Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Franz Liszt

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Méně známá, avšak docela originálně pojatá Custom Story, jejímž hlavním hrdinou je slavný hudební skladatel Ferenc Liszt. Ve hře navíc zazní i několik ukázek z jeho skladeb, což dává hře originální šmrnc. Adventurní složka a atmosféra je docela ucházející, avšak hru mírně sráží spletité a stereotypně působící úrovně. I tak se jedná ve výsledku o nadprůměrnou záležitost.

- - - - -

Outside

Začínáte na nádvoří. Běžte k pianu a seberte z něj lucernu a dokument Herr Liszt. Vyjděte po schodech nahoru a dveřmi vstupte do hradu.

Entrance Hall

Vejděte do haly a z piana seberte dokument Dear Liszt. Vstupte do chodby pod schodištěm a vpravo na polici leží křesadlo. Pokračujte chodbou dál až uvidíte vpravo zával, přes který se budete později muset nějak dostat. Na regálu vedle leží další křesadlo. O kousek dál vejděte do dveří vpravo. Po pravé straně místnosti je bedna a na ní leží další křesadlo. Vraťte se do chodby a jděte na křižovatku, kde leží v polici regálu OLEJNIČKA. Zahněte vlevo a vstupte do dveří. Po levé straně je komoda a v její zásuvce křesadlo a na polici nedalekého regálu další křesadlo. O kousek dál vlevo najdete na dalším regálu ještě jedno křesadlo. Z místnosti vedou další dvoje dveře. Vstupte do levých a v podlouhlé místnosti najdete v regálu OLEJNIČKA. Vraťte se do předchozí místnosti a jděte do druhých dveří vlevo. Jděte vlevo, vyjděte po schodech nahoru a z polic seberte OLEJNIČKU a laudanum. Sestupte zpět dolů a pokračujte až na konec chodby, kde seberte ze zásuvky komody křesadlo. Jděte kousek zpět a vstupte do dveří vlevo a octnete se zpět na chodbě, kde jste začínali. Jděte do dveří vlevo a před vámi je chodba zahrazená několika piany. Musíte si sehnat několik beden, které přistavíte před piana a přes ně pak snadno přeskočíte. Vzadu je páka, za kterou zatáhněte. Vracejte se chodbami zpět až téměř na začátek a vpravo je nově zpřístupněná chodba. Sestupte po schodech dolů a vejděte do dveří do další úrovně.

Basement

Dejte se nejprve vlevo a cestou seberte z regálu křesadlo. Dorazíte do místnosti se sudy, která slouží jako rozcestí. Vyjděte vlevo po schodech nahoru a vstupte do dveří na konci chodby. Vlevo leží dokument Machine Levers, Bottom a křesadlo, vzadu za bednami laudanum a na polici další křesadlo. Vraťte se zpět po schodech dolů na rozcestí a dejte se vlevo, kde vyjděte po dalších schodech nahoru. Vzadu jsou na stěně páky, které je zapotřebí správně nastavit. První, předposlední a poslední páku dejte dolů a zbylé tři nahoru. Sestupte po dalším schodišti dolů a pod schody jsou v truhle OLEJNIČKA a křesadlo a na nedalekém regálu další 2 křesadla. O kousek dál je vlevo na těžké bedně ještě jedno křesadlo. Dveřmi se dostanete zpět na rozcestí. Jděte opět po schodech nahoru do chodby, kde jste našli dokument v malé místnosti, a nad schody zahněte vlevo. Zde byly předtím zavřené padací dveře, které jsou nyní díky správě nastaveným pákám otevřené. Z psacího stolu seberte dokument Liszty a ze zásuvky Door Key. Vydejte se zpět na začátek úrovně a jděte do chodby rovně a poté zahněte vlevo. V rozsáhlé místnosti leží na stole dokument Machine Levers. Top a vpravo na horní polici regálu laudanum. Dalšími dveřmi se vrátíte zpět do chodby, kde ještě seberte z regálu vlevo křesadlo. Tím máte v této úrovni splněno, takže se vydejte zpět do vstupní haly.

Entrance Hall

Vyjděte po schodech nahoru do chodby, dejte se vpravo do haly a na dveře vlevo použijte klíč z inventáře. Projděte chodbou a vejděte do dveří do další úrovně.

The Bell Cistern

V ohybu chodby seberte dokument Levers, jděte na rozcestí a pokračujte dolů po schodech vlevo. V zaplavené chodbě se dejte vlevo a vstupte do dveří nad schody. Vpravo leží křesadlo a vzadu na stole dokument La Campanella. Jak jste asi z dokumentů pochopili, v labyrintu se nachází 4 páky, které je zapotřebí rychle po sobě stisknout, aby se otevřely padací dveře. Vraťte se do chodby a vlevo nad schody jsou dveře a za nimi v chodbě ony padací dveře. Vyjděte po protějším schodišti, vejděte do dveří a na křižovatce chodeb je první páka (1/4). Dejte se vlevo a v regálu vpravo leží lektvar zdravého rozumu a na zdi vlevo je další páka (2/4). Když půjdete dál chodbou, vlevo od vás je místnosti, kde je na zdi další páka (3/4), v regálu vlevo OLEJNIČKA a v regálu vpravo křesadlo. Jděte zpět do chodby a pokračujte dál. Po levé straně je opět výklenek a v něm poslední páka (4/4). Problém trochu je, že se tu potlouká monstrum, které vás snadno dožene a zabije. Důležité je všechny čtyři páky stisknout v krátkém sledu po sobě. Modré zablesknutí bude znamením, že jste vše vykonali správně. Jděte zpět do zatopené chodby, vyjděte vpravo po schodech nahoru a vzadu v malé místnosti za padacími dveřmi seberte ze železné skříně Lisztin. Jděte zpět do chodby a vraťte se po schodech nahoru na první rozcestí. Jděte dál do protějších dveří a sestupte po dalším schodišti dolů. Za bednami je ukryté křesadlo a vzadu na regálu leží OLEJNIČKA. Vraťte se po schodech nahoru a nyní se můžete vydat zpět do vstupní haly, protože v této úrovni máte vše hotové.

Entrance Hall

Vyjděte do haly, vystoupejte po schodech nahoru, klíčem si odemkněte dveře a poté vejděte do dveří do další úrovně.

Library d'amour

Vstupte do prvních dveří vlevo a v místnosti najdete v proskleném výstavním stolku křesadlo a vzadu ve skříni laudanum. Vraťte se do chodby a pokračujte do dalších dveří vlevo. V knihovně prozkoumejte regály a v jedné leží OLEJNIČKA a v jiné zase křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a jděte na rozcestí, kde pokračujte vlevo. Vstupte do dveří vpravo na konci a přistavte si k pianům židli, abyste mohli přeskočit do prostoru za nimi. Z psacího stolu seberte Special Key a křesadlo a z jedné ze zásuvek lektvar zdravého rozumu. Přeskočte zpět přes piana, vraťte se do chodby a jděte opět do knihovny. Na dveře vzadu použijte klíč z inventáře. Jděte do druhé chodby vlevo a v místnosti za dveřmi najdete na stole Crowbar. Chodbou za vámi uhání monstrum, takže se mu nějak šikovně vyhněte a poté se můžete vydat zpět do vstupní haly.

Entrance Hall

Sestupte po schodech dolů, klíčem si odemkněte poslední zamčené dveře vpravo, projděte chodbou a vstupte do dveří do další úrovně.

Prison Operastico

Nejprve jděte vpravo a vstupte do dveří na konci vlevo. V regálu vpravo leží OLEJNIČKA a na stole dokument Rigoletto Paraphrase a křesadlo. Jděte zpět do chodby, vraťte se na začátek a dejte se do prozkoumání druhé chodby, kde vejděte do dveří vpravo. V místnosti seberte křesadlo a ze železné skříně laudanum. Vraťte se do chodby a za ohybem leží v polici regálu další křesadlo. Na konci chodby vlevo jsou dveře vedoucí do další chodby. V regálu vpravo leží OLEJNIČKA a ve skříni na křižovatce najdete opět křesadlo. Vpravo jsou zamčené dveře, na které použijte páčidlo z inventáře. Klikněte na nádobu s tekutinou a do inventáře si přidáte Lisztium. Vraťte se do chodby a jděte do dveří naproti. V místnosti s mučícími pannami najdete v jedné z nich Chemistry Pot. Obě chemikálie a laboratorní nádoba se vám automaticky v inventáři spojí a získáte nový předmět – Explosive. Tím máte hotovo a můžete se vydat zpět do vstupní haly.

Entrance Hall

Jděte do dveří pod schodištěm, projděte chodbou a vpravo je zával. Použijte na něj výbušninu z inventáře a cesta dál je volná. V ohybu chodby seberte z regálu laudanum a o kousek dál ze stolu dokument First Question a dále část koule, část koule a část koule. Jeden z nich odemyká dveře dál. V dalším úseku seberte ze stolu dokument Second Question a dále část koule, část koule a část koule. Opět jeden z nich odemkne dveře vedoucí dál. V další chodbě opět seberte dokument Third Question a část koule, část koule a část koule. Opět si odemkněte dveře vedoucí dál, projděte na konec chodby a vstupte do dveří do závěrečné úrovně.

Throne Room

V místnosti seberte ze stolu dokument My Dear Liszty-pie. Vlevo je chodba s dveřmi, které by měly vést ven, ale je to past. Vejděte do dveří rovně před vámi, přeskákejte ke vznášející se postavě a tím hru zakončíte.

uložené pozice

videoukázka

screenshot

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář