dokument Edwin Chester's Diary, Page Six. Poté se můžete vrátit zpět do haly.

Library

Vpravo jsou dvě komody a v jejich zásuvkách najdete Lektvar zdravého rozumu a křesadlo. Sejděte po schodech dolů a najděte dveře vedoucí do sousední místnosti. Z psacího stolu seberte dokument Edwin Chester's Diary, Page Two a z přihrádky East Wing Key. Poté se můžete vrátit zpět do haly.

Entrance Hall

Vyjděte po schodech nahoru a z jednoho ze stolů seberte dokument Edwin Chester's Diary, Page Three. Poté si klíčem odemkněte dveře do východního křídla a vstupte do nich.

East Wing

Vejděte do posledních dveří vlevo. Ve skříni najdete OLEJNIČKU a v zásuvkách křesadlo. Vraťte se do chodby, na dveře Study Room použijte příslušný klíč a vstupte.

Study Room

Vyjděte po dlouhém schodišti a vstupte do dveří. Za psacím stole leží v loužičce oleje lucerna. Dále seberte z psacího stolu dokument Edwin Chester's Diary, Page Seven, z přihrádky 2 Lektvary zdravého rozumu a ze zásuvky Chamber Key. Dále jsou v místnosti ve dvou truhlách a v jednom zadním regálu nějaké zásoby. Dohromady lze posbírat OLEJNIČKU, 2 Laudánum a 4 křesadla. Poté se můžete známou cestou vrátit do předchozí úrovně.

East Wing

Projděte úrovní a vstupte do dveří, které vedou do haly.

Entrance Hall

Sejděte po schodech dolů, jděte do jídelny, poté do kuchyně a nakonec do temné chodby za kuchyní. Klíčem si odemkněte dveře do sklepa a vejděte do nich.

Wine Cellar

Z psacího stolu seberte dokument Midsummer Festival a ze zásuvky křesadlo. Na nedaleké římse je mezi sloupy Laudánum. Dveřmi se dostaňte na schodiště a sejděte hlouběji do sklepa. Za vinnými regály je psací stůl a na něm Edwin Chester's Diary, Page Four. Z dokumentu se dozvíte o existenci čtyř tlačítek v prostorách sklepa. Pod schody jsou dvoje dveře na závoru. Oboje vedou do stejné místnosti, kde v koutě vlevo vzadu je tlačítko (1/4). Vraťte se do velké místnosti a na druhé straně je vchod do další temné místnosti. Zde seberte z psacího stolu Door Key a ze zásuvky křesadlo. Na zadní stěně mohutného sloupu je tlačítko (2/4). Po nakloněné plošině můžete vyskákat nahoru a poté přeskočit na sousední římsu vpravo, kde z druhé strany najdete OLEJNIČKU. Seskočte dolů, vyjděte zpět do velké místnosti a jděte vlevo na konec, kde si zamčené dveře odemkněte naposled sebraným klíčem. Jděte na rozcestí chodeb a nejprve se dejte vlevo. Vstupte do dveří na konci chodby a v malé místnosti je na římse tlačítko (3/4). Vylezte po žebříku nahoru a seberte OLEJNIČKU. Slezte dolů, vraťte se na rozcestí a pokračujte dál vlevo. Na konci chodby je opět místnost, ve které najdete na stěně tlačítko (4/4). Vraťte se zpět do velké místnosti a po pravé straně jsou zdobené dveře, který by po stisknutí všech tlačítek měly být odemčené. Projděte ke dveřím do další úrovně, odemkněte si je klíčem a vstupte do nich.

Chambers

Z chodby, ve které se nacházíte, vedou dolů dvoje schody. Dole pod schody je chodba s dveřmi po straně, za kterými najdete v truhle VELKOU OLEJNIČKU. Pokračujte dál mřížovými dveřmi a dostanete se do kruhové vězeňské chodby. Na jednom ze stolů v chodbě leží Door Key. Vraťte se do chodby pod schodišti a na druhé straně vpravo jsou zamčené dveře, které si odemkněte klíčem. Sejděte po schodech až dolů a dostanete se do podivné místnosti s bazénem. Dejte se vlevo a přijdete do malé místnosti, kde je jakési zařízení s pákou. Vpravo leží Lektvar zdravého rozumu a poté prohledejte prostor za pákou – najdete dokument Edwin Chester's Diary, Page Five, OLEJNIČKU a další Lektvar zdravého rozumu. Z dokumentu se dozvíte, že musíte sehnat několik kusů uhlí a hodit je do šachty pod vámi. Vraťte se do místnosti s bazénem a vlevo od vás se otevře dvojice dveří. Ty vedou do komplexu chodeb s vězeňskými celami. Právě zde se nacházejí ony kusy uhlí. Lze je velice snadno nalézt. První dva kusy jsou jen tak pohozené v celách, třetí je v mučící panně, čtvrtý v kamnech a poslední najdete v márnici v jednom z výklenků. Až je všechny naházíte do šachty, zatáhněte za páku a poté spadnete na zem a ztratíte vědomí.

Dream

Dívejte se nahoru do ohyzdného obličeje dokud nepopraskají všechny dveře. Jen jedny jediné zůstanou zachované. Do těchto dveří vstupte a pokračujte modře osvětlenou chodbou dokud se nespustí závěrečné titulky.

uložené pozice

videoukázka

screenshot

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář