Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Followed by Death, Part 1

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Představte si, že jste obyčejný venkovan žijící poklidným životem na samotě uprostřed hlubokého lesa. Co se nestane, jedné noci vás vzbudí hluk a vaše žena je brutálně zavražděna jakousi zrůdou. To je začátek velice zdařilého, i když krátkého DLC Followed by Death. Právě v kůži hlavního hrdiny se ocitáte na hradě Brennenburgu a vaším úkolem osvětlit celou událost. To, že vás bude provázet strach a hrůza a že se nebudete pohybovat po zrovna příjemných místech, je vám asi jasné. Je to výstižné, atmosférické, dějově zajímavé. Jedinou nevýhodou pak zůstává krátká herní doba. Pokud vás příběh zaujme, pak vám prozradím (pokud už jste to sami nezjistili), že hra má i druhý díl, který začíná přesně tam, kde první skončil. Utíkáte zatopeným podzemím před vodní příšerou, šplháte po žebříku nahoru a právě v tomto okamžiku začíná vaše nové dobrodružství.

TECHNICKÝ PROBLÉM

Chtěl bych upozornit na jistý technický problém, ke kterému může dojít při načítání druhé části prologu pokud máte nainstalované i DLC La Caza. Jde o to, že u obou DLC jsou mapy, které mají naprosto shodný název 01_outside.map. Může tudíž dojít k tomu, že se vám místo správného levelu načte level z La Cazy anebo naopak. Je to hned na začátku, když odcházíte z domku, když zavraždili vaši ženu. Poznáte to snadno, protože správný level je nehratelný a obsahuje jen animaci odehrávající se v lese. Pokud se vám toto děje, je nutné jít u La Cazy do adresáře maps a přepsat změnit výše jmenovaného souboru. Pak už by mělo být vše v pořádku. Další problém ale nastane, pokud si budete chtít zahrát La Cazu, tak přepsaná mapa se nenačte a naopak se vám může načíst mapa z Follow by Death. V tomto případě musíte vrátit název mapy z La Cazy na správný a naopak přepsat název mapy v Follow by Death.

STATISTIKY

Vzhledem ke krátkosti hry předmětů mnoho není, ale jelikož jsem tento výčet nevynechal ani v minulých návodech, tak ho uvádím i zde.

příběhový předmět – 3

dokument – 6

olejnička – 4

velká olejnička – 1

křesadlo – 18

laudanum – 4

Prologue

Uslyšíte zoufalý ženský křik. Sestupte po schodech dolů a vpravo jděte k dalšímu schodišti. Zdola vyrazí proti vám netvor. Běžte vlevo od schodů a vstupte do dveří. Octnete se venku před domem, uprostřed lesa. Bude následovat animace a poté se přesunete konečně na zámek.

Guest Rooms

Až se trochu vzpamatujete prohledejte zásuvky psacího stolu a seberte křesadlo. Vyjděte z pokoje ven a vstupte do protějšího pokoje, kde seberte z regálu úplně vzadu další křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte kousek vpravo. Vstupte do osvětlené místnosti hned vpravo od vás a ze stolu seberte dokument If You Wake up. Na chodbě další dveře vlevo jsou zamčené. Vstupte do místnosti, před kterou je nápis Studium. Z regálu zde seberte další křesadlo. Vyjděte ven, dejte se vpravo a v krátké chodbě vpravo jsou dveře vedoucí do další lokace.

Quarters

Před vámi je schodiště vedoucí dolů. Jděte však nejprve vpravo, abyste se dostali na ochoz, kde je psací stůl a na něm leží dokument The Gatherers. Nyní se vraťte ke schodišti a sestoupejte po něm dolů. Vlevo jsou zamčené dveře, vpravo je krátká chodba, do které vejděte. Vpravo je místnost pod ochozem, ve které však nic důležitého není. Vstupte do temné místnosti vlevo, kde je spousta stolů. Z druhé knihovny vpravo seberte křesadlo a vzadu ze stolu dokument Reminder for David. Vraťte se pod schody a dveře, které byly zamčené se najednou otevřou. Projděte dveřmi (doprava zatím chodit nemusíte) projděte dlouhou zahnutou chodbou a vstupte do malé tmavé místnosti. Zde seberte ze stolu křesadlo a pokračujte do dveří vpravo, které vedou do velké společenské místnosti. Na konci vstupte do dveří vpravo a octnete se v krátké tmavé chodbičce. Ze zásuvky stolu si seberte další křesadlo. Přímo před vámi je vchod to temné místnosti. Zde seberte vlevo z regálu křesadlo a vzadu z komody Cellar Key. Vyjděte z místnosti a v tom okamžiku proti vám vyrazí monstrum. Běžte do místnosti vlevo a odtud se dostanete do zahnuté chodby, kterou jste už jednou prošli. Dejte se vlevo a poté hned vpravo po schodech dolů. Použijte klíč na dveře a vstupte.

Cellar

Jděte chodbou a v místě, kde zažijete ataku strachu, prohlédněte police vpravo a vezměte z nich křesadlo. Vlevo na stole je ARTEFAKT. Jak už asi víte ze základní hry, tak na ně můžete kliknout, načež budete mít halucinace a zobrazí se vám text. Pokračujte chodbou dál a dojdete na rozcestí chodeb. Na zemi leží lucerna, tak ji zdvihněte. Z regálu vpravo seberte křesadlo. Po pravé straně jsou dvoje dveře. Do prvních zatím nechoďte, ale vstupte do dveří. V malém tmavém skladišti najdete křesadlo. Vyjděte ven a dejte se tmavou chodbou vpravo. Tato chodba je slepá, ale na konci najdete olejničku. Vraťte se zpět a nyní můžete jít prozkoumat osvětlené schodiště po pravé straně. Nahoře na vás z místnosti vpravo vyrazí monstrum. Můžete vběhnout do místnosti a prozkoumat ji. Seberte laudanum a v malé truhle vlevo je ještě křesadlo. Vraťte se zpět dolů na rozcestí a nyní vstupte do prvních postranních dveří. Dostanete se ke schodišti, po kterém vyjděte nahoru. V chodbě vás začne otravovat rudý sliz. Běžte stále vpřed a v místnosti vzadu seberte ze stolu kladivo. To poté použijte na prkna na podlaze a propadnete se do místnosti pod vámi. Běžte do malé místnosti na kocni, kde seberte křesadlo a poté na druhé straně, kde jste se propadli, odházejte bedny, které blokují dveře. Vyjděte ven a jste ve slepé chodbě, o které jsem výše psal. Dojděte na podzemní rozcestí a dejte po schodech vpravo nahoru. Vlevo použijte kladivo na prkna a projděte dál. Na bedně hned před vámi je křesadlo. Pokračujte ke schodišti a v osvětleném mezipatře prozkoumejte psací stůl. Ze stolu seberte dokument Francis Harman´s Diary – The Journey Beginns a z pravé přihrádky olejničku. Jděte dál po schodech dolů a projděte dveřmi. Sprintujte dlouhou chodbou vpřed až dojdete ke dveřím vedoucím do Quarters.

Quarters

Vpravo od vás jsou zatlučené dveře. Použijte na prkna kladivo a vstupte do dveří. Po chvíli se ozve hlasitá rána. To se vám odblokovaly dveře do malé strojovny. Nejprve však prozkoumejte tuto místnost. Na policích vpravo je laudanum, v přihrádce psacího stolu křesadlo a na dalším stolku o kousek dál vpravo olejnička. Přejděte do sousední místnosti a ze stolu seberte dokument Instructions. Nyní vyjděte zpět do chodby a vpravo vzadu uvidíte vchod do malé strojovny. Na stěně je pákový mechanismus, se kterým jste se již setkali v základní hře. Nastavte páky následovně: druhou dolů, třetí nahoru, čtvrtou, pátou a šestou dolů. Tím jste si zprovoznili mechanismus, který ovládá otvírání tajného vchodu, který vede z první ze dvou místností. Vraťte se do první místnosti a sundejte obraz co visí vlevo na zdi. Ukáže se vám výklenek s pákou. Ve stejném okamžiku vám vpadne do zad zrůda. Rychle zatáhněte za páku, vběhněte rychle do nově zpřístupněné chodby vpravo a poté do dveří vedoucí do další úrovně.

The Old Way

Jděte jedinou možnou cestou stále vpřed přes soustavu chodeb a místností. V místnosti s hořícími kamny seberte vpravo z regálu křesadlo. Sestupte po schodech dolů a vstupte do osvětlené místnosti. Vlevo hned za rohem je bedna, ve které je křesadlo. Z místnosti vedou dvoje další dveře. Nejprve vstupte levými dveřmi do malé sousední místnosti, kde seberte vlevo z regálu křesadlo. Vraťte se zpět a vstupte do druhých dveří. Jste za regály, a abyste se dostali dál, musíte si vpravo přistavit malou bednu k větší a přeskočit přes bedny. Vstupte do místnosti přímo před vámi, kde na stolku leží ARTEFAKT. Vraťte se zpět a najednou se vše zatopí a stěny pokryje rudý sliz. Ve vodě je opět vodní příšera, takže se nyní budete muset pohybovat opravdu opatrně. Dejte se vpravo a z regálu vlevo seberte olejničku. Projděte krátkou chodbou do velké místnosti. V regálu u protější stěny je velká olejnička. Dveře vlevo jsou nepřístupné, takže vstupte do další místnosti vpravo. V zadním regálu je laudanum. Vraťte se zpět do velké místnosti. Všimněte si, že vpravo nahoře ve výšce začíná chodba. Pod touto chodbou jsou navršené nějaké bedny. Musíte si přinést jednu malou bedničku a umístit ji nahoru na horní bednu. Pak už snadno doskočíte do chodby. Vstupte do dveří po pravé straně a projděte krátkou chodbou do místnosti. Z komody vpravo seberte křesadlo a ve stejné komodě je v první zásuvce laudanum. Ze stolu vlevo seberte ještě dokument Henry´s Log. Vraťte se zpět do chodby a pokračujte rovně. Seskočte dolů do zatopené místnosti. Octli jste se tak v místnosti, do které vedou nepřístupné dveře z velké místnosti. Projděte do kruhové chodby vpravo. Z této chodby vedou do středové zdi dvoje dveře. V jedné z těchto místností je na stěně páka, za kterou zatáhněte. Poté vběhněte do druhé místnosti a uvidíte žebřík, který jste si pákou spustili dolů. Vyšplhejte po žebříku nahoru a tím toto krátké DLC zakončíte. Ale dobrodružství nekončí. To pokračujte v druhém dílu DLC Followed by Death, tak si ho rozhodně nenechte ujít, protože stojí za to.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

Screenshot

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář