Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Harmsfuls Wrath 2 (nedokončený návod)

Autor návodu-Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Druhý díl průměrného dobrodružství ze světa Amnesie nabízí místy zajímavé úrovně s nijak oslňující adventurní náplní.

Začínáte na chodbě. Vpředu před vámi je komody a v jedné její zásuvce 2 křesadla. Vejděte do dveří vpravo, zpod psacího stolu seberte lucernu, ze stolu dokument John's Diary (1/2) a z mezery mezi první komodou a regálem další křesadlo. Vraťte se do chodby a vpravo u kulatého stolku leží u stěny OLEJNIČKA. Vstupte do dveří vlevo a pokračujte až na konec, kde vejděte do skladištní místnosti. Když prohledáte důkladně celou místnost, najdete 4 křesadla. V koutě s bednami leží další OLEJNIČKA a pod jedním regálem je bedna a za ní je ukrytá ještě jedna OLEJNIČKA. Jděte zpět do první chodby a dejte se vlevo a poté po schodech nahoru. Vejděte do dveří vlevo a z psacího stolu seberte dokument Kings of the Dead a z přihrádky křesadlo. Pokračujte do sousední místnosti, kde najdete na skříni vlevo OLEJNIČKU. Na polici regálu naproti leží páčidlo. Vraťte se do chodby, sejděte opět po schodech dolů a vlevo jsou dveře do laboratoře, které vylomte nalezeným páčidlem. V místnosti seberte ze stolu dokument Tombs Fit for Kings. Oboje dveře vedou do další chodby, kde na stole leží dokument Clue (1/2). Pokračujte na konec chodby, kde seberte z komody dokument Clue (2/2) a křesadlo a vpravo vedle komody na zemi leží další křesadlo. Otevřte skříň a seberte opět křesadlo. Na stole vlevo od skříně je dokument John's Diary (2/2) a ještě jedno křesadlo. V kamnech leží páka. Zvedněte ji a neste chodbou kousek zpět. Vlevo na stěně je obraz, který je možné odstranit. Ve výklenku je pákový mechanizmus. Vložte do otvoru páku a zatáhněte za ni. Nedaleko vás se odsune regál. Projděte ke dveřím do další úrovně a vstupte do nich.

Na komodě vpravo leží křesadlo. Pokračujte do místnosti, kde je spousta slizu. Na stole leží další křesadlo, na pianě ještě jedno křesadlo a v prostoru za piánem OLEJNIČKA. Jděte do dveří vpravo a dejte se chodbou vpřed. Vlevo v regálu je křesadlo a v jedné dolní polici za knihami je ukryté další křesadlo. Po pravé straně je další regál a v něm ještě další 2 křesadla. Vejděte do dveří vlevo na konci chodby a v zásuvce komody najdete opět křesadlo. V polici povaleného regálu vlevo je Laudánum. Pokračujte do sousední místnosti, kde jsou vlevo v knihovně ještě 2 křesadla. Když odstraníte pár knih, najdete zrezivělý klíč. Vraťte se do chodby, vstupte do druhých dveří vpravo a poté projděte ještě jedněmi dveřmi do prostoru s mnoha skříněmi. Pokračujte do sousední místnosti. Vždy se bíle zableskne a labyrint mezi skříněmi se změní. Běhejte chodbami stále sem a tam dokud se neoctnete u dveří do další úrovně, do kterých vejděte.

Jste venku před hradem. Běžte po zaplavené lesní cestě stále vpřed a až ke dveřím, které vás dovedou zpět do hradu.

Vrátili jste se zpět do první úrovně. V chodbě se dejte do dveří vlevo a po pravé straně jsou dveře do sklepa. Odemkněte si je klíčem a vstupte do nich.

Jděte nejprve vpravo, sejděte po schodech dolů a na konci dlouhé chodby je na zdi páka, za kterou zatáhněte. Vraťte se po schodech nahoru a nyní se vydejte druhou chodbou. Projděte dveřmi a vpravo leží OLEJNIČKA a za bedýnkou u zdi další OLEJNIČKA. Vyšplhejte po žebříku nahoru a na konci balkónu seberte kladivo. To použijte na rozbití prken u sousední plošiny. Na plošině je Basement Secondary Key. Musíte tam skočit tak, že při výskoku stisknete klávesu při pokrčení. Jistě se vám to nepovede napoprvé, ale dříve či později to jistě zvládnete. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Sejděte po schodech dolů a dostanete se do velké podzemní místnosti. Vstupte do dveří naproti a ze stolu seberte dokument Important Note. Vraťte se do velké místnosti ze středové zídky seberte dokument The Piggy Depot. Vejděte do dalších dveří vlevo a v místnosti odtáhněte na stranu postel, abyste pak mohli ze země sebrat obřadní dýku. Vyjděte zpět do velké místnosti a jděte do dveří naproti. Jste ve spižírně, kde visí spousta prasat. Použijte na třetí prase vpravo dýku a na zem spadne dláto. To můžete rovnou spojit v inventáři s kladivem a vznikne vám kladivo a dláto. Vraťte se po schodech nahoru a na visací zámek mřížových dveří vpravo použijte kladivo s dlátem. Z římsy uprostřed seberte páčidlo a dokument A Note from Joseph, z truhly vlevo laudanum a křesadlo a z regálu vpravo OLEJNIČKU. Tím máte v této úrovni vše hotové a vydejte se do té předchozí.

Vzpomínáte si na laboratoř s posuvným regálem? V chodbě vedoucí do laboratoře je několik koberců. Jeden z nich lze odtáhnout. Dole v tunelu použijte k vylomení prken páčidlo a lezte stále vpřed.

Vylezte z tunelu, dejte se vlevo a vstupte do dveří. Na rozcestí je vpravo u židle OLEJNIČKA a křesadlo. Držte se v chodbách vlevo a sestupte po schodech dolů. V regálu leží Wine from Giza a v koutě za bednou OLEJNIČKA. Nyní se vracejte chodbami vpřed a téměř na začátku vpravo cosi vyrazí dveře. Vstupte do chodby za dveřmi.

Vyjděte po schodech nahoru a na pultu leží dokument The Three Cross of Will (1/3). Jděte do sousední místnosti vpravo a poté do dveří vlevo. Za mřížemi najdete dokument The Three Cross of Will (2/3) a vlevo na stole Unknown Posion a dokument The Three Cross of Will (3/3). Také je tu ještě SUD S OLEJEM (30% lucerny). Na vězně použijte dýku z inventáře, vraťte se do předchozí místnosti, kde seberte kříž z oltáře vlevo a odneste ho k pultu v první místnosti. Poté se dejte vlevo, kde vpravo u regálu leží Glass Container. Následně vstupte do dveří za vašimi zády a poté do dveří do další úrovně.

Jděte jedinou možnou cestou vpřed, přejděte přes most a dejte se po schodech nahoru.

Dejte se do dveří vpravo a na konci chodby vstupte do dveří do další úrovně vpravo.

Jděte k andělské soše a přibližte se k ní. Až se ozve rána, vydejte se zpět do předchozí úrovně.

Jděte zpět do první chodby, kde je nově otevřená výtahová kabina. Nastupte a zatáhněte za páku.

Dejte se vlevo a za dveřmi vlevo najdete na stole dláto. Poté jděte do dveří vpravo a pak ještě do jedněch. V zadní místnosti najdete kladivo, které můžete rovnou v inventáři spojit s dlátem a vznikne vám kladivo a dláto. Vraťte se do předchozí místnosti a na velký sud použijte kladivo s dlátem. Dejte pod vytékající tekutinu nádobu z inventáře a poté seberte nádobu s olejem. Jděte zpět do chodby, projděte na její opačný konec a na dveře vlevo použijte olej. Za dveřmi leží vzadu na zemi trubka. Vraťte se do výtahu a zatáhněte za páku.

Jděte do strojovny, kde je vlevo stroj, kde chybí trubka. Dejte tam tu z inventáře. Nyní jděte opět směrem, jak jste šli do úrovně s andělskou sochou. Ale nyní nevstupujte do pravých dveří, ale vejděte do levých.

Běžte stále vpřed dokud se nespustí titulky a tím hra končí.

uložené pozice

videoukázka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář